Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Zelenašenje pod okriljem sudske, zakonodavne i izvršne vlasti (2)

Trguje stokom, policijom i sudijama

''U najezdi afera koje služe da bi se povećao tiraž dnevnih novina, nudim vam prave i istinite informacije potkrepljene svedocima i dokumentima o zelenašu koji nekažnjeno hara Srbijom više od 25 godina, učestvujući u otimačini tuđe imovine, putem fiktivnih kupoprodajnih ugovora, ugovora o pozajmici između pravnih lica, gde na mesečnom nivou fakturiše kamatu, meničnim jemstvima i hipotekama, potpomognut nemoralnim advokatima koji su se debelo naplaćivali od, na takav način otete imovine, do iznude sa imenima osoba koje su iznuđivale novac putem sile, dovoljno za feljton u nastavcima ili pak za ozbiljnu istragu.'' Povodom činjenica koje je gospodin Dragan Milošević izneo u otvorenom pismu koje smo objavili u prethodnom broju, pokušali smo istražiti ko stoji iza Šapčanina Dušana Jovanovića, zvanog Dule Ciganin. Redakcija Magazina Tabloid poziva sve građane koji su opljačkani od strane mafije Dušana Jovanovića da nam se jave i opišu kako su ostali bez imovine, bez porodica...

Milica Grabež

Nakupac konja i junadi Dušan Jovanović iz sela Draginje, zvani Dule Ciganin, jedan je od najbogatijih ljudi u Podrinjsko-mačvanskom okrugu. Ima desetine miliona evra u kešu, u sefovima, i desetine miliona u nekretninama, a vlasnik je desetine otetih preduzeća, koje je oteo preko zelenaške kamate, uz pomoć sudija, policije, poreske uprave i žestokih momaka, koje je slao na dužnike.

Kompanija ''Jovanović'' u vlasništvu Dušana Jovanovića iz Šapca se već 25 godina bavi legalnim zelenašenjem - rezultati su višemesečnih radnji istražnih organa. Jovanović je počeo kao štedionica 1983. godine, devedesetih je sve vreme radio žiralu, to jest šticung, a od 2.000 godine do danas je na takav način stečen novac polako ubacivao u legalne poslove, ali je i dalje primat u poslovanju davanje zajmova po zelenaškim kamatama.

Perfidno, koristeći tešku privrednu i ekonomsku situaciju u zemlji, ulazio bi u kvalitetne firme sa novčanim pozajmicama po jako malim kamatama. Formula koja se za njegov biznis pokazala kao veoma uspešna. Naime, krene sa malim pozajmicama, pa sam nudi veće iznose, pa još veće, a u međuvremenu stalno podiže kamatu, kako mesečnu, tako i zateznu...

Firme koje su ojadili šabački Jovanovići

Po ustaljenoj formuli nije odoleo ni Damir Dokić, otac poznate teniserke Jelene Dokić, pa je na kraju ostao bez kompletnog imanja sa voćnjakom na Fruškoj gori. Stradala su takođe i firme Servis Ćurčić, Interkop Šabac, Interkomerc i Koteks, Tina Šabac, Bonida Vladimirci, Estetika Šabac, Hotel Dvor Šabac, Laminati Bajina Bašta, Jezero Vrnjačka Banja (turistički kompleks), Sinalko i Next (bivši vlasnik) - firme braće Đorđević, koje su devedesetih godina bile jedne od vodećih u tadašnjoj Jugoslaviji. Poznanstvo i ugovori i poslovno tehnička saradnja sa kompanijom Jovanović, odnosno njenim vlasnikom ih je skupo koštalo. To je bio početak njihovog kraja. Ali, bez obzira na milionski iznos, tada u markama, a kasnije u evrima, plaćenim na ime kamata, Dušan Jovanović (kompanija Jovanović) i dalje ih duži za određeni iznos!

Koncern Farmakom je trenutno najveći dužnik: od 5-6 miliona evra pozajmica u prethodnih 3-4 godine, dugovanja su narasla do 15 miliona evra! Najveće malverzacije su rađene u Fabrici akumulatora u Somboru.

Zaštićen moćnim političarima, korumpiranim policajcima i sudijama sve dosadašnje prijave kao i pokušaji proboja medijske blokade ostajali su bez rezultata, jer je pravo čudo dokle seže moć nepismenog nakupca stoke iz Draginja, sa falsifikovanom diplomom srednje građevinske škole. Niko na koga se namerači gospodin Jovanović, u Šapcu nema šanse da bude spašen od pljačke.

Samo u prošloj godini Dule Ciganin je zaradio, na zelenašnju i kamatama, preko deset miliona evra! Bez dinara plaćenog poreza. Zelenaš Jovanović, priprosti Ciganin iz Draginja, nije sposoban ni pismo majci da sastavi, gađa se padežima, ali svi se savijaju pred njim.

Skoro deset godina bio je pod zaštitom doskorašnjeg načelnika Policijske uprave Šabac, Slaviše Spasojevića. Policija je zaobilazila Jovanovića, jer onaj ko ga mrko pogleda, mogao je računati da će ga proganjati načelnik Spasojević.

Tužilaštvo i policija rade za zelenaša

Urednik Magazina Tabloid pismeno se obratio za objašnjenje portparolu Policijske uprave Šabac:

''...Molimo Vas da nam dostavite podatke, ukoliko njima raspolažete, koji su nam neophodni radi pisanja teksta u javnom glasilu Magazin Tabloid. Da li je Policijska uprava Šabac dobijala prijave građana na okolnosti zelenašenja i iznude od Dušana Jovanovića, vlasnika Kompanije Jovanović iz Šapca? Da li je vršila prikupljanje neophodnih podataka po zahtevu za prikupljanjem podataka o postojanju osnovane sumnje da se pomenuti Dušan Jovanović bavi zelenašenjem i iznudom? U koliko slučajeva je PU Šabac pružila asistenciju privatnim izvršiteljima i sudskim izvršiteljima koji su plenili imovinu Jovanovićevih dužnika. Da li pomenuti Jovanović sponzoriše PU Šabac?"

Odgovor iz Policijske uprave Šabac nije nam dostavljen. Može se i pretpostaviti zašto.

Urednik Magazina Tabloid je pokušao da razgovara sa direktorom Poreske uprave - Filijale u Šapcu, ali nakon višečasovnog nastojanja nije mogao da stupi u kontakt sa direktorom. Čak ni e-mail adresu da pitanja dostavi u pisanoj formi, shodno odredbama Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja. Na kraju, pitanja smo prosledili direkciji Poreske uprave Srbije, s molbom da ih prosledi Filijali u Šapcu.

Pitali smo poreznike kako porez naplaćuju od mačvanskih paora, plenidom stoke iz obora i štala, prodajom zemlje ili poljoprivrednih mašina, za neplaćen porez, a porez ovejanog kriminalca, zelenaša i reketaša Dušana Jovanovića ne utvrđuju? Tražili smo da nam opišu razloge. Odgovor nam nije prosleđen.

Od Zorana Obradovića, Višeg javnog tužioca u Šapcu nastojali smo da saznamo koliko je krivičnih prijava građana podnošeno protiv Dušana Jovanovića i njegovih saučesnika. Tužilac Obradović nam nije dozvolio ni da zinemo, prekinuo je na grub način vezu. Službenici tužilaštva, uključujući i portparola, odbili su da nam dostave e-mail adresu na kojoj bi mogli proslediti pitanja za tužioca Obradovića.

Zahvaljujući ovom čoveku, koji je tužilac u drugom mandatu, dakle vrlo podoban šabačkim vlastima, Šabac je eldorado za kradljivce automobila, šverc nafte, narkotika i migranata. Tužilac Obradović je glava bez jezika. Ne vidi, ne čuje, sve dok se ne vikne na njega. A kada se neko prodere iz Policijske uprave Šabac, on skače na noge lagane, i odmah proganja nesrećnike koji ne plaćaju reket policiji i Duletu Ciganinu. Spodobe, kao što je tužilac Obradović, zaslužuju tretman u obližnjoj Sremskoj Mitrovici, koja proširuje kapacitete zatvora.

Otimanje preduzeća, hotela, kuća, imanja, koje svakodnevno, uz pomoć izvršnog sudije i sudija Osnovnog suda u Šapcu vrši organizovana kriminalna grupa Dušana Jovanovića, postalo je svakodnevica. Sve ovo više godina unazad nije bilo dovoljno istražnim organima za iole ozbiljnu istragu.

Gradska kafana, koju je Jovanović takođe oteo, postaje stecište opštinskog rukovodstva u kome godinama rešavaju problem svoje gladi, a i deca vodećih političara se hvale da kod "čika Dula" mogu da vode na večeru, jer nemaju džeparac. Tu se rešavaju i problemi nelegalnih Duletovih gradnji, naravno u njegovu korist, i pored više prijava oštećenih sukorisnika, kao i građevinskih inspektora. Tako stigosmo do slobodne procene da je Jovanović danas vlasnik više lokala i stanova u desetinama gradova u Srbiji, sa zakupima koji se mere desetinama hiljada evra, kao i više firmi u kojima ima svoj udeo, a koje su mu na ovaj način donele više stotina miliona koje je iznosio od Austrije, Nemačke do Španije.

Zaštitnik Duleta Ciganina je od 2.000 godine šabački ''demokrata'' Dušan Petrović, zvani Dupe, bivši ministar poljoprivrede i pravde! Dosovska vremena su izbacila na površinu najgori ološ, reketaše, nasilnike, zelenaše i ozakonila njihova razbojništva, krvavo stečeni kapital, i učinila od njih ugledne građane, pred kojima se klanjaju policajci, tužioci, sudije, poreski inspektori..

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane