Natrag

Tabloid je pozvan

Profesor medicine Aleksandar Milovančev najopasniji je kriminalac koji operiše Vojvodinom (5)

Doktor za pljačku i izdaju

Vanredni profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu Aleksandar Milovančev je godinama na glasu. On nije profesor za katedrom, ali njegovi eksperimenti sa ljudima su originalni. Uz asistenciju svoje vanbračne supruge Mire Ač, devizne penzionerke, Milovančev je sa ''pažnjom'' pomagao pacijentkinjama na Institutu za plućne bolesti, kojim je rukovodio, a one su mu testamentom ostavljale stanove, kuće, milione dolara. Potom je on, kao human čovek, pomogao pacijentkinjama da imaju laku smrt. Kada su ga najurili iz DS-a, otišao je kod čiča Tome, a Vučić mu je omogućio da postane direktor Luke Novi Sad. Tu šansu nije propustio. Nastavio je sa eksperimentima, a švercujući preko Luke kokain, direktor u belom mantilu je u saradnji sa narko mafijom zaradio preko 30 miliona evra. Protivnike je nemilice ubijao i uklanjao, a stradali su i oni koji su za njega ubijali. Opisujemo u nekoliko nastavaka ''eksperimente'' profesora Milovančeva, od koga bi svaka mafija mogla da nauči. Možda će u zatvoru napisati i memoare, koji će i druge odvesti na robiju

Arpad Nađ

U četvrtak ujutro, 11. avgusta, kada se na kioscima pojavio novi broj Magazina Tabloid (369), hakeri, koje je angažovao Aleksandar Milovančev, direktor Luke Novi Sad, srušili su sajt lista, koji nije bio u funkciji nekoliko dana.

Tekst ''Tuširanje kod Skota" uznemirio je gospodina Milovančeva, jer su njegove stranačke kolege iz SNS-a shvatile njegovu ulogu. Shvatili su, nakon iznetih dokaza u serijalu Magazina Tabloid, koji razlozi su rukovodili univerzitetskog profesora medicine da napusti katedru i postane direktor novosadske Luke, koju će opljačkati za nekoliko miliona evra, a švercom narkotika i akcizne robe zaraditi još, najmanje, 30 miliona evra.

Redakcija je bila primorana da tekst prosledi na hiljade adresa - političkim strankama, državnim službenicima, a iz kolegijalne solidarnosti tekst je prenelo više portala.

Aleksandar Milovančev je okupio ekipu ''žestokih momaka'' koji su pretukli svakog ko se suprotstavio njegovim interesima. Batine je, da podsetimo, dobio i pokrajinski sekretar za obrazovanje i nauku Dragoslav Petrović. Ubijen je i inspektor Branko Glušica koji je istraživao sve kriminalne poslove gospodina Milovančeva, a naročito ugovore o doživotnom izdržavanju koje je u Institutu za plućne bolesti, u kojem je bio direktor, njegova supruga Mira Ač sa njima sklapala, nakon čega su one ubrzo umirale, a njoj ostavljali kuće, stanove, automobile, keš.

Kada su se na blogovima pojavljivale loše vesti o njegovim mutnim poslovima, Milovančev je angažovao grupu hakera koji su obarali fejsbuk profile. Hakere je dobro plaćao. Menjao je stranke, ko Ciganin konje. Uvek iz interesa.

Posebno je Milovančev postao blizak sa Petrom Matijevićem, trovačem koji prodaje trulo meso građanima Srbije. Matijević posluje sa firmama iz Hrvatske, jer je i sam hrvatski državljanin, a Milovančev mu je, dok nije razobličena njegova kriminalna aktivnost, nudio mesto ministra poljoprivrede za njegovog sina, poluidota. Matijević je veliki priložnik budžeta Milovančevih.

Aleksandar Milovančev je član masonske lože, u kojoj je i ministar privrede Goran Knežević.

U saradnji sa Petrom Matijevićem Milovančev je u septembru, pre dve godine, zabranio rad štampariji Grafoprodukt u Novom Sadu, koja je štampala Magazin Tabloid. Bio je to najbesomučniji napad na jednu privatnu štampariju, čijem vlasniku je Petar Matijević pretio ubistvom. Milovančev je sa strane vodio igru. Upleo je i gradonačelnika Miloša Vučevića, ali je on stajao iza svega i vukao konce.

Na štampariju Grafoprodukt Milovančev je poslao sve inspekcijske službe, a lažne prijave su sastavljali on i Petar Matijević. Rađenoviću je prećeno ubistvom, kako je kasnije ustanovila novosadska policija, iz Matijevićeve kancelarije, otkriven je i identitet lica koje mu je pretilo.

Na kraju, Magazin Tabloid je morao da potraži štampariju u Podgorici.

Porodica Rađenović je bila izložena najcrnjim napadima. Nebojša Rađenović, čija porodica živi u krugu štamparije, doživeo je moždani udar, a i sinovi su se porazboljevali. Nastradao je čovek koji je teško i naporno radio celog života. Rađenovići su čestita porodica.

Ali, nisu Rađenivići jedini kojima je Milovančev uništio život.

Njegov bahati sin Nikola, vlasnik je privatne ordinacije za plastičnu hirugiju, i izrasta u očevog naslednika po svakom zlu. Njegov drugi sin Milan je retko pristojan čovek, supruga mu je kardiolog, i vodi miran porodičan život. Svi koji poznaju porodicu Milovančev veoma poštuju njegovog sina Milana.

Petar Matijević, po nalogu Milovančeva, truje Srbe trulim mesom, jer Milovančev smatra da je njegova sveta dužnost da se sveti onima ispred kojih je njegov otac Ilija, saradnik mađarskih fašista za vreme drugog svetskog rata, morao da pobegne u Grac, gde se Aleksandar rodio 1953.

Advokat Luke Novi Sad Dargoljub Martinović je dostavio dva pisma redakciji Magazina Tabloid, kojim traži objavljivanje demanta, koji je odbačen, a potom se javio pismom i Aleksandar Milovančev, ističući da je ''autor tekstova lažan, da su lažni svi navodi, da je sve lažno...'' Mamika, hvata me panika.

Gospodin Milovančev je 19. jula ručao sa Kajlom Skotom i njegovom suprugom Nevenom, o trošku Luke Novi Sad, dok su radnici Luke, koji rade za američku firmu, za platu od 21.000 dinara padali u nesvest zbog visoke temperature, jer Luka nema rashladne uređaje.

O trošku Luke gospodin Milovančev je ugošćavao i Majkla Kirbija, i Majkla Devenporta i delegaciju Američke privredne komore. Sve su to bili njegovi privatni razgovori, o trošku državnog preduzeća, u istom restoranu (AQUA DORIA)

Gospodin Milovančev ima dobar apetit te je, pre nego što je fiktivno, na ime svog prvog komšije Panić Đorđa, u krugu Luke Novi Sad otvorio svoj restoran Port Gate, veoma često na teret sredstava Luke Novi Sad ručao sa "poslovnim partnerima" iz SNS-a.

Sada to isto radi, ali u svom restoranu ( "poslovni partneri" Dejan Mandić član gradskog odbora SNS-a u Novom Sadu, u vreme ručka gradski sekretar za finansije, sada direktor Zavoda za izgradnju grada Novog Sada, Goran Višnjić član gradskog odbora SNS-a,u vreme ručka Direktor zavoda za izgradnju Grada Novog Sada, koji je u međuvremenu "zamoljen da podnese ostavku", poslovni partner "Zelenila" Milan Novaković član gradskog odbora SNS-a,u vreme ručka direktor "JKP Gradsko zelenilo" i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije.)

Bračni par Milovančev nemilosrdno hara Vojvodinom.

Mira Ač, vanbračna supruga Aleksandra Milovančeva je bila udata za dr Franciku Ača. Njih dvoje su svojim kolima pogazili dvoje pešaka, kod Futoške pijace. Francika je prihvatio odgovornost, tvrdeći da je on upravljao vozilom. Mirin otac, koji je stari udbaš, sredio je da se stvar nekako zataška, a Mira i Francika su pobegli za Nemačku. Ubrzo je dr Fernc Ač nastradao u sobraćajnoj nesreći. Uloga njegove žene Mire u njegovoj smrti nije nikada razjašnjena, ali je nasledila njegovu penziju i svu imovinu. Zato se sa Aleksandrom Milovančevim nije ni venčala, mada je rodila dva sina. Gospođa Ač ima hrvatsko državljanstvo, devojačko prezime Babić, njen otac je rođen u Hrvatskoj. I sin Nikola ima hrvatsko državljanstvo.

I ako starija od Aleksandra nekoliko godina, ona je danas predsednik Nadzornog odbora Novosadskog sajma, i ako je u sukobu interesa, jer je vlasnica

nekoliko privatnih firmi, koje posluju sa Sajmom!

Nezajažljivosti bračnog para Milovančev nema kraja. Milovančev je bio i član Predsedništva SNS-a, a još je potpredsednik Gradskog odbora SNS-a u Novom Sadu.

U razgovorima sa ambasadorima Sjedinjenih Država Milovančev je Tomu Nikolića opisivao kao pijanicu i propalicu, a Vučića kao šizofrenika, pozivajući se na svoje medicinsko znanje.

Majklu Devenportu je Milovančev predlagao da njega proguraju prvo za ministra zdravlja, kada rasturi Luku, a potom da ga protežiraju za predsednika Srbije.

Magazin Tabloid je u broju 368. objavio da je u Luci Novi Sad vršena popravka železničkog koloseka, da je vrednost ovih radova 40.000.000 miliona dinara,da je bez sprovođenja postupka javnih nabavki radove izvodila firma Sidroinžinjering 2013 d.o.o., koja ne poseduje odgovarajuću licencu i koja nije ovlašćena za radove na železničkim kolosecima, da su radovi loše izvršeni,da su pojedini radovi više puta fakturisani.

Radove je izvodila firma J.M.C. d.o.o. iz Novog Sada koja je promenila poslovni naziv u Sidroinžinjering 2013 d.o.o, da je "stručni nadzor" nad ovim radovima vršila firma Hidro omega 2013 d.o.o iz Novog Sada u vlasništvu Vuletić Vojkana, koji je suprotno propisima i pravilima struke,umesto da vrši kontrolu i nadzor izvršenih radova,umesto izvođača popunjavao građevinsku knjigu i dnevnik, u koje je unosio neistinite podatke da je sve izvršeno kvalitetno,da je sve izvršeno u obimu koji je ugovoren,a sve sa namerom kako bi izvođač radova mogao da fakturiše Luci Novi Sad.

Nadzorni organ Vojkan Vuletić, koji je trebao da vrši nadzor i kontrolu radova koje je izvodio J.M.C. d.o.o, odnosno Sidroinžinjering 2013 d.o.o. od izvođača radova dobio je dostavno vozilo.Nadzorni organ Vojkan Vuletić član je Rotari kluba "NS Dunav" u kom je član i osoba za kontakt zajedno sa Soro Sinišom, kumom Aleksandra Milovančeva, koji je zajedno sa svojom majkom Mirjanom Soro do imenovanja za javnog beležnika, bio advokat Luke Novi Sad, koji je zajedno sa svojom majkom primao mesečni paušal.

U isto vreme kada je generalni direktor SACEN A.D. Saveznog centra za organizaciju poslovanja i usavršavanje kadrova Novi Sad bio Slobodan Dubroja, dugogodišnji prijatelj i poslovni partner Aleksandra Milovančeva, Nadzorni organ na radovima u Luci Novi Sad Vojkan Vuletić bio je član Upravnog odbora SACEN A.D.

Nadzorni organ Vojkan Vuletić usidrio se u Luci Novi Sad i bez prikupljanja ponuda,bez sprovođenja postupka javnih nabavki dobijao je poslove "stručnog nadzora" i nad drugim radovima u Luci Novi Sad. Vojkan Vuletić je bez prikupljanja ponuda,bez sprovođenja postupka javnih nabavki dobio poslove nadzora na izgradnji vertikalnog keja (vrednost radova 700.000 evra. Vuletić je konstatovao da su radovi izvršeni kvalitetno, iako šine na kojima treba da se kreće Kranska dizalica i šrafovi kojima su šine učvršećene, kad pada kiša plivaju u vodi i izložene su ubrzanom procesu oksidacije i propadanja. Nadzorni organ Vojkan Vuletić je bez prikupljanja ponuda, bez sprovođenja postupka javnih nabavki dobio poslove nadzora na betoniranju AB staze i AB platoa sa upuštenim kolosecima u Luci Novi Sad. Luka Novi Sad je tražila samo ponudu Vojkana Vuletića.

Ponuda Vojkana Vuletića jedina je ponuda koju je Aleksandar Milovančev "razmatrao". U odluci o izboru Nadzornog organa lažno se navodi da je doneta na osnovu zaključka odbora Izvršnih direktora. Sastanak Izvršnog odbora nije održan, ne postoji zaključak Izvršnog odbora koji je protokolarno zaveden. Da ne postoji zapisnik sa sastanka Izvršnog odbora koji je protokolarno zaveden....

Nadzorni organ Vojkan Vuletić, suprotno pravilima struke, umesto da vrši kontrolu izvođača radova AGP Projekt d.o.o. iz Srbobrana koji je dobio posao bez sprovođenja postupka javnih nabavki,umesto da vrši kontrolu građevinske knjige i dnevnika iste, umesto izvođača radova popunjavao,unosio nestinite podatke da su radovi izvršeni u skladu sa zahtevom investitora - naručioca Luke Novi Sad.

Stalni sudski veštaci i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu utvrdili su da izvođač radova AGP Projekt d.o.o. iz Srbobrana nije izveo radove u skladu sa zahtevom investitora Luke Novi Sad, što su utvrdili da je beton prosečne debljine 13,5 santimetara umesto naručenih 20 santimetara (na pojedinim mestima 11 santimetara) i što podloga za beton ni na jednom mestu nije zbijena na tvrdoću od naručenih 50 megapaskala.

Nakon što je 17.07.2013 godine imenovan za generalnog direktora Luke Novi Sad, dana 14.08.2013 godine fiktivno je na ime svog prijatelja iz lova Varga Jožefa otvorio privredni subjekat Jožef Varga PR MOLER VARGACOLOR TEMERIN, koji posluje samo sa Lukom Novi Sad.

Izvinjavamo se gospodinu Milovančevu i zbog činjenice da ne poštuje Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i što odbija da dostavi ugovor i fakture između privrednih subjekata Luka Novi Sad AD i JOŽEF VARGA PR MOLER VARGACOLOR TEMERIN.

(Nastavak u sledećem broju)

A 1. Pljačkaš spačvanskih šuma

Doktor Milovančev je bio vatreni pristalica SPS-a za vreme Miloševića. U Hrvatskoj je, za vreme ratnih sukoba, nemilice sekao Spačvanske šume, i trgujući građom i drveteom zaradio je milione evra. Otvorio je pilanu. Predstavljao se da je lekar Crvenih beretki, mada ga niko ne pamti sa puškom u ruci, već kao kradljivca tuđe šume. Pobegao je u Nemačku, da se spasi hapšenja, a onda je postao član DS, i punih osam godina je vladao Institutom za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici. Naprednjacima se priključio još u osnivanju, videći svoju šansu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane