Natrag

Tabloid je pozvan

Profesor medicine Aleksandar Milovančev najopasniji je kriminalac koji operiše Vojvodinom (6)

Kriminalac opšte namene

Vanredni profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu Aleksandar Milovančev je godinama na glasu. On nije profesor za katedrom, ali njegovi eksperimenti sa ljudima su originalni. Uz asistenciju svoje vanbračne supruge Mire Ač, devizne penzionerke, Milovančev je sa ''pažnjom'' pomagao pacijentkinjama na Institutu za plućne bolesti, kojim je rukovodio, a one su mu testamentom ostavljale stanove, kuće, milione dolara. Potom je on, kao human čovek, pomogao pacijentkinjama da imaju laku smrt. Kada su ga najurili iz DS-a, otišao je kod čiča Tome, a Vučić mu je omogućio da postane direktor Luke Novi Sad. Tu šansu nije propustio. Nastavio je sa eksperimentima, a švercujući preko Luke kokain, direktor u belom mantilu je u saradnji sa narko mafijom zaradio preko 30 miliona evra. Protivnike je nemilice ubijao i uklanjao, a stradali su i oni koji su za njega ubijali. Opisujemo u nekoliko nastavaka ''eksperimente'' profesora Milovančeva, od koga bi svaka mafija mogla da nauči. Možda će u zatvoru napisati i memoare, koji će i druge odvesti na robiju

Arpad Nađ

Povodom serijala o kriminalu profesora dr Aleksandra Milovančeva, direktora Luke Novi Sad, stiglo nam je pismo upućeno autoru Arpadu Nađu koje rasvetlja njegovu aktivnost i društveni status. Objavljujemo ga u celini.

''...Gospodine Arpade, treba dodati da gospodin Aleksandar Milovančev u ratnim vremenima kroz prljave poslove upoznaje još prljavijeg oficira vojne bezbednosti Banić Ratomira, koji mu je do danas desna ruka iz senke, pošto se po gradu priča da se predstavlja kao osoba zadužena za bezbednost G O. SNS Novog Sada i Luke Novi Sad. Inače, poznato je da je 1991. god. "ovčarce" odradio general Vasiljević, nešto poput Srebrenice, da bi Hrvati imali alibi pred svetom, da bi povratili Slavoniju, a Vasiljević je tada bio šef Baniću, tako da je još tada Banić postao saradnik i plaćenik hrvatske tajne službe kao i blizak prijatelj dr Milovančeva. Zajedno su se bavili kriminalom, svaki iz svog domena.

Na primer, Banić mu je pomogao u nesmetanom prelasku granice u ime vojne bezbednosti, oslobađajući regrute od služenja vojnog roka i još mnogo toga, o čemu postoje krivične prijave koje jedna za drugom zastarevaju, jer njegov prijatelj iz SPS prelazi u DS pa u SNS, a uz to iza njega stoji najorganizovanija tajna služba u Srbiji, a to je Hrvatska!

Treba napomenuti da je Banić uz sve poznate rabote Milovančevu jedno vreme dovodio i bogate Albanke iz Novog Sada i Kosova na lečenje i preglede, gde bi dobijali lažne i opasne dijagnoze, te bi ih Milovančev uspešno izlečio, a naravno to se naplaćivalo.

Inače, Banić je sve pare od trange - frange poslova trošio uglavnom na lep život i žene, a za ostale stvari je bio glup. U toku ratnih zbivanja 91. godine zapadno-hrvatska služba ubacuje u komandu novosadskog korpusa izvesnu Hrvaticu Miljanu na beznačajno mesto, ali s obzirom da je bila izuzetno atraktivna pokušala je zavodeći mnoge oficire da dolazi do određenih podataka. Ipak, brzo je razotkrivena i izašla je iz vojske kao višak radne snage.

Međutim, hrvatska služba čuva svoje agente, te je upućuju na tada već pukovnika Banića, te joj ovaj saznavši da su na istom platnom spisku pomaže u svemu, zaljubljuju se i dan danas su u srećnom braku i veliki prijatelji sa Milovančevim i njegovom suprugom - treba napomenuti da su vojna služba i sudovi znali za Banićeve poslove pa je neslavno penzionisan, odnosno najuren iz vojske, da bi posle protiv njega bilo podneto više krivičnih prijava, ali od toga ništa, jer je njegov večni prijatelj uvek u pravoj stranci.

Priča se po Novom Sadu da ni u jednoj stranci, ni u DS-u, nema više lopova, jer svi su prešli u SNS! Elem, dok dr Milovančev pravi imperiju, ovaj Banić glup za svaki posao osim za izdajnika, opet preko svoje službe, naravno Hrvatske, traži rešenje, pa mu ovi predlažu da aktivira već spremljeni materijal sakupljan preko 20 godina: razne snimke, uviđaje, dokumenta, događaje iz domena organa bezbednosti kao i lično svedočenje o lažnim događajima...

S obzirom da je i sam pripadao u nekom vremenu Novosadskom korpusu koji je maestralno vojnički izvršio sve zadatke na području Istočne Slavonije, čiji je svaki pripadnik u levom džepu imao napisane izvode iz Ženevske konvencije o postupanju sa neprijateljem i ratnim zarobljenicima, i niko, niti jedan zločin pripadnika toga sastava nije mogao da im pripiše, čak ni Haški sud za sve ove godine rada. Navodno su starešine novosadskog korpusa bili časni i pravedni da mnogi vojnici na početku sukoba druge nacionalnosti nisu hteli da napuštaju vojsku.

E, tada stupa na snagu moć zapadno - hrvatske službe po sistemu platimo pa imamo po već isprobanom načinu mnogih Srba izdajnika koji su za strane pare išli lagati protiv svog naroda u Hag, a to najbolje zna Vojislav Šešelj.

U vreme vlasti DS kojoj je Banićev večni prijatelj pripadao bilo je popularno biti izdajnik, to su radili i ministri pa sve i sam predsednik države. Tako da je pukovnik Banić nesmetano mogao da priprema izdajnički materijal za Hag, čak je i suprugu poveo jer je, Bože moj i ona je deo te priče.

Inače, Banić je uz svoga večnoga prijatelja upoznao Majkla Devenporta, nekog zapadnog ambasadora , a navodno je radio određene sitne trgovinske poslove sa nekim Rusom, pa su mu verovatno sugerisali da to ne ide, te ga je ovaj navodno Rusa otkačio i za neke sitne novce zavrnuo.

E, kad je bilo vreme da se leti za Hag, gospodin gospođu pod ruku aktovku pa na put. Kažu da se zadržao desetak dana gde nakon napornog rada dobiva nagradu od 200 hiljada EVRA i pravi velelepnu kuću u Sremskoj Kamenici, a pre toga je navodno živeo u drvenoj vikendici.

Dok se Baniću kuća gradila u Istočnoj Slavoniji, počinju hapšenja pripadnika bivše teritorijalne odbrane Slavonije, a posle Banićevog veselja prilikom useljenja na kom je i Milovančev prisustvovao stižu i pisane optužnice pojedinim časnim oficirima novosadskog korpusa od strane Republike Hrvatske, kucanje na 10 i više stranica, a gde ni jedne reči istine nema!

Eto, Srbijo, moraš nestati! Narod će ti umirati od gladi jada, a ovakvi će promeniti i državu i veru! Oni časni neka vide šta će.

Gospodine Nađ Arpade!

Moje poštovanje i divljenje na hrabrosti Vas, Vašeg urednika i listu "Magazin Tabloid", na borbi protiv mafije. Redovno vas čitam i neću da komentarišem, nego čestitam! Sve ovo što sam Vam napisao 99% je tačno to vam se kunem.

Ako ćete nešto od ovoga napisati, napravite korekciju nekih reči ako treba, jer možda nisam dovoljno potkovan u književnom i novinarskom smislu. Inače nisam ni vojnik, ni zdravstveni radnik, ali radim u državnoj da kažem upravi i kao Novosađanin mnogo sam u društvu i mnogo informisan i ponavljam da je ovo istina.

Oprostite mi što me nećete potpisati, a jedini je razlog sigurnost, jer jednu od ovih osoba lično dobro poznajem."

Sudnica, ludnica

A strah od Aleksandra Milovančeva, profesora medicine na mestu direktora novosadske Luke je opravdan. Iza njega stoji teška kriminalna aktivnost, koja traje četrdeset godina. Sve krivične prijave protiv njega, ako ne zatre policija, odbaci tužilaštvo. A u njemu je zamenica Osnovnog javnog tužioca u Novom Sadu Biljana Silađi, čija kćerka Nataša je sekretarica dr Milovančeva u Luci Novi Sad, a formalno je devojka njegovog starijeg sina Nikole, koji je, što nije javna tajna u više veza sa muškarcima. Na mestu zamenika javnog tužioca je i sin rođenog barata Mire Ač (rođene Babić), Mioljub Babić, kome je Aleksandar Milovančev teča. Pa sad se može zamisliti ko će pre da protiv njega i njegove žene Mire Ač podigne optužnicu. Ovo je spisak kretanja nekih krivičnih prijava protiv njega

Dana 23.07.2014 godine Osnovnom javnom tužilaštvu podnete su dve krivične prijave protiv Milovančev Aleksandra

1. Zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo nesavestan rad u službi iz čl.361 st.1 Krivičnog zakonika (KT-4549/14) prijavu zadužila zamenik OJT Milena Kojić.

Dana 14.10.2014 godine Milena Kojić poslala obaveštenje o odbačaju krivične prijave br. KT-4549/14. Policijska uprava u Novom Sadu nije postupila po nalogu tužioca nije pozvala i saslušala referenta za obračun zarada u Luka Novi Sad. Odluka doneta na osnovu iskaza Milovančev Aleksandra.

Dana 28.10.2014 Višem javnom tužilaštvu izjavljen prigovor protiv odluke o odbačaju krivične prijave.

Dana 02.04 2015 godine umesto Višeg Javnog tužioca Tatjane Lagumdžije, kojem je izjavljen prigovor, Rešenje o odbačaju prigovora donela zamenik VJT Aleksandra Lučić.

2. Zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo Povreda prava po osnovu rada i prava iz socijalnog osiguranja iz čl. 163 Krivičnog zakonika prijavu zadužila zamenik OJT Gordana Popović Dana 02.02.2015 godine Osnovnom javnom tužilaštvu podneta krivična prijava protiv Milovačev Aleksandra zbog osnovane sumnje da je u određenom vrermenskom periodu počinio krivično delo Poreska utaja iz čl.229 u sticaju sa krivičnim delom Nesavestan rad u službi iz čl.361 i krivičnim delom Povreda prava po osnovu rada i prava iz socijalnog osiguranja iz čl.163 Krivičnog zakonika. (Prijavu br. KT- 653/15, zadužila zamenik OJT Benišek Svetlana).

Dana 03.02.2015 godine Osnovnom javnom tužilaštvu podneta krivična prijava protiv Milovačev Aleksandra zbog osnovane sumnje da je u određenom vremenskom počinio krivično delo Poreska utaja iz čl.229 u sticaju sa krivičnim delom Nesavestan rad u službi iz čl.361 i krivičnim delom Povreda prava po osnovu rada i prava iz socijalnog osiguranja iz čl.163 Krivičnog zakonika. (Prijavu br. KT- 664/15,zadužila zamenik OJT Babić Suzana).

Dana 04.02.2015 godine Osnovnom javnom tužilaštvu podneta krivična prijava protiv Milovačev Aleksandra zbog osnovane sumnje da je u određenom vremenskom periodu počinio krivično delo Poreska utaja iz čl.229 u sticaju sa krivičnim delom Nesavestan rad u službi iz čl.361 i krivičnim delom Povreda prava po osnovu rada i prava iz socijalnog osiguranja iz čl.163 Krivičnog zakonika (Prijavu br. KT- 755/15,zadužila zamenik OJT Loboda Tamara).

Dana 22. 06. 2015 godine iako je zadužila samo prijavu KT-4552/14 Gordana Popović poslala je obaveštenje o odbačaju krivičnih prijava KT-4552/14; KT- 653/15; 664/15; 755/15. 2

Od svih predloženih dokaza ( predloga oštećenog) saslušan samo Milovančev Aleksandar Odluka doneta samo na osnovu iskaza Milovančev Aleksandra Dostavljeni i predloženi dokazi nisu ni razmatrani. Sekretarica generalnog direktora Milovančev Aleksandra i devojka starijeg sina je Nataša Silađi, ćerka Biljane Silađi zamenika Osnovnog javnog tužioca u Novom Sadu. Milovančev Aleksandar je teča Mioljubu Babiću zameniku Osnovnog javnog tužioca u Novom Sadu, koji je umalo iz službenog pištolja (koji je zaplenjen u jednom krivičnom predmetu) ubio službenicu tužilaštva (pisao Tabloid)...

Ima doktor Milovančev svuda zaštitu. Bolje reći, doskora je imao zaštitu, ali ona sada izmiče. Očekuje se nalaz Državne revizorske institucija, pa sledi hapšenje. A i druge službe su završile kriminalističku obradu ovog najopasnije kriminalca u Vojvodini i čoveka koji radi o glavama građana Srbije.

Poreska se pokrila ušima

Dana 06.02.2015 godine direktoru Poreske uprave predate su tri prijave zbog osnovane sumnje da je Milovančev Aleksandar počinio krivično delo ''Poreska utaja''.

Prijave na postupanje prosleđene Seni Papak, koordinatoru regionalnog odeljenja za kontrolu Novi Sad.

Sena Papak, koordinator regionalnog odeljenja za kontrolu Novi Sad prijave je dala u rad Radmili Šarić, načelniku kontrole u filijali I Novi Sad , Radmili Šarić dugogodišnjoj prijateljici Rodić Dragice, koordinatora za računovodstvo i reviziju Luka Novi Sad, više od 30 godina prijateljice Milovančev Aleksandra, knjigovođe firmi u vlasništvu Milovančev Aleksandra Mire Ač Nikole Milovančeva i Milana Milovančeva.

Radmila Šarić, načelnik kontrole u filijali I Novi Sad, postupala je samo po dve prijave, nije postupala po trećoj prijavi koja se tiče perioda 28.05.2014 - 06.10.2014 godine.

Podnosilac prijava više puta po osnovu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti tražio od Sene Papak, koordinatora regionalnog odeljenja za kontrolu Novi Sad dokumentaciju koju je Luka Novi Sad predavala Poreskoj upravi prilikom isplata zarada, i koja sadrži lične podatke podnosioca prijava

Sena Papak, koordinator za regionalnog odeljenja za kontrolu Novi Sad odbija da dostavi traženu dokumentaciju.

Povodom ovakvog ponašanja Sene Papak, koordinatora regionalnog odeljenja za kontrolu Novi Sad izjavljena je žalba Povereniku za slobodan pristup informacijama od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Poverenik za slobodan pristup informacijama od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti doneo je rešenje kojim se nalaže Seni Papak Koordinatoru za regionalnog odeljenja za kontrolu Novi Sad-Poreskoj upravi dostavljanje dokumentacije koja sadrži lične podatke podnosioca prijava.

Umesto da postupi po rešenju Poverenika, umesto Sene Papak umesto da podnosiocu podnosiocu prijava dostave traženo i naloženo odgovorio je Slobodan Radonjić iz sektora za saradnju, komunikaciju i međunarodnu saradnju, koji podnosioca prijava obaveštava da će unutrašnja kontrola Poreske uprave izvršiti proveru postupanja Sene Papak.

Podnosilac prijava nije dobio nikakvo obaveštenje o postupanju unutrašnje kontrole Poreske uprave

Dana 23.07.2014 godine Osnovnom sudu u Novom Sadu, podnete su dve tužbe. 1. Tužba za nezakonit otkaz Ugovora o radu ( br. P1-1391/2014) sudija Gordana Glavaški Rešenje otkaza ugovora o radu generalni direktor Milovančev Aleksandar doneo je dana 28.05.2014 godine. U preambuli rešenja generalni direktor rešenje donosi na osnovu čl. 73 Kolektivnog ugovora LUKA NOVI SAD AD i čl.171 Zakona o radu (odbijanje zaključenja aneksa ugovora o radu. Rešenje otkaza ugovora o radu ne sadrži obavezno obrazloženje otkaznih razloga čl.73 Kolektivnog ugovora. U obrazloženju rešenja otkaza ugovora o radu se navodi da je donošenju rešenja prethodila ponuda za zaključenje aneksa ugovora o radu, kao razlog se navodi povećan obim posla, U toku postupka saslušan je generalni direktor Milovačev. U svom iskazu je naveo da razlog za dostvaljanje ponude za za zaključenje aneksa ugovora o radu nije povećan obim posla kod tuženog. U svom iskazu Milovančev Aleksandar je izjavio da se radi o odluci Vlade RS kojom se u cilju smanjenja troškova smanjuje broj Izvršnih direktora i da je tom odlukom ukinuto radno mesto Savetnik generalnog direktora za internu kontrolu (radno mesto tužioca. U toku postupka na predlog tužioca sud je obavezao tuženog (Luka Novi Sad) da dostavi odluku Vlade RS.

Dana 23.05.2016 godine na raspravi punomoćnik tuženog je izjavio da Vlada RS nije donosila nikakve odluke vezano za Luku Novi Sad, pa da iz tog razloga ne može da postupi po nalogu suda i da dostavi odluku Vlade RS kojom se ukuda radno mesto tužioca.

Dana 23.05.2016 godine sud je suprotno izvedenim dokazima i stanju u spisu, u uslovima zabranjenog i nedozvoljenog uticaja,doneo presudu kojom odbija tužbeni zahtev tužioca.

Dana 18.07.2016 godine tužilac je Apelacionom sudu izjavio žalbu na prvostepenu odluku suda. Pretpostavljam - siguran sam da će u veću Apelacionog suda koje bude postupalo po žalbi biti sudija Spomenka Dragaš, koja je supruga sudskog veštaka Jovana Dragaša (o Dragašu veštaku Tabloid je pisao više puta), koji je uvek angažovan u predmetima Milovančeva.

Uvek je Milovančev bio pod zaštitom sudija, policije, tužilaca. Otimao je sve što mu je pod ruku došlo, izdavao je državu, prijatelje, pacijente.

Krug oko njega je sada zatvoren.

(Nastavak u sledećem broju)

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane