Natrag

Tabloid je pozvan

Profesor medicine Aleksandar Milovančev najopasniji je kriminalac koji operiše Vojvodinom (7)

Od pilane do skalpela

Vanredni profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu Aleksandar Milovančev je godinama na glasu. On nije profesor za katedrom, ali njegovi eksperimenti sa ljudima su originalni. Uz asistenciju svoje vanbračne supruge Mire Ač, devizne penzionerke, Milovančev je sa ''pažnjom'' pomagao pacijentkinjama na Institutu za plućne bolesti, kojim je rukovodio, a one su mu testamentom ostavljale stanove, kuće, milione dolara. Potom je on, kao human čovek, pomogao pacijentkinjama da imaju laku smrt. Kada su ga najurili iz DS-a, otišao je kod čiča Tome, a Vučić mu je omogućio da postane direktor Luke Novi Sad. Tu šansu nije propustio. Nastavio je sa eksperimentima, a švercujući preko Luke kokain, direktor u belom mantilu je u saradnji sa narko mafijom zaradio preko 30 miliona evra. Protivnike je nemilice ubijao i uklanjao, a stradali su i oni koji su za njega ubijali. Opisujemo u nekoliko nastavaka ''eksperimente'' profesora Milovančeva, od koga bi svaka mafija mogla da nauči. Možda će u zatvoru napisati i memoare, koji će i druge odvesti na robiju

Arpad Nađ

Direktor Luke Novi Sad profesor dr Aleksandar Milovančev odlučio je da preko svojih sudskih i veza u podzemlju i iz svere politike zabrani dalje pisanje Magazina Tabloid o njegovim zlodelima. Podneo je preko novosadskog advokata Dragoljuba Martinovića tužbu protiv odgovornog urednika Magazina Tabloid Milovana Brkića Višem sudu u Beogradu, sa predlogom da sud odredi privremenu meru, kojom bi se uredniku, pod pretnjom plaćanja sudskih penala u iznosu od 1.000.000 dinara, zabranilo da objavljuje o njemu bilo kakve tekstove! Tražio je i da sud obaveže tuženog Milovana Brkića da objavi njegove pisanije, koje je Milovančev označio kao ''Zahtev za objavljivanje demantija''.

Tim povodom on se obratio medijima, navodeći da će Magazin Tabloid biti zabranjen. Njegovo saopštenje objavili su samo Radio 021 i novosadski Dnevnik.

Gospodin Milovančev je opet koristio svoje ljude. Iza teksta koji je objavio portal Radio 021 stoji novinar Miodrag Sovilj, koji je sin Zorice Bejatović, koja je referent za istraživanje tržišta u Luci Novi Sad! Iza objavljivanja teksta u dnevnom listu Dnevnik stoji Ljubiša Nikolin, pomoćnik generalnog direktora za odnose sa javnošću u Luka Novi Sad

Tekstove na Facebook-u objavljuje i postavlja Ivana Olujić - Oluja, zaposlena u Luka Novi Sad, na mestu dispečera, koja je istovremeno i član internet tima SNS-a u gradskom odboru u Novom Sadu (suđena za šverc cigareta zajedno sa Mihaljom Bracom Kertesom). Ostali mediji su ignorisali saopštenje dr Milovančeva.

Ali...

Očigledno da njegova hobotnica ne doseže više do Beograda. Sudija Višeg suda u Beogradu Jelena Stojilković, odlučujući o predlog za određivanjem privremene mere, kojom bi se odgovornom uredniku zabranilo objavljivanje tekstova o ovom opasnom prestupniku, donela je rešenje kojim je odbacila kao neuredan predlog Aleksandra Milovančeva.

U daljem postupku odbaciće se i zahtev za objavljivanjem njegovih pisanija, označenih kao Zahtev za objavljivanjem odgovora.

I ako je najavio da će podneti tužbe kojima će ''zbog povrede časti i ugleda'' tražiti milionske iznose od urednika i izdavača novina, do zaključenja ovog broja Milovančev nije sudu takve tužbe još uputio.

Iako je zaposlio Ljubišu Nikolina, bivšeg glavnog urednika RT Vojvodina, sve tekstove saopštenja pisao je lično Milovančev. Ova činjenica govori o tome koliko je besan i uplašen.

Aleksandar Milovančev, grudni hirurg, profesor medicine na radu u Luci Novi Sad, ima naviku da se obračunava i sa svojim bivšim saradnicima. Za obračun koristi zabranjen i nedozvoljen uticaj na policiju sud i tužilaštvo.

Nakon što je Aleksandar Milovančev dao otkaz jednom od bliskih saradanika, koji je bio prepreka i smetnja za kriminalne i mafijaške radnje, pred Osnovnim sudom u Novom Sadu pokrenut je sudski postupak zbog neisplaćenih zarada i neuplaćenih doprinosa. Kada je sudija Radmila Popović povela postupak u skladu sa pravilima parničnog postupka, na nepristrastan način, Milovančev je 15.04.2014 za sudiju je postavio u ovom predmetu Đorđa Radovanovića

Nakon što je zadužio predmet, sudija Radovanović Đorđe je mesecima odugovlačio postupak, ignorisao dokazne a 26.11.2015 godine na glavnoj raspravi u prisustvu Milovančev Aleksandra, generalnog direktora tuženog, sudija odbija da obaveže tuženu Luku Novi Sad da dostavi dokaze, "da ne bi opterećivao spis", određuje sudskog veštaka Jovana Dragaša, čija supruga je sudija Apelacionog suda u Novom Sadu! Rešenjem o veštačenju tužena Luka Novi Sad je obavezan da sudskom veštaku stavi na uvid i izda kopiju dokumentacije koja je vezana za predmet spora.

Rešenjem o veštačenju sudski veštak je obavezan da od tužioca primi dokumentaciju. U postupku veštačenja tužena Luka Novi Sad je, odlukom Aleksandra Milovančeva, odbila da sudskom veštaku stavi na uvid i izradi kopiju dokumentacije a veštak je od tužioca odbio da primi dokumentaciju.

Sudija je raspravu vodio tako što je uvažavao naloge Milovančeva, koje je dobijao van sudnice, da tužioca pri ulasku u sudnicu pretresa sudska straža, da stoji pored njega, dok se Milovančev cerekao, tvrdeći svom bivšem saradniku i dugogodišnjem prijatelju, da je on u Vojvodini Bog. Predsednica Osnovnog suda u Novom sadu Anđelka Stanojević podržavala je sudiju Radovanovića.

Da podsetimo, majka Nataše Silađi, sekretarice Aleksandra Milovančeva je Biljana Silađi i zamenica je Osnovnog javnog tužioca u Novom sadu, u kojem je zamenik tužioca i bratanac njegove supruge Mire Ač, Mioljub Babić.

Pre četiri godine Milovančev je uz podršku Miloša Vučevića, predsednika Gradskog odbora SNS-a u Novom Sadu, optužio sudije u ovom gradu da nisu prijavile imovinu, tražeći njihovu odgovornost. Ta prijava objavljena je na stranicama Magazina Tabloid. Milovančev ume da se svima sveti, pa i sudijama, koje će jednog dana morati da ga stave iza rešetaka.

U Novom Sadu profesor Milovančev je čovek koji vlada gradom, a i Pokrajinom.

Ko se njemu suprotstavi, a to su uglavnom njegovi prijatelji iz mladosti, koji ga upozoravaju da ne čini zlodela, nađu se na njegovom nišanu.

U decembru mesecu 2014. godine na osnovu krivične prijave protiv NN lica, načelnik odeljenje kriminalističke policije Saša Barjaktarović i Nenad Erdeljan, šef grupe za maloletničku delikvenciju, bez bilo ikakvih dokaza, pokrenuli su krivični postupak protiv maloletnog sina bivšeg saradnika Milovančev Aleksandra.

Na osnovu krivične prijave PU Novi Sad, tužilac za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu Mirjana Vujičić, bez dokaza, a po nalogu Milovančeva i Saše Barjaktarovića, koji je takođe opasan kriminalac, i iz Vrbasa je kao i Milovančev, podnela je Višem sudu u Novom Sadu zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv maloletnog osumnjičenog, sina bivšeg saradnika i komšije dr Milovančeva.

Tužilac za maloletnike Vujičić Mirjana, bez dokaza, maloletnom okrivljenom stavlja na teret da je određenog datuma, u školi, za vreme časa, drugom učeniku, ukrao mobilni telefon. Odluku o predlogu za pokretanje pripremnog postupka donela je sudija Tatjana Šunjka (disciplinski kažnjavana sudija zbog zastarevanja slučaja monaha)

Iako postoji zajemčeno pravo da niko nije kriv dok se krivica ne dokaže, iako pravila krivičnog postupka nalažu da je sud u obavezi da okrivljenog upozna sa činjenicom da se protiv njega vodi postupak, da ga upozna sa navodima i razlozima optužbe, sudija Tatjana Šunjka je uputila zahtev Centru za socijalni rad grada Novog Sada od koga traži da preporuči meru vaspitnog naloga kojim treba kazniti maloletnog okrivljenog. Sudija maloletnom određuje advokata-branioca po službenoj dužnosti. Za branioca je postavljena advokat Tamara Mojsejev, komšinica Aleksandra Milovančeva.

U postupku pred sudom, koji je bio lakrdija, ispostavilo se da maloletni okrivljeni tog dana nije bio u školi, te da nije mogao ni ukrasti mobilni telefon, te je tužilac morala da povuče optužnicu, ali je, besna, i po nalogu Milovančeva, podnela optužni predlog protiv oca maloletnika, inače doskorašnjeg radnika Luke Novi Sad, na značajnom radnom mestu, zbog ''ometanja pravde''. Prijava je podneta Osnovnom javnom tužilaštvu, gde će je dočekati bratanac žene Aleksandra Milovančeva, ili majka njegove sekretarice Nataše Silađi, koja je, navodno, verenica njegovog sina Nikole Milovančeva, koji je, što je sve izvesnije, više u krevetu sa viđenijim novosadskim pederima, nego sa Natašom.

U sledećem broju, opisaćemo kako je grudni hirurg Aleksandar Milovančev početkom devedesetih, u ratno vreme, postao vlasnik pilane, koju je oteo od onih koji su je osnovali. Sredinom 1991. godine četvorica akcionara osnovali su firmu za proizvodnju europaleta. Sagradili su halu u Beočinu i delimično je opremili savremenim mašinama.

Dvojica akcionara su bili Nemci, imali su po 35 odsto vlasništva. Jedan naš državljanin, koji živi i radi u Berlinu imao je 17% akcija, a drugi, koji živi u Novom Sadu, imao je udeo od 13 odsto vlasništva nad pilanom. Onda su se dvojica Srba posvađali.U sukob se umešao drugi biznismen i preuzeo 13% nakon toga u priču se uključuje Aleksandar Milovančev i jedan njegov prijatelj iz Belog Manastira. Epilog se može naslutiti. Milovančev je postao jedini vlasnik, a na osnovu falsifikovane dokumentacije, kojom ostali akcionari, navodno, njemu poklanjaju svoje vlasništvo, bez naknade! Ko bi se odrekao toliko uloženog novca.

Sudski spor je dobio Milovančev. On je u to vreme bio ugledni član Socijalističke partije Srbije. Poharao je Spačvanske šume, uvozeći, preko Belog Manastira trupce za svoju pilanu. Ne, to nije ratni zločin. On se uvek odrekne svoje prošlosti, i postane opet umiljato janje koje dve sise sisa.

(Nastavak u sledećem broju)

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane