Natrag

Tabloid je pozvan

Profesor medicine Aleksandar Milovančev najopasniji je kriminalac koji operiše Vojvodinom (10)

Mafijaš pod stresom

Vanredni profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu Aleksandar Milovančev je godinama na glasu. On nije profesor za katedrom, ali njegovi eksperimenti sa ljudima su originalni. Uz asistenciju svoje vanbračne supruge Mire Ač, devizne penzionerke, Milovančev je sa ''pažnjom'' pomagao pacijentkinjama na Institutu za plućne bolesti, kojim je rukovodio, a one su mu testamentom ostavljale stanove, kuće, milione dolara. Potom je on, kao human čovek, pomogao pacijentkinjama da imaju laku smrt. Kada su ga najurili iz DS-a, otišao je kod čiča Tome, a Vučić mu je omogućio da postane direktor Luke Novi Sad. Tu šansu nije propustio. Nastavio je sa eksperimentima, a švercujući preko Luke kokain, direktor u belom mantilu je u saradnji sa narko mafijom zaradio preko 30 miliona evra. Protivnike je nemilice ubijao i uklanjao, a stradali su i oni koji su za njega ubijali. Opisujemo u nekoliko nastavaka ''eksperimente'' profesora Milovančeva, od koga bi svaka mafija mogla da nauči. Možda će u zatvoru napisati i memoare, koji će i druge odvesti na robiju

Arpad Nađ

Profesor medicine Aleksandar Bata Milovančev je u velikim problemima. Ne žele ga nazad na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, gde je zaposlen sa 2 odsto radnog vremena. Krug oko njega se zatvara. Milovančev je i dalje generalni direktor Luke Novi Sad, koja je na prodaju. On je sredio da je kupi neka nemačka kompanija, iza koje stoje njegove pare i njegovog sina Nikola, zarađene prodajom narkotika.

Državna revizorska institucija počev od marta meseca vrši reviziju poslovanja Luke Novi Sad. Milovančev je sredio, odrešivši kesu, da plati državnog revizora Sretenovića, da revizija ne bude privedena kraju, jer bi izveštaj sprečio prodaju Luke Novi Sad.

Na pitanje novinara Magazina Tabloid, upućenom državnom revizoru o kojoj sumi novca je reč, u slučaju njegovog podmićivanja, i zašto se ne piše izveštaj, nismo dobili odgovor. U Vojvodini je ''slučaj Milovančev'' vrlo aktuelan, u svim sredinama i u svakom društvu. Dobili smo pismo koje osvetljava njegov lik i uspeh njegove porodice.

''Poštovani,

pratimo Vašu seriju članaka o Aleksandru Bati Milovančevu, pa moramo da dodamo i nešto što se ovde uveliko priča po gradu, a vi niste spomenuli. Usponu Milovančevih, njega i njegove nevenčane supruge Mire Ač, doprineo je njen otac, koji je bio veliki udbaš sa Banije, koji se spominje još u knjizi Catena Mundi, kao veliki Hrvat i član Pavelićevog Ustaškog stožera. Kada je i pod kakvim okolnostima prešao u partizane niko ne zna, ali se zna da je u okviru ustaštva stalno ponavljao: ''...A šta, ako izgubimo''?

Kada je posle rata došao u Novi Sad bio je poznat po tome što je na svaki sukob sa stanarima ulazio u tuđi stan sa repetiranim pištoljem, da se svađa. Pod njegovim okriljem oprana je porodična biografija Alesandra Bate Milovančeva, što je bio njegov miraz ćerki, kad se vezala za Milovančeva, čija je porodica sarađivala sa okupatorom i pod srećnim okolnostima pobegla preko Klagenfurta. Moguće je da je i on upoznat sa događajima oko likvidacije njenog prvog supruga Franciske, jer su udbaši iz hrvatskog tabora sarađivali sa ustašama u emigraciji. Siroti Franciska je imao deviznu penziju i brojnu jevrejsku familiju po svetu, čiju je imovinu Mira Ač nasledila.

Porodica Milovančevih je bila poznata folksdojčerska familija u Vrbasu, koja je po izjavama vrbašana pobegla na jednom nemačkom kamionu u Austriju u Grac, gde se Bata Milovančev i rodio. Kada je posle 5. oktobra Aleksandar Bata Milovančev, nakon što je pobegao iz zemlje, došao u Novi Sad, dr Miloš Lučić, rentgenolog, biran je od strane Pajtićeve vlade za pokrajinskog sekretara za zdravstvo. Njih dvojica su pre toga već su uveliko održavali intimne odnose. Pre toga je Miloša Lučića u stanu zatekla bivša žena, u krevetu sa jednim lekarom.

Kasnije su se Lučić i Bata Milovančev stalno sastajali u saunama hotela Park (vlasnika Bate Buturovića, Bate Kan Kana) u Novom Sadu, gde, prema izjavi gospođe Snežane Stefanović, koja je tada bila domaćica ovog hotela, postoje i video zapisi o telesnoj ljubavi ove dvojice, jer je Bata Kan-Kan voleo da zna kakva ga klijentela posećuje. Kasnije je Bata Milovančev pokušao da krene sa Batom Buturovićem u neki posao, ali Buturevićev kum nije hteo sa njim, rekavši: "Bata je smrad!" Ovaj nadimak novosadsko podzemlje koristi i danas za Milovančeva.

Strasna dugogodišnja veza Lučića i Milovančeva je prekinuta kada je Milovančev, nakon što je 8 godina bio direktor Instituta za plućne bolesti, a svo vreme je glavni dobavljač i snabdevač ove ustanove bila njegova vanbračna žena Mira Ač, podneo projekat renoviranja Instituta, vredan 20 miliona evra, koji Pajtić nije hteo ni da pročita. Dr Milovančev je počeo da preti Pajtiću svojom kriminalnom družinom, nakon čega su pretučeni dekan Medicinskog fakulteta i pokrajinski sekretar za nauku dr Dragoslav Petrović

Milovančev je finansirao postavljanje Lučića za sekretara za zdravstvo, kao člana Građanskog saveza. Milovančev je u vreme 5. oktobra, a kao član SPS-a, sa svojom babom Mirom pobegao u Frankfurt i čekao da vidi da li će uopšte smeti da se vrati. Tada Mira Ač uz novac ulazi u DS, a Milovančeva, kao svog ljubavnika, Miloš Lučić ubacuje u Građanski savez i postavlja za direktora Instituta za plućne bolesti u Kamenici, sa željom da osim seksa, i pljačka zdravstva bude berićetna. Mira Ač otvara firmu za sve vrste papira i tečnih sapuna (preko Peconija) sa kojima pokušava da snabdeva sva tri Instituta u Kamenici. I Miloš Lučić je ovim poslovima sa Milovančevim uspeo da dobije desetak stanova u Mađarskoj, a Bata je štekovao keš.

Milovančev i njegova vremešna supruga krenuli su u ubrzanu likvidaciju nekoliko baba (za koje znamo) koje su mu ostavile imetak za ''doživotnu brigu i staranje.''

Likvidacija je išla uglavnom preko Instituta gde je bio direktor, a zaduženu ekipu je unapređivao. Kad je zapelo sa jednom babom koju su morali iskopavati u tuđem grobnom mestu (ideja Mire Ač) bio je pozvan i profesor, član Jevrejske zajednice da je identifikuje, i onda je krenula istraga debela više od pola metra papira obdukcionog nalaza i sa zahtevom za podizanje optužnice i krivično gonjenje Milovančevih zbog višestrukog ubistva radi imovinske koristi.

Misteriozna je i smrt kućne pomoćnice Žužane u kući Milovančevi u ulici Pavla Simića br. 8. (njihov stambeni fond je pozamašan). Ona je platila glavom jer je zatekla Aleksandra u krevetu sa ljubavnikom. Istraga je vođena, obdukcija je rađena u Novom Sadu. Inspektor Glušica je sumnjao u obdukcijski nalaz, pa je zato čačkao i radio na ovom slučaju.

Kada je došao u SNS, Milovančev je postavljen za potpredsednika gradskog odbora SNS. Otac Miloša Vučevića, sadašnjeg gradonačelnika, Zoran Vučević, branio je Milovančeva u svim tim krivičnim postupcima, a operativci Službe poseduju dokaze i da su njih dvojica bili u ljubavnim odnosima. Zoran Vučević je, takođe, poznat u Novom Sadu kao homoseksulac.

Priča se i da je direktor Luke Novi Sad postao to, jer je premijeru Vučiću predložio da njegov poslovni ortak Vojislav Škrbić organizuje grupu koja će premlatiti upravu Luke i nasilno preuzeti prostorije. Premijeru se ta ideja od prve svidela. Vojislav Škrbić je kasnije, na zahtev porodice Milovačev, pretukao dekana Medicinskog Fakulteta u Novom Sadu ispred njegove kuće, zatim Dragoslava Petrovića na ribarskom ostrvu, a ceo grad priča da je likvidirao i inspektora Branka Glušicu ispred stana njegove bivše supruge, jer je ceo materijal oko usmrćivanja 'Batinih baba', on sakupio i predao u tužilaštvo.

Poznato je i da je Milovančev sklopio savez sa vladikom Irinejom Bulovićem, čiji je ubijeni sestrić u Subotici radio za državnu mafiju, i koga je likvidirala porodica Vilontijević. Ovde u Novom Sadu je počeo obračun crnogorske narko mafije sa srpsko- bosanskom.Vladika Irinej Bulović poseduje velike nekretnine u Novom Sadu, a njegov sestrić je ubio najstarijeg sina Kićuna Vilontijevića na putu Subotica-Palić u čiji automobil je ispaljeno oko100 metaka!

Mlađi sin i sestra su poravnali račun u Subotici ispred stana Irinejevog sestrića, a Nebojša Stefanović je lično došao na uviđaj da isprati ovaj veliki gubitak za podzemlje, kome i on pripada. Posle ovog ubistva je na scenu stupilo jedno društvo poznatih ubica iz Crne Gore koji se nalaze po Vojvodini. I stariji sin Milovančevih je uveliko u poslovima sa narkoticima, koji stižu iz Južne Amerike u Luku Novi Sad. Milovančevima je dupe bilo zinulo, a sad je ozbiljno u procepu! Dr Milovančev je bio u prijateljskim odnosima i sa dr Puškarom na Institutu, ali je i njega počeo ogovarati, kao i sve one sa kojima je prijatelj još iz detinjstva, jer takva mu je pederska psihologija.

Trenutno je Milovančev još u poslovnim vezama sa Sašom Barjaktarovićem, načelnikom krim policije Novog Sada. Mnogo je onih iz podzemlja koje su Aleksandar i Mira potkazali policiji, kada im više nisu zatrebali, a Bata se sumnjiči da je naručio likvidaciju svog glavnog likvidatora Vojislava Škrbića.

Ovo su samo neki detalji iz njegove biografije. Poznato je da je Milovančev biznismen koji nikada nije imao svoju firmu, već je sve zaradio iz mučki, prevarama, reketiranja, preko kriminalnih nabavki, političkog manevrisanja i pljačke države...Poznato je i da je Milovančev doktorirao na grupi za biologiju, na žabama, da je hirurg koji nikada nije operisao pacijente! Ako se izuzme onih pet-šest baba koje je ubio sa svojim saradnicima radi imovinske koristi, drugih 'operacija' nije imao!

Vaši redovni čitaoci, službenicu PU Novog Sada...''

Aleksandar Bata Milovančev uporno pokušava da proda Luku Novi Sad sam sebi. Ali, kako stvari stoje, imaće veliki problem, jer bi moralo i Izvršno veće Vojvodine da se saglasi sa tim. Kada je okupirao Luku Novi Sad, Milovančev je imao štrajk radnika. Posle štrajka 17. i 18. jula 2013, kao generalni direktor Luke Novi Sad, Milovančev je 18. jula te godine potpisao ugovor sa sindikatom kojim je obećao da neće biti otpuštanja zaposlenih. Ali, prilike su se promenile pa danas mora da smanji, zbog prodaje, broj zaposlenih za 20 odsto. Ako ih otpusti, biće štrajka. Ako otpusti one koje je on doveo, imaće opet problema.

Njegov stariji Nikola Mlovančev je kupio ovih dana još jedna kola-novog Audija Q 7 (cena, 100.000 evra!). Nikola je već odavno poznati gey u Novom Sadu. Putuje po svetu, troši očeve novac, ugovara tovare narkotika.

Milovančevi su u teškoj depresiji. Mira Ač je očajna. Gradom kruže slike njenog muža sa muškarcima. Ona je to znala, ali ne voli da to i drugi znaju. U kafanama je pravila scene pred Batom, navodno zbog ljubomore, jer "on juri druge žene"...Ali, Mira je od Bate starija nekoliko godina. Naravno, bio je to samo njen providni blef.

A 1. A sud ne zabranjuje

Aleksandar Milovančev je podneo više tužbi Višem sudu u Beogradu, tražeći da sud zabrani Magazinu Tabloid da piše o njegovom kriminalu, i porodičnom kriminalu Milovančevih. Sve tužbe su odbijene. Objavljujemo skenirane odluke suda. Čovek koji je van zakona duže od 40 godina, poziva se na zakon! A zakona za čoveka izvan zakona, nema.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane