Natrag

Tabloid je pozvan

Profesor medicine Aleksandar Milovančev najopasniji je kriminalac koji operiše Vojvodinom (11)

Žabe i babe doktora smrada

Vanredni profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu Aleksandar Milovančev je godinama na glasu. On nije profesor za katedrom, ali njegovi eksperimenti sa ljudima su originalni. Uz asistenciju svoje vanbračne supruge Mire Ač, devizne penzionerke, Milovančev je sa ''pažnjom'' pomagao pacijentkinjama na Institutu za plućne bolesti, kojim je rukovodio, a one su mu testamentom ostavljale stanove, kuće, milione dolara. Potom je on, kao human čovek, pomogao pacijentkinjama da imaju laku smrt. Kada su ga najurili iz DS-a, otišao je kod čiča Tome, a Vučić mu je omogućio da postane direktor Luke Novi Sad. Tu šansu nije propustio. Nastavio je sa eksperimentima, a švercujući preko Luke kokain, direktor u belom mantilu je u saradnji sa narko mafijom zaradio preko 30 miliona evra. Protivnike je nemilice ubijao i uklanjao, a stradali su i oni koji su za njega ubijali. Opisujemo u nekoliko nastavaka ''eksperimente'' profesora Milovančeva, od koga bi svaka mafija mogla da nauči. Možda će u zatvoru napisati i memoare, koji će i druge odvesti na robiju

Arpad Nađ

U kući obešenog se ne priča o konopcu, kažu. U Luci Novi Sad nerado govore o svom generalnom direktoru, koji se poslednjih dana krije i od njih i od preostalih prijatelja i od porodice.

U martu 2016 godine Ministarstvo privrede uputilo je javni poziv zainteresovanim kupcima za Luku Novi Sad. Jedan od zainteresovanih kupaca je P&O Ports iz Dubaia (UAE). Sa šeicima iz ove islamske države u seksualnim vezama je Nikola Milovančev, sin generalnog direktora Luke Novi Sad Aleksandra Bate Milovančeva.

Gospodin Milovančev je homoseksualac koji je uz pomoć svoje vanbračne pohlepne supruga Mire Ač krio svoje veze za uglednim muškarcima, koji su mu pomogli da postane lažni profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, da postane direktor Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, da nasledi imovinu nekoliko vremešnih žena koje su lečene na Institutu čiji je on direktor bio, a njihovu imovinu je nasledila njegova vanbračna supruga Mira Ač, lažnim testamentima.

Naime, Aleksandar Milovančev je odbranio plagirani doktorat na fakultetu za biologiju, na temu o žabama, ali je postao docent na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, a potom i vanredni profesor, bez ijedne napisane knjige, udžbenika ili naučnog rada.

Generalni direktor Luke je u ozbiljnim problemima.

U martu ove godine Državna revizorska institucija počela je sa kontrolom poslovanja Luke. Milovančev je uspeo da podmiti predsednika DRI Radoslava Sretenovića, da odugovlači pisanje izveštaja i da prikrije glavne pronevere. U pismu upućenom Magazinu Tabloid gospodin Sretenović nas obaveštava da je u toku pisanje revizorskog izveštaja, te da ne stoje optužbe da je primio novac, kao što je od direktorke iz Niške Banje Marine Deljanin Ilić dobio stan, jer protiv nje nije podneo krivičnu prijavu zbog utaje oko 100 miliona dinara.

Da bi smanjio cenu Luci Novi Sad, Milovančev je svog savetnika Aleksandra Govedaricu ''izmestio'' iz Luke. U Luci je gospodin Govedarica mesečno primao od 600.000 do 700.000 dinara plate. On je u decembru prošle godine napustio Luku. Zbog toga što je sa generalnim direktorom Milovančevim zaključio Menadžerski ugovor (zlatni padobran) a ne klasični Ugovor o radu, Luka mu je isplatila otpremninu od 6 bruto plata (oko 6.000.000 dinara)! Gospodin Govedarica je od januara ove godine nezavisni konsultant (oko prodaje Luke Novi Sad).

Da podsetimo, Aleksandar Govedarica je kum Maje Gojković i Branislava Simovića.

Sa gospodinom Simovićem Milovančev je ušao u posao. Od 2004. godine Branislav Simović je regionalni direktor za Balkan MACE internacional iz Londona. Branislav Simović je 6 godina živeo i radio u UAE (1998 - 2004). MACE ima sedišta u Makedoniji,Crnoj Gori i Srbiji.

Od 2004 radio je sa Filip Morisom u Nišu (šverc cigareta) Simović je radio kao nadzorni organ na izgradnji Delta Sitija u Beogradu (pranju para) učestvovao je u izgradnji Porto Montenegro. MACE d.o.o Beograd odmah kad je Govedarica počeo da radi u Luci (01.09.2013) "izradio"

Bata Milovančev i njegova pederska duša misli da sve može da ''otpiše'', kada proceni da nema više interesa od njih. Tako je prevario i Simovića. On je odlučio da Luku Novi Sad proda samom sebi, odnosno nemačkoj firmi iz koje stoji njegov novac i sin Nikola, preko koga trguje tovarima narkotika, a konkurenciju potiskuje prijavom policiji u Novom Sadu, sa čijim načelnicima dobro sarađuje, jer ih podmazuje. Sve dok mu budu trebali.

- Gospodin Branislav Simović je j....igrač, kad se sa njim nešto dogovoriš pa ga prevariš, otrese te i sedne na tebe i doručkuje (ne radi to lično, ima stručne saradnike za to)-tvrdi jedan od najbližih saradnika dr Milovančeva.

S obzirom na poslove kojima se bavi, Simović voli da radi diskretno, daleko od javnosti, ne voli da se njegovo ime pominje bilo gde, u bilo kom kontekstu, pa makar to bilo i u najpozitivnijem kontekstu. To mu pravi problem da održava kontakte sa ljudima od uticaja.

Branislav Simović je nadzorni organ izgradnje Beograda na vodi.Ugovor o zajedničkoj izgradnji Beograda na vodi je zaključen sa firmom AL MAABAR INTERNACIONAL INVESTMENT LLC iz Abu Dabija (UAE).

Ugovor je zaključen na 30 godina. Ovim ugovorom je obezbeđeno neometano pranje prljavog novca u narednih 30 godina. Prljavi novac prema planovima i dogovorima treba da se zarađuje švercom i krijumčarenjem narkotika i cigareta preko Luke Novi Sad.

Zbog toga je Aleksandar Govedarica kum Branislava Simovića,nadzornog organa Beograda na vodi počeo da radi u Luci Novi Sad 1. septembra .2013 godine.

U cilju realizacije ovog plana i dogovora, MACE D.o.o. Beograd je "izradio" Studiju izvodljivosti za razvoj Luke Novi Sad (priprema za prodaju firmi P&O Ports iz Dubaija, koja je nakon javnog poziva , Vladi RS uputila pismo o zainteresovanosti ). Studija je plaćena 9.000.000,00 dinara ,plaćanje je svojim potpisom odobrio Aleksandar Govedarica kum Branislava Simovića..

Milovančev je po svojoj navici i Simovića proglasio ''ništakom'', pa pokušava da mu napakuje kod Vučića, a bez ikakvog povoda.

Ipak, izveštaj o kriminalu u Luci Novi Sad uskoro se mora pojaviti. Kako su istraživači Magazina Tabloid saznali od inspektora u Državnoj revizorskoj instituciji, njihov šef Sretenović pokušava da prikrije glavne kriminalne tokove. Magazinu Tabloid ustupljeni su dokazi o teškim kriminalnim prestupima i surovoj pljački u Luci Novi Sad.

Istraživač Magazina Tabloid uspeo je da dođe do doktorske disertacije dr Milovančeva, koja je čist plagijat, do njegovog ''dosijea'' na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. On je mislio da je sve uspeo da sakrije, i da zapakuje sa mašnom, da je ugledni profesor doktor. Sada izlaze tekstovi koji ga razotkrivaju. Svi ga izbegavaju, kao da je ošugan.

Kakav mu je status u Srpskoj naprednoj stranci govori i podatak da je bio jedino u gradskom odboru za Svetu Petku (stranačka slava). Za razliku od ranijih godina nije sa sveštenikom i ostalima članovima predsedništva okretao slavski kolač. Iako je još potpredsednik Gradskog odbora SNS-a u Novom Sadu, ni gradonačelnik Vučević, a ni i ostali članovi predsedništva nisu ga konstatovali, kao da nije ni bio.

Njegova sujeta to ne može da sažvaće i proguta. Ne može to da sakrije. O tome svedoči i fotografija sa stranačke slave u Novom Sadu. I prijatelji iz policije su napustili Milovančeva. Suviše ih kompromituje

I gospođa Mira Ač, vanbračna supruga dr Milovančeva ne izlazi iz kuće. Iako već 30 godina prima penziju svog pokojnog muža Francike, ona je i dalje predsednik nadzornog odbora Novosadskog sajma, sa mesečnim primanjem od preko 400.000 dinara. Bavi se biznisom, kao i njen muž.

Gospođa Ač je u paničnom strahu od vanbračnog muža. Njihova imovina se uglavnom vodi na njeno ime, i ona se plaši da se Aleksandar i nje ne oslobodi kao što se oslobađao baba koje je lečio na Institutu za plućne bolesti u Novom Sadu. U slučaju da je Bata umre, on bi morao da dokazuje da su imovinu stekli zajedničkim prihodima. Naslednici bi bili njihovi sinovi, a ne i Aleksandar.

Gospođa Ač je zabrinuta za svog starijeg sina Nikolu, koji je, kao i njegov otac, homoseksualac. Ona je nastojala da ga oženi Natašom Silađi, čija majka je zamenica tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu. Makar da bude u fiktivnom braku. Nikoline veze sa muškarcima su postale javne. Nikolin biznis sa narkoticima je uvek problematičan. Nikola, nakon teksta u prošlom broju Magazina Tabloid ne parkira Audi Q7 ispred kuće, plaćen 100.000 evra prošlog meseca. Vozni park porodice Milovančev je veći od voznog parka američkih kompanija. U stanju teškog pijanstva Bata je rekao svom ljubavniku da svi ''mogu da mu ga duvaju". Ima toliko novca da će i dalje kupovati sve ljude u Novom Sadu. Navodno, Tomislav Nikolić mu je obećao da će ga za velike pare poslati za ambasadora u neku egzotičnu zemlju! Sudbina Milovančevih biće slična sudbini onih koje su oni pljačkali, davili, otimali im imovinu, novac...Žestoki momci u Novom Sadu dr Milovančeva zovu doktor smrad.

A 1. Anonimne prijave

Specijalnost u poslovanju gospodina Milovančeva i njegove vremešne vanbračne supruge Mire Ač su anonimne prijave protiv onih koji su im na nišanu. Istakli su se pisanjem lažnih prijava protiv štamparije Grafoprodukt u Novom Sadu. Kada je pokušao da ugasi Magazin Tabloid, da bi porastao u očima Aleksandra Vučića, Milovančev je protiv štamparije pisao inspekciji rada, poreskoj policiji, vatrogasnoj inspekciji, poljoprivrednoj, ekološkoj i svim drugim inspekcijama, tražeći da se utvrde ''nepravilnosti u radu štamparije''.

Preko advokata Nenada Zečevića iz Novog Sada dr Milovančev je podneo prijave i protiv izdavača Magazina Tabloid. Advokat je prijavu podneo u ime svoje klijentkinje "Mirjane Milošević'', koja je službenica njegove kancelarije.

Inspektori rada iz Inspektorata za rad Ministarstva za rad o boračka i socijalna pitanja posetili su redakciju magazina po prijavi advokata Zečevića, interesujući se za radno-pravni status potpisanog novinara (Arpada Nađa) i Milice Grabež, tražeći podatke o ugovoru o radu, kolika im je plata...

Inspektorke su korektno obavile svoj posao.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane