Natrag

Tabloid je pozvan

Profesor medicine Aleksandar Milovančev najopasniji je kriminalac koji operiše Vojvodinom (12)

Lažni profesor medicine traži novu partiju

Vanredni profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu Aleksandar Milovančev je godinama na glasu. On nije profesor za katedrom, ali njegovi eksperimenti sa ljudima su originalni. Uz asistenciju svoje vanbračne supruge Mire Ač, devizne penzionerke, Milovančev je sa ''pažnjom'' pomagao pacijentkinjama na Institutu za plućne bolesti, kojim je rukovodio, a one su mu testamentom ostavljale stanove, kuće, milione dolara. Potom je on, kao human čovek, pomogao pacijentkinjama da imaju laku smrt. Kada su ga najurili iz DS-a, otišao je kod čiča Tome, a Vučić mu je omogućio da postane direktor Luke Novi Sad. Tu šansu nije propustio. Nastavio je sa eksperimentima, a švercujući preko Luke kokain, direktor u belom mantilu je u saradnji sa narko mafijom zaradio preko 30 miliona evra. Protivnike je nemilice ubijao i uklanjao, a stradali su i oni koji su za njega ubijali. Opisujemo u nekoliko nastavaka ''eksperimente'' profesora Milovančeva, od koga bi svaka mafija mogla da nauči. Možda će u zatvoru napisati i memoare, koji će i druge odvesti na robiju

Arpad Nađ

Da iver ne pada daleko od klade, potvrđuje i slučaj vanbračnog para Aleksandra Bate Milovančeva i Mire Ač, rođene Babić.

Ilija Milovančev, otac Aleksandrov je za vreme Drugog svetskog rata bio trgovac u Novom Sadu. Pronalazio je skrivene Jevreje i potkazivao ih je mađarskim fašistima. On lično je tragao za njihovom skrivenom imovinom. Ilija je posle rata pobegao sa fašistima u Austriju, a skrasio se u Gracu, gde mu se 1953. godine rodio i sin Aleksandar. Ilija se, kada je zaboravljena njegova uloga, vratio i nastanio u Vrbasu, 15 godina nakon rata.

Otac Mire Babić je za vreme drugog svetskog rata bio u ustašama, a pred sam kraj je prešao u partizane, doselio se u Novi Sad gde je i umro kao čovek koji je bio poznat kao nasilnik i blizak policiji. O njegovoj pripadnosti ustaškom pokretu zapisano je i u knjizi Catena Mundi!

Kad je sudbina sastavila Aleksandra i Miru, oboje su imali mržnju prema Jevrejima. Naime, gospođa Mira je bila udata za dr Franciku Ača, lekara i poštenog i bogatog Jevrejina. Dok su bili u braku i Mira je obilazila stare bake iz Jevrejske zajednice. Kada se oslobodila Francike, nasledila je svu njegovu imovinu, otevši je i od njegove rođene sestre koja je doskora živela u Novom Sadu, u ulici Petra Drapšina. Dobila je i deviznu penziju, koju već 35 godina koristi.

Sve babe koje su Aleksandar i Mira likvidirali u Kamenici, ili po njihovim kućama, pripadale su Jevrejskoj zajednici! Bata Milovančev je kao direktor Instituta za plućne bolesti u Sremskoj kamenici vremešne bake Jevrejke nagovarao da ''nešto potpišu'', a ustvari bio je to testament kojim su one svu svoju imovinu, kuće, stanove ušteđevinu ostavljale njegovoj vanbračnoj supruzi. Samo je kućna pomoćnica bila Slovakinja, a umrla je nakon što je Aleksandra zatekla u seksualnim odnosima sa izvesnim Milenkom Filipovićem, funkcionerom Demokratske stranke i doskorašnjim predsednikom opštine Sremski Karlovci. (Bata često banči u Sremskim Karlovcima u podrumu vina Bajlo, u društvu pomenutog Filipovića).

Miroslav Stajnić, profesor sa kardiologije, sada u penziji, morao je ići sa policijom i tužilaštvom na uviđaj, jer pripada Jevrejskoj zajednici, kada su bake Jelicu ili Isidoru vadili iz tuđeg grobnog mesta da je identifikuje, jer ih je Mira Ač sahranila da njihove posmrtne ostatke niko ne pronađe. Mira Ač je za tu priliku kupovala napuštene grobove.

Pred sudskim organima Milovančeva i njegovu suprugu zastupao je advokat Zoran Vučević, tada visoki funkcioner Srpske radikalne stranke, a njegov sin Miloš je gradonačelnik Novog Sada. Sa Zoranom je Milovančev održavao i seksualne odnose. Novosadska policija raspolaže dokazima i izveštajima koje je sačinio veštak sudske medicine profesor Dragan Drašković, kojim ukazuju na nasilnu smrt baba koje su ''umrle'' nekoliko dana po potpisivanju testamenta o poklonu imovine Miri Ač.

Inspektor policije Bogdan Pušić, koji je sa kolegom Brankom Glušicom istraživao slučaj ubijenih baba, napredovao je, jer je prećutao njihovu smrt, a ometao je i istragu ubistva svog kolege Glušice, jer ga je Milovančev unapredio u zamenika načelnika Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije. Potom je smenjen. Pušić je, prema priči Bate Milovančeva, inkasirao četiri miliona evra koje je stavio na račun u jednoj švajcarskoj banci, a Milovančev zna i da račun nije inkriptovan. To proizilazi iz njegovih telefonskih razgovara iz Luke. Pušić je lično obavestio novosadskog biznismena Petra Matijevića o hapšenju, a gazda Pera nikad nije bio škrt kad se radilo o njegovoj koži, ili o koži njegovih sinova.

U tišini se privodi kraju istraga nedela vanbračnog para Milovančev-Ač. Gospođa Ač je dobila diplomu Prirodno-matematičkog fakulteta-grupa biologija u Novom Sadu, koju dekan nije hteo da potpiše. Na ovom fakultetu, na istoj grupi, Aleksandar Milovančev je odbranio doktorat na temu života žaba! Sa ovim doktoratom postao je asistent, pa docent i na kraju vanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Kada je prethodni dekan počeo da traga za naučnim radovima dr Milovančeva i njegovom unapređenju, Milovančev je angažovao svoje batinaše, koje je predvodio Vojislav Škrbić, koji su prebili dekana! A Milovančev je prebijao svakog ko mu stane na put. Na kraju se oslobodio i Vojislava Škrbića, i momaka koji su za njega radili. Prijavljivao ih je policiji.

Nikola Milovančev, sin Bate i Mire, više ne parkira najnoviji auto. Njegov vozni park vredan je preko milion dolara. Otac ga je uvukao u distribuciju narkotika.

Nikolina majka i otac iz dna duše mrze Jevreje, pa je Bata, kao direktor Luke Novi Sad, uvukao sina u posao sa Arapima. Pokušava da iz posla istisne i kompromituje Branislava Simovića, sa kojim je imao poslovne odnose i platio mu za izmišljene poslove preko 9 miliona dinara. Mnogo ljudi traži ''namirenje računa'' sa porodicom Milovančev. Krsnu slavu Đurđic, Milovančevi ove godine nisu slavili kod kuće. Niko nije hteo da im dođe.

Pretprošle i prošle nedelje Aleksandar je spopadao i tražio od Dušana Bajatovića, direktora Srbijagasa i potpredsednika SPS-a da mu sredi da ga prime u Socijalističku partiju Srbije, i da mu daju neku višu funkciju u stranci, da ga zaštite od progona. Bajatović ga je odbio, mada su Mira i Bata bili lažni svedoci kada je njegov zamenik u pijanom stanju pogazio jednog dečaka u prigradskom naselju, mada nisu videli taj događaj. Svedočili su za pare. Gospođa Ač je od Srbijagasa dobila unosne i dobro plaćene poslove gasifikacije vojvođanskih naselja! Reč je o milionima evra koje su zgrabili.

A 1. Revizor ćuti

Iako je odavno završena kontrola poslovanja Luke Novi Sad u 2015. godine, koju su sproveli inspektori Državne revizorske institucije, nalaz još nije urađen. A, morao bih. Prste je umešao predsednik Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović, koji utiče da se izveštaj ne sroči, jer mu je Milovančev tutnuo lepe pare u džep. A, izveštaj o poslovanju Luke Novi Sad, na čelu sa generalnim direktorom Aleksandrom Milovančevim, sadrži dokaze koji Milovančeva mogu odvesti na višedecenijsku robiju.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane