Natrag

Tabloid je pozvan

Profesor medicine Aleksandar Milovančev najopasniji je kriminalac koji operiše Vojvodinom (13)

Bekstvo sa mesta zločina

Vanredni profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu Aleksandar Milovančev je godinama na glasu. On nije profesor za katedrom, ali njegovi eksperimenti sa ljudima su originalni. Uz asistenciju svoje vanbračne supruge Mire Ač, devizne penzionerke, Milovančev je sa ''pažnjom'' pomagao pacijentkinjama na Institutu za plućne bolesti, kojim je rukovodio, a one su mu testamentom ostavljale stanove, kuće, milione dolara. Potom je on, kao human čovek, pomogao pacijentkinjama da imaju laku smrt. Kada su ga najurili iz DS-a, otišao je kod čiča Tome, a Vučić mu je omogućio da postane direktor Luke Novi Sad. Tu šansu nije propustio. Nastavio je sa eksperimentima, a švercujući preko Luke kokain, direktor u belom mantilu je u saradnji sa narko mafijom zaradio preko 30 miliona evra. Protivnike je nemilice ubijao i uklanjao, a stradali su i oni koji su za njega ubijali. Opisujemo u nekoliko nastavaka ''eksperimente'' profesora Milovančeva, od koga bi svaka mafija mogla da nauči. Možda će u zatvoru napisati i memoare, koji će i druge odvesti na robiju

Arpad Nađ

Aleksandar Bata Milovančev potpredsednik gradskog odbora SNS-a u Novom Sadu, dana 17.7.2013 godine, na unapred pripremljenoj sednici skupštine akcionara, imenovan je za generalnog direktora Luke Novi Sad. Unapred pripremljenom sednicom je predsedavala Marijana Dukić Mijatović.

Dana 18.7.2013 godine Aleksandar Milovančev je nasilnim putem ušao u Luku Novi Sad,umesto zakonite primopredaje,uz pomoć i asistenciju 30 batinaša iz kancelarije i kruga Luke Novi Sad izbacio je dotadašnjeg direktora Milenka Milivojevića. (1993-2013)

Nakon ovakvog bahatog i siledžijskog preuzimanja nezadovoljni radnici Luke Novi Sad dana 18.7. 2013. godine stupili su u štrajk. Istog dana, Aleksandar Milovančev sa namerom da okonča štrajk po bilo koju cenu, u skladu sa svojim karakterom, iako je znao da će Luka Novi Sad biti privatizovana-prodata, predsedniku sindikata Matković Zvonku predao je pisanu i potpisanu garanciju da neće biti otpuštanja radnika, smanjivanja zarada i privatizacije-prodaje Luke Novi Sad. Predsednik sindikata Matković Zvonko i radnici Luke Novi Sad naivno su poverovali u garancije Aleksandra Milovančeva pa su istog dana prekinuli štrajk.

Sa pripremama za privatizaciju-prodaju Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev je započeo odmah. Prvo je izvršen pritisak na predsednika sindikata Matković Zvonka da podnese ostavku. Nakon što je Matković Zvonko podneo ostavku, u režiji Aleksandra Milovančeva, organizovani su izbori za predsednika sindikata Luka Novi Sad.

U režiji Aleksandra Milovančeva za predsednika sindikata izabran je Albert Klajn. Da bi imao kooperativnog predsednika sindikata, Aleksandar Milovančev je u Luci Novi Sad zaposlio Igora Klajna sina novog predsednika sindikata Alberta Klajna.

U cilju stvaranja uslova za privatizaciju-prodaju Luke Novi Sad, članovi Nadzornog odbora Luke Novi Sad koji su imenovani dana 17.7.2013. godine su razrešeni,umesto njih Aleksandar Milovančev, potpredsednik i Miloš Vučević predsednik gradskog odbora SNS-a u Novom Sadu i gradonačelnik Novog Sada, imenovanovali su Emiliju Marić člana gradskog odbora SNS-a i direktora gradske televizije APOLO, Cviju Vasić sekretara gradskog odbora SNS-a, Aleksandra Petrovića šefa kabineta Gradonačelnika Miloša Vučevića i Oliveru Simović, šefa kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Novog Sada, člana Nadzornog odbora Novosadskog Sajma. Za predsednika Nadzornog odbora Luke Novi Sad imenovana je Olivera Simović.

Olivera Simović, pravnik po struci koji je svoje znanje i umeće ležeći na leđima sa raširenim nogama pokazivala i dokazivao istovremeno Milošu Vučeviću i Goranu Višnjiću, istovremeno je bila i član Nadzornog odbora Novosadskog Sajma.

Članovi Nadzornog odbora Novosadskog sajma pored Olivere Simović bili su Miloš Vučević i Goran Višnjić (član gradskog odbora SNS-a), koji je istovremeno bio i direktor Zavoda za izgradnju grada Novog Sada. Miloš Vučević je smenio Gorana Višnjića sa svih funkcija kad je saznao da ovaj istovremeno kada i on proverava "horizontalna znanja" Olivere Simović.

Predsednik Nadzornog odbora Novosadskog sajma na osnovu dogovora-trgovine između Aleksandra Milovančeva i Miloša Vučevića bila je Mira Ač, supruga Aleksandra Milovančeva.

Ovu trgovinu, između Miloša Vučevića i Aleksandra Milovančeva, imenovanje Olivere Simović za predsednika Nadzornog odbora Luke Novi Sad, zbog gomilanja funkcija Olivere Simović, omela je Agencija za borbu protiv korupcije.

U cilju neophodnih i neometanih priprema za privatizaciju-prodaju Luke Novi Sad, na osnovu dogovora Milovančev-Vučević, Olivera Simović je razrešena sa mesta člana Nadzornog odbora Novosadskog sajma, razrešena je i mesta šefa kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada.

Na mesto šefa kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada umesto Olivere Simović imenovana je Marijana Dukić Mijatović, koja je do tada bila predsednik skupštine akcionara Luka Novi Sad, predsednik koji je dana 17.07.2013 godine predsedavao unapred pripremljenom sednicom, na kojoj je Aleksandar Milovačev imenovan za generalnog direktora Luke Novi Sad.

Sve finansijske izveštaje o poslovanju Luke Novi Sad, čiji je direktor Aleksandar Milovančev, prihvatao je i usvajao Nadzorni odbor čiji je Predsednik Olivera Simović.

Luka Novi Sad je Poreskoj upravi RS podnosila poreske prijave, ove prijave je potpisivao Aleksandar Milovančev, generalni direktor Luke Novi Sad. U svim poreskim prijavama postoji nesklad između broja isplaćenih prihoda i broja zaposlenih radnika. Redovno je u poreskim prijavama broj isplaćenih prihoda značajno manji od broja zaposlenih.

Poreska uprava iako dužna da kontroliše nepravilnosti, iz poreskih prijava "ne vidi" ili "ne želi da vidi" i "ne želi da proveri", koliki prihodi,kako i na koji način su isplaćivani prihodi, uplaćivani porezi i doprinosi za zaposlene koji se navode u poreskoj prijavi a čija isplata prihoda nije prijavljena u poreskoj prijavi. Broj zaposlenih 141. Broj isplaćenih prihoda za 133 zaposlena.

Za razliku od Poreske uprave Fond PIO je utvrdio da u prijavama-obrascima M-4 koji se podnose Fondu nedostaju podaci za 10 zaposlenih-osiguranika.

Pripremne radnje za privatizaciju - prodaju Luke Novi sad nalaze se u završnoj fazi. Vlada RS je uputila javni poziv za dostavljanje ponuda za privatizaciju-prodaju Luke Novi Sad. Dana 10. novembra 2016. godine Skupština RS je donela dopune i izmene zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama.

Izmenama i dopunama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama Luka Novi Sad koja je decenijama imala pravo korišćenja nad zemljištem na kojem se nalazi ovo pravo više nema. Pravo korišćenja nad zemljištem na kojem se nalazi Luka Novi Sad preneto je na Agenciju za upravljanje lukama,

Izmenama i dopunama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama od 10.11.2016 godine Agencija za upravljanje lukama je u obavezi da pravo korišćenja nad zemljištem na kojem se Luka Novi Sad nalazi prenese na kupca i novog vlasnika Luke Novi Sad.

Do juna meseca 2017. godine generalni direktor Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev treba da izradi socijalni program kojim će uz otpremnine biti otpušteno 50% zaposlenih.

Luka Novi Sad na svojim računima nema novca za otpremnine. U skladu sa svojim karakterom i dugogodišnjom praksom i navikama Aleksandar Milovančev obmanjuje radnike, istima govori da je potrebno da se otpusti 20 % radnika.

Planiranom prodajom Luke Novi Sad na zahtev unapred poznatog kupca, planirano je da se otpusti 50% radnika, da se ostavi 50 % radnika najnižeg stručnog obrazovanja, kako bi troškovi zarada, porezi i doprinosi na zarade novog vlasnika bili što manji.

U vezi socijalnog programa i otpuštanja radnika, sastanke sa članovima sindikata radnika Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev održava u restoranu, koji se nalazi u krugu Luke Novi Sad i čiji je samo fiktivni vlasnik Panić Đorđe, prvi komšija Aleksandra Milovančeva.

Na ovim sastancima zajedno sa Aleksandrom Milovančevim, radnike obmanjuju Albert Klajn predsednik sindikata i Branivoj Popović, propali advokat koji je zbog nedostatka posla i klijenata, svoju advokatsku kancelariju zatvorio, nakon čega ga je Aleksandar Milovančev zaposlio na mestu šefa pravne službe Luke Novi Sad.

Dok obmanjuje radnike Luke Novi Sad, generalni direktor Aleksandar Milovančev sebi priprema odstupnicu, vrši pregovore i pripreme da se nakon što obavi prljavi posao u Luci Novi Sad do kraja, sa punim džepovima vrati na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici. Ima i razloga.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković ima kockarski dug od 200.000 evra! Kocka se i dalje. Dovoljno je pogledati njegovo bledo ispijeno lice, žablje podbule oči i debele kratke prste pa da čovek shvati da ovaj ortoped noćima ne spava, a to nema nikakve veze sa strukom. Po celu noć drži špil karata u ruci i igra u velike uloge.Na jednu noć gubi po deset hiljada evra.Direktore i upravnike bolnica bira po korupcionaškim sklonostima za nameštanje tendera. Kockarski dug mora da plati! Postoji tačan iznos koliko mu svaki direktor ili upravnik mora dati mesečno ako misli da zadrži funkciju. Ima jake veze i u pravosuđu da okleveta za uzimanje mita-za to ima organizovanu družinu.

Na Institut u Kamenici povremeno dođe da prilegne kada ga poverioci iz mafije pritegnu. Mesečna kamata na dug mu je oko 8.000 evra! Postoji evidencija o doktorima na funkciji koji sve to pokrivaju. Kad je gusto, Miloš Vučević mu pošalje nekog ubicu iz Berana sa kojim se sastaje u separeu Vinoteke Rajana Lučića u Dunavskoj ulici. BIA je o ovome obaveštena više puta.

Miloš Vučević i Milovančev napravili su nameštaljku Igoru Miroviću za vreme izbora za gradonačelnika Novog Sada. Milovančev je potplatio mesne odbore da Miloš Vučević bude gradonačelnik. Mirovića su gadno klevetali. Doktori sa Instituta za plućne bolesti pričaju sve glasnije da je Milovančev dao i 300.000 evra da slučaj likvidacije baba ide u fioku. Dr Miroslav Ilić i Dr Koledin kažu da je za pare Milovančev postao i član glavnog odbora SNS!

Dr Milovančev je hteo da bude pokrajinski sekretar za zdravstvo ali se stranka opredelila za Dr Zorana Gojkovića. Ipak, pitanje je da li se Milovančev može vratiti na Institut u Kamenici. Proteklih dana, Milovančev je prvo odbijen od SPS-a da postrane njihov ugledni član. Tražio je i od Pokreta Dosta je bilo da ga prime, ali nije hteo da priloži ništa, a odbijen je i od strane Zorana Živkovića.

Dokle će stići dr Milovančev?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane