Natrag

Tabloid je pozvan

Profesor medicine Aleksandar Milovančev najopasniji je kriminalac koji operiše Vojvodinom (15)

Mira vara, Mira služi, za parama srce tuži

Vanredni profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu Aleksandar Milovančev je godinama na glasu. On nije profesor za katedrom, ali njegovi eksperimenti sa ljudima su originalni. Uz asistenciju svoje vanbračne supruge Mire Ač, devizne penzionerke, Milovančev je sa ''pažnjom'' pomagao pacijentkinjama na Institutu za plućne bolesti, kojim je rukovodio, a one su mu testamentom ostavljale stanove, kuće, milione dolara. Potom je on, kao human čovek, pomogao pacijentkinjama da imaju laku smrt. Kada su ga najurili iz DS-a, otišao je kod čiča Tome, a Vučić mu je omogućio da postane direktor Luke Novi Sad. Tu šansu nije propustio. Nastavio je sa eksperimentima, a švercujući preko Luke kokain, direktor u belom mantilu je u saradnji sa narko mafijom zaradio preko 30 miliona evra. Protivnike je nemilice ubijao i uklanjao, a stradali su i oni koji su za njega ubijali. Opisujemo u nekoliko nastavaka ''eksperimente'' profesora Milovančeva, od koga bi svaka mafija mogla da nauči. Možda će u zatvoru napisati i memoare, koji će i druge odvesti na robiju

Arpad Nađ

Luka Novi Sad još nije prodata. Njom i dalje rukovodi profesor Medicinskog fakulteta Aleksandar Milovančev.

U Izveštaju Državne revizorske institucije pobrojane su sve kriminalne radnje kojima je Aleksandar Milovančev zaradio ogromne pare.

Bračni par Aleksandar Milovančev i Mira Ač su najopasnija kriminalna grupa koja je poslednje dve decenije harala Novim Sadom.

Gospođa Mira Ač, je rođena 25. maja 1949 godine. Bila je udata za dr Franciku Ača, koji je nastradao u Nemačkoj. Nasledila je njegovu penziju od 3000 evra, kada je on nastradao u saobraćajnoj nesreći.

Kada je gospođa Mira Babić krenula u predškolsku, njen budući vanbračni muž Aleksandar Milovančev se još nije ni rodio. Ona je starija od njega 5. godina.

I ako uskoro slavi 68. rođendan, penzionerka (već tri decenije) Mira Ač je i dalje član Nadzornog odbora Novosadskog sajma sa mesečnim prihodom od oko 400.000 dinara!

Gospođa Ač je diplomirani biolog! Kakve veze ima njen posao u Novosadskom sajmu sa biologijom!

U rešenju o sprovođenju istrage koje je odredilo krivično veće Višeg suda u Novom Sadu 28. aprila 2010. godine protiv gospođe Ač i njenog vanbračnog muža Aleksandra Milovančeva, opisana je njihova kriminalna aktivnost.

Gospođa Ač je, kako se vidi iz prikupljenih podataka, imala pik na bogate Jevrejke. Njen otac je, da podsetimo čitaoce, bio za vreme drugog svetskog rata u ustaškim jedinicama, a pred kraj rata je prešao u partizane. Otac Aleksandra Milovančeva je za vreme rata potkazivao Jevreje mađarskim fašistima, deleći deo plena. Pobegao je sa Nemcima i skrasio se u Gracu, u Austriji, gde se Aleksandar i rodio 1953. godine.

Gospođa Ač je državljanin Srbije i SR Nemačke, kako piše u rešenju o sprovođenju istrage, mada Nemačka ne dozvoljava dvojno državljanstvo svojim građanima. Milovančev je državljanin Srbije i Austrije.

U krivičnom postupku koji je protiv njih vođen pred novosadskim Višim sudom, utvrđeno je istragom da je Ač pronalazila, preko jevrejske opštine starije gospođe. Zvala ih je telefonom, kao slučajno je pogrešila broj. Pokušavala je sa nekoliko stotina njih da na taj način, ljubaznošću, stupi u kontakt. Onda je ostvarila prijateljstvo, pozivala ih u svoju kuću u Novom Sadu, a Milovančevi ih imaju nekoliko, sastavljala bi testament uz prisustvo svedoka, svojih komšija, koje je posle Milovančev zapošljavao u Luku Novi Sad i u Mirina preduzeća.

Na bestijalan način Mira Ač je otela imovinu sada pokojne Jelice Stefanović iz Beograda, koja je svu imovinu, pred ostavinskim sudijom Prvog opštinskog suda u Beogradu, nakon mišljenja lekara psihijatra da je sposobna za rasuđivanje, ostavila svom pastorku. Kuću, stanove, novac, nakit, sve je to otela gospođa Ač u sezoni lova na Jevrejke.

Gospođa Mira je, ustvari, vođa bande. Njen vanbračni suprug, pet godina mlađi, koji je homoseksualac, završio je Medicinski fakultet u Novom Sadu. Mira je sredila da on doktorira na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, na grupi biologija, koju je i ona završila. Doktorat je bio o žabama, koji je Ačova prepisala od jednog nemačkog naučnika. Sa lažnim doktoratom na biologiji, dr Milovančev je postao prvo asistent, potom docent na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, bez ijednog napisanog udžbenika, knjige ili ozbiljnog naučnog rada. Danas je redovni profesor na ovom fakultetu, mada je četiri godine direktor Luke Novi Sad i ne bavi se medicinom, a ni naukom, već pljačkanjem.

Kada su se posle 5. oktobra vratili u zemlju, od straha da ih zbog ranijih pljački ne pohapse. Mira je svog vanbračnog muža, homoseksualca, podmetnula tadašnjem pokrajinskom sekretaru za zdravstvo Milošu Lučiću, sa kojim je Milovančev počeo da živi. Postavljen je za direktora Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici. Na tom mestu je bio dva mandata, a kada je podneo projekat za renoviranje Instituta vredan 20 miliona evra, po isteku mandata postavljen je drugi čovek.

Bračni par je za 8 godina lepo poslovao. Firme gospođe Ač bile su glavni snabdevači ne samo Instituta za plućne bolesti, već svih ostalih instituta u Sremskoj Kamenici .

Aleksandar i Mira su osnovali firmu Panhempapir, registrovanu na adresi Železnička 39. U periodu od 2000. do 2008. snabdevali su Institut kancelarijskim i potrošnim materijalom, u vreme dok je Milovančev bio direktor Instituta.

Zbog velikog nezadovoljstva na Institutu zbog ove nabavke, Milovančev osniva drugu firmu COMPAPIR na istoj adresi, ali fiktivno na ime Dragane Panjković, žene brata od ujaka Mire Ači, nastavljajući sa poslovanjem sa Institutom.

Kada je Milovančev postao direktor Luke Novi Sad, zaposlio je lica koja su bili svedoci sastavljanja lažnog testamenta o nasleđu imovine Jelice Stefanović. Zaposlio je svu rodbinu Mire Ač.

A Mira je kao član nadzornog odbora Novosadskog sajma dovodila delegacije na ručak u restoran koji je u krugu Luke Novi Sad otvorio njen suprug.

Gospođa Ač se ogledala i u poslovima gasifikacije, osnivajući 28. marta 2011. godine preduzeće Eurobantgas. Kada je zamenik Dušana Bajatovića u pijanom stanju pogazio u Novom Sadu jednog dečaka, Milovančev i Ač su bili lažni svedoci, i ako nisu prisustvovali udesu. Mira je potom dobila milionske poslove od Srbijagasa.

I dok se njen 5. godina mlađi muž seksao sa uglednim novosadskim pederima, gospođa Ač je drešila kesu i plaćala mlađe momke. Koristila je i mlade novosadske prestupnike koje je Aleksandar koristio za premlaćivanje svojih protivnika. Kada bi se Mira napalila žešće na nekog od njih, Milovančev ih je potkazivao policiji i bili bi uhapšeni.

Gospođa Ač se preplašila od pisanja Magazina Tabloid, jer se prevareni saradnici sada osećaju obaveznim da se svete.

I njen sin Nikola je čist homoseksualac, pa je Mira pokušala da ga privremeno oženi sa Natašom Silađi, čija majka je zamenica Osnovnog tužioca u Novom Sadu, zbog alibija. Natašu je zaposlila kao sekretaricu Milovančeva u Luci Novi Sad, ali kada je ona shvatila svoju vezu sa Nikolom i stupila u vezu sa jednim špediterom, Aleksandar je smenio Natašu i poslao u drugi deo poslovne zgrade.

Svakog meseca, pored 3.000 evra porodične penzije, gospođa Ač prima i 400.000 kao član Nadzornog odbora Novosadskog sajma, mada mesecima nije kročila u prostorije.

Policija je zadokumentovala njihove zločinačke aktivnosti, te bi mogli da im stave uskoro bukagije, jer će i državni istražni organi morati da pokažu da rade.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane