Natrag

Duperica

Ni guzice nam nisu za Evropu

Svakog dana, Velika propaganda laži nas uči da postoji samo jedan put, a to je put u Evropsku uniju. Na dobrom smo putu, tvrdi Veliki Vođa, dok se ljubi sa evropskim komesarima Mogerini i Hanom.

Upitana od predstavnika srpske opoziciji, prilikom poslednje posete (nadajmo se da će ona biti zadnja), zašto stalno pri susretima veliča Vučićevu politiku, gospođa Mogerini je iznenađeno odgovorila da to nije tačno! Rekla je da se Vučiću stalno saopštava da je u Srbiji medijski mrak, da nema vladavine prava, da se ne poštuju ljudska prava i slobode građana.

Ali, Vođi je važno da ga uslikaju kako se sa devojačkom nevinošću smeši dok razgovara sa komesarima. Možda mu oni i saopšte nešto, ali on to ne čuje, već nam preti samo slikom njegovih osmehnutih susreta sa tom gospodom.

Zašto nam nema mesta u EU?

Srbija je najsiromašnija u Evropi, a možda i u svetu. U Srbiji je diktatura, uništen je socijalni, zdravstveni sistem, uništena je privreda, poljoprivreda, stanovništvo je u rasulu, nestaju svake godine gradovi, prazna su sela...

Ovakva država sigurno nije poželjna u Evropskoj Uniji. Čak i da u njoj ostanu sve zemlje koje najavljuju izlazak, poput Francuske, Holandije, Italije...Britanija je izašla prva, a i EU se ljulja, iz temelja. Predstavnici srpske političke elite, kao papagaji, kunu se u privrženost članstvu EU. Kao u pesmi, - ja joj šaljem cveće, a ona ga neće.

Srpska politička elita nema rezervni plan. Ne samo o putu u EU, već ni o bilo kom nacionalnom pitanju.

Sve će se završiti Disovim stihom - Mi smo išli putem (EU), put je bio dug. Na kraju shvatismo da je bio krug.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane