Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Propadanje

Gde odlaze milijarde evra, ili: šta kriju firme srpskih biznismena u poreskim rajevima

Napravili pakao i otišli na rajska ostrva

Firme Miškovića, Spasojevića, Lazarevića i drugih srpskih biznismena smeštene na Kipru, Devičanskim i drugim ostrvima, posluju pod posebno povlašćenim poreskim režimom, a istovremeno desetak njih u Srbiji ima ogromne dugove i višegodišnju blokadu tekućih računa. Za ovu priliku, odabrali smo 30 firmi ovdašnjih biznismena, čije je sedište u poreskim rajevima, koji uživaju poseban poreski i finansijski tretman, a njihova dobit se ne može oporezovati u punom iznosu, jer preko uvozno-izvoznih cena umanjuju domicilnu neto dobit. Ukratko rečeno, uskraćuju dobar deo poreskih obaveza Republici Srbiji na nezakonit način. Naravno, uz blagoslov Vučićeve vlade, koja proganja mala i srednja preduzeća, a tajkune i kriminalce čuva od svih obaveza.

Miodrag K. Skulić

Vodeći srpski tajkuni i svi drugi koji su na kriminalan način zaradili stotine miliona evra, našli su načina da sklone opljačkano n takozvanim poreskim rajevima. Korumpirana Vučićeva vlada ih toleriše, a građani Srbije plaćaju njihove bankarske akrobacije iz svojih džepova.

Vlasnici tih firmi su Miroslav Mišković, Toplica Spasojević, Vojin Lazarević, Nebojša Šaranović, Ranko Sočanac, Nebojša Šaponjić i mnogi drugi...

U ovom tekstu prikazaćemo poslovanje njihovih firmi, sa posebnim osvrtom na firme sa ovih ostrva, čiji su vlasnici popalili domaće banke i čiji računi su u dugogodišnjoj blokadi. Delta Holding, doo, Beograd U okviru ovog sistema posluje još 29 povezanih pravnih lica, od kojih njih deset su registrvane izvan Republike Srbije, i to u: Crnoj Gori (4), BiH (4) i po jedna u Bugarskoj i na Kipru. U matičnom Holdingu zaposleno je na kraju 2015. godine bilo je 70 zaposlenih, povezana društva sa Holdingom su, uz navođenje broja zaposlenih na kraju te godine:

Delta DMD, doo, Delta Agrar, doo, Delta M, doo, Danubius, doo, Delta Real Estate, doo, Delta Motors, doo, Delta Automoto, doo, Delta Sport, doo, Delta City, Boulekart Sport, Delta Pak, doo, Akvizitum, Apsolut Property, doo Autokomanda, doo, Delta Lana, doo, Delta Park Properties, Delta Investment, doo, Delta Platinum, doo, Delta Rent a car, doo.

U Holdingu i svih 19 povezanih privrednih društava zaposleno je 1.288 radnika, a ukupno sa deset inostranih firmi 2.069 zaposlenih. Vlasnici udela u Delta Holdingu su: 71,72 % Hemslade Trading, Kipar 28,28 %, Phenium Holndigs Limited, Kipar.

U konsolidovanom bilansu za 2015. godinu na 116,6 milijardi dinara ukupne poslovne imovine Holding i sa njim 29 povezanih društava imali su 70,4 milijarde dinara sopstvenog kapitala, dok su ukupne obaveze iznosile razliku od 46,2 milijarde dinara. Na ukupnom prihodu od samo 48,8 milijardi dinara Holding je iskazao neto gubitak u iznosu od 717 miliona dinara, ili nešto više od šest miliona evra. i na kraju prethodne 2014. godine u konsolidovanom bilansu Holding je imao neto gubitak u iznosu od 253 miliona dinara, ili nešto više od dva miliona evra. Na ovo negativno poslovanje svakako se odrazilo hapšenje Miroslava Miškovića, ali ta činjenica biće jedan od osnova u oštetnom zahtevu, po kome će odlučivati Evropski sud u Strazburu. Itm Group, doo, Beograd U okviru ove grupacije posluju firme u vlasništvu Toplice Spasojevića, i to:

ITM Logistika, doo iz Beograda, Hladnjača Apatin, doo, Apatin Nacionalna logistika, doo, Beograd. Sa 666 zaposlenih u 2015. godini ova grupacija je zapala u velike finansijske problem, a deo njih, verovatno potiče i iz kupovine na aukcije društvene firme Precizna mehanika, AD, Beograd, za nešto više od 6,5 milion evra, u očekivanju da se taj proizvođač rasturi i da se gradsko građevinsko zemljište od nekoliko hektara iskoristi za izgradnju poslovno stambenog kompleksa.

Ukupna poslovna imovina na kraju 2015. godine iskazana je u konsolidovanom bilansu u iznosu od 4,4 milijarde dinara, i u celini je finansirana tuđim sredstvima, dok su obaveze iznad vrednosti imovine iznosile 2,8 milijardi dinara, u čemu su dugoročne obaveze 3,4 milijarde dinara, a kratkoročne obaveze 3,8 milijardi dinara. Sa ukupnim obavezama od 7,2 milijarde dinara, ili nešto oko 60 miliona evra, ova grupacija je zapala u neizlečive finansijske teško veće, višegodišnje blokade tekućih računa, pa je u pokušaju da preko UPPR (čitaj: unapred pripremljen plan prevare) obmane poverioce.

To potvrđuje i ukupan prihod ove grupacije ostvaren u 2015. godini od samo 3,7 milijardi dinara, na kom iznosu je u toj godini iskazan gubitak u visini većoj od dve milijarde dinara. Sa gubitkom od 16,5 miliona evra ovom poslovnom sistemu nema leka, pa taman mu vlasnik i bio ugledni član Kluba Privrednik.

Rudnap Group, AD, Beograd Vojina Lazarevića čine: Rudnap Grupa Minel Kotlogradnja, AD, Beograd i Navy Invest, doo, Beograd. U matičnom društvu na kraju 2015. godine bilo je 35 zaposlenih, dok Minel Kotlogradnja za 2014 I 2015. godinu APR-u nije dostavila ispravan godišnji obračun., a ima blokadu tekućeg računa neprekidno 658 dana u iznosu od 73,5 miliona dinara, dok je Navy Invest u blokadi 1097 dana za iznos od 34,7 miliona dinara. Osnivač Rudnap group je kiparska firma Altaria Research Limited, a u Centralnom registru hartija od vrednosti upisana je zaloga prvog reda na svim akcijama Rudnap group. NELT Co, doo, Dobanovci Osnivač ove korporacije je kiparska firma Neregelia Trading Limited.

U ovom poslovnom sistemu posluje šest privrednih društava u Srbiji i po jedna firma u Mozambiku, Zambiji i Angolo. U sistemu je na kraju 2015. godine bilo 2.707 zaposlenih. U okviru ove korporacije posluje mesna industrija Neoplanta, AD, Novi Sad, Javna skladišta, doo, Subotica, kao društvene firme kupljene na aukciji, isto kao što su kupljene i akcije bivše veletrgovine Metalservis, AD, Beograd, u čijem skladištu danas posluje Nelt Co.

Neoplanta je na kraju 2015. godine imala 825 zaposlenih i imovinu nešto veću od devet milijardi dinara finansirala je sopstvenim kapitalom u iznosu od 6,7 milijardi dinara, dok su ukupne obaveze na kraju te godine iznosile 2,4 milijarde dinara. Neoplanta, AD je u toj godini na ukupnom prihodu od 8,3 milijarde dinara iskazala pozitivno poslovanje, uz dobit od 276 miliona dinara, što je za industriju prerade mesa, sasvim zadovoljavajući novo profita. Carnex Limited, Kipar Vlasnik je istoimene mesne industrije u Vrbasu, sa udelom od 51,31 odsto, dok razliku od 40,86 odsto čini udeo Ashmore Carnex Lmited, Kipar, a 7,83 MK Group Miodraga Kostića. Carneks iz Vrbasa na kraju 2015. godine imao je 910 zaposlenih, koji sun a imovini od 18,3 milijarde dinara, finansiranoj sopstvenim kapitalom od 9,6 milijardi dinara i obavezama od 8,7 milijardi dinara, ostvarili u toj godini 6,8 milijardi dinara ukupnog prihoda, uz 574 miliona dinara neto dobiti.

Dakle, i Karneks i Neoplanta su u ovim otežanim uslovima poslovanja, posebno u toj branši prehrambene industrije, uspešno poslovali. Unka, doo, je poslovni sistem u vlasništvu Nebojše Šaranovića, ma da je osnivač ove fabrike kartona kiparska firma Kappa Star Lmited. U sastavu Unka, doo, posluju četiri privredna društva u Srbiji (Fabrika hartije, doo, Beograd, Auto kuća, AD, Zemun, Papir servis FHB, DOO I Srem Reciklaža, doo, Sremska Mitrovica), kao ni dve firme u Mađarskoj i po jedna firma u Rumuniji, BiH I Makedoniji. Grupacija je u 2015. godini zapošljavala u Srbiji 777 radnika i u inostranstvu 64. U konsolidovanom bilansu imovinu vrednu po knjigovodstvenoj vrednosti 8,9 milijardi dinara, društvo je finansiralo sopstvenim kapitalom u iznosu od 4,2 milijarde dinara i tuđim sredstvima 4,7 milijardi dinara.

Na ukupnom prihodu u toj godini od 9,7 milijardi dinara iskazan je neto dobitak u iznosu od 939 miliona dinara, što je izuzetan rezultat.

Osnivač Deka Inženjeringa, doo, Beograd je Benlee International Ltd sa Devičanskih Ostrva. U okviru ove grupacije posluju i dve ranije društvene firme kupljene na aukciji: "David Pajić", nekada čuveni proizvođač liftova i "Daka Servis", te bivša društvena firma Poljoprivredno dobro Maglić, te Ikarus FAO, AD, Zemun, plus dva manja privredna društva.

U konsolidovanom bilansu 324 zaposlena su u 2015. godini poslovala na imovini vrednoj, po knjigovodstvenoj vrednosti 6,7 milijardi dinara, koja je finansirana isključivo tuđim sredstvima, jer je društv izgubilo celokupan sopstveni capital, pa su ukupne obaveze dostigle na kraju 2015. godine 8,9 milijardi dinara, ili više od 74 miliona evra, dok je iskazani gubitak iznad kapitala, dostigao 2,26 milijardi dinara.

Društvo verovatno očekuje da proda građevinsko zemljište bivše Fabrike liftova kod Dunav stanice, ili da na toj lokaciji izgradi poslovno stambeni kompleks, ali dugovi obično pre građevinske dozvole stižu na naplatu.

Preduzeće TS-Imperial Clearing House, doo, Klenje je posebna priča. Od ranijeg našeg pisanja o ovom čudno registrovanom društvu, sa dijamantom koji nikad nije unet u zemlju Srbiju u vrednosti od, čak, 184 milijarde dinara, ili 1,6 milijardi evra, u vlasništvu od 2010. godine došlo je do promene. Tako sada vlasnik 80 odsto ovog čudnog privrednog društva bez zaposlenih, i bez ikakvih prihoda, je TS Tristar Ipmerial, sa Kipra, ba 15 odsto Klen Petrol, dok je vlasnik pet odsto udela samo privredno društvo.

Zakonski zastupnik ovog "umrtvljenog" društva sa skoro navećim kapitalom u Srbiji, ali koji ne postoji niti za Republiku Srbiju i ne vredi nijednog dinara, je Slavoljub Stević, JMBG: 2610944762914. Registrovan delatnost društva je ostale nepomenute finansijske usluge, osim osiguranja i penzijskih fondova. Društvo već sedam godinu spava i postavlja se razumno pitanje da sa njim ne spava i naša služba za sprečavanje pranja novca, ili, kako ovde nema nikakvog ni novca, ni unete vrednosti, smatra da ne treba pokretati nikakav postupak.

Jugohemija, AD, Beograd Ovo bivše ugledno spoljnotrgovinsko preduzeće sada je u vlasništvu našeg privrednog društva Delta Star, doo, Beograd sa 77,08 odsto, čiji je vlasnik kiparska firma Avenel Trading.

Jugohemija ima blokiran tekući račun duže od 1394 dana u iznosu od 1,4 milijarde dinara. Za čudo je da nije predala ispravan godišnji obračun ni za 2014 ni za 2015. godinu.

Erma, doo, Beograd - Zemun osnovana je od kiparske firme Ecanfo Investments Limeted. U 2015. godini bilo je 116 zaposlenih. Društvo je ostalo bez kapitala, pa imovinu u vrednosti od 507 miliona dinara u celosti finansira tuđim sredstvima. Na ukupnom prihodu ostvarenom u 2015. godini u iznosu od 1,8 milijardi dinara iskazan je neto gubitak u visini od 535 miliona dinara. Zakonski zastupnik društva je Miroslav Božić.

Naftachem, doo, Sremska Kamenica je veliko pravno lice ima 55 zaposlenih, i na imovini vrednoj 3,8 milijardi dinara koju finansira sa trećinom sopstvenim kapitalom, u 2015. godini ostvarilo je ukupan prihod 13,7 milijardi dinara, uz iskazanu neto dobit u toj godini u iznosu od 191 milion dinara.

Agroglobe, doo, Novi Sad Osnovano je od strane firme Agroglobve Investment, Ltd sa Devičanskih Ostrva, koja je vlasnik ovog privrednog društva 50,67 odsto, dok je Božidar Kostić vlasnik 49,33 odsto udela u društvu. U okviru ovog privrednog društva Nikšićki mlin, AD iz Nikšića, Fabrika stočne hrane iz istog mesta, Agrium, doo, Sremska Mitrovica i Agroglobve Agrar, doo iz Apatina. Sa 212 zaposlenih ukupno, od čega 146 u matičnom društvu na 19 milijardi dinara iskazana je neto dobit 286 miliona dinara.

Osnivač Euro Mall, doo, domaćeg privrednog društva, je kompanija Novi dom, dok je vlasnik Novog doma, privredno društvo Ataše, doo, Beograd, čiji je vlasnik kiparska firma Porpentina Holdings Lmited. U 2015. godini nije imala zaposlenih. Poslovnu imovinu od 1,44 milijarde dinara finansira tuđim sredstvima, a ukupan gubitak iznad vrednosti kapitala dostigao je na kraju 2015. godine 3,8 milijardi dinara, dok su ukupne obaveze Euro Mall, doo dostigle 5,27 milijardi dinara, ili više od 44 miliona evra.

U 2015. godini Euro Mall, doo nije imao nikakvih prihoda, a iskazao je gubitak u poslovanju u toj godini u iznosu od 587 miliona dinara, ili oko pet miliona evra. Društvo je registrovano za razradu građevinskih projekata i u nadi da će Aleksandar Vlahović i Danko Đunić unovčiti lokaciju Novog Doma u ulici Vojvode Stepe u Beogradu i Kralja Milan u centru grada, možda se društvo rastereti nagomilanih obaveza po uzetim kreditima.

U okviru Ataše, doo posluje pored Novog doma i privredno društvo Euro Mall, Eki Motors I još dva manja privredna subjekta. Borets Servise Serbia, doo, Zrenjanin U vlasništvu je kiparske firme Sultecor Investments Limited, Društvo ima 66 zaposlenih i obavlja delatnost iznajmljivanja i lizinga mašina, opreme i materijalnih dobara. U 2015. godini na milijardu I 63 miliona dinara ukupnog prihoda iskazana je neto dobit u iznosu od 520 miliona dinara, što čini 50 odsto tog prihoda. Kronospan SRB, doo, Lapovo Društvo je registrovano za preradu drvne mase, a osnivač mu je istoimena kiparska firma.

U 2015. godini na ukupnom prihodu od skoro pet milijardi dinara iskazan je gubitak u poslovanju 600 milionba dinara, što je 12,05 odsto ukupnog prihoda, koji je nedostajao da bi ovo privredno društvo pozitivno poslovalo. Ova fabrika u Lapovu, pored autoputa Beograd Niš ima151 zaposlenog i velika je šteta što rashode ne može da uklopi u nivo prihoda. Imovinu u vrednosti 9,7 milijardi dinara finansira sopstvenim kapitalom manje od 2,5 odsto te vrednosti, dok su obaveze dostigle na kraju 2015. godine 9,5 milijardi dinara, pa se postavlja pitanje dalje sudbine ove novopodignute drvne industrije, koja prerađuje otpadno drvo u pločasti materijal. Ostrvske firme sa ogromnom blokadom tekućih računa Industrija vode Aqua COM, doo, Beograd Osnivač ovog privrednog društva je domaća firma Prohim Invest, doo, Beograd čiji je osnivač kiparska firma Aqua Deep. Industrija vode Aqua com ima blokiran tekući račun duže od 1225 dana za iznos od 2,3 milijarde dinara. Osnovna delatnost ovog privrednog društva je proizvodnja pića. Društvo je u 2015. godini imalo 39 zaposlenih.

Gubitak iznad visine kapitala je gubitak u iznosu od 41,5 miliona dinara. Proxim Invest nema zaposlenih niti ikakvog prihoda u 2015. godini, a tekući račun je u blokadi neprekidno 1233 dana za iznos od 688 miliona dinara. Unihemkom Pharma, doo, Novi Sad Privredno društvo je u vlasništvu kiparske firme Forneri. Društvo ima blokiran tekući račun duže od 1996 dana u iznosu od 2,1 milijardu dinara. Društvo je odavno ostalo bez dinara sopstvenog kapitala, jer poslovnu imovinu od samo 992 miliona dinara finansira tuđim sredstvima, a gubitak poslovnih prihoda, niti ijednog zaposlenog. Zakonski zastupnik društva je Ljubica Prica.

Green Vilage, doo, Beograd Osnivač ovog privrednog društva je kiparska firma Mergol Limited, a osnovna delatnost društva su konsultantske aktivnosti. U 2015. godini nije bilo zaposlenih. Društvo nema sopstveni kapital, a imovinu u vrednosti od 888 miliona dinara finansira isključivo tuđim sredstvima. Tekući račun društva blokiran je duže od 393 dana u iznosu od milijardu i 87 miliona dinara.

U godišnjem obračunu za 2015. godinu iskazane su obaveze 1,4 milijarde dinara. Nautica, doo, Beograd Osnovana je od Mandex Entewrprises Ltd sa Devičanskih Ostrva. Privredno društvo ima neprekidnu blokadu tekućeg računa 774 miliona dinara, duže od 1807 dana.

U 2015. godini nema zaposlenih, niti dinara prihoda. Magazin Tabloid je već pisao o unosu akcija FAD, AD, Gornji Milanovac u Nautica, doo, Beograd, i teškoćama koje su nastupile po ovu Fabriku automobilskih delova, koju je Natica, doo prezadužila, te je FAD, AD morao u stečaj, a novi vlasnik FAD-a je poznati proizvođač posuđa iz Gornjeg Milanovca. Na isti način je upropašćena Industrija crepa Toza Marković iz Kikinde, koju je posle prezaduženosti i odlaska u stečaj preuzeo sa 86,7 odsto JP Srbijagas iz Novog Sada.

Nautica, doo u 2015. godini nije imala zaposlenih, niti ikakvog poslovnog prihoda, a osnivač Dogland, doo, je kiparska firma Enthusa Ltd. Godišnji obračun za 2014 i 2015. godinu nije dostavljen APR-u. Dogland, doo je u blokadi duže od 1128 dana za iznos od 839 miliona dinara. Privremeni zastupnik društva je Branko Armenko.

Catland, doo, Beograd I ovo privredno društvo osnovala je kiparska firma Enthusa Ltd. Društvo je u neprekidnoj blokadi tekućeg računa duže od 1097 dana za iznos, a privremeni zastupnik je Branko Armenko. I ovo privredno društvo za 2014 i 2015. godinu APR-u nije dostavilo ispravan godišnji obračun.

Mera Invest, doo, Beograd Osnovana je od kiparske firme Mera Investmentr Fund. U 2015. godini nema zaposlenih, niti ikakvog prijoda, a tekući račun društva je u blokadi neprekidno 1288 dana za iznos 794 miliona dinara. Zakonski zastupnik društva je Živojin Petrović.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane