Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Povodom dodele sredstava iz budžeta za projekte iz oblasti boračko - invalidske zaštite

Gladni veterani pune ministrov džep

U pismu koje je redakciji Magazina Tabloid upućeno iz udruženja Srpski ratni veterani, a koje redakcija objavljuje bez skraćenja, opisana je do detalja pljačka i manipulacija novca iz budžeta, namenjenog ovoj ugroženoj društvenoj grupaciji. U ovoj kriminalnoj radnji glavnu reč vode resorni ministar Aleksandar Vulin i državni sekretar Dragan Popović, koji, umesto da se bave donošenjem Zakona o pravima i položaju ratnih veterana, a mnogi umiru u bedi i siromaštvu, pristupaju osnivanju boračkih udruženja po svom nahođenju i potrebama. Krajnji cilj je naravno novac koji će biti dodeljen preko konkursa boračkim udruženjima, ali samo onim koja su bliska Vulinovom Pokretu socijalista. U poslednje dve godine ministar je ispumpao iz budžeta milionska sredstva i stavio ih sebi u džep. A, u zatvor nije otišao jer mu je odlazeći Vođa odobrio da pljačka gladne ratne veterane i ostale siromašne građane

......

Da li se sećate novinskih tekstova iz 2014. godine o nameštanjkama i malverzacijama u konkursu za dodelu sredstva NVO za unapređenje socijalne zaštite u Srbiji? Tada su otkrivene brojne nepravilnosti u dodeli sredstava ovim organizacijama. Ministar Vulin je pokušao da podeli milione predstavnicima nevladinog sektora koji su bliski njegovoj partiji Pokretu socijalista, a uz to nisu ispunjavali uslove konkursa. Novac je trebalo da bude namenjen fantomskim NVO koje u vreme konkursa nisu bile registrovane. Posle pritiska javnosti i medija konkurs je poništen 29. novembra 2014.godine. Umesto da se pronađu odgovorni za pokušaj malverzacije i nameštaljke Vulin je poništio konkurs i najavio da će novac preusmeriti u drugi fond. Poništenjem konkursa Ministar je oduzeo novac najugroženijoj kategoriji građana Srbije. Za pokušaj malverzacije i prevare niko nije odgovarao.

I kako to obično biva, ako prođete nekažnjeno za učinjeno ponovićete pokušaj, ali ovaj put sa više iskustva i samopouzdanjea.

Kako bi se dočepali budžetskih sredstava opredeljenih za sektor boračko invalidske zaštite.

Godine 2015. počinju pritisci na boračka udruženja da kolektivno pristupe novoosnovanom SABOR-u, Savezu boračkih organizacija Srbije, kao krovnom boračkom udruženju na nivou Srbije. Naravno izražena volja da pristupite SABOR-u nije bila dovoljna. Bilo je neophodno da zadovolje još neke „sitnice": da Predsednici Udruženja pristupe Pokretu socijalista i da Udruženja priključena SABOR-u podrže politiku stranke.Podrazumeva se, a da se posebno ne naglasi takvim Udruženjima bio bi obezbeđen pristup budžetskim sredstvima. Praktično, Ministar Vulin i njegov Državni sekretar Dragan Popović su na taj način stvorili paralelnu strukturu stranke Pokret socijalista koja se tako finansira iz para svih poreskih obveznika - građana Srbije. Ovo je bila savršena zamisao koja baš nije mogla da funkcioniše u praksi do kraja. Odziv boračkih udruženja nije bio značajan, a veliki broj predsednika nije podlegao pritiscima Ministra i Državnog sekretara.

Da sve gore izneto nije čista spekulacija vidi se ako povežimo metode i organizaciju dodele budžetskih sredstava iz Ministarstva za rad i socijalna pitanja iz 2014. godina sa dodelom sredstava iz budžeta za projekte iz oblasti boračko-invalidske zaštite za projekte objavljenog od strane pomenutog Ministarstva od 23.12.2016. godine.

Iz liste Udruženja kojima su dodeljena sredstva, kao i iz visine iznosa lako je zaključiti da je primenjena šema nameštanja konkursa gotovo do detalja ista kao i 2014. godine. Jedina razlika je u tome što je bar sada prevara uspela.

Kome su i koliko dodeljena sredstva? Predviđena sredstva od 50 miliona dinara su podeljena na ukupno 41 projekat ili Udruženje. Tri četvrtine predviđenih sredstava, preko 41 milion dinara građana Srbije-poreskih obveznika dobila su društveno parazitska Udruženja koja deluju pod kapom SABOR-a koji su faktički stranački odbori "Pokreta socijalista". Kolika je trka ovih društvenih parazita bila za novcem građana Srbije pokazuje i činjenica da je SABOR Bečej registrovan 14.12.2016.godine (predsednik Udruženja Stevo Novaković, visoki funkcioner Pokreta socijalista i savetnik predsednika opštine), SABOR Bojnik registrovan 28.10.2016. godine, a SABOR Beograd osnovan 10.12.2016.godine čiji je zastupnik izvesna Danijela Kalanj, rođena 1990. godine.

Prvu grupu gde je Ministarstvo bilo najizdašnje čine Udruženje SABOR-a sa svojim filijalama li ti odborima po gradovima Srbije: SABOR- Savez boračkih organizacija Republike Srbije sa sedištem u Beogradu ; iznos 6.100.000 dinara za projekat „Da rat uvek ostane samo igra" (igrica proboj Solunskog fronta ). SABOR - Savez boračkih organizacija sa sedištem u Beogradu; iznos 1.500 000 dinara za projekat „Da rat ostane samo igra" ( igrica Bitka na Drini).

SABOR -Udruženje boraca Bečej iznos 800.000 dinara za projekat "Podizanje nivoa svesti zajednice i boračko invalidske populacije o položaju i potrebama boračko-invalidske populacije". SABOR - Bojnik sa sedištem u Bojniku; iznos 250.000 dinara za projekat "Pustorečani" .SABOR -sa sedištem u Nišu 4.000 000 za projekat "Učenjem do uspeha". Ukupno dodeljena sredstva iznose 12.600 000 dinara.

Drugu grupu udruženja čini 28 članica SABOR-a kojima je dodeljeno o skoro 20.000 000 dinara.

Od 41 boračkog udruženja kojima su dodeljenlj sredstva 33 čine SABOR i njene pridružene članice. Uvidom u sajt Ministarstva gde su objavljeni rezultati konkursa možete videti razliku u dinarski iznosima koje su dodeljene „Saborašima" i ostalim udruženjima.

Ko čini i čime se bavi SABOR - Savez boračkih organizacija Srbije ? Izmišljen je kao paralelna struktura i udarna pesnica Partije socijalista koji će po pozivu Šefa stranke, ali tobože kao inicijativa građana organizovati mitinge, kontra mitinge i na njih pozivati svoje članstvo.Pogledajte veb stranicu SABOR-a ! Osim prikaza igrice za koju su dobili 6 miliona tu nema nikakve aktivnosti!

Sve stranice su prazne i kao u pripremi, koja traje već duže vreme.Od članstva, koje čini samo odbor, tu nema nikoga. Sa druge strane kao NVO dobija značajna finansijska sredstva kojima će da se finansira delovanje stranke koja je osnovala SABOR. Na konkursu su dobili preko 6 miliona dinara za besmisleni projekat nekakve, navodno edukativne dečije igrice. Za novac koji su dobili mogli su da angažuju Bila Gejtsa i da im još nešto malo ostane. Posebna priča je SABOR - Savez boračkih organizacija Beograda koga vodi mlada gospođica-gospođa (rođena 1990. godine) verovatno od poverenja koja je za gotovo isti projekat sa promenjenim imenom dobila još 1.500.000 dinara.

SABOR Beograd osnovan je samo nedelju dana pre raspisivanja konkursa za dodelu sredstava ( UVID U APR) verovatno sa jedinim ciljem da pokupi lovu. Kako je tek osnovani SABOR Beograd mogao da ispuni i jedan jedini uslov konkursa i da dobije tolika sredstva ?Završni račun, bilanse stanja i uspeha broj članova Udruženja, delovanje u dužem vremenskom periodu...Jedini uslov koji su mogli da ispune je da se dopadaju Ministru ili Državnom sekretaru!

Isti je slučaj sa SABORM Bojnik i SABOR-om Bečej. Osnovani neposredno pred konkurs sa jedinim ciljem da "pokupe lovu" za svoje imaginarne aktivnosti i opet verovatno za račun stranke.

Ako se ovako radi u jednom skromnom sektoru Ministarstva za rad i socijalna pitanja, šta li se događa u sektorima na pr. za izbeglice gde se "vrte" desetine miliona evra ? Postavljamo pitanje da li su onako glasni herojski i verbalni istupi Ministra Vulina u "odbranu" Premijera Vučića( koja Premijeru uopšte nije potrebna, jer se savršeno i mnogo pametnije brani sam ) samo maska i pokriće za neke druge stvari? Jer, bože, ko sme da takne najvećeg premijerovog zaštitnika? Ni tužilaštvo ni Agencija za borbu protiv korupcije...Ministar je političku školu učio u JUL-u kod profesorke. Čak i tamo je bio loš đak i pao je godinu! Svima je jasno da je njegovo Ministarstvo i pored galame koju on lično podiže, najslabija karika u lancu vlasti i vladi Premijera Vučića. Vulinovi kumovi u saradnji sa albanskom mafijom, švercuju drogu službenim automobilom Ministarstva,članovi njegove partije na Kosovu sklapaju paktove sa albanskim političarima! Ako je pao kod profesorke očekujemo da će pasti i kod sadašnjeg profesora!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane