Natrag

Tabloid je pozvan

Profesor medicine Aleksandar Milovančev koji "operiše" Vojvodinom (20)

I posle profesure, švrecovaće ture

Vanredni profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu Aleksandar Milovančev je godinama na glasu. On nije profesor za katedrom, ali njegovi eksperimenti sa ljudima su originalni. Uz asistenciju svoje vanbračne supruge Mire Ač, devizne penzionerke, Milovančev je sa ''pažnjom'' pomagao pacijentkinjama na Institutu za plućne bolesti, kojim je rukovodio, a one su mu testamentom ostavljale stanove, kuće, milione dolara. Potom je on, kao human čovek, pomogao pacijentkinjama da imaju laku smrt. Kada su ga najurili iz DS-a, otišao je kod čiča Tome, a Vučić mu je omogućio da postane direktor Luke Novi Sad. Tu šansu nije propustio. Nastavio je sa eksperimentima, a švercujući preko Luke sve, kao i beli prah,, direktor u belom mantilu je u saradnji sa narko mafijom zaradio preko 30 miliona evra. Protivnike je nemilice ubijao i uklanjao, a stradali su i oni koji su za njega ubijali. Opisali smo u serijalu ''eksperimente'' profesora Milovančeva, od koga bi svaka mafija mogla da nauči. Možda će u zatvoru napisati i memoare, koji će i druge odvesti na robiju

Arpad Nađ

Direktor Luke Novi Sad a.d. dr Aleksandar Milovančev nije više profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu. Tako je odlučilo Nastavno-naučno veće ovog fakulteta.

Aleksandar Milovančev je lekar sa završenom specijalizacijom iz grudne hirurgije. Uz pomoć homoseksualne zajednice, čiji je član bio, održavajući intimne veze sa tadašnjim pokrajinskim sekretarom za zdravstvo Milošem Lučićem, postao je dolaskom DOS-a direktor Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, a unapređen je i u zvanje docenta.

Uz pomoć pet godina starije vanbračne žene Mire Ač doktorirao je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, na grupi Biologija, plagirajući tuđi doktorat. Na ovom fakultetu diplomirala je i njegova vanbračna supruga.

Bez presedana je da doktor biologije postane vanredni profesor na Medicinskom fakultetu. U njegovom slučaju je sve moguće, jer topla braća se toplo preporučuju.

Kada je pre skoro četiri godine imenovan za direktora Luke Novi Sad, Milovančev je ostao u radnom odnosu na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici sa dva odsto radnog vremena, smatrajući da će braća da mu pomognu da ostane i profesor na medicinskom fakultetu. Čovek koji se bavim pretovarom robe je i profesor medicine: redovni!

Nakon što je objavljen serijal tekstova kojima je raskrinkan lik i delo dr Milovančeva, njegove vanbračne žene Mire i sina Nikole, pred kraj mandata u Luci Novi Sad, koji ističe u junu, dr Milovančev je želeo da ''obnovi'' profesuru, ali nije uspeo. Profesori Medicinskog fakulteta u Novom Sadu smogli su snage i odbili su njegov reizbor.

Ni na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj kamenici ne žele da dr Milovančeva vide u svom kolektivu. On je jedini hirurg u Srbiji koji u svojoj karijeri nije izvršio nijednu operaciju. Bavio se drugim operacijama, u kojima je imao veliku uspeh.

Državna revizorska institucija sačinila je izveštaj o poslovanju Luke Novi Sad u 2015. godine, navodeći koliko je doktor medicine potrošio na šenlučenjima po kafanama u svom vlasništvu, koliko je sa računa firme otišlo na plaćanje advokata koji zastupaju Luku i njegovog direktora i članove porodice.

Samo protiv Magazina Tabloid Milovančev je podneo više od 30 tužbi Višem sudu u Beogradu, radi objavljivanja odgovora, koje nije ni dostavljao uredništvu. Poslovanje Luke jeste javno, ali je sve što njen direktor čini ostalo tajna.

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić naložio je Luci Novi Sad da dostavi svom bivšem radniku Miroslavu Blanuši dokumenta o poslovanju Luke Novi Sad, jer je direktor Milovančev odbio da to uradi.

Supruga Aleksandra Milovančeva gospođa Mira Ač (68) godina još je predsednik Nadzornog odbora Novosadskog sajma! Prima mesečnu naknadu od 400.000 dinara, mada ne žele više da je vide u njihovim prostorijama. Gospođa Ač je devizna penzionerka, ima nekoliko kompanija u vlasništvu, ali alavost porodice Milovančev je veća od Avale.

U Gradskom odboru SNS-a u Novom Sadu Milovančev je nepoželjan, mada je potpredsednik. Ni u Lovačkom savezu Vojvodine ne žele da ga vide!

Iako ima desetine miliona evra, Milovančev je očajan. Pokušao je da se nađe u nekoj novoj partiji, ali niko se više ne pozdravlja sa njim, a podzemlje traži da sa njim namiri račune. Mnogo krvi je ostalo iza Aleksandra. Svaka ptica svoga kobca ima. A, Milovančev je doktorirao na žabama kreketušama. Bar zna kako se krekeće, kad zmije počnu da ga ujedaju.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane