Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Požarevac-Kostolac: zašto policija ćuti, a zna ko je opljačkao 2,5 miliona evra?

Ko drma Drmnom?

Selo Drmno kod Požarevca je za vlastodršce u Srbiji interesantno jer mu "TE-TO Kostolac" uplaćuje milionske svote na ime odštete za uzetu zemlju potrebnu za proširenje površinskog kopa, kao i zagađeni vazduh i drumove koje su oštetili kamioni koji prevoze ugalj. Revizijom poslovanja prethodnih Saveta mesne zajednice utvrđeno je da je pronevereno najmanje 2,5 miliona evra, a da su državne pare stavljane na privatne račune pod kamatu. Ni policija, kao ni tužilaštvo, uprkos jasnim dokazima ne smeju da pokrenu istragu.

Igor Milanović

Prema Izvodu otvorenih stavki koji je uradilo novo rukovodstvo ove mesne zajednice na čelu sa Dejanom Grujićem, prethodna vlast je ostavila dug koji je na dan 30. septembra 2013. iznosio čak 75.014.373,73 dinara, što je tada iznosilo milion evra. Savet Mesne zajednice je odmah predao krivičnu prijavu Policijskoj upravi u Požarevcu, ali ni do dana današnjeg istraga nije sprovedena, niti je utvrđeno ko je i za koje svrhe potrošio pomenuti novac.

Pomenuta suma, na žalost, nije sve što je prethodno rukovodstvo nekažnjeno ukralo.

Na osnovu Sporazuma o toplifikaciji sela Drmno od 26. aprila 2006. godine zaključenom između JP "Toplifikacija" iz Požarevca, Opštine Požarevac (potpisao tadašnji predsednik Dušan Vujičić), MZ "Drmno" (potpisao tadašnji predsednik Smiljan Grujić) i PD "TE-KO Kostolac", mesna zajednica je od termoelektrane na osnovu ranijeg ugovora trebalo da dobije 60.000 tona uglja čijom bi prodajom bila finansirana toplifikacija sela.

Tadašnji Savet mesne zajednice prodaju uglja poverava "Uniji vozača", fantomskom preduzeću koje jednu tonu prodaje po ceni od 50 evra i tako zarađuje ukupno tri miliona evra. Za toplifikaciju je, međutim, trebalo da se plati oko 1,5 miliona evra, tako da bi čista zarada samo po ovom poslu za predsednika MZ Smiljana Grujića i njegove saučesnike iznosila oko 1,5 miliona evra. Međutim, zarada je bila još i veća, jer je MZ za ovaj posao ostala dužna oko 250.000 evra, a ni PDV na prodati ugalj nije plaćen.

O svemu ovome postoji uredna dokumentacija koja je predata policiji, ali nikada nikakva istraga nije pokrenuta.

U Dopuni zahteva za sprovođenje istrage koji su podneli članovi novog Saveta MZ "Drmno" 31. maja 2013. godine nalazi se citat izjave vlasnika televizije "Alteko" d.o.o. iz Petrovca na Mlavi, koji je rekao kako je na novac za uvođenje kablovske televizije u Drmno (za šta je svako domaćinstvo mesnoj zajednici uplatilo po 135 evra) morao da sačeka dok ne istekne ugovor o oročavanju deviznih sredstava koje je Smiljan Grujić uplatio u bankama. Kako mu je tada rekao Grujić, a što je zapisano u pomenutoj Dopuni, radilo se, između ostalog, i o 20.000 evra dobijenih od Unije vozača za prodati ugalj, 20.000 evra od prodaje "Svetinje"na zemljištu "Koraba" PD "TE-KO" i 17.000 evra od prodaje viška cevi za toplifikaciju.

Ukupno je tu bilo 157.000 evra uplaćenih na tri privatna računa za koje su ovlašćenja, osim Smiljana Grujića, imali i njegovi zamenici Novica Ilić i Slađan Branković.

Već samo pregledom ovih stavki krivičnih prijava jasno se vidi kako je MZ "Drmno" služila za pranje velikih količina para dobijenih, najviše od "TE-KO Kostolac" koji posluje u okviru Elektro-privrede Srbije, pa se tako radi o novcu koji su uplatili svi građani plaćajući račune za struju.

Odmah pošto su predate krivične prijave počeli su napadi na novog predsednika Saveta mesne zajednice Dejana Grujića i tako su se brzo otkrili oni iz vrha republičke vlasti koji su se najviše okoristili od opljačkanog novca. Na čelu MZ i opštine Požarevac do skora su bili kadrovi SPS-a, ali su ih na poslednjim izborima zamenili naprednjaci, koje predvodi predsednik opštine Bane Spasović. Ova promena je, međutim, samo kozmetička, jer je na vrhu lopovske piramide bio i ostao potpredsednik Narodne skupštine i odbornik u skupštini Požarevca Veroljub Arsić, kome je ovaj kraj izborna baza. Arsić je pred poslednje izbore apelovao na sve gradske funkcionere da podrže Spasovićevu kandidaturu i zapomagao kako će porazom Spasovića da se završi i njegova politička karijera. Iz ovoga se jasno vidi kako deo para dobija i sam vrh SNS-a koji jedini odlučuje o Arsićevoj sudbini.

Deo para koje je izvukao iz opštine Požarevac, a posebno iz MZ "Drmno" od koje "TE-KO" stalno otkupljuje zemljište radi širenja površinskog kopa, Arsić je uložio u kupovinu stana od 140 kvadratnih metara u beogradskoj ulici Jovanke Radaković broj 15a. Prema kupoprodajnom ugovoru od 6. septembra 2006. godine, zaključenim između Arsića i prodavca Filipa Rakića stan je imao vrednost 126.000 evra. Koliko je poznato, Agenciji za borbu protiv korupcije Arsić nikada nije prijavio vlasništvo nad pomenutom nekretninom, jer se u njegovoj prvoj imovinskoj prijavi od 29. januara 2010. pominje samo vlasništvo nad kućom od 360 kvadrata.

Pomenuti prodavac, Filip Rakić, godinama je bio na međunarodnoj poternici zbog raznih krivičnih dela, između ostalog i posedovanja i prodaje droge, ali mu to nije smetalo da postane direktor požarevačkog Javno-komunalnog preduzeća "Rio". Zaštitu mu je tada pružao lično Veroljub Arsić, čiju je sestričinu Rakić oženio. U međuvremenu mu je zaštitnica postala nova supruga, inače portparolka Policijske uprave u Požarevcu, ali je ostao i u veoma srdačnim odnosima i sa Arsićem. "Rio" je u vreme direktorovanja Rakića preduzeću koje se vodi na oca Veroljuba Arsića, a koje ima monopol na snabdevanje obližnjeg zatvora u Zabeli konzervama paštete i mesnih narezaka, beskamatno pozajmilo novac kako bi isplatilo dospelo dugovanja. Još uvek se ispituje da li je dug ikada vraćen.

Čovek koji je otkrio sve ove, ali i duge milionske prevare prethodnog rukovodstva mesne zajednice, izložen je stalnim pretnjama, uvredama, napadima na njega lično i na članove njegove porodice, a krivičnu prijavu protiv njega je podneo i predsednik opštine Spasović zbog navodnog upućivanja pretnji. Pomenuta "pretnja" je fotografija koju je sa svog mobilnog na mobilni predsednika opštine poslao Grujić, a na kojoj se vide njih dvojica zagrljeni (još iz vremena dok su bili prijatelji) i na kojoj Spasović diže tri prsta, simbol koga se kao novopečeni "evropejac" danas odriče i stidi.

A 1. Stambeni fond Veroljubov

Veroljub Arsić, potpredsednik Narodne skupštine Srbije, kao investitor, stekao je više od 20 stanova na Bežanijskoj Kosi. Magazinu Tabloid dostavljeni su dokazi o tome.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane