Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Zašto je predsednik DS-a postao Vučićeva podguzna muva

Ko će šutnuti Šutanovca?

Još uvek je nemoguće sabrati svu štetu koju je svojim ministrovanjem nad nekada slavnom Vojskom Srbije (koju on, inače, nije služio) počinio jedan bivši izbacivač iz noćnih klubova. Ipak, brojne činjenice govore da je on već odavno morao biti pozvan na odgovornost zbog nezapamćene pljačke i izdaje države. Čak je i BIA, postupajući po nalogu zamenika specijalnog tužioca za organizovani kriminal Jovana Jovanovića sprovela istragu i utvrdila teške krivične prestupe bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca, njegovog pomoćnika i kuma Ilije Pilipovića i Stevana Nikčevića, direktora SDPR Jugoimport

major Goran Mitrović

Vođa novoformiranog Pokreta slobodnih građana Saša Janković je vrlo brzo shvatio da ga saradnja sa Draganom Šutanovcem, predsednikom DS-a, može skupo koštati i kompromitovati. Nalickani Šutanovac je protuva koja je na mestu ministra odbrane satrla Vojsku Srbije, rasprodala imovinu, istopila tenkove, topove, oružje i oruđa, oprostio je dug Iraka od milijardu dolara, koji je po okupaciji naplatila američka kompanija, palio je fabričke pogone, skladišta municije...

Po nalogu njegovog kuma, predsednika Republike Tadića, BIA je, umesto VBA, sprovela istragu o zločinačkom delovanju ministra, njegovog pomoćnika Ilije Pilipovića i Stevana Nikčevića.

Istraživač Magazina Tabloid pukovnik Milan Jovanović, koji je pre dve godine preminuo, opisao je u desetini tekstova šta je sve pokrala mafija ministra Šutanovca. Tek smo pred smrt pukovnika Jovanovića saznali da su mu insajderi bili savetnici predsednika Tadića, da je jedan od njih odmah penzionisan, kada je VBA otkrila saradnju sa našim istraživačem.

Specijalno tužilaštvo je, nakon što je BIA prikupila nekoliko hiljada dokaza, stavilo u fioku dokaze, jer se vlast u Srbiji promenila! Dokazi stoje.

Nekoliko nedelja nakon što je Aleksandar Vučić postao prvi potpredsednik Vlade Srbije, posetio ga je u zgradi Vlade Stevan Nikčević sa tašnom u kojoj je bilo 50 miliona evra u krupnim apoenima! Sutradan je Vlada Srbije donela rešenje da se doskorašnji član DS-a Nikčević imenuje za državnog sekretara u ministarstvu koje vodi Rasim Ljajić. Umesto u zatvor, Nikčević, kome je tužilaštvo dokazalo pljačku od nekoliko stotina miliona evra, postao je vladin službenik.

Vučićeva propaganda je mazala Šutanovca, nazivajući ga lopovom, izdajnikom, sve dok i on nije odrešio kesu i masno podmitio šizofrenog i para željnog Vučića. Ilija Pilipović je smenjen tek po isteku mandata! I on se otkupio "poklonom kao malim znakom pažnje".

Srbin - vojnik, po svojoj genezi, cenjen je i priznavan u svetu čak i od svojih neprijatelja. Danas srpski vojnik ne može da izađe na bojno polje i da brani zemlju od neprijatelja, jer mu preti opasnost od Vlade i Ministarstva odbrane! Opasnost mu preti i od predsednika države, pa čak i od Skupštine Republike Srbije kao najvišeg predstavničkog tela, nosioca ustavotvorne i zakonodavne vlasti u Republici Srbiji! Ove institucije (posebno Vlada i Ministarstvo odbrane) umesto da osiguraju vojničku neutralnost zemlje i spremnost Vojske da može u svakom trenutku stati na branik Otadžbine, sistematski rade na tome da Vojsku Srbije što više unize i pretvore u grupu uniformisanih klovnova. U tome su, nažalost, uspeli.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac, i pored Rezolucije Skupštine Republike Srbije o vojnoj neutralnosti, na mala vrata uveo je Srbiju u NATO alijansu, pri čemu interesi Srbije uopšte nisu zaštićeni.

Zapadnoj vojnoj alijansi nije potrebna jaka Vojska Srbije, već slabašna, osiromašena i bez ikakvog morala. Njima takođe nije potrebna Srbija koja će da razvija svoje vojne potencijale i vojnu industriju. Treba li podsećati da je Jugoslavija, na vrhuncu svoje moći, izvozila godišnje naoružanje i vojnu opremu u vrednosti 4,5 milijardi američkih dolara!

Kako je za ovako kratko vreme došlo do vojničkog sunovrata jedne vojničke zemlje, čija je celokupna vojna strategija u poslednja dva veka bila bazirana na samoodbrani?

Po preuzimanju dužnosti ministra odbrane 16. maja 2007. godine, Dragan Šutanovac hitno pristupa realizaciji dobijenih zadataka na planskom i sistematskom uništavanju odbrambenog sistema Srbije, Vojske Srbije i odbrambene industrije Srbije.

Odmah je postao svestan da se pri rešavanju navedenog zadatka može i dobro zaraditi, jedino ako se to prikaže kao reforma vojske, te je stavio pod direktan i neposredni uticaj politiku odbrane i materijalne resurse odbrane.

Da bi to postigao, odmah po preuzimanju dužnosti ministar odbrane Dragan Šutanovac za svoje najvernije saradnike u Ministarstvo odbrane doveo je ljude iz firme Jugoimport SDPR (gde je do tada bio savetnik generalnog direktora Stevana Nikčevića), te dovodi svoga kuma Iliju Pilipovića za pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse, uz istovremeno zamrzavanje njihovih radnih odnosa u Jugoimport SDPR-u, bez obzira na to što se radi o školskom primeru sukoba interesa!

Okružuju se poltronima raspoređujući ih na najodgovornija mesta u sektorima i odeljenjima. Po dolasku na takva mesta oni dobijaju (a i sami sebi pridaju) mnogo veći značaj i ovlašćenja nego što ih inače imaju. Polazeći sa pozicije sile postali su dokaz da je iznad zakona moguće biti bez ikakvih posledica i za to biti još debelo nagrađen ili unapređen, da je moguće biti ekstremno korumpiran a istovremeno ne kršiti nijedan zakon.

Šutanovac je već u prvih 15 dana po dolasku novog tima u Ministarstvo odbrane naručio izradu nekog "Prezentacionog dokumenta", koji je u julu usvojen na Vladi, a 5. septembra 2007. godine i zvanično predat sedištu NATO u Briselu!

Ministarstvo odbrane po dolasku Šutanovca odmah piše predloge Zakona o odbrani i Vojsci, ali i druge normativno-pravne akte (Strategijski pregled odbrane, Strategija nacionalne bezbednosti i Strategija odbrane), što je sve bila platforma za uništavanja Vojske Srbije, koja je proglašena NATO standardizacijom. Svaki dokument prvo je predstavljen stručnjacima te alijanse, koji su se u međuvremenu i fizički uselili u zgradu Ministarstva odbrane.

Građani Srbije znaju da je Ministarstvo odbrane, kako u miru tako i u ratu, najviši državni organ za rukovođenje Vojskom Srbije. Ono je najviša vojna institucija države za koordinaciju i usklađivanje kompletnih priprema države za odvraćanje od rata ili za eventualni rat.

Otkako je na čelo Ministarstva odbrane došao Šutanovac, Srbija je doživela veliko političko, nacionalno i moralno poniženje i nipodaštavanje, dospela je na nivo tragikomične pretorijanske garde srpskih vlastodržaca. Eliminisao je sve sposobne oficire.

Uz Vučićevu podršku Šutanovac je postao predsednik DS-a, da na mizeran način podržava njegovu pogubnu i izdajničku politiku. Upućeni tvrde da je sačuvao više od 450 miliona evra! Zato će i glasati, a možda i predvoditi one koji će, umesto Vučića, sprovesti njegove paklene planove o potpunom razbijanju Srbije.

Ko će ovu bandu povešati na Terazijama?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane