Natrag

Tragom vesti

Profesor medicine Aleksandar Milovančev najopasniji je kriminalac koji operiše Vojvodinom (21)

Lučke operacije bivšeg profesora medicine

Vanredni profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu Aleksandar Milovančev je godinama na glasu. On nije profesor za katedrom, ali njegovi eksperimenti sa ljudima su originalni. Uz asistenciju svoje vanbračne supruge Mire Ač, devizne penzionerke, Milovančev je sa ''pažnjom'' pomagao pacijentkinjama na Institutu za plućne bolesti, kojim je rukovodio, a one su mu testamentom ostavljale stanove, kuće, milione dolara. Potom je on, kao human čovek, pomogao pacijentkinjama da imaju laku smrt. Kada su ga najurili iz DS-a, otišao je kod čiča Tome, a Vučić mu je omogućio da postane direktor Luke Novi Sad. Tu šansu nije propustio. Nastavio je sa eksperimentima, a švercujući preko Luke kokain, direktor u belom mantilu je u saradnji sa narko mafijom zaradio preko 30 miliona evra. Protivnike je nemilice ubijao i uklanjao, a stradali su i oni koji su za njega ubijali. Opisali smo u 20 nastavka ''eksperimente'' profesora Milovančeva, od koga bi svaka mafija mogla da nauči. Možda će u zatvoru napisati i memoare, koji će i druge odvesti na robiju. On, njegova supruga i sin tužili su urednika Magazina Tabloid, podnoseći prekršajne prijave, tužbe Višem sudu u Beogradu za naknadu štete, krivične tužbe...

Arpad Nađ

Sada, očigledno lažni profesor medicine dr Aleksandar Milovančev, već petu godinu je direktor Luke Novi Sad A.D. Barem on tako tvrdi u pismu upućenom redakciji Magazina Tabloid, navodeći da su ga ''nadležni organi izabrali za drugi mandat'' Gospodin Milovančev je rođen 12. jula 1953. godine u Gracu, jer je njegov otac Ilija za vreme rata potkazivao Jevreje u Novom Sadu, a u Vrbas se vratio tek kada se zaboravilo na njegova nedela. Dakle, do pune starosne penzije dr Milovančevu je ostalo manje od godinu dana, ali je, umesto da ode u zatvor, on reizabran.

Da podsetimo, Državna revizorska komisija ustanovila je da je Milovančev samo u 2015. godini popio u kafanama oko 6 miliona dinara, na ime reprezentacije.

Građani Vojvodine, a pogotovu Novog Sada, pamte dr Milovančeva. Došao je iz Vrbasa i ušao u njihove živote. Sa vanbračnom suprugom Mirom Ač, koja već 40 godina prima deviznu penziju iza prvog muža, i sa svoja dva sina - Nikolom i Milanom, lekarom i stomatologom, profesor Milovančev je sigurno najbogatiji čovek u Vojvodini. Procenjuje se da ima keša preko 50 miliona evra, i nekoliko stotina miliona evra koje drži u Nemačkoj, Austriji ...Odeljenje za bezbednosno operativne istrage raspolaže preciznim podacima o njegovom delu.

Pamte ga Novosađani kao ''milosrdnog čoveka'', koji je na Institutu za plućne bolesti pobio mnogo pacijentkinja koje su, iako je nikada nisu videle u životu, testamentom svoju imovinu ostavljale gospođi Ač! Vođen je i sudski postupak, a inspektor Branko Glušica, koji je kriminal otkrio, ubijen je! Svako ko se zamerio gospodinu Milovančevu bio je ubijen, pretučen, polomljen, bez obzira na kom je položaju bio, kao što je slučaj profesora dr Dragoslava Petrovića.

Ubijen je i Vojislav Škrbić, čovek koji je ubijao za Milovančeva. Kada je došao kod Tomislava Nikolića, u SNS, znao je da će poslovi da mu krenu. Kada je SNS došla na vlast, dr Milovančev nije želeo da postane direktor zdravstvenih ustanova. Vučić ga je sprečio da zauzme ministarsko mesto. Ali, znao je dr Milovančev gde ima novca i pravog posla.

Dana 17.07.2013 godine održana je unapred režirana sednica Skupštine akcionara Luke Novi Sad.

Režiser ove sednice bio je profesor dr Aleksandar Milovančev, vanredni profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu. Na sednici skupštine akcionara prema koalicionom sporazumu SNS - SPS, izabrani su članovi Nadzornog odbora ( 4 iz SPS - 3 iz SNS).

Novoimenovani Nadzorni odbor je odmah doneo Statut Luke. Odmah nakon donošenja Statuta, Nadzorni odbor je doneo Odluku o imenovanju 6. izvršnih direktora (4 iz SNS - 2 iz SPS). Na istoj sednici Nadzorni odbor je doneo odluku kojom se razrešava direktor Milenko Milivojević. Na istoj sednici izvršni direktor Aleksandar Milovančev imenovan je za generalnog direktora. Nakon održane sednice Milovančev je sa 30 pripadnika agencije za FTO iz Subotice, ušao u službene prostorije Luke Novi Sad AD. Rešenje o razrešenju direktoru Milenku Milivojeviću uručio je sada pokojni - ubijeni kriminalac Vojislav Škrbić, dugogodišnji prijatelj i saradnik Milovančeva...

Statutom Luke od 17. 07. 2013 godine organ upravljanja je Izvršni odbor. Statutom Luke izvršni direktor Milovančev, koji je imenovan za generalnog direktora, ima samo ovlašćenja za zastupanje, ne i za upravljanjem Lukom i da saziva sednice.

Nakon stupanja na dužnost Milovančev Aleksandar je odobrio da se sa računa Luke izvrši plaćanje višednevnih usluga Agencije za FTO iz Subotice. Na kolegijumima su izvršni direktori Darko Strugar i Aleksandar Potgaj (SPS) zahtevali da upravljaju sektorom Pretovara i Finansija. Nakon ovih zahteva, izvršni direktori Strugar i Potgaj od polovine avgusta 2013. godine, nisu više pozivani na kolegijume. Imali su kancelariju, sto, stolicu, čiviluk i primali su platu. Nakon ovih zahteva po nalogu dr Milovančeva izvršnim direktorima Darku Strugaru i Aleksandru Potgaju bio je zabranjen svaki pristup poslovnoj dokumentaciji Luke.

U julu mesecu nakon što je imenovan za generalnog direktora, Milovančev je na mesto pravnika zaposlio Miloša Stupara, sina Dušanke Stupar, kućne pomoćnice u porodičnoj kući Milovančev, koja je u aferi sumnjive smrti Jelice Stefanović Marić, bila testamentalni svedok, prilikom izrade testamenta kojim Jelica Stefanović Marić, ostavlja tri stana i 200.000 dolara, Miri Ač, supruzi Aleksandra Milovančeva.

Dana 1. avgusta 2013. godine, 7 meseci pre nego što će navršiti 65 godina života i ispuniti zakonski uslov za odlazak u penziju, Milovančev je zaposlio Babić Savu, brata supruge Mire Ač rođene Babić.

U avgustu 2013. godine na mestu poslovnog sekretara-sekretarice generalnog direktora Aleksandar Milovančev je zaposlio Natašu Silađi tada ''devojku'' devojku Nikole Milovančeva (starijeg sina Aleksandra Milovančeva, koji je inače, homoseksualac).

Takođe u avgustu mesecu, Milovančev je na mesto pomoćnika generalnog direktora za marketing i odnose sa javnošću zaposlio Ljubišu Nikolina, bivšeg glavnog i odgovornog urednika RTV-a, sa platom od 2.500 evra mesečno, u dinarskoj protivvrednosti. Jedini posao Nikolina je da s vremena na vreme napiše članak protiv Bojana Pajtića i Dragoslava Petrovića, i da piše svoju knjigu.

A, 3. septembra 2013. godine, Milovančev je osnovao Omladinsku zadrugu "Garancija uspeha" sa namerom da prisvoji apsolutnu kontrolu, da preuzme apsolutnu vlast i samostalno upravljanje, da marginalizuje ovlašćenja Nadzornog odbora, Milovančev je 27.08.2013 krenuo u otvoreni sukob sa Dušanom Todorovićem, predsednikom Nadzornog odbora (SPS), bilo je i fizičkih pretnji.

U septembru mesecu 2013 godine Milovančev je u Luku zaposlio Dragana Panjkovića, brata od ujaka Mire Ač, koji je tri puta pravosnažno osuđivan za krivično delo protiv privrede, zbog čega mu je izrečena sudska zabrana da raspolaže materijalno finansijskim sredstvima.

Od septembra meseca 2013. godine, po nalogu i odobrenju Milovančeva, nabavku određenih dobara i usluga, raspolaganje materijalno finansijskim sredstvima vršio je Dragan Panjković. Od septembra meseca 2013. nabavka kancelarijskog i drugog potrošnog materijala je vršena od firme Compapir, koja je fiktivno u vlasništvu Dragane Panjković, supruge Draganove, preko firme koja je u stvarnom vlasništvu Aleksandra Milovančeva i koja je registrovana na istoj adresi (Železnička 39 N. Sad), na kojoj su registrovane i firme Panhempapir vlasništvo Milovančeva i njegove žene Mire, Eurobanatgas, vlasništvo Mire Ač.

Compapir je osnovan 19.04.2006 godine, u vreme kada se na Institutu u Sremskoj Kamenici postavilo pitanje nabavke kancelarijskog i drugog potrošnog materijala od firme Panhempapir, vlasništvo direktora sa Instituta za plućne bolesti Aleksandra Milovančeva.

Prilikom osnivanja firme Compapir, za direktora je postavljen Goran Jovanić, sin Steve Jovanića, zaposlenog u Panhempapir, koji je u aferi sumnjive smrti Jelice Stefanović Marić, bio testamentalni svedok, prilikom izrade testamenta kojim Jelica Stefanović Marić, ostavlja tri stana i 200.000 dolara Miri Ač!

U septembru mesecu 2013. godine, Milovančev je za svog savetnika za unutrašnji nadzor i reviziju doveo Rodić Dragicu, višedecenijsku prijateljicu (32 g.), do 17.12.2013 godine,vlasnika knjigovodstvene agencije "Dragica Rodić PR".

Agencija je od osnivanja vodila i uštimavala knjigovodstvo za Panhempapir (Železnička 39 N. Sad) vlasništvo Aleksandra i Mire, Eurobanatgas (Železnička 39) vlasništvo Mire Ač ,Compapir (Železnička 3), fiktivnog vlasnika Dragana Panjkovića brata od ujaka Mire Ač, koja vodi knjigovodstvo za Poliklinika Copakabana, vlasništvo Nikole, starijeg sina Aleksandra Milovančeva, koja vodi knjigovodstvo za stomatološku ordinaciju i rendgen, "Milan Milovančev PR", Stomatološka ordinacija MM Scan (Partizanskih baza 8 N.Sad) vlasništvo Milana Milovančeva, mlađeg sina Aleksandra.

Nakon što je zakupac podneo tužbu zbog ometanja državine Milovančev je zaključio sporazum o poravnanju, sa firmom Sidroinžinjering 2013. Sporazumom je zakupcu isplaćeno 5.700.000 dinara. Nakon ovoga, Milovančev je restoran sa svom opremom i inventarom, koji je plaćen sa računa Luke, fiktivno iznajmio zakupcu Port Gate d.o.o. (Rade Končara 49., Sremska Kamenica), vlasništvo Panić Đorđa, prvog komšije Milovančeva, koji živi na adresi Rade Končara 51a Sremska Kamenica.

U vreme povećanog pretovara u Luci, restoran ostvaruje dnevni promet od 1.000.000. dinara. Restoran je van svake kontrole inspekcija, ne izdaju se fiskalni računi

U ovom restoranu zajedno sa Ivanom Olujić-Olujom, koju je Milovančev zaposlio na mesto šefa dispečerske službe, ume da zapeva i Nikola, stariji sin Milovančev Aleksandra. U decembru,03.12.2013 godine u nameri da stvori uslove za neometano vršenje zabranjenih i nedozvoljenih radnji, u funkciji pritiska na Izvršne direktore i dovođenja u poslušnički položaj, u poziciju straha od otkaza, Milovančev je pretnjama i pritiscima naterao članove Nadzornog odbora da donesu odluku kojom se plate Izvršnih direktora smanjuju za 30%.

Dana 27.12.2013 godine održan je poslednji radni sastanak-kolegijum sa izvršnim direktorima iz SNS-a (sa izvršnim direktorima iz SPS-a nije održavan od avgusta 2013). Od 27.12.2013 isključivo upravljanje Lukom je u rukama Milovančeva i doskorašnjeg savetnika Aleksandra Govedarice.

Od početka 2014. godine, prostor u kom se nalaze kancelarije Aleksandra Milovančeva i Aleksandra Govedarice pokrivene su video nadzorom, postavljena su vrata sa šifrom, a do njih se moglo doći samo ukoliko sekretarica pritisne dugme kojim se vrata otključavaju!

U cilju uklanjanja prepreka za zabranjene i nedozvoljene radnje Milovančev je u januaru mesecu 2014. godine prekinuo svaku komunikaciju sa savetnikom generalnog direktora za internu kontrolu.

Na dan 17.07.2013. godine, Luka Novi Sad AD je imala 92 zaposlena. Na dan 25.03.2014 godine Luka Novi Sad AD je imala 134 zaposlena. U periodu od 17.07.2013 godine do 25.03.2014 godine, Milovančev je zaposlio 42 radnika.

Dana 25.03.2014 godine, Milovančev je doneo Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji poslova u Luka Novi Sad AD.

Sistematizacijom su legalizovani novozaposleni (radna mesta su izmišljana). Sistematizacijom poslova od 25.03.2014 godine Milovančev Aleksandar pored mnogih izmišljenih radnih mesta, jedino je ukinuo radno mesto savetnik generalnog direktora za internu kontrolu. U cilju uklanjanja prepreka za zabranjene i nedozvoljene radnje Milovančev je dana 28.05.2014 godine doneo rešenje o otkaza ugovora o radu savetniku generalnog direktora za internu kontrolu.

Odlukom Nadzornog odbora od 28.10.2014, razrešeni su izvršni direktori Predrag Đurić, Dejan Tomašević, Darko Strugar, Aleksandar Potgaj. U strahu od otkaza svi razrešeni izvršni direktori prihvatili su radna mesta komercijalni referent.

U periodu od 17.07.2013 do 01.01.2015 godine, iako u obavezi kao akcionarsko društvo u većinskom državnom vlasništvu da sprovodi postupke javnih nabavki, Milovančev sve nabavke dobara i usluga vršio je bez sprovođenja postupka javnih nabavki. O svim nabavkama dobara i usluga odlučivali su Milovančev i Aleksandar Govedarica.

Od 01.03.2016 godine, Državna revizorska institucija vrši kontrolu, koja je još u toku. Kada su članovi DRI iskazali nameru da vrše kontrolu poslovanja sa Omladinskom zadrugom "Garancija uspeha", udaljeni su iz upravne zgrade Luke. Nalaz DRI objavljen je u decembru prošle godine. Konstatovane su mnoge teške kriminalne radnje, ali Milovančev nije izveden pred sud.

Mesečna plata dr Milovančeva je, zvanično, preko 450 hiljada mesečno, a stvarno sebi isplaćuje više od milion dinara. Plus troškovi reprezentacije. Zaposlio je više od 100 ljudi, i Luka, koja ima dobre prihode, ne isplaćuje obavezne doprinose za socijalno i penziono osiguranje, ni PDV.

Preko Luke Novi Sad, dr Milovačev je organizovao šverc kokaina i heroina, koji se istovara u Luci, a uživao je zaštitu jer on sa ključnim ljudima u novosadskoj policiji ima jake veze. Upućeni tvrde da je dobio u kešu oko 30 miliona evra. U inostranstvu ima više kuća. Pretpostavlja se da je uklonio Nenada Opačića, da mu ne preotme poslove, i da ubica živi u njegovoj kući i da ga on finansira!

Njegova, pet godina starija vanbračna supruga Mira Ač (rođena 1949. godine) je devizna penzionerka, nakon smrti njenog muža Francike Ača. Ona je već peta godina član Nadzornog odbora Novosadskog sajma. Prima mesečnu naknadu od 400.000 dinara! Dakle, šest plata hirurga u novosadskim bolnicama, mada se pojavi na sednici najviše tri puta godišnje, a sada je više i ne zovu.

Istraživač Magazina Tabloid je opisao većinu kriminalnih dela i zločina ovog vabračnog para.

Nikola Milovančev, stariji sin Mirin, menja najskuplje automobile i šepuri se po svetu sa svojim momcima, jer je homoseksualac.

I njegov otac Aleksandar je postao direktor Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici zahvaljujući svojim seksualnim vezama sa tadašnjim pokrajinskim sekretarom za zdravstvo dr Milošem Lučićem.

I ako je bračni par izopšten iz javnosti, svi su ih napustili shvativši o kakvim ljudima je reč, Milovančev je ponovo izabran za direktora Luke Novi Sad. Bračni par je u mišjoj rupi, jer mnogi žestoki momci žele da namire dugove, jer su saznali da ih je Milovančev potkazivao policiji, nakon što su za njega odrađivali poslove. I uticaj u sudu njegovog čoveka Vidoja Mitrića, sudije Višeg suda u Novom Sadu je marginalizovan.

Samo za plaćanje sudskih taksi i usluga troje advokata - Dragoljuba Martinovića, Nenada Zečevića i Biljane Stankov, Luka Novi Sad platila je nekoliko miliona dinara. I sve sporove je sa Magazinom Tabloid do sada izgubio. Biljana Stankov tvrdi da Milovančev sam piše tužbe, toliko nestručno, da moraju da izgube parnice, a on besni.

Da podsetimo, Aleksandar Milovančev je platio operaciju u Parizu bivšoj supruzi Aleksandra Vučića, pre šest godina. Đorđe Višekruna tvrdi da Milovančev i dalje plaća reket Aleksandru Vučiću, koji je, s druge strane, naredio rukovodstvu SNS-a u Novom Sadu da ga potpuno eliminišu iz stranačkog života, što je i učinjeno.

Spisak onih koje je prevario bračni par Milovančev - Ač je golem. Samo u Srbijim ovakvi ljudi mogu da vrše javne poslove. Jer Luka Novi Sad je u vlasništvu Republike Srbije!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane