Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Odjeci

Nemaju viziju, znaju za proviziju

(Pismo bivšeg rukovodioca GP "Planum")

Vladimir Janić

Na predlog kolege sa studija prof. dr Mlađena Kovačevića, počeo sam da čitam Vaš časopis u kome nalazim izvanredne priloge.

S tim u vezi, a kako su juče i danas "Politika" i RTV javile da je na deonici autoputa ka Ljigu preduzeće Planum, ali izgleda i još dva preduzeća, u delu podloge tzv. habajućeg sloja stavilo glinu ili neodgovarajući materijal, pa zbog toga habajući sloj puca te se mora sve ponovo da gradi uz ogromne materijalne troškove, tvrdim da je to stručno nemoguće, a da je to bilo ko u bilo kojoj zemlji uradio, smesta bi bio bez suđenja streljan.

Mene ovo podseća na izjavu gospođe ministarke Zorane Mihajlović da je Planum uradio tunel na deonici Ljig-Preljina niži za 30 santimetara, pa se posle, pokazalo da to nije tačno, što je prilikom probne vožnje rekao i g.Vučić. Tačno je, međutim, to da Planumu i ostalim izvođačima nisu na vreme isplaćivane situacije, pa se isti nalaze u materijalnim problemima, uz zakasnele isplate plata. Ovo bi bilo verovatno opravdanje za to.

Ono što je po mojoj sumnji moguće, radi se o diskvalifikaciji domaćih preduzeća sa daljih radova ali i izbijanje mogućnosti "Planumu" da iznese činjenicu da je za deonicu autoputa Niš-Dimitrovgrad tražio 5 milijardi, da je grčki izvođač tražio 4,85 milijardi, a naplatio do sada, kako se priča, izmeđi 15 i 40 milijardi dinara, a put još nije završen.

Dali se ta razlika delila po principu mnogo je mačku goveđa glava, nego da se još neko ogrebe, ne znam ali možda i nepravedno sumnjam, ali za sada sumnjam.

Ako bi moja sumnja bila opravdana bio bi to ogroman skandal koji bi skupo koštao vlast, a novinama sigurno povećao tiraž.

Najljubaznije molim da mi ništa ne verujete na reč, već da sami ispitate.

Vi imate novinare koji su očigledno veoma stručni, pa ne sumnjam da ćete ovo najkorektnije obraditi.

Ovo Vam nisam pisao da bih ogovarao vladu ili lepu gospođu Mihajlović, već da im se skrene pažnja na bahatost u privrednim poslovima, a što i Vi sami činite. Ja sam imajući ove, najblaže rečeno nestručnosti u vidu, u najboljoj nameri skrenuo pažnju savetniku g-đe Mihajlović, Ljubi Aksentijeviću inače mog drugu iz gimnazije i sa fakulteta, ali on kaže da oni imaju izjave nadležnih instituta itd. a ako to postoji onda je čist falsifikat, kao što bi bilo da se Beograd na vodi gradi bez temelja, a neko doneo neke izmišljene nalaze.

Dakle, lepo Vas molim, proverite što sam napisao, a ako nije tačno onda plaćam uredniku ručak u "Radmilovcu".

Od 40 godina rada do penzije 10 godina sam radio u Planumu, na mestima od rukovodioca komercijalne službe i direktora u Zambiji i VD u Angoli, pa stoga ponešto i mogu da razumem.

Vladimir Janić, Lk. 009...

Beograd

podeli ovaj članak:

Natrag