Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid istražuje

Završna pljačka Komercijalne banke (5)

Hijene napadaju sposobne

Porodica Vučić odlučila je da opljačka i Komercijalnu banku. Psi napadači okupljaju poštene rukovodioce u tor, da bi milioni evra bili odneti iz banke, a štetu će, kao i u svim njihovim pljačkama, platiti građani Srbije

V. Popović

Nedavnim imenovanjem Koste Sandića na funkciju Izvršnog direktora za bezbednost banke i davanjem naloga Vladi Srbije od strane Jorgovanke Tabaković i Anđelka Vučića, za imenovanje Vladimira Medana i Pava Marjanovića na čelne pozicije u Komercijalnoj banci, počinje završni čin pljačke ove finansijske institucije. Pavao Marjanović se otvoreno hvali podrškom koju ima od Anđelka Vučića i maše po banci članskom kartom SNS-a kao policijskom značkom.

Ova kriminalna grupa, dobila je naredbu od svojih nalogodavaca, da se u banci napravi hitna akcija smene svih rukovodilaca koji se suprotstavljaju njihovim kriminalnim aktivnostima. Za tu namenu su formirali „Komisiju za suspendovanje zaposlenih koji krše radnu disciplinu" a koja služi kao paravan da se svim nepodobnim daju otkazi ugovora o radu, a tamo gde to nije moguće, suspenzije i premeštaji na niža radna mesta. Na čelo ove Komisije postavljena je Gabrijela Horvat, direktor pravnih poslova i nekadašnja direktorka pijaca, koja je po nalogu Koste Sandića i Pava Marjanovića pripremila dokumentaciju za više rukovodilaca banke, kojima se spremaju smene i otkazi. Na čelu liste za odstrel nalaze se Vladan Đorđević (Izvršni direktor za privredu), Tatjana Matijaš (direktor sektora kreditne analize), Gordana Bradić (direktor interne revizije), Jelena Ivanović (direktor retail.a), Srđan Borozan (direktor bezbednosti), Dragana Savatić (direktor marketinga), kojoj je jedini greh to što je odbila nasrtaje i bila seksualno uznemiravana od strane Koste Sandića. Tokom proteklih dana smenjeni su Petar Stefanović, Izvršni direktor za stanovništvo, dok je otkaz dobio Andrija Vuković, direktor sektora za upravljanje rizičnim plasmanima. Na greh im se stavlja to što su nisu hteli da postupaju po naredjenjima kriminalne grupe i što su bili u dobrim odnosima sa predsednikom Upravnog Odbora, uvaženim profesorom Dr. Vladimirom Kruljem.

Kako bi pod kontrolu stavili Izvršni odbor banke, kriminalna grupa na čelu sa Kostom Sandićem i Pavom Marjanovićem je podigla krivične prijave u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu protiv dva člana Izvršnog odbora banke, Slađane Jelić i Dejana Tešića, kao i protiv prof. dr Vladimira Krulja, predsednika Upravnog Odbora banke. Naravno da će krivične prijave biti odbačene jer nemaju nikakvog pravnog osnova, ali ono što je ovoj kriminalnoj grupi potrebno je da se pred stručnom javnošću i ostalim zaposlenima u banci na sve načine ocrne oni koji im stoje na putu realizacije paklenog plana. A pakleni plan se sastoji u tome da se Komercijalna banka proda ispod realne tržišne vrednosti, za oko 300 miliona eura ispod realne vrednosti. Ceo plan kako sprovesti u delo ovu privatizaciju, osmislio je Ljubomir Mihajlović, poznatiji kao Ljuba Šiptar, najveći kriminalni don srpskog bankarstva. On već mesecima po gradu priča kako se na velika vrata vraća u banku, odmah posle privatizacije. Zahvaljujući njegovom uticaju na Anđelka Vučića i Jorgovanku Tabaković, uspeo je da ih nagovori da njegove pulene, Pava Marjanovića i Kostu Sandića, predlože i postave na rukovodeće funkcije u Komercijalnoj banci. Ulog za sve ovo je mnogo veći i na kraju teksta ćemo otkriti pravi plan kriminalne grupe koja stoji iza Anđelka Vučića i Jorgovanke Tabaković.

Naime, nakon otkrivanja njihovog plana u prethodnim brojevima Magazina Tabloid, ovaj trojac odlučio je da je novo najbolje rešenje za predsednika Izvršnog Odbora banke Vladimir Medan, jedan od direktora Agencije za osiguranje depozita. Što se tiče Vladimira Medana, radi se o još jednom lažnom ekspertu sa sumnjivom biografijom. Vladimir Medan je osoba koja može da odradi prljav posao za ovu kriminalnu grupu, kao što je to nekad učinio prilikom privatizacije Novosadske banke.

Medan je trenutno pod krivičnom prijavom za zloupotrebu službenog položaja u Agenciji za osiguranje depozita, a u ne tako davnoj prošlosti je najuren iz Erste banke zbog kriminalnih aktivnosti. Zbog toga je 30 dana proveo u istražnom zatvoru ali je zbog „nedostatka dokaza" oslobođen optužbe.

U samoj banci među zaposlenima vlada opšta panika, ne samo zbog mobinga i terora koji sprovode Kosta Sandić i Pavao Marjanović, već zbog masovnog zatvaranja računa i podizanja depozita od strane dugogodišnjih klijenta Komercijalne banke. Pravna lica masovno napuštaju banku jer im se ne odobravaju krediti za obrtna sredstva i pored adekvatnih garancija koje su ponuđene. Krediti se odobravaju samo preduzećima koji su bliski SNS-u i za koje Pavao Marjanović i Una Sikimić, kao direktorka rizika, daju zeleno svetlo. Preko 11 miliona evra je u poslednja 4 meseca odobreno preduzećima koji su u bliskim odnosima sa ovo dvoje, dok je preko 50 miliona eura plasirano preko Komercijalne banke u Banja Luci, opet uz kontrolu i odobrenje ovog dvojca, naravno sve uz debelu proviziju. Istraga bosanske agencija SIPA uz saradnju sa srpskim MUP-om i Specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal već uveliko traje i narednih dana se očekuju prvi rezultati istrage.

Na ove kriminalne aktivnosti i na tajkunski model privatizacije, već mesecima ukazuje prof.dr. Vladimir Krulj, predsednik Upravnog Odbora Komercijalne banke. Na sednicama Upravnog Odbora i u razgovorima sa svojim prijateljima, uglednim ekonomskim stručnjacima, izrazio je bojazan da je Komercijalna banka sa 14% pala već na ispod 10% tržišnog učešća u bankarskom sektoru Srbije, što je pad od preko 350 miliona eura vrednosti banke. Ogorčen je celom situacijom i prljavom igrom koju kreiraju Anđelko Vučić i Jorgovanka Tabaković uz saglasnost šizofrenog Aleksandra Vučića. O svemu je do detalja obavestio finansijske institucije EU u Briselu, jer je shvatio da mu je to jedini vid zaštite od progona i napada. I pored toga što je izložen direktnim pretnjama, on pokušava na sve moguće načine da spreči pljačku Komercijalne banke i zaštiti državni kapital.

Sada ćemo objasniti šta je u stvari plan koji treba da se realizuje u prvom kvartalu 2018. godine. Ulog je mnogo veći nego što mislimo, a igrači mnogo ozbiljniji. Glavne poteze oko privatizacije Komercijalne banke vuče lično „Veliki Vođa" Aleksandra Vučić , koji je već napravio dogovor oko prodaje banke sa vojvođanskim tajkunom Miodragom Kostićem, vlasnikom AIK Banke i MK Grupe. Aleksandar sve vreme preko svog oca Anđelka navlači sitne igrače, poput oronulog Ljube Šiptara, da igraju u suprotnom pravcu tj. da misle da će se baš oni pitati u predstojećoj privatizaciji banke.

Njihovi pijuni Kosta Sandić i Pavao Marjanović, pokušavaju da što više snizi vrednost banke, uterujući strah i praveći haos po banci. Ova dvojica nisu ni svesni da će upravo oni biti prvi najureni iz banke, kada je preuzme Kostić. Vojvođanska ekipa, na čijem je čelu Jorgovanka Tabaković, učiniće sve da Miodrag Kostić za male pare dobije Komercijalnu banku (najviše bi voleo kao šećerane za 1 evro). Bitan deo te vojvođanske ekipe je i Srđan Mihajlović, direktor Agencije za osiguranje depozita i nekadašnji direktor Vojvođanske banke. Gle čuda, na direktorskoj poziciji u Agenciji za osiguranje depozita je i Vladimir Medan koji treba da bude postavljen za predsednika Izvršnog Odbora banke. Takođe u toj istoj agenciji radi i Jovanka Kosanović, koja je predsednik Skupštine akcionara Komercijalne banke. Od nje zavisi kada će i na koji način Skupština akcionara odlučivati o daljoj sudbini Komercijalne banke.

Srđan Mihajlović je baš kao i guvernerka, dugogodišnji kućni prijatelj sa Miodragom Kostićem, a takođe je i venčani kum Nenada Čanka. Zbog svega gore navedenog, očekuje se da strani fondovi (EBRD i IFC), koji su manjinski akcionari banke, tokom narednog meseca aktiviraju opciju izlaska iz vlasništva, jer ne žele da budu nemi svedoci pljačke.

Na kraju će građani Srbije morati da plate previsoku cenu igranke koju im priređuju šizofreni vođa sa svojim pijunima. U slučaju Komercijalne banke ta cena će se meriti stotinama miliona evra.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane