Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Nismo mi od juče

Prilozi za srpski nacionalni program

Zoran D. Milojević

Decembar 2017.g. i januar 2018. g. su me ošinuli količinom gorčine, stepenom tuge i silom nemoći kojima se samo Molitvom Svevišnjem i Nadom u Njega (koji nikada ne umire!!!) može čovek odbraniti !

Slavili Srbi Sabor Svetog Arhangela Mihajla, pa Svetog Nikolu, još Slava i Preslava pride! Mesnate i „kolačarske" trpeze, riblji specijaliteti i sve vrste pića! Jelo se i pilo!

U isto vreme srpski „pametnjakovići" , puni sebe, „dijalogiziraju" o Kosovu i Metohiji! Svaki od govornika ima u nekoj od kutija u stanu crvenu knjižicu sa višedecenijskom plaćenom članarinom! Neki bi se dogovarali sa Šiptarima! Drugi bi da odugovlače dogovor! Treći bi podelili Kosovo i Metohiju! I četvrti bi .... i peti bi ... i svi bi ....! A Bolani će ...!

Svi bi lečili posledice, lečili bi bolest bez dijagnoze! Što bi rekao čuveni doktor sića iz B.B. šoua: "...Ne znam od čega bolujete i da li vam ima leka, ali vam predlažem da se razbolite od turbekoloze, ona se danas leči"!

Niko da se o Kosovu i Metohiji raspita kod prof. Miladina Raspopovića, prof. Dr. Darinke Vučinić ili kod mr. Jordana Ristića! Oni bi prvo postavili pitanje: šta nam se to na KiM dogodilo; pa onda: ko je kriv za to?

Moj prilog priči je da javno tražim odgovor na pitanje: Ko je kriv za ono što nam se dogodilo na Kosovu i Metohiji? Ako je kriv Kralj Aleksandar Prvi Karađorđević ili je kriv Đeneral Dragoljub Draža Mihajlović, zavetujem se: Ako su njih dvojica krivi, otkopaću svoga oca Dragomira, ravnogorca i baciću ga u kanalizaciju!

I dok traje bal pod maskama, po ugledu na zapadnjačke gradove, srpski gradovi svetle, okićeni i svetlećim jelkama! A Srbi se razmileli po gradu ga kupuju „poklone za pod jelku"! Nova godina! I onda svanuo Prvi januar! Srbi srećni, podelili poklone, ispevali se i „prilegli da odmore u debelem ladu"!

Dođe i Badnje veče! U ponoć - pucnjava! Hristos se rodio u tišini, daleko od ljudi, a oni „luduju „ što se rodio, radosni sedoše za Božićnu trpezu! Svi bi da se ubrajaju među ljude! Svi su vlasnici svojih iluzija!

O „srpskoj novoj godini" ne bih da tupim olovku! Ne verujem da bi nova stranica o njoj ispisala bolju stranicu o Srbima!

Svih tih dana estrada blista! Starlete se hvale:" Ne idem na put oko sveta, jer se svet oko mene vrti"! Kad nekog od pevača pitajuo o bilo čemu, on odgovara: „Baš čitam preko radija na tu temu"!

I onda ubiju Olivera! Za njim tuži kompletna vlast! Umri, da te žalim! Koliko juče je za njih bio: izdajnik, kriminalac i nečovek! A ja, budala, sve vreme tvrdim da je krivac za Oliverovu smrt onaj koji je pristao još šezdesetih godona prošlog veka da Srbi budu višak na Kosovu i Metohiji!

Niko nije primetio da su, po ko zna koji put, među kandidate za NIN-ovu nagradu samo romani štampani na latinici! Vest o dobitniku i njegovom romanu je trajalo jedno veče! Mi, sa romanima na ćirilici smo opet zaobiđeni! A srbija i dalje ima program za očuvanje ćirilice!

Stalno gledam „rijaliti" Parovi! „Fan sam" sitnog lopova koji voli „da brca nos u krupne poslove"! On je prototip čoveka - zatvorenika, kome na izlasku iz zatvora, upravnik kaže u znak pozdrava: „Zbogom, ministre"!

Sviđa mi se i zrela devojka, zornog imena, koja je rešila „da do kraja godine stekne muža i postane majka"!

Srbi nisu zaslužili bolje od „rijaliti života"! I ja sam Srbin! Gadi mi se „matora pevaljka i TV voditeljka" koja sve najgore priča o prisutnoj mladosti! Ona ne razume da je mladost premijera, a sve ostalo je repriza!

Ha, ha, ha ! Smejete mi se što gledam „rijaliti"?! U pravu ste! Verovatno da ni ja nisam bolji od „rijaliti igrača"! Decenijama sam zabavljao srpski narod ne shvatajući da se svi zajedno smejemo u mraku! Oči se najlakše naviknu na mrak!

Gledam „Lude godine" na RTS-u. Prodefilovala je sva muzika hrvatskih i bosansko-hercegovačkih autora! NIGDE NEMA Muzike najvećeg i najznačajnijeg autora srpske zabavne muzike, Borisa Bizetića! Decenijama sam bio svedok koliko generacija je raslo i volelo uz njegovu muziku! Njegova jedina mana je oduvek što nije umeo da bude krpara ili ćilim na kojem će zaudarati nečije noge! Uvek su ga mrzeli netalentovani, ljubomorni i zavidni koji su „imali smisao za talenar"! Svedoci smo mi koji smo s Borisom decenijama jeli isti hleb! Šta nam valja činiti?

Od svega što činimo valja nam se navići da priznamo istinu i da izgovaramo istinu! Razlike između priznate i izgovorene istine je kao razlika između sunca i meseca, svaki greje kad mu je vreme! Nama Srbima je odavno vreme da nas greje istina!

Pa, ako smo Srbi!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane