Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Opština Žabalj: Andrej Vučić u akciji kupovine glasova

Puna vreća kod članova veća

Mala i siromašna opština Žabalj, postala je meta porodice Vučić na poslednjim izborima, pa je "bata Andrej" za svoga "batu Aleksandra", javno kupovao glasove i čitave opštinske odbore pojedinih stranaka. Članovi opštinskog veća troše novac nemilice, kao da je reč o prebogatoj, a ne jezivo siromašnoj opštini čiji građani su dovedeni do prosjačkog štapa.

A. Nađ

Predsednik opštine Žabalj, Čedomir Božić, pred same izbore početkom 2016. godine osnovao je dve grupe građana od svojih aktivista: Građanska inicijativa i Naša opština Žabalj u dogovoru sa Damirom Zobenicom i Andrejom Vučićem. Istakao se i zloupotrebom opštinskog budžeta (što je utvrdila DR metodom uzorkovanja za 2016. godinu zloupotrebe u visini od 161 milion dinara).

Božić, Zobenica i Vučić su kupili oko 3.000 glasova na lokalnim izborima. Članovi tadašnjeg SNS-a i SPS su prijavljivali policiji i vrhovima stranke javnu kupovinu glasova ali je svaka intervencija nadležnih izostala pod uticajem Andreja Vučića koji je intezivno dolazio i na izbore za mesne zajednice koji su održani i na kojima su učestvovali samo članovi SNS na svim listama. Izlaznost je bila ispod 15% ali tio nije omelo nove/stare vlsti da falsifikuju izveštaje i proglase 100% pobedu. Bivša vlast oličena u Demokratskoj stranci je kompletno prešla u SNS sa svim svojim zaposlenima u javnim preduzećima, u SNS su prešli baš svi funkcioneri i nosioci lista DSS, DS, SPO, LSV.

Ucenama kojima se bavi Božić i kompletna ekipa iz DS, DSS i SPS je dovela do toga da Žabalj kao jedna od najsiromašniji opština u Vojvodini poklanja nešto po Kosovu, troši pare tako što je na lokalne beogradske izbore svakodnevno nedeljama pred izbore 60 aktivista SNS, tačnije rečeno zaposlenih u opštinskoj upravi i javnim preduzećima boravilo u beogradskim prigradskim naseljima (kao što je na primer Ripanj...) i kupuje glasove za Vučića i njegovu stranku. U ovim poslovima učestvuju svi članovi opštinskog veća.

Radnici opštinske uprave putovali su prošle godine na seminare na Zlatibor, Taru, Mećavnik, Đerdap, Srebrno jezero, gde su im, pored punih pansiona i hotela, bile plaćene i druge aktivnosti kao što su izleti, što nije dozvoljeno zakonom. Revizor je utvrdio da za ova službena putovanja nisu izdavani putni nalozi, da se iz računa često ne može utvrditi ko je tačno išao na putovanja, kao i da ne postoje izveštaji sa službenih putovanja. Osim na Zlatibor, gde je išlo troje radnika, na ostala putovanja išlo je po dvoje zaposlenih.

Isplaćeno je najmanje 527.000 dinara za ugostiteljske usluge, a da na računu nije naveden povod za korišćenje novca, često nema potpisa lica ovlašćenog za korišćenje ugostiteljskih usluga, kao ni specifikacije troškova.

Treba napomenuti da je održavanje sajta opštine plaćano po 34.000 dinara mesečno i da je to vođeno kao stalni trošak umesto kao usluga po ugovoru, pošto je održavanje radila privatna firma iz Žablja, a redovna komercijalna cena za održavanje sajta čak 10 puta manja u većini firmi koje se time bave. O trošku opštine na Sajam poljoprivrede u Veronu putovala je sedmočlana ekipa. Ali, ne zna se ko je putovao niti postoji opštinski akt kojim se tim osobama odobrava putovanje. Aranžman je plaćen 260.000 dinara više nego što je bilo predviđeno ugovorom potpisanim nakon javne nabavke. Ukratko, po ovome, Žabalj, koji je jedna od najsiromašnijih opština u državi, izgleda kao sultanat na Brunejima!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane