Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Zrenjanin: ko u jelu i piću ometa naprednjačkog gradonačelnika i predsednike opština srednjeg Banata

Dok bude ljudi, biće i para

Dokazano nesposobni, i u srednjem Banatu imaju sposobnost da onesposobe sposobne. Obesni vlasnici vlasti iz redova nazadnjačke crveno-crne SNS-SPS koalicije, "divljaju" po raskošnim kabinetima, otvoreno prkoseći zakonima, moralu, logici i zdravom razumu. Predsednike svih pet opština, k'o da je ista majka rodila. Protivzakonito, neodgovorno i kabadahijski, gradske i opštinske kase pretvorene su u privatan „bunar", gde se lokalna parazitska otimačina više i ne krije od naroda. Jednog od tih i takvih „večitih" vlasnika mnogobrojnih stranačkih knjižica, osuđenog pravosnažnom presudom za sijaset zloupotreba službenog položaja (sa pravom žalbe), ni puškom ne možeš oterati iz fotelje prvog čoveka opštine Nova Crnja. Vez'o se lancima za nju, najbliža rodbina mu prvi saradnici, sledeći su funkcioner-pajtosi koje je, bukvalno, „kupio" parama iz opštinske kase.

Zoltan Horvat

Opština Nova Crnja ima SNS poverenika, tutora iz centrale, koji „savršeno" kontroliše „reket" na relaciji opštinska kasa - poverljiv stranački račun. Bizon, takav mu nadimak, nesmetano i na račun opštinske kase, i dalje razvija privatan prekogranični poljoprivredni biznis. Na montiranim sednicama skupštine opštine, opozicija se bukvalno šikanira, i ne dozvoljava joj se ni obraćanje za skupštinskom govornicom. Predsednik skupštine je jedan domaći Baja, šef odborničke grupe još jedan, malo veći opštinski Baja, dakle, ringe-ringe raja sa sluđenim meštanima u opštini, siromašnoj, k'o crkveni miš.

Drugi, valjda sečanjski kolovođa ničega u još veće ništa, sem urednog „cevčenja" u društvu privilegovanih u „Mančesteru" (specijalnoj kancelariji u opštinskoj zgradi za ranoranilačko opijanje bogomdanih), ističe se i u kupovini cigareta i drugih ličnih potprepština po tamošnjim trafikama. Umesto keša, potpisuje se na računima koji se uredno prosleđuju, gle čuda, baš njemu lično u kabinet, na ponovni potpis i plaćanje iz opštinske kase. Sramota do neba, koje se stide njegovi zemljaci iz Krajišnika.

Nasuprot apsolutnom šenlučenju bogomdanih nazadnjaka prispelih iz bivših partija na vlasti, izgradnja hale sportova u Sečnju pomera se do kraja 2999. godine, „vrišteći" komunalni problemi, poput kanalizacije, valjda će do 2500. godine stići na red...Jedini uslov opstanka ovih i ovakvih na vlasti, stranačkih šarengaća je, da li čvrsto drže SNS vlast na lokalu, i da li uredno plaćaju reket stranci koja ih je, šaku jada, ubacila u fotelje. I po Sečnju vršljaju stranački poverenici, u hotelu „Crveni cvet" se ugovara harač via Beograd.

I u Žitištu se snimaju „crne komedije" na temu, narode, čeznem da te zeznem. Oba javna preduzeća, Ekos i Razvoj, u teškoj su buli. Višemesečna agonija „jede" ljude, zaposleni su na plate već zaboravili, „žive" od nezdravog banatskog vazduha, od Agroživovog kanala koji je zagadio većinu bašta domaćina...Tuga je istinska, pregolema, gde, da bezobrazluk lokalnih vlasnika nema granica, na skupštinskim sednicama teku, med i mleko. Šta radi vajni predsednik opštine i isključivo njemu odgovorni za bezgraničnu neodgovornost? Mi smo ionako nerazvijeni, na državnom smo spisku za pomoć, tradicionalno smo nesposobni za bilo šta, čuje se tihi vapaj iz opštinskih kancelarija.

Šta trenutno radi u Žitištu? Semafor sa sve tri boje u centru, statua filmskog junaka Rokija Balboe se svakodnevno ruga meštanima, radi i pošta, valjda i jedan bankomat, za prvi maj bilo lepo vreme, a Đurđevdan u centru sela proslavljen uz štandove sa lizalicama i kretošem...Srećom, ne puca se više masovno po kafićima, pa mladi mogu na miru da se provode sa 200 dinara u džepu, dok je park u centru zatrpan „krmačama" (pivskom plastičnom ambalažom). Lokalni vrhovnici SNS-a i SPS-a se pljuju međusobno, ali, vlast se tako „slatko" koaliciono deli, da čovek prosto ne može da veruje, kako za istim opštinskim stolom mogu sedeti ljudi, koji se sinoć najvulgarnije izvređaše, rekavši šta istinski misle jedni o drugima.

U opštini Novi Bečej, situacija je takođe slična čemeru i jadu, nalik katastrofi. Lokalna nazadnjačka vrhuška je prezadovoljna nezainteresovanošću šire društvene zajednice za dešavanja u opštini koju iz prve fotelje vodi, na nesreću, naredbodavac za sahranu (izvršenje) budžeta. Omiljen je u sopstvenoj kancelariji okružen samim sobom, gde u dogovoru sa likom u ogledalu kojem jedino veruje, donosi „teške" strateške odluke za nazadnjačko presipanje šupljeg u prazno. Hvale ga tamošnji stranački pajtosi, te elegantan, te mu svakog jutra ispeglana košulja...Jes' da ne informiše javnost o sopstvenom radu, jer, istini za volju, nema šta pametno ni da kaže, o opštini, gde, se skoro ništa konkretno ne radi za veliku funkcionersku platu u sredini gde, opet, ništa živo ne radi. Još jedan ugledni banatski velemajstor nazadnjačke opsene, ima svog favorit funkcionera iz stranačke centrale koji štiti njegovu lokalnu fotelju iz koje, ničim izazvan, diriguje.

Srednjobataski „dirigent" ugnezdio se u Javnoj (Gradskoj) kući Zrenjanina. Goran Knežević, alfa i omega svega u poslednjih 15 godina srednjeg Banata, teško se razboleo, i nesuđeni vozač bicikla do rumunske granice vidi svoju istorijsku šansu. Za njega su nazovi konkurenti za novog gazdu Zrenjanina, Nenad Karapandža i Darko Bađok, „ladan grašak", jer je razvio mrežu pajtosa sa kojima, iz senke, uspešno razvija privatan biznis. Sem kojekakvih nagrada koje mu SNS udeljuje za navodni razvoj Zrenjanina, prvi foteljaš Zrenjanina obožava organsku hranu i uzgoj malina. Nije on u ovaj privatan biznis direktno umešan, ali njegovi pajtosi na čelu sa izvesnim Eždencijem (osnivač i suosnivač), krajem prošle godine otvorili čak 3 identična preduzeća u Zrenjaninu, Kleku i Stajićevu. Ima „lepih" parcela koje su zapele za oko „najsposobnijima" na ovim prostorima, direktno bavljenje politikanstvom donosi još direktnije i lakše prisvajanje lepih hektara za paralelan privatan biznis. Osnivački ulozi su po 800 ili 1500 dinara, i njih desetak koji se međusobno izvanredno poznaju, otpočinju biznis.

Uprkos funkcionerskih platetina, zafali im i malo keša, pa se neki Onix i brat mu po prezimenu Vukić, Čedu poznati, bave i organizacijom „neophodnih" gradskih manifestacija, gde baš oni, i samo oni, dobijaju milion, dva...Mazni lovu iz gradske kase na legalan način, „pokrij" sve papirima...Izuzmimo toalet papir, koji svako od funkcionera mora da nosi u toalet, jer do 9 časova pre podne nema nijedne jedine rolne. Jako je zanimljivo videti dežurne donosioce toalet papira (u modi troslojni, najmekši) u kabinete i kancelarije funkcionera, gde se svakodnevno vrši raspodela.

Podela čistog ćara iz gradske kase je, danas, smisao bitisanja i opstanka nazadnjaka u Zrenjaninu. Obavljanje najmanje tri funkcije uz isto toliko mesečnih apanaža je, ulaznica u ovdašnju elitu. Uz, obavezujuće gađenje prema problemima malog čoveka, koji se, usuđuje da potraži pomoć od nadležnih. Ogromnih 15 minuta izdvaja se nedeljno za razgovore građana sa gradonačelnikom, gde prethodno, njegov pomoćnik, popularni Ćapko, vrši detaljnu špijunsku istragu o potencijalnim kandidatima. Prosto je neverovatno u kakvim oblacima danas živi zrenjaninski funkcioner, praktično nedodirljiv za običan svet. „Ubitačan" radni dan, počev od radnog doručka u kabinetu, radnog doručka u obližnjem Matijevićem hotelu, i gotovo svakodnevni poslovni ručkovi, nisu za običnog čoveka, već se radi isključivo o natčovečanskim naporima funkcionera, naravno, u interesu svih građana.

Nadovezujuća lepa vest, za kraj, se podrazumeva. U Zrenjaninu je aktuelno samo jedno vršnjačko nasilje gde krivične prijave fasuje samo jedan direktor škole, tek jedan razredni starešina, jedva jedan načelnik školske uprave, jedan inspektor školske uprave...Premalo za čak dva funkcionerska redovna mesečna bonusa, gde dvojica istaknutih Javne kuće, sami sebi herojski pišu svakog 3. januara: zbog obima posla i nesebičnog zalaganja, dodeljujem sebi 12 meseci godišnje bonus od najmanje 20 procenata na platu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane