Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Pogled iz Moskve

Ruski "Komersant" o Vučićevoj poseti Moskvi: "...Nije naišao razumevanje Putina"

Kremlj neće podelu Kosova

Dana 2. oktobra, ruski predsednik Vladimir Putin primio je u Moskvi predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je, kako tvrdi specijalni izveštač "Komersanta", Andrej Kolesnikov, "...nije postigao ciljeve koje je postavio uoči posete", odnosno "...nije uspeo da dobije podršku za svoju verziju priznanja Kosova, ali, ipak, od njega je barem nešto dobio, a to su Putinove simpatije prema Srbima..."

Andrej Kolesnikov ("Komersant", 03.10. 2018)

Srpski predsednik Aleksandar Vučić često dolazi u Rusiji. Može se reći, češće nego svi ostali predsednici (osim, možda, predsednika Kazahstana i Turske, ali nema takav prijem kao oni). Ove godine je došao ovde na Dan pobede. Osim toga, bio je u Moskvi dve nedelje pre predsedničkih izbora u Srbiji. Putin je popularan na Balkanu, a za predsednika Srbije, svaki njegov dolazak u Moskvu znači da dobija bar nekoliko procentnih poena popularnosti. Ali, predsednik Putin i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik upravo su otišli u Soči, na primer, na trke Formule - 1, a gospodin Dodik sada može slobodno da se smatra jednim od pobednika ove trke).

Neposredno pre dolaska Aleksandra Vučića, 29. septembra, pojava Hašima Tačija, predsednika samoproglašenog Kosova, na severu pokrajine, (gde je bio okružen, ali ne u smislu da ga su njegove posebne snage zarobile, već naprotiv), bila je uznemirujuća. Ova teritorija je, ako ne i kontroverzna, onda sigurno dvosmislena (i zapravo, i nešto i nešto drugo treće), a srpska vojska i policija dovedeni su u stanje potpune borbene gotovosti.

Aleksandar Vučić je skrenuo pažnju Vladimira Putina na anksioznost ove situacije, posebno zbog toga što Srbija čeka na sastanak Saveta bezbednosti UN, na kome Kina može pokrenuti pitanje konačnog statusa Kosova od strane svetske zajednice, jer ono i dalje nije član UN-a. I gospodin Vučić nije protiv ovoga, pogotovo što je pod pritiskom rukovodstva EU, uključujući Federiku Mogerini: ona bi možda želela da je svet zapamti kao osobu koja je konačno zatvorila kosovski problem.

Aleksandar Vučić je želeo da tokom pregovora sa Vladimirom Putinom nađe podršku za svoju verziju priznanju Kosova. Naime, predsednik Srbije je spreman za takvo priznanje, ako bi dobio za uzvrat sever Kosova. Međutim, njegove ambicije u ovom smislu ne deli Srpska pravoslavna crkva, koja utiče na svoje vernike, da, otvoreno govore o tome.

Ali, Aleksandar Vučić snažno obećava Rusiji da se ne pridruži NATO-u. Ali zar to nije nije previše vruća tema? U takvim slučajevima često se dešava da se, ono što što obeća, nikada i ne uradi.

Očigledno je da su ruski pregovarači, koji su primili gospodina Vučića, razumeli ovu nelagodnost. U početku je to bio samo Vladimir Putin: njihov lični razgovor trajao je više od sat vremena, a od toga je najmanje 40 minuta posebno posvećeno kosovskom problemu. Prema informacijama Kommersanta, Aleksandar Vučić nije naišao razumevanje Putina zato što će što Rusija da nametne veto u Savetu bezbednosti UN, ako Kina stvarno pokrene pitanje članstva Kosova u UN-u, i celo ovo pitanje prihvati "u Vučićevoj verziji"!

Vredi reći da je predsednik Srbije razgovarao sa Vladimirom Putinom isključivo na ruskom jeziku, iako protokol nesumnjivo to ne podržava, čak i ako sagovornici govore ruski jezik kao svoj. Opravdano se veruje da šef države treba da pregovara o svojoj zemlji na svom jeziku (uz prevodioca, prim.red.)

"Ja vam", rekao je predsednik Srbije, "moram duboko zahvaliti, dragi gospodine predsedniče, za čvrstu poziciju koju ste vodili u odbrani međunarodnog prava i vitalnih nacionalnih i državnih interesa Srbije. Kao što već znate, situacija na Zapadnom Balkanu je veoma komplikovana, a Srbija kao država se suočava sa brojnim provokacijama na dnevnom nivou. I uprkos tome, bez obzira na želju da postignemo kompromis, održimo mir i stabilnost, mi smo daleko od bilo kakve odluke o pitanju Kosova i Metohije..."

Predsednik Vučić je predsedniku Putinu poklonio knjigu ruskih autora pod nazivom "Moja lepa Srbija". Ali, Putin nije mogao da mu uzvrati analognom knjigom "Moja lepa Rusija" (od srpskih autora).

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane