Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Koja mafija vlada u srpskom pravosuđu (167)

Vučić hoće da likvidira nezavisne tužioce

Srpski sudovi još donose presude "U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i pravosuđa? Zašto je za ministra postavljena Nela Kuburović, koja za svojih 36 godina života nije donela nijednu presudu, nije podigla nijednu optužnicu? O tome piše urednik Milan Glamočanin, bivši načelnik uprave u saveznoj policiji, u saradnji sa istraživačkim timom Magazina Tabloid

Milan Glamočanin

U očekivanju da akcija "Familija'', koju zajednički sprovode američke bezbedonosne službe - DEA, FBI-a i Agencija za praćenje tokova novca i Europol, u saradnji sa policijama balkanskih država, po nalogu srpskog diktatora Aleksandra Vučića, srpska policija je odbila saradnju sa Europolom i američkim istražnim organima.

Prvo je, da podsetimo, ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović naložio da se privede na saslušanje 14 osumnjičenih za saradnju sa organizovanim kriminalom, što je i učinjeno, ali je specijalni tužilac Mladen Nenadić odbio i da se upozna sa krivičnom prijavom. Novosadska policija je odbila da privede osumnjičene Andreja Vučića i Zvonka Veselinovića, koji imaju prijavljene adrese stana u Novom Sadu.

U Hrvatskoj je prethodno, u istoj akciji, uhapšeno 70 ljudi, uglavnom biznismena bliskih vrhovima HDZ-a, koji su potom i pritvoreni u pokrenutom sudskom postupku, priznajući da su na teritoriji Srbije imali 25 fiktivnih firmi, koje je otvorio Andrej Vučić, a preko kojih su prali lažan novac.

Ministarstvo pravde Sjedinjenih Država poslalo je u ambasadu u Beogradu eksperte za borbu protiv organizovanog kriminala koji ugrožava nacionalne interese SAD i drugih država, koji pokušavaju da osnaže srpsko tužilaštvo i srpske sudove, ali je to, nemoguća misija, dok je Vučićev kartel na vlasti.

Po nalogu Aleksandra Vučića započeta je akcija kompromitovanja javnih tužilaca iz Državnog veća tužilaca i Udruženja javnih tužilaca, koji su do sada, ukazivali na opasno stanje u srpskom pravosuđu, posebno na okupiranje tužilaštava od strane nekompetentnih ljudi i strašnih pritisaka koji se na tužioce vrše.

Po nalogu Bratislava Gašiča, akcijom intenzivnog praćenja tužilaca, bez naloga suda, BIA je po ko zna koji put pokazala da njom Aleksandar Vučić ostvaruje privatne interese.

Zadatak kompromitovanja tužioca dobio je Marko Božović, viskopozicionirani službenik BIA. Njegov otac Radovan Božović (danas upokojeni) bio je načelnik Trećeg odeljenja u bivšem Resoru državne bezbednosti, koji je učetvovao u postavljanju prislušnih uređaja u prostorije SPO-a, a što je potvrdio na suđenju za atentat na Vuka Draškovića bivši zamenik načelnika Resora Državne bezbednosti Srbije Zoran Mijatović.

Tako su agenti BIA danonoćno angažovani na praćenju nepodbnih tužilaca, a sve bez naloga niti stvarnih razloga.

Uskoro, početkom oktobra u Beograd dolazi novi američki ambasador Entoni Godfri, koji će imati sasvim drugi odnos prema Vučićevoim kartelu i zločinima, a pojačaće se bezbedonosne mere zaštite američkih diplomata na najviši mogući nivo, jer se već vrše pripreme i obuka službenika ambasade.

Zamenik javnog tužioca Srbije dr Goran Ilić, koji je i član Državnog veća tužilaca, a bio je i predsednik Udruženja javnih tužilaca Srbije, godinama je upozoravao da reforma javnog tužilaštva ne daje rezultate. Ilić je poznat kao odmeren čovek, koji vaga svaku izgovorenu reč, ali njegove konstatacije su užasavale Vučićev kartel.

Upućeni tvrde da će međunarodna zajednica insistirati na njegovom postavljanju za prvog tužioca koji će se obračunati sa organizovanim kriminalom.

Pomenuti tužioci su izabrani na funkcije u Državnom veću tužilaca na tajnom glasanju, i od njih se očekuje da budu okosnica tužilačke istrage protiv Vučićevog kartela.

U akciji koju sprovodi gospodin Marko Božović angažovano je na desetinu policijskih službenika, koji, skoro fizički, ugrožavaju tužioce koji su sada na tapetu.

Jedan od novinara Srpskog telegrafa, koji je insajder Magazina Tabloid, tvrdi da je BIA montirala fotografije, da nesrećni Milan Lađević i direktor Saša Milovanović, koji su svakodnevno, po rasporedu, u jutranjim programima televizija sa nacionalnom frekvencijom, skaču od sreće kada dobiju ovakve zadatke, da lažno optužuju Vučićeve ''neprijatelje''.

Iz BIA smo dobili izveštaj ko sve učestvuje iz ove agencije u praćenju pomenutih tužilaca, koja oprema službe se koristi za tajno fotografisanje članova domaćinstva i svih lica koja se sreću sa tužiocima, pa će Magazin Tabloid nastojati da se u zatvor pošalje Bratislav Gašić, koji pokriva svo nasilje ove Agencije, čijeg delovanja se stide mnogi pripadnici službe.

Izvori Magazina Tabloid tvrde da će napadnuti tužioci biti stavljeni pod zaštitu međunarodne zajednice, te da će i ovaj pokušaj Vučićeve mafije propasti.

Televizija N1 je posvetila prilog, pod naslovom: ''Tužioci završili u tabloidu - ko ih prati i s kim se vesele?''

''S kim se srpski tužioci sastaju i vesele? Ali i ko prati tužioce, fotografiše ih i objavljuje u tabloidima, uz bombastične naslove? Tužilac Stanislav Dukić 50. rođendan proslavio je u krugu prijatelja u hotelu Šumadija. Kako za N1 kaže, 60-ak gostiju okupilo se u jednoj od hotelskih sala. Ispred hotela, osim tužioca, bio je i skriveni fotograf...

A na naslovnoj tabloida Srpski telegraf osvanuo je tekst "Tužioci slavili rođendan sa narko dilerima".

"Mi smo imali dojavu da tužilac Dukić tamo slavi rođendan. Ove fotografije je slikao naš fotograf, a fotograf i novinar nisu hteli da se potpišu, jer su shvatili da iza svega stoji jedna opasna mafija koja decenijama u Novom Pazaru diluje drogu, a koja iza sebe ima ozbiljna krivična dela", kaže glavni urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević.

U Srpskom telegrafu posebno ističu dolazak na proslavu Halila Emrovića, za kog navode da se dovodi u vezu sa krijumčarenjem heroina iz Turske, a potom listom objavljuju veliki broj imena i fotografija privatnika, uglavnom iz Novog Pazara. Dukić, koji je šest godina radio kao tužilac i u Novom Pazaru, tvrdi da na njegovoj proslavi nije bio ni jedan kriminalac.

"Da se razumemo u Novom Pazaru, postoji ustaljena priča da je većina privatnika na ovaj ili onaj način povezana s trgovinom narkoticima. Kako je do mene dolazila priča za kojeg privatnika, tako sam zvao policiju i pitao da li je to tačno. Za Halila Emrovića su bili izričiti da od toga nema ništa i da su to gluposti i čaršijske priče", navodi Dukić.

N1: Da li su sve ove osobe koje se navode u tabloidu i bile na Vašem rođendanu?

Dukić: Ne.

N1: Jaho Međedović?

Dukić: Ne, on nije bio. Jedini on i taj kog navode, Murat Muratović, koga čak ni pazarska čaršija nikad nije povezivala sa nelegalnim poslovima.

N1: Da li je bio i Halilov brat, Zamo Emrović?

Dukić: Na rođendanu nije bio niti je pozvan, ne isključujem mogućnost da ga je dovezao ispred hotela, ali na rođendanu nije bio.

N1: Da li je bio gospodin Nedžad Redžović?

Dukić: Ne znam ko je Nedžad Redžović.

N1: Jel bio neko iz preduzeća "Nesal" na Vašem rođendanu?

Dukić: Ne, niko.

Međutim, ispred hotela nisu slikani samo privatnici, već i Dukićeve kolege tužioci. Među njima je i zamenik republičkog javnog tužioca Goran Ilić.

N1: Odakle Vi na fotografiji naslovne strane Srpskog telegrafa sa svim ovim ljudima?

Ilić: Ovo je čista montaža.

N1: Jeste li bili na rođendanu?

Ilić: Jesam bio, ali se nisam prilikom dolaska sreo sa tim ljudima.

N1: Jel bilo kriminalaca na tom rođendanu?

Ilić: Nijedna od osoba koja je pomenuta da ima neke veze sa kriminalom, nije mi poznata, s njom nemam nikakav lični kontakt.

N1: A zašto ste Vi bili na tom rođendanu?

Ilić: Bio sam jer me pozvao kolega iz Državnog veća tužilaca, a kad Vas pozove kolega - da li proveravate sastav gostiju?

Ovo nije prvi put da Srpski telegraf piše o tužiocu Dukiću. On ih je do sada za svaki objavljen tekst tužio, a kako kaže, tužiće ih i za ovaj.

Kada je reč o hotelu Šumadija, on se našao u fokusu javnosti i pre nekoliko meseci, međutim o tome tabloidi nisu pisali. Naime, u februaru je petnaestak krupnih momaka, sa fantomkama na glavi, sekirama i palicama polupalo i demoliralo ulaz hotela.

A prema navodima novinara Balkanske istraživačke mreže (BIRN), incidentu su prethodili pregovori oko prodaje, koje je vodio otac srpskog ministra policije Branko Stefanović.

N-1

Goran Ilić: Šta nije istina u rečenici - svaki predmet ima svoje vreme

Zamenik Republičkog javnog tužioca Goran Ilić kaže da se našao na udaru Srpskog telegrafa jer u javnosti često negativno komentariše pojave u pravosuđu. U vezi sa poslednjim slučajem, kada ga je jedan tabloid fotografisao i "smestio" u društvo sumnjivih ličnosti, Ilić kaže da te ljude ne poznaje, niti da ih je ikada upoznao.

Jedan tabloid je na naslovnoj strani objavio da je tužilac Stanislav Dukić, koji je i član Državnog veća tužilaca (DVT), slavio je 50. rođendan s ljudima iz, kako kažu, kriminalnog miljea dobro poznatog policiji. Prema navodima tog lista, na Dukićevom slavlju u hotelu "Šumadija" na Banovom brdu bio je i Goran Ilić, zamenik predsednika DVT, tela koje bira i razrešava tužioce, kao i Zoran Vidaković, disciplinski tužilac DVT.

"Ja sam sedeo s prijateljima iz tužilaštva. Te ljude na slikama u tabloidu ne poznajem, nisam imao ni priliku da ih upoznam. Meni su to nepoznate osobe", kazao je Ilić u Danu uživo na N1.

Ilić kaže da je očigledan pokušaj njegove diskreditacije.

"Ja sam se pojavio na naslovnoj strani tog lista, i tu otprilike stoji da sam prisustvovao rođendanu na kome su bila i lica iz kriminogene sredine. Ja sam tom listu odgovorio da nijedno lice koje je pomenuto u negativnom kontekstu u tom tekstu, ja ne poznajem, nemam nikakav lični kontakt ni sa jednom od tih osoba, niti sam imao profesionalni kontakt s njima. Iz razloga diskreditacije sam doveden u kontekst s tom pričom, a razlog je što sam se često negativno izražavao o nekim pojavama u pravosuđu", rekao je Ilić.

Ilić je kritikovao pravosuđe, rekavši da reforme nisu dale očekivane rezultate.

"Ne bih rekao da je pravosuđe u sve lošijoj situaciji, ali da reforme nisu dali očekivane rezultate...Imali smo, po meni, prilično neuspešan pokušaj da se pripreme i realizuju ustavne promene. To je iz nekih razloga, u ovom trenutku stalo. Ali ono što je suštinski problem tih reformi je da politika nije spremna da u nekom dogovoru sa strukovnim organizacijama rešava probleme u pravosuđu. Često je to dijalog gluvih, rezultati su takvi kakvi su. Građani Srbije nemaju onakvo pravosuđe kakvo zaslužuju", naglasio je Ilić.

Predsednik UO Udruženja tužilaca Srbije Radovan Lazić kaže da je paradoks što se poslednjoj reformi pravosuđa pristupilo da bi se ojačala nezavisnost sudstva i samostalnost tužilaštva, ali...

"Ali, to se pretvorilo u suprotnost tome. I ovi ustavni amandmani su takvi da oni idu na štetu nezavisnosti sudstva, a o nezavisnosti tužilaštva vlast odbija i da govori", kaže Lazić.

Ilić je reakcije neistomišljenika izazvao i tvitom: "Jedna novija tužilačka poslovica kaže - svaki predmet ima svoje vreme".

"Ja mislim da sam rekao istinu, a kao što rekoh, ta istina potiče iz jedne poslovice i nije vezana samo za ovu vlast. Za takvo stanje i takve prilike u tužilaštvu ima više razloga - najpre, tužilaštvo nema efektivnu kontrolu nad policijom....Takođe, način izbora tužilaca je drugi problem. Ne treba verovati da bismo samom promenom zakonodavnog okvira dobili dobro pravosuđe. Potrebno je mnogo vremena, da se promene neke okolnosti...", izjavio je Ilić.

On navodi istraživanje po kojem samo u zemljama u kojim građani visoko vrednuju nezavisno pravosuđe, sudovi i tužioci mogu da budu nezavisni.

"Jer građani loše postupke i pokušaje da se utiče na pravosuđe kazne na izborima. U Srbiji je legitimno da političari okrenu telefon i 'reše' neki predmet u tužilaštvu", kazao je Ilić.

Na pitanje da li se oseća bezbedno, Ilić kaže: "Ja se lično ne osećam nebezbednim, ali moram da kažem da se dešavalo da ljudi koji su izloženi takvim besprizornim kampanjama, oštrim, da su nakon toga imali problema sa bezbednošću, izloženi su nekim napadima. Ali, to je pitanje za one koji treba da se staraju o bezbednosti tužioca", kazao je Ilić.

Lazić naglašava da, kada objavite sliku tužioca i dovedete ga u kontekst sa kriminalnim sredinama, optužujete ga permanentno da drži predmete u fiokama, ne treba mnogo da se zaključi da se na neki način pravi meta od tog tužioca, konkretno od Gorana.

"Pozadina je - smeta im ono što Goran radi kao Poverenik za samostalnost i kao zamenik predsednika veća i u tome jeste suština problema. Ovo je pokušaj diskreditacije i Gorana i grupe ljudi u Veću tužilaca", kazao je Lazić.

Ilić je pojasnio da je njegova dužnost kao Poverenika za samostalnost da "ukazuje na slučajeve političkog uticaja na tužioce".

"Ja sam u nekoliko slučajeva to uradio. U poslednjem GRECO izveštaju rad poverenika i veća tužilaca je pohvaljen, a za pojedine državne organe kao da je ta pozitivna ocena bila razlog za opstrukciju rada poverenika", kazao je Ilić.

Na pitanje šta može da učini povodom diskreditacije u tabloidima, Ilić kaže: "Uglavnom ništa".

Saopštenje Sindikata pravosuđa Srbije:

Podrška Goranu Iliću kao zvono za buđenje

Sindikat pravosuđa Srbije pruža punu podršku Goranu Iliću a pre svega istini koju je izgovorio. Istina je, kažu, najbolje opravdanje a priznanje se tretira kao olakšavajuća okolnost.

Sindikat pravosuđa Srbije bio je na meti tabloida kada je glasno kritikovao reformu pravosuđa koju je sprovela prethodna vlast. Nema boljeg leka od istine, kao ni bolje reklame od izlaska u tabloidima, i zato je Sindikat pravosuđa Srbije spreman da stane u odbranu istine i pravde.

Građani bi morali da znaju da je potpuno svejedno koja partija je na vlasti, kao i ko je ministar pravde. Trebalo bi da se zapitaju kako je moguće da su predstavnici vlasti, kao i ministar pravde, uspešni bez obzira na to što je pravosuđe neuspešno i bez poverenja.

I sadašnji, i prethodni, i prethodnici prethodnih, svi su menjali pravosuđe, kroz različita pakovanja reformi, navodno da bi bilo bolje. Međutim, ono je postajalo još siromašnije i kadrovski, i finansijski, i moralno. U Srbiji slučajnost ne stanuje.

Političari, sadašnji i bivši, članovi pozicije i opozicije, namerno su merama koje su preduzimali od pravosuđa napravili pljuvaonicu za građane. Jer, menjali su se i vlasti i ministri koje smo, bez obzira na učinjeno ili neučinjeno, sposobnost ili nesposobnost, dobro finansijski tapacirali. Ali ih nismo kažnjavali. Svi su bili jednako dosledni u uticaju na pravosuđe kako bi nam funkcioneri i oni bliski njima bili najpošteniji građani Srbije. Da se podsetimo - Ustav Srbije mora da se menja jer je uočen politički uticaj na pravosuđe!

Sindikat pravosuđa Srbije daje podršku Goranu Iliću jer dobro zna kako pravosuđe funkcioniše iznutra i zbog toga što i naša prijava protiv bivšeg upravnika zatvora "šeta" dve godine od jednog do drugog tužilaštva koja se uzaludno dopisuju sa policijom, bez obzira na priložene dokaze.

Cilj ovog odugovlačenja jeste da nastupi zastarelost krivičnog gonjenja i da se prijava odbaci. Krivične prijave podnete protiv funkcionera odbacuju se ali ne zbog nedostatka dokaza već zbog zastarelosti gonjenja i zaštite funkcionera. A zastarelost krivičnog gonjenja ne zavisi od Boga nego od volje pojedinaca.

Zakone najviše krše rukovodeći kadar i funkcioneri. U prilog tome govore činjenice. Državna revizorska institucija objavila je informaciju da je u 2017. godini "značajno nepravilnom primenom zakona" (pravilno rečeno - nezakonito), potrošeno 217 milijardi.

Da li su Vlada Srbije ili ministar finansija dali objašnjenje ove pojave građanima, a što su dužni jer ih plaćamo da domaćinski upravljaju našim novcem? Naravno, nisu!

Pored toga, Fiskalni savet je objavio činjenicu da je država u naše ime trošak za penale, kazne i naknade štete sa 11 milijardi u 2017. godini povećan na 20 milijardi dinara u 2018. godini. Istovremeno, dok se sindikati bore za mrvice, i dok su smanjivane zarade i penzije, i dok je zabrana zapošljavanja na snazi, narodne pare se rasipaju a najodgovorniji za to su oni koji imaju javna ovlašćenja i upravljaju novcem poreskih obveznika. Da li su kažnjeni? Da li su smenjeni? Nisu. Probudite se tužioci!

Sindikat pravosuđa Srbije

Saopštenje Društva sudija Srbije povodom medijskih napada na dr Gorana Ilića

Zlonamerno izvlašenje iz konteksta

Povodom pisanja pojedinih tabloidnih medija o izjavi dr Gorana Ilića zamenika Republičkog javnog tužioca, člana Državnog veća tužilaca i Poverenika za samostalnost tužilaštva i podnošenja disciplinske i krivične prijave s tim u vezi, Društvo sudija izdaje sledeće saopštenje:

Neprihvatljivo je zlonamerno izvlačenje iz konteksta izjave dugogodišnjeg predsednika strukovnog udruženja tužilaca dr Gorana Ilića i davanje izjavi smisla koji ona nema. Naime, sporna izjava da „svaki predmet ima svoje vreme" je izrečena u negativnom kontekstu, ironičnog je karaktera i ne predstavlja vrednost za koju se tužilac zalaže što je očigledno, kako iz naslova „Zašto bi tužilaštvo trebalo da bude nezavisno", tako i iz samog sadržaja autorskog teksta objavljenog 25.7.2019. godine u dnevnom listu Danas.

Posebno ukazujemo da su se dr Goran Ilić i Udruženje tužilaca Srbije u svom radu uvek, pa i sada, dosledno zalagali za unapređenje pravosuđa i vladavinu prava kao ustavnog principa na kome počiva Republika Srbija, te da su dugogodišnji partneri Društvu sudija Srbije u očuvanju i unapređenju nezavisnosti sudstva i tužilaštva, što se pokazalo uspešnim i u otklanjanju posledica tzv. reforme pravosuđa iz 2009. godine, kada je trećina sudija i tužilaca u Republici Srbiji bez obrazloženja uklonjena iz pravosudnog sistema, a građanima otežan pristup pravdi.

Takođe je očigledno da je podnošenje disciplinske i krivične prijave u vezi sa navedenom izjavom istrgnutom iz konteksta autorskog teksta, a od strane nevladine organizacije Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost, usmereno ka ograničavanju slobode govora i prava na javno izražavanje mišljenja garantovanih članom 46. Ustava Republike Srbije i članom 10. Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, s obzirom da sporna izjava i tekst predstavljaju javno izraženo mišljenje o pravosuđu u Srbiji u okviru rasprave o izmeni dela Ustava koji se odnosi na pravosuđe, a koje izmene bi za cilj trebalo da imaju jačanje njegove nezavisnosti.

Društvo sudija Srbije podseća da je sloboda izražavanja temelj demokratije i preduslov za napredak zemlje i lično ispunjenje svakog pojedinca, te da je njeno ograničavanje legitimno samo ako za cilj ima zaštitu javnog interesa, dok napadi na pojedinca koji argumentovano iznosi svoje mišljenje, ima kritički stav u odnosu na određene pojave u društvu i od opšteg je interesa, predstavlja kršenje Ustava i Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Nadglasavanje u Etičkom odboru

Etički odbor Državnog veća tužilaca prosledio je 9i. septembra prijavu disciplinskom tužiocu protiv tužilaca za koje se sumnja da su prekršili etički kodeks na proslavi 50. rođendana njihovog kolege Stanislava Dukića. U vezi sa tim, disciplinski tužilac će u narednom periodu sprovesti istragu protiv tužilaca kako bi se utvrdilo da li su na pomenutoj proslavi ostvarili kontakt sa osobama za koje se navodi da su iz kriminalnog miljea. Samim tim, o sudbini njihove karijere upravo će odlučivati disciplinski tužilac.

Naime, sastanak Etičkog odbora Državnog veća tužilaca održan je nakon što su u jednom mediju osvanule fotografije sa rođendana tužioca Stanislava Dukića na kojima se vide osobe koje navodno dolaze iz kriminalnog miljea, ali se vidi i četvoro tužilaca i članova Državnog veća tužilaca, Goran Ilić, Stanislav Dukić, Sandra Kulezić i disciplinski tužilac Zoran Vidaković.

S tim u vezi, pet članova Etičkog odbora koji čine: Gordana Janićijević, Radovan Lazić, Mirjana Momčilović, profesor Jovan Babić i predsednik odbora Tamara Mirović danas su utvrdili da ukoliko su tužioci koji su bili na proslavi tužioca Dukća, eventualno ostvarili kontakt sa osobama iz kriminalnog miljea (a znali za njihove poslove), kao i njega, u pitanju bi bila značajna povreda etički kodeks. Ovo je izglasalo troje od petoro članova ove komisije, nakon čega je na dalju odluku i utvrđivanje svih okolnosti slučaj prosleđen disciplinskom tužiocu.

Kako je saopšteno u Državnom veću tužilaca, Etički odbor Državnog veća tužilaca, održao je sednicu u vezi sa inicijativom Republičkog javnog tužioca radi davanja mišljenja povodom određenog ponašanja nosioca javnotužilačke funkcije, koje bi moglo dovesti u pitanje poverenje javnosti u rad javnog tužilaštva i u vršenje javnotužilačke funkcije. A.

Dolovac: Tražim izjašnjenje o slučaju!

Državni tužilac Zagorka Zagor Dolovac, koja je na ovoj funkciji skoro deset godina, do sada nije puštala glasa od sebe. Uživala je u privilegijama, putovala po belom svetu, sramoteći Srbiju da takava spodoba vodi tužilaštvo jedne države, oglasila se izjavom i pretnjom da će tražiti izjašnjenje tužilaca o ovom slučaju.

Pomenuti tužioci su u proceduri ''utvrđivanja odgovornosti'' za slučaj proslave tužiočevog rođendana. - Javni tužioci i zamenici javnih tužilaca imaju obavezu da se pridržavaju standarda profesionalne etike nosilaca javnotužilačke funkcije. Time su odgovorni da stalno pokazuju brigu za profesionalne dužnosti, koje uključuju i uzdržavanje u privatnom životu od ponašanja koje bi moglo da naruši poverenje javnosti u vršenju javnotužilačke funkcije. Tražim da se etički odbor državnog veća tužilaca u najkraćem roku izjasni o konkretnom slučaju - navela je Zagorka Dolovac.

1

Upravnik opasniji od kriminalaca

Poštovani Gospodine Brkiću,

Obraćam Vam se jer verujem da ste Vi i Vaši novinari retki predstavnici medija koji zaista imaju hrabrosti da pišu i govore o svim negativnim pojavama u našoj nazovi državi, koja je zapravo kolonija u svakom smislu. Trenutno sam na izdržavanju kazne u K.P.Z.Niš.Ovde se nalazim par meseci i za to vreme nagledao sam se svega i svačega.

Ono što bi Vas moglo da zanima, a nadam se da ćete upoznati i javnost, jeste sledeća stvar. Ovde se na izdržavanju nalazi i izvesni Nebojša Arsenijević iz Kruševca, sadašnji vlasnik hotela „Rubin" u Kruševcu. Radi se o tome da dotični u dogovoru i saradnji sa upravnikom K.P.Z. Niš Dejanom Panićem iz Kruševca, inače bivšim vojnim bezbednjakom, čini ovde razna čuda. Od prodaje droge, preko prebijanja osuđenika od strane povlašćenih osuđenika, maltretiranja osuđenika, naplate provizije pri prevremenom prelasku u tzv. slobodnjake. Sve to se radi uz pomoć par kriminalaca iz Čačka i Kruševca, koji su inače saradnici režima i policije. Jedan od njih je i verenik ćerke Gorana Makragića.

svemu ovome bih da Vas informišem za sada ovako. Ukoliko Vas zanima više i podrobnije, imate moju adresu. Odgovorite mi i stupićemo u kontakt.

Pozdrav i svako dobro.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane