/*********************************************** * jQuery Image Magnify- (c) Dynamic Drive DHTML code library (www.dynamicdrive.com) * This notice MUST stay intact for legal use * Visit Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/ for this script and 100s more ***********************************************/
           
Natrag

A viđaju se svaki dan
__________________________________________

Povodom

Istina o Borisu Tadiću: Povodom burnih reakcija na tekstove o njegovom životu i bolesti

 Pismo koje smo objavili u prošlom broju o detaljima iz života predsednika Borisa Tadića i tekst o istoriji njegovog lečenja na VMA ustalasali su javnost. Hakeri, uz pomoć našeg provajdera VERAT NET-a, kod koga je naš veb sajt, više puta su ga oborili, a provajder nije pokušavao da ga podigne i uspostavi. Redakciji se svakodnevno javljaju čitaoci sa novim prilozima i dokazima o delovanju predsednika Tadića. U ovom broju objavljujemo stihove pesme "Retko te viđam sa devojkama", koju je kao veliki hit pevala grupa "Idoli". Tekst je napisao Srđan Šaper, a pevao je Nebojša Krstić. Pesma je bila posvećena njihovom drugu Borisu Tadiću. Lekar Krstić je danas savetnik za informisanje Borisa Tadića, a Srđan Šaper je vođa predsednikove marketinške kampanje. Čitaoci će iz stihova sami zaključiti o kakvoj vrsti osećanja je reč.
Objavljujemo i tužbu koju je podneo Ustavnom sudu Srbije 12. maja dr Ljubomir T. Grujić zbog protivustavnog delovanja predsednika Borisa Tadića, kao i diskusiju sa sajta www.novinar.de

 Milovan Brkić

U utorak, 10. januara 2006. godine, bio sam primljen u kabinetu predsednika Borisa Tadića. Napisao sam mu kratko pismo, zamolio za sastanak, a njegov savetnik dr Nebojša Krstić odmah je to i upriličio. Naš susret je bio srdačan, poljubili smo se, bili smo "na ti". Boris se baš obradovao što smo se sreli. Evocirali smo uspomene. Sastanku je prisustvovao i dr Krstić, jedan tih i odmeren čovek. Imao sam takav osećaj. U "Tabloidu" sam objavio uvodnik pod naslovom "Bio sam kod Borisa".
Imao sam nameru da svom starom drugu prenesem važne poruke, sa raznih strana. I ranije sam ih prenosio ljudima na važnim državnim funkcijama, koji su ih uzimali na znanje. Predsednik jedne države uvek mora da zna kakvi vetrovi duvaju u njegova jedra, i protiv njega. Boris mi se učinio detinjast, naivan, pominjao je da nema stan, razgovarali smo o njegovoj prvoj ženi Veselinki i o razlozima njihovog razvoda, jer smo bili u istoj grupi bivšeg Otvorenog univerziteta. Iznenada, Boris me je upitao da li je Dragan Jočić homoseksualac. "Da, i to od 24 karata", odgovorio sam. Mislio sam da je pitanje bilo iz znatiželje. Kasnije se ispostavilo da je Jočić postao insajder Borisove stranke u DSS-u!
Sekretarica ga je više puta prekidala zahtevom da završi sastanak, jer ga čekaju savetnici. Zadržao sam se duže od predviđenog protokola. Nisam ništa saopštio predsedniku Tadiću. Shvatio sam da nije vreme, niti bi on to razumeo. Tako sam i referisao onima koji su želeli da mu saopšte svoje stavove o njegovoj politici. A imao sam šta da mu kažem - o tome kako uticajni krugovi gledaju na njegovu prošlost, ponašanje, okruženje mladim savetnicima koji su tek izašli iz klupa. Strane službe o predsedniku svake zemlje znaju skoro sve podatke iz njegovog života.
Prošle godine objavio sam dva teksta o predsedniku Borisu Tadiću - "Odrastanje malog firera" i "U raljama slatkog života".
Javio mi se e-majl porukom gospodin Krstić. Sat kasnije sreli smo se u obližnjem kafiću. Razgovor je bio neprijatan. Obojica smo se osećali nelagodno. Razmenili smo korisne informacije, i objasnio sam gospodinu Krstiću razloge koji su me rukovodili da tekstove napišem. Imao sam utisak da je moje obrazloženje primio s razumevanjem. Bio sam iskreno iznenađen njegovom ponudom da mi pomogne, jer sam mu ukazao da me sustiže starost, izdaje snaga, da su obaveze preda mnom goleme. Takve ponude nisam dobijao od političara. Zbunio sam se i učtivo mu zahvalio.
Jednom prilikom sam se napio i ostavši sam u redakciji napisao sam mu ružno pismo. Posle nekoliko dana pozvao sam ga i izvinio se, objašnjavajući mu da sam bio pijan i da se nisam kontrolisao. "Tačno sam znao da je to u pitanju", nasmejao se gospodin Krstić, opraštajući mi.Iz tih razloga pokušao sam da sprečim objavljivanja pisma u prošlom broju, u kojem se pominje i njegovo ime, ali su svi članovi redakcije zapretili momentalnim otkazom.
U hadisima (Zapisi iz Muhamedovog života) prorok Muhamed kaže da Bog dobre ljude šalje u raj, a loše u pakao. Postoje, prema Muhamedovom tumačenju, i dobri i loši narodi. Dobri dobijaju dobre, a loši narodi - loše vladare.
Srpski predsednik Boris Tadić, koji je ophrvan teškom bolešću i lošom prošlošću, svakodnevno milionima građana Srbije poručuje da će poštovati izbornu volju građana, i da će on, svim sredstvima, naterati Socijalističku partiju da sa njom napravi novu vladu. Njegovi ministri su pokrali stotine miliona i Srbiju doveli do prosjačkog štapa. I u samoj Demokratskoj stranci njeni osnivači su očajni. Kada je na sednici Predsedništva DS-a, kome neustavno predsedava Boris, za budućeg predsednika vlade Srbije predložio Vuka Jeremića, za kosu su se uhvatili Dragan Šutanovac i Dušan Petrović. Samovolja Borisova nadmašila je svaku vrstu diktature. Demokratska stranka u svom članstvu ima kulturnu i naučnu elitu, ali se predsednik okružio ljudima iz ličnog života. Za njega niko drugi ne postoji. Veliko je razočaranje u DS-u politikom Borisa Tadića. Svi su zabrinuti.
Podrška gey lobija iz Evrope, koji predvodi poznati homoseksualac Havijer Solana, polako jenjava. Evropi je prihvatljiva svaka vlada koja je izabrana na demokratski način, i koalicija SPS-DSS-SRS će, nema nikakve sumnje, voditi politiku na tom kursu.
Može li se pomoći Borisu Tadiću?
Prošle godine, 7. jula, on je, učestvujući  u emisiji "Nedeljom u dva" Hrvatske televizije, autora Aleksandra Stankovića, ponosno istakao da se u njegovoj kući podjednako upražnjava hrvatska i srpska kultura! On je rođen u Sarajevu, i ako bi državni organi Srbije za njim raspisali poternicu, mogao bi da utekne u Sarajevo, jer je i državljanin BiH, što bi onemogućilo njegovo izručenje. O tome treba voditi računa i sprečiti ga da, posle svega što nam je uradio, ne utekne.

Diskusije na forumu
Krstan (univerzitetski profesor) 24. januar 2006. u 03.00 (registrovani član)
Dame i gospodo,
Već danima mi se ovde postavljaju pitanja u vezi sa Borisom Tadićem - FRANCETIĆEM. Oni koji nisu pročitali ništa više od Bukvara neka se ubuduće zamisle pre nego što bilo šta napišu, jer ja sam ozbiljan čovek i uvek i svagda svoje tvrdnje zasnivam na neoborivim dokazima. Koji je moj dokaz u vezi sa BTF možete sami da se uverite ako pročitate ovo što sada publikujem. Molim moderatora ovog foruma da ovo ne briše jer Srbi u Srbiji treba da znaju ko je, kakav je i čiji je "njihov" predsednik.
Evo šta kaže prim. dr Lalović.
Moj pok. kolega Jovan Rašković jednom je rekao da su "Srbi lud narod". Umnogome je bio u pravu. Srbi su, naime, jedini narod koji je operisan od realnosti (možda zato Tomislav Nikolić ima slogan: Realno). Pogledajmo činjenice:
1. Boris Tadić je bio jedno vrijeme i moj pacijent (uglavnom ga je liječila majka Nevenka, koja je takođe psihijatar). Boris ima naglašene psihopatske osobine, karakterno je deformisana ličnost, hereditarno opterećen. Da ne ulazim u dublju medicinsku analizu i genezu Borisovog mentalnog poremećaja (još kao student zloupotrebljavao je alkohol i droge), uglavnom, njemu je bila prepisana, za to vrijeme izuzetno dobra terapija: akineton 2X1, moditen 2X1, prazine 3X1, tako da je bolest jedno vrijeme bila pod kontrolom.
Youneed to a flashplayerenabledbrowser to viewthisYouTube video
Boris Tadić tuce svoju ženu. 99 odsto psihopata i agresivnih shizofreničara to radi, i to nije nikakvo iznenađenje s medicinskog gledišta. To se apsolutno nije moglo zatajiti jer postoje brojni svjedoci.
3. Boris Tadić je rekosmo hereditarno opterećen. S jedne strane jak  uticaj majke (Nevenka rođ. Francetić, u bliskom srodstvu sa Jurom Francetićem, vođom hrvatske crne ustaške legije, znaci najkrvoločnijim među ustašama). S druge strane, submisivan otac, takođe hereditarno opterećen, pola Jevrejin, pola Srbin, raspolućena ličnost, ili kako se to danas modernije kaže: hrišćanski cionista.
4. Boris Tadić je preko vatikansko-cionističkih veza svojih roditelja zavrbovan da radi za američku CIA. Razlog zašto to nije urađeno mnogo ranije je Borisova mentalna bolest kojom je naročito bila pogođena njegova majka Nevenka, psihijatar.
5. Boris Tadić uništio je sve od oružja Vojske Jugoslavije, do čega se mogao dočepati. Praktično, njegovi radni dani kao ministra bili su posvećeni isključivo uništenju oružja, pogotovo raketa tipa "strela", kojima su se naši generali uspješno odupirali napadima Nato-a (Nato je morao da napada sa visina većih od 15 km zbog toga). Kad nije uništavao oružje, Boris je ili jeo ili spavao (ili tukao ženu Veselinku).
6. Po svom izdajnickom mentalitetu (direktna posljedica karakterne deformacije koja se javlja kod svakog duševnog bolesnika), Tadić nadmašuje 10-ostruko svog bivšeg mentora Zorana Đinđica. Ja kao psihijatar mogu da vam kažem da je Boris Tadić čovjek spreman na sve. Ja bih čak išao dotle da kažem, tačnije tvrdim:
što se tiče mentalnog sklopa, između Jure Francetića i Borisa Tadića NEMA APSOLUTNO NIKAKVE RAZLIKE
prim. dr. Lalović
izvor: srpskapolitika.com <http://www.srpskapolitika.com/Tekstovi/Komentari/2006/007.html>

 

USTAVNI SUD
Nemanjina 26
11000 Beograd

dostavlja se radi obaveštenosti:

Gospodin Boris TADIĆ, predsednik Republike Srbije, predsednik Demokratske stranke i
Nosilac izbornih listi (lična dostava)
Narodna skupština R. Srbije (lična dostava)
Republička izborna komisija (lična dostava)
Vlada R. Srbije (lična dostava)
Sredstva javnog informisanja i javnost

Ustav je najviši pravni akt Republike Srbije (2. stav člana 194 Ustava Republike Srbije).           
   Suverenost potiče od građana koji je vrše referendumom, narodnom inicijativom i preko svojih slobodno izabranih predstavnika.
   Nijedan državni organ, politička organizacija, grupa ili pojedinac ne može
prisvojiti suverenost od građana, niti uspostaviti vlast mimo slobodno izražene
volje građana (član 2 Ustava Republike Srbije).

Predmet: Ocena ustavnosti i zakonitosti rada i delovanja predsednika Republike Borisa TADIĆA

Na osnovu Ustava R. Srbije (Članovi 56, 166-168) podnosi se sledeći

P R E D L O G
   da Ustavni sud oceni ustavnost i zakonitost rada i delovanja predsednika Republike Borisa TADIĆA.
O B R A Z L O Ž E Nj E
   1. Dokaz neustavnosti polaganja predsedničke zakletve Borisa TADIĆA
   U obrazloženju Predloga Ustavnom sudu, podnetog 20. marta 2008. godine,  dati su dokazi da je gospodin Boris TADIĆ prihvatio da predsednički izbori ove godine budu sprovedeni na neustavan način i da je polagao Predsedničku zakletvu svestan da je to rezultat protivustavnih predsedničkih izbora. Ustavni sud do sada još nije javno objavio svoj stav o tom predlogu.
1. Dokaz neprekidnog kršenja Ustava od strane predsednika Republike Borisa TADIĆA potčinjavanjem funkcije predsednika interesima jedne političke stranke
Gospodin Boris TADIĆ je predsednik Republike. Predsednik Republike Srbije ne može da obavlja drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost (član 115 Ustava). Funkcija predsednika političke stranke nije u okviru delatnosti predsednika Republike koje su propisane Ustavom (član 112 i  član 113). Ustav ne dozvoljava da predsednik Republike bude predsednik političke stranke.
Gospodin Boris TADIĆ je predsednik političke stranke, konkretno Demokratske stranke. On neprekidno deluje suprotno Ustavu. Gospodin Boris TADIĆ stalno potčinjava funkciju predsednika Republike interesima i političkim stavovima te stranke i svojim ličnim. Time on drastično krši i član 111 Ustava, o tome da Predsednik izražava državno jedinstvo Republike Srbije, i član 114 Ustava da predsednik poštuje i štiti Ustav.
1. Dokaz kršenja Ustava od strane predsednika Republike Borisa TADIĆA u toku izborne kampanje za jučerašnje izbore, tj. održane 11. maja 2008. godine, Predsednik Republike Srbije ne može da obavlja drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost (član 115 Ustava). Nosilac predizborne liste vrši javnu funkciju. Ta funkcija nije u okviru delatnosti predsednika Republike koje su propisane Ustavom (član 112 i član 113).

   Gospodin Boris TADIĆ je predsednik Republike. Ustav njemu ne dozvoljava da bude nosilac predizborne liste, odnosno svaka predizborna lista čiji je on nosilac je protivustavna i protivzakonita.
Predsednik TADIĆ, koji je posebno obavezan Predsedničkom zakletvom (4. stav Člana 114 Ustava) da poštuje i štiti Ustav, čini suprotno. On je protivustavno bio nosilac izbornih listi. On je javno, sve aktivnije i aktivnije, sve žešće i žešće, vodio poslaničku izbornu kampanju za izborne liste čiji je on nosilac, kao da je u pitanju predsednička izborna kampanja. On je sputavao poslaničke kandidate da iskoriste raspoloživo vreme da se predstave narodu. Time je on drastično kršio i član 111 Ustava o tome da Predsednik izražava državno jedinstvo R. Srbije, i član 114 Ustava da Predsednik poštuje i štiti Ustav. On je pokazao jasno svoju odluku da on diktira Narodnoj skupštini kako će da radi.

1. Dokaz protivustavnog vođenja politike od strane predsednika Republike Borisa TADIĆA
Uveren u uspešnost i neprikosnovenost svog protivustavnog delovanja, koje je zamagljeno stvorenim utiskom postignutim predstavljanjem sebe kao neospornog demokrate, predsednik TADIĆ sve češće, ovih dana neprekidno, preuzima da vodi politiku R. Srbije. Ustav mu na to ne daje nikakvo pravo (članovi 112 i 113 Ustava o delatnosti predsednika Republike). To je isključivo pravo i obaveza Vlade R. Srbije (članovi 122 i 123 Ustava).
U tom protivustavno širenju svoje vlasti, predsednik TADIĆ svojim prisustvom ne samo da je podržavao već je i potvrđivao da je potpis ministra Đelića na Sporazumu s Evropskom Unijom punovažan u ime R. Srbije. A na toj ceremoniji, pre potpisivanja, lično je Oli Ren rekao da se čudi premijeru Koštunici što se protivi potpisivanju Sporazuma kada u njegovom članu 135 jasno piše da se Sporazum ne odnosi na Kosovo i da će pitanje Kosova posebno da se rešava.
To znači da se tim sporazumom ne priznaje da je Kosovo i Metohija suvereni deo Republike Srbije. To potvrđuju predstavnici država koje priznaju nelegitimnu albansku državu stvorenu na Kosovu i Metohiji. Time se krše i Ustav (Preambula,  Predsednička zakletva) i Rezolucija Narodne skupštine iz decembra 2007. godine, po kojoj svi akti i sva delovanja u ime Republike Srbije moraju da budu u funkciji očuvanja teritorijalne celine Republike Srbije - te Kosova i Metohije u njenom okviru.
Uprkos svemu, predsednik TADIĆ je pažljivo pratio da li ministar Đelić dobro potpisuje Sporazum.
Predsednik TADIĆ diktira Vladi kakvu će politiku da vodi.
   1. Dokaz protivustavnog davanja mandata predsednika Republike Borisa TADIĆA samom sebi.
   Na jučerašnjim izborima, tj. izborima održanim 11. maja 2008. god, najviše
glasova dobila je izborna lista oko Demokratske stranke. Na osnovu toga je predsednik Republike Boris TADIĆ odmah javno objavio da će novi predsednik vlade da bude iz Demokratske stranke. Pošto je on istovremeno predsednik te stranke, on je na taj način preuzeo i ulogu mandatora Vlade. To je sve učinio pre nego što je saslušao mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista što mu Ustav (član 112, 3. stav) izričito nalaže da uradi. To se u suštini svodi da on samom sebi daje mandat predsednika Vlade.
1. Zaključak
Predsednik TADIĆ nama pokazuje svoju moć da može i sme da protivustavno deluje i da u okviru toga podređuje i potčinjava funkciju predsednika Republike interesima svoje političke stranke. On od Republike Srbije pravi suštinski jednopartijsku državu, a državničku i državnu funkciju predsednika poistovećuje s partijskom. On nas ne vraća na kraj 20. veka, već nas vraća na kraj prve polovine 20. veka - u 1945. godinu.
Sve to pokazuje kako predsednik TADIĆ postepeno stavlja Ustav van snage, istovremeno prisvajajući suverenost od građana i time uspostavljajući sve šire i dublje svoj apsolutistički despotizam s tendencijom da preraste u diktaturu.
S poštovanjem,

Beograd, 12. 05. 2008. god.
Dr Ljubomir T. GRUJIĆ
Džona Kenedija 31/15
11070 Beograd

“Retko te viĆam sa devojkama”

Retko te viđam sa devojkama, a viđam te svaki dan
retko te viđam sa devojkama
ipak nikad nisi sam

Oko tebe su dečaci
fini su, al' ipak znaj
glasine se brzo šire
a kad puknu tu je kraj

Retko me viđaš sa devojkama
a viđaš me svaki dan
retko me viđaš sa devojkama
ipak nikad nisam sam

Devojke su meni drage
volim ih, al' ipak znaj
snalazim se teško s njima
jedan susret, tu je kraj

Refren 4x
Veruj mi, veruj mi


Natrag
HTML Counter copyright magazin-tabloid.com © 2009.