Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

Kako je Vučićeva mafija dala još jednu srpsku fabriku na poklon

Otimanje preuzimanjem

Srpska vlada je predala na upravljanje kruševačku fabriku "14 oktobar" u ruke mafijaša, onako kako to pravi monstrumi rade, uz odgovarajuću simboliku, dakle, na isti datum, 14. oktobra. Tog dana je Vučićeva gej-maskota, Ana Brnabić, za njegov račun očitala opelo još jednom privrednom gigantu, smejući se u lice hiljadama porodica koje su od nje decenijama živele

Milica Grabež

Na dan 14. oktobra, održavala se još jedna farsa Srpske napredne stranke, ovaj put u Kruševcu, gde je jedna strana kompanija ("Čekoslovak grup"), preuzela bivšeg jugoslovenskog giganta, "14 oktobar Kruševac". Ko je i kako doveo "Čekoslovak grup" u Kruševac, nije teško pretpostaviti (Vučić nudi šakom i kapom svakome ko se zaputi u ovu nesrećnu državu). Reč je o poslovnoj grupi iz Praga koja u svom vlasništvu ima više od 40 kompanija, među kojima su najpoznatije "Tatra" i "Avia".

Ovde je reč o skandaloznom preuzimanju a ne o kupovini niti "stranom ulaganju" iza koga stoji "eksponent" Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, Vojislav Sparavalo, direktor i vlasnik firme SCMG koji "posluje" u Češkoj Republici

U ovom slučaju, dogovorena je i visina subvencija po fiktivno otvorenom radnom mestu (ne manje od 15.000 evra), plus besplatna infrastruktura, tržište i dodatna pomoć srpskog budžeta (visina još nije određena ali neće biti ispod 50 miliona evra).

Jedan deo novca će biti odmah isplaćeno na račun "Čekoslovak grup", a odatle, u vidu provizije, Sparavalu, koji taj novac obrće za račun Dodika. Šta Dodik i Vučić rade sa tim novcem, nije teško pretpostaviti.

Sto dana jada sa Anom Brnabić, o kojima je ona u Kruševcu podnela izveštaj, govore da je i ona ušla u kriminalne poslove, jer za češku grupu "Čekoslovak grup" kaže da je potpisivanje ugovora "o preuzimanju" srpske firme "14 oktobar Kruševac", "održano obećanje"! Tačnije, da je Vučić obećao ovoj poslovnoj grupaciji i njenom kriminalnom "menadžeru" iz Republike Srpske, da će posao otimanja kruševačke fabrike proteći bez problema. Zanimljiva je i izjava Marijana Goge, predsednika češke MSM Grupe koji je takođe otkrio još jednu bitnu pojedinost o "preuzimanju" kruševačke fabrike. Goga je rekao da je firma na čijem je čelu "...dala čvrsto obećanje predsedniku Vučiću da će obnoviti proizvodnju, uvesti nove proizvode i uposliti radnike...Želim da u svim zemljama gde deluje 'Čehoslovak Grup' bude snaga koja otvara nova radna mesta i izvor bogatstva koje donosi prosperitetu društva. Obećavam da ćemo sve učiniti da se ova vizija ostvari i u '14.oktobru'..."

Dakle, ugovor "o preuzimanju" fabrike "14. oktobar Kruševac" potpisan je na osnovu obećanja da će ova grupa obnoviti proizvodnju i uposliti radnike. A, novac za to će dati budžet Republike Srbije! To, na vrlo jasan način govori da se Aleksandar Vučić bavi veleizdajničkom otimačinom državne imovine, da je stavlja u ruke stranih privatnih vlasnika i domaćih kriminalaca sa međunarodnom reputacijom, da domaći menadžment i naše inženjere proteruje u inostranstvo i da stranom kapitalisti stavlja na raspolaganje najjeftiniju radnu snagu u Evropi. Šta još treba da se dogodi da se ovom drskom kriminalcu stane na put?

Ne znajući valjda šta čini, Ana Brnabić je tokom svog "ekspozea" u Kruševcu otvoreno denuncirala Aleksandra Vučića i njegove kriminalne poslove, rekavši: "...Ponosna sam što sam danas u Kruševcu. Preuzimanje fabrike je privedeno kraju, a najveće zasluge za to idu sadašnjem predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je o ovoj investiciji pregovarao još dok je bio na mestu premijera..."

Tačno je, kažu upućeni u ovaj "posao", pregovori sa Sparavalom su išli lako, ali nije bilo lako izvesti pljačku (preuzimanje) pred očima radnika fabrike "14. oktobar Kruševac". Podsećanja radi, "14. oktobar" je bio u stečaju od januara 2016. godine i prodat je tek u petom pokušaju, a prvi je sproveden metodom neposredne pogodbe uz podnošenje pisanih ponuda. Procenjena vrednost imovine oglašene na prodaju bila je oko 4,8 milijarde dinara.

Nakon tri meseca mučnih i tragikomičnih pokušaja da Ana Brnabić, Vučićeva "izabranica" na mestu predsednika Vlade Srbije, pokaže da je sposobna za tu ulogu, rezultati su više nego poražavajući. Srbija je dublje u glibu nego što je bila na početku njenog mandata. Što se Vučića tiče, Ana Brnabić je za njega bila odličan izbor: ne pita se ni o čemu, ne postavlja mu nikakva pitanja i govori tačno ono što bi i on rekao. Tačnije, laže isto kao i on. Dokaz za to je njen "rezime" prvih sto dana rada vlade u kome kaže da je se Srbija "modernizovala" i da ide putem koji je trasirala prethodna vlada! Što će reći, Vučićevom stranputicom.

Nastavila je Ana Brnabić da laže govoreći da je "...uspešno nastavljena fiskalna konsolidacija", da je smanjen javni dug i da je on samo u ovoj godini smanjen za 7,6 BDP (što je oko milijardu evra), te da je uspešno okončana i sedma revizija sa MMF-om.

Naravno, ništa od ovoga nije tačno! To je tokom oktobarske posete Srbiji jasno i glasno rekla i delegacija Međunarodnog monetarnog fonda koja je utvrdila da je Srbija na samom balkanskom dnu po visini BDP-a! Uprkos tome, za skupe pare je otvoren "Centar digitalne privrede" na privatnom Institutu "Biosens" u Novom Sadu (od koga neće bit nikakve koristi osim što će koristiti maloj grupi režimskih prevaranata da se još više obogati).

Nije Brnabićka zaboravila da se pohvali i "uspesima" na planu digitalizacije, mada je svakome ko poseduje bilo kakav elektronski dokument jasno da je i to jedna velika laž i da je Srbija u kamenom dobu što se tiče informacionih tehnologija, da iz ove države odlaze najbolji IT inženjeri i da je u državnoj upravi potpuni haos.

Sramno je da ova "viđena" predstavnica gej zajednice, koja se isticala "kao borac za ravnopravnost", danas laže radnike u Kruševcu (i širom Srbije). U slučaju otimačine fabrike "14. oktobar" u Kruševcu, lagala je da će do kraja 2017. pored sadašnjih 130 radnika zaposliti još 150, i da će proizvodnju pokrenuti odmah po dobijanju dozvole za rad. A, predsednik češke poslovne grupe "obećava" da će biti tako ili nešto slično. To preduzeće je nekada, u jugoslovenskoj državi, zapošljavalo čak 8.000 radnika, a proizvodilo je tešku mehanizaciju, bagere i traktore-guseničare, kao i delove za tenkove. Danas su mu za vrat stali kriminalci i pederi, najgora ološ i belosvetski hohštapleri. U posao ove grupe uključena je i albanska mafija u češkoj i Slovačkoj (zbog koje su svi časni ljudi u ovim državama zgroženi). Ali ne i Aleksandar Vučić kome je njihova "ekonomija" postala ključna tačka oslonca.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane