Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Trovanje

Kako je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović zaštitio bivše kadrove G-17

Trutovi u osinjaku

Branislav Nedimović od koga se očekivalo da se obračuna sa lopovima i tajkunima koji uništavaju našu veterinu i poljoprivredu zapravo sklopio pakt sa sa kadrovima G17! Odnosno sa pljačkaškom mrežom koju je u Ministarstvu poljoprivrede postavila pre više godine Ivana Dulić Marković! Prema saznanjima do kojih je Magazin Tabloid došao, akcija tokom koje svojevremeno iz Ministarstva najuren deo pomenutih kadrova: Danilo Golubović, Sanja Čelebićanin, je stopirana!

Milica Grabež

Načelnik u Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede, Tamara Bošković, zloupotrebila je službeni položaj kada je državnim automobilom išla u provod sa Ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem! Ne bi se prašina oko toga podigla da Tamara tom prilikom nije polupala službeni automobil, koji sada oštećen stoji na parkingu Uprave za veterinu na Novom Beogradu u Ulici omladinskih brigada broj 1. gde ga je slikao fotoreporter Magazina Tabloid!

Boškovićeva je danas načelnik, Odeljenja za odobravanje i registraciju objekata za proizvodnju, promet i skladištenje hrane i hrane za životinje i veterinarsko javno zdravstvo. U Ministarstvo je došla kao kadar G17 plus i to kao pripadnik najozloglašenije frakcije te stranke koju je predvodila Ivana Dulić Marković. Dulićka je kasnije Boškovićevoj omogućila da dobije stan na Banovom Brdu u soliteru u ulici Blagoja Parovića. U tom soliteru stanove su dobijali i drugi kadrovi Vlade Srbije, među kojima je bilo čak i poštenih ljudi. Naravno postojala je kvota i za ekonomske i poljoprivredne ubice, Mlađana Dinkića i Ivane Dulić Marković. Pa se tih dana na Banovo Brdo doselila i Boškovićeva, koja tamo i danas živi.

Pre nekoliko dana ona je na stanu menjala prozore i stavljala dodatnu izolaciju, a kada su radovi bili gotovi pozvala je ministra Branislava Nedimovića da svarti i pogleda kako sada izgleda njen stan. Na putu do Banovog Brda, Boškovićeva je međutim slupala službeni automobil. Da je Boškovićeva bila malo pažljivija javnost nikada ne bi saznala da je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović od koga se očekivalo da se obračuna sa lopovima i tajkunima koji uništavaju našu veterinu i poljoprivredu zapravo sklopio pakt sa sa kadrovima G17! Odnosno sa pljačkaškom mrežom koju je u Ministarstvu poljoprivrede postavila pre više godine Ivana Dulić Marković! Prema saznanjima do kojih je Magazin Tabloid došao, akcija tokom koje svojevremeno iz Ministarstva najuren deo pomenutih kadrova: Danilo Golubović, Sanja Čelebićanin, je stopirana! Ministar Nedimović koga su pošteni kadrovi doživljavali kao čoveka koji je napokon započeo obračun sa kriminalcima, je u međuvremenu sklopio pakt sa Dulićkinim kadrovima i u međuvremenu se verovatno već sastao i sa njom lično. Najbolji dokaz da je do ovog preokreta došlo je činjenica da je "Agri kultura", kompanija koju je osnovao G17 plus sada postala pouzdan partner Branislava Nedimovića.

"Agri Kulturu" je po nalogu Ivane Dulić Marković, osnovao njen aktuelni dečko Goran Živkov, a tokom proteklih godina, preko te kompanije isplaćivani su honorari i nameštani poslovi službenicima G17, koji su nakon pada Tadićeve kamarile ostali bez novca iz državnih jasli. Zapravo dobar deo Dinkićevih kadrova, uspeo je da opstane nakon promena i da zapliva u vodama Napredne stranke. Sličan uspeh ostvarili su i oni bliski Ivani Dulić.

Za one za koje više nije bilo mesta u Ministarstvima, uhlebljenja i honorari su nameštani u firmama kao što je "Agri kultura". To su firme koje su osnivane novcem koji je G17 mažnjavao dok su bili na vlasti. Kako je vremenom za njih bilo sve manje i manje kombinacija, takve kompanije su jedna po jedna odlazile u stečaj ili bi bile likvidirane. Ne i "Agri kultura" ona će nastaviti da funkcioniše zahvaljujući ministru u Vladi Srbije, Branislavu Nedimoviću! Nedimović je preuzeo ulogu u Ministarstvu poljoprivrede koju je ranije imao sekretar Ministarstva Danilo Golubović. Nedimović je postao zaštitnik Dulićkinih kadrova i firmi G17 plus! Tamara Bošković koja je ranije putovala sa Golubovićem po svetu, posećivala sajmove vina, dok je Golubović na Facebook – u, postavljao njihove zajedničke slike, sada je pod zaštitom Nedimovića. Sve je to postalo jasno kada je umesto krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja i lupanje službenog automobila koji je očigledno koristila za privatne potrebe Tamara Bošković iznenada nagrađena! Nagrađena umesto smene za štetu koju je uzrokovala državi Srbiji i pre svega onima zbog kojih Ministarstvo postoji.

Tiho je sa direktorkom Uprave za veterinu Eminom Milakarom, radila na projektu o kome niko ništa u Ministarstvu nije znao. Odjednom je jednog lepog dana predstavljen projekat, koji finansira Ministarstvo, u pitanju je projekat vodiča za korišćenje:

"...Pravilnika o malim količinama primarnih proizvoda koje služe za snabdevanje potrošača, području za obavljanje tih delatnosti kao i odstupanja koja se odnose na male subjekte u poslovanju hranom životinjskog porekla..."

U pitanju je jedan od mnogih diletantski napisanih pravilnika ovog Ministarstva, ali pre tog pitanja kolege iz Vlade Srbije tražili su objašnjenje: Zašto se novac za izradu prospekta za tumačenje tog pravilnika daje firmi Dulićkinog dečka umesto da taj prospekt i to tumačenje odradi samo Ministarstvo poljoprivrede? O svemu je uredno obavešten, čak i preko Magazina Tabloid ministar Nedimović, a nije preduzeo ništa, pa je samim tim on postao saučesnik u ovom kriminalu!

U jednom od dopisa u koje je ovaj dvonedeljnik imao uvida, a upućen je premijerki Brnabić piše da je: Ministarstvo nadležno za stvari koje su dodeljen "Agri kulturi"

- Odeljenje za Veterinarsko javno zdravstvo treba po sistematizaciji da donosi predloge Zakona, propise i pravilnike kao i uputstva za njihovo korišćenje. Ne shvatljivo je da se naknadno donosi uputstvo za korišćenje pravilnika i da još piše da su na tome radili ljudi iz Ministarstva poljoprivrede, a da je novac iz budžeta na kraju dat privatnoj firmi "Agri kultura" da ona odštampa taj prospekt. Postavlja se pitanje šta rade službenici Ministarstva nadležni za ovu oblast: Tamara Bošković, Ljilja Ivanjac i Zoran Ivanović, piše između ostalog u ovom dopisu.

Pošto je ranije u tekstu pomenuto i da je sam pravilnik koji treba da se tumači katastrofa za sebe, čitaocima dugujemo objašnjenje koliko je on nelogičan i loš. Naime, u članu 26. piše da sredstva za čišćenje "neotrovnih noževa ne moraju biti ne otrovna"?! Ni član 27. nije mnogo bolji, pa u stavu 13. određuje: Kriterijum za ukupan broj mikroorganizama i ukupan broj somatskih ćelija u sirovom mleku. Problem je u tome što ako se u mleku, koze, krave, ovce nalaze somatski organizmi to znači da životinja ima bolesno vime i da njeno mleko nije za ljudsku upotrebu. To zapravo znači da somatski organizmi ne smeju biti prisutni, a ne da se njihova količina možeodrediti nekim članom pravilnika... Ovaj "genijlani" pravilnik potpisao je inače upravo Ministar Branislav Nedimović! Zbog čega mu se veterinari širom zemlje smeju i pitaju: Šta zapravo pokušava ovaj pravnik da uradi, zar nije mogao da nađe bolji posao nego da sa diplomom pravnog fakulteta odlučuje uzgoju krava?

Inače stanje u oblasti poljoprivrede od kada je Nedimović na čelu Ministarstva se nije nimalo popravilo, fitosanitarna inspekcija godinama nije uzorkovala nijedan ozbiljniji uvoz hrane u Srbiju. Nenad Dolovac načelnik fitosanitarne inspekcije Nedimovićev savetnik za bezbednost hrane je zapravo glavni organizator trovanja hranom biljog porekla. Sve analize koje Dolovac radi su fingirane. Uzorci se šalju u SP-laboratoriju, gde je suvlasnik Ružica Đinđić.

Koliko je stanje strašno pokazalo se pre godinu i po dana. Tada je prvi put nakon nekoliko godina, carinski službenik tražio vanrednu kontrolu soje koju uvoznik godinama sa odobrenjem Dolovca uvozi kao genetski ne modifikovanu. Sanitarci su odmah počeli da protestuju, a carinik je rekao: "Da, Vašim se kontrolama može verovati, ali ja imam pravo da tražim i nezavisnu kontrolu. Ja imam ovlašćenja viša od vaših." Kontrola je urađena i ispostavilo se da je u pitanju genetski modifikovana sojina sačma! Nekoliko dana kasnije carinskog službenika posetio je uvoznik i rekao mu: "...Koštao si me 150.000 evra ovaj put. Jeftinije mi je možda da platim 100.000 evra da tebe nema..."

Nije mnogo bolje ni stanje u oblasti veterine, bivši šef granice Zoran Marinković je savetnik, V.D. direktora uprave Emine Milakare, dok Emina patološki mrzi Ruse, i Rusiju, pa je zato i namerno uništila sav izvoz u ovu državu.

Emina inače takođe dobra prijateljica sa Ivanom Dulić Marković godinama u okviru Ministarstva zagovara uvođenje sankcija Ruskoj federaciji! Očekivalo se da postavljanje Marinkovića na mesto njenog savetnika ublaži takve stavove, ali nije. Zapravo Marinković nije savetovao ništa vezano za izvoz u Rusiju, već je po nameštenju semi luksuzno opremio kabinet, gde mu uvoznici šalju mlade referentkinje sa pristojnim ponudama. Te posete izazivaju veliku ljubomoru kod V.D. direktorke Emine, koja tuguje što više nije tako mlada. Mada i tuga je kratkog veka, i prestaje čim Marinković donese procenat od uvoznika. Emina onda odlazi na imanje svoga muža kod Šida, gde imaju, bazen za preko leta i đakuzi kada su hladni dani. U đakuziju Emina često leškari i razmišlja da li je pravilno isplatila novac koji nije plata, a zaradila ga je zahvaljujući poziciji u Ministarstvu, jer ako nije zavisiće i ona od firmi kao što je "Agri Kultura" kada više ne bude na poziciji. Mada novca za trošak biće mnogo, je sponzori iz EU su joj lepo platili kada je zajedno sa inspektorom, Markom Bjekićem upropastila sav izvoz za Rusku federaciju. Bjekić je ekspert odeljenja za izvozne objekte i svaki put je tvrdio da su objekti iz Sremskog okruga najbolji i da im nije moguće naći nijednu manu. Istim tim objektima Emina je uvodila Hasap-sistem. Prvo je krenula proizvodnja, a onda i pokušaj izvoza mesa u Rusiju. Sve što su poslali je iz Rusije vraćeno, više se puta ponovila ista situacija, pa su Rusi na kraju sa liste bescarisnkog izvoza iz Srbije u njihovu federaciju skinuli skoro sve. Danas u Rusku federaciju nema više skoro nikakvog izvoza mesa iz Srbije....

Inače, iz Srbije kada je meso u pitanju se i ne izvozi skoro ništa, a od kada je Nedimović na mestu ministra, to malo izvoza je dodatno smanjeno zbog pojave sledećih bolesti kod naših životinja: 1. Plavi jezik, 2. Nodularni dermatitis, 3. Afrička kuga svinja.

Protiv ove tri bolesti vakcinacija je u toku, a dok se ne prestane sa vakcinacijom ne može se ni izvoziti meso vakcinisanih životinja. Postoji mišljenje i da je činjenica da su u pitanju virusi slični virusu malih boginja kod ljudi, te vakcinacije i konzmacija tog mesa kod Srba potstakli širenje vesti o postojanju malih boginja kod ljudi u Srbiji. U svakom slučaju, meso životinja je vakcinisano sličnim vakcinama, kao što je i ona MMR od koje se može dobiti autizam. Pored pomenutih bolesti kod životinja u Srbiji prisutna je i: 1. Klasična kuga svinja. 2. Slinavka i šap 3. Besnilo 4. Salmonela

Poslednja vest

Slobodan Zečević i Dragan Radović, šefovi veterinarske inspekcije u Upravi za veterinu, bliski sa Eminom Milakarom, direktorkom te uprave, uhapšeni su prošle nedelje zbog korupcije. Istraga je u toku

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane