Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Veterani

Uoči Vidovdana: udruženja ratnih veterana Srbije upućuju poziv svojim nekadašnjim saborcima:

Masovno na ulice!

Da Srbijom vladaju najveće kukavice, uz gomilu mana koje bi im u normalnim zemljama bile nepremostive prepreke za obavljanje bilo kakvog državnog posla, a ne najvažnije državne funkcije, znalo se odavno ali da su predsednik države, predsednik Vlade i ministri tolike kukavice i toliko bahati da ne smeju da se sretnu i razgovaraju sa svojim građanima, pa makar to bili i ratni veterani, predstavlja potpuno iznenađenje i razočarenje. Zahtev za razgovor predstavnika udruženja veterana i ministra Zorana Đorđevića, posle njegove odluke da se suspenduje zakon, proglašen je sa njegove strane, velikom drskošću i bezobrazlukom, jer, bože moj, kako se usuđuju da se suprotstave takvoj ljudskoj veličini i takvom političkom autoritetu! To što je njegovom odlukom direktnu štetu pretrpelo oko 30.000 korisnika prava njega, a ni predsednika Aleksandra Vučića, a još manje premijerku Anu Brnabić (vlasnicu hrvatskog pasoša i državljanstva) apsolutno ne interesuje, konstatuje Željko Vasiljević, predsednik Pokreta veterana Srbije, u svom autorskom tekstu

Željko Vasiljević

Na pismo kojim smo tražili razgovor na temu kršenja propisa i uputili ga 17.05. do danas nema odgovora čime su naše sluge (samo u izbornoj kampanji) a posle izbora gospodari jasno pokazali da im do nas i naših života nije stalo ni koliko do lanjskog snega. Naše muke njima nisu u sferi interesovanja jer su zaokupljeni veleizdajničkim poslovima i pljačkom.

S obzirom da je rok za razgovor istekao još 31.05. mi se osećamo slobodni da odlučimo koje ćemo mere preduzeti kao vid protesta i za kakve metode tog protesta ćemo se odlučiti, prvo da nateramo nedodirljive gospodare na razgovor a onda i da ih nateramo da poštuju zakone koje su doneli neki mnogo bolji ljudi i političari a vladali su pre njih. Na našu veliku žalost moramo uočiti da danas Srbijom a i nama vladaju takvi nesposobnjakovići koji bi i "donji vodenički kamen pokvarili".

O kolikoj pljački se radi najbolje govore podaci da su nam za januar zakinuli 16,9%, za februar 12,4% i za mart 15,6%, što znači da su nas za tri meseca već opljačkali za oko 45% primanja. Iz odluke se jasno vidi da ministar i njegove kabadahije ne planiraju revalorizaciju odnosno vraćanje ovog duga već jasno kažu da će se usklađivanje vršiti jednom godišnje.

Znamo mi da su ovakvim merama stvoreni uslovi za tužbe protiv države za nesprovođenje zakona i da bi svaki sudija koji sebe smatra iole poštenim morao da donese presudu u našu korist ali u Srbiji je sve manje poštenih sudija a i sistem je takav da iako se donese neka pozitivna presuda mogućnost naplate od države je apsolutno blokiran.

Imamo primer Prvog osnovnog suda u Beogradu gde od 18 veća koji su sudili za kamatu nastalu kašnjenjem isplate 9 sudija donosi presude u korist invalida 9 u korist države a Apelacioni sud već više od godinu dana nije doneo nijednu odluku o potvrđivanju ili ukudanju takvih presuda.

Posebna priča su postupci za diskriminaciju koje vode ratni veterani u kojima se donose pozitivne presude ali uglavnom bez materijalne satisfakcije za učinjenu diskriminaciju. Jedinu korist od ovih procesa za sada imaju advokati, najveći broj njih je u bliskoj vezi sa SNS i naše procene kažu da će se od ovih postupaka ovajditi između 50 i 80 miliona evra. Sa toliko para pametno uloženih i bez krađe bi veteranima moglo da se značajno pomogne ali koga u ovoj državi briga za nas.

U drugoj fazi protesta ćemo morati da preduzmemo neke radikalnije mere od štrajkova glađu do drugih oblika iskazivanja nezadovoljstva samovolji i bahatosti srpske vlasti u našem slučaju oličenom u ministru Zoranu Đorđeviću. Svakako ćemo o našim problemima, ali su oni očigledno i problemi najvećeg dela građana Srbije, sem slepih poslušnika vučićevog režima, za koji svaki dan ima sve više argumenata da ga možemo nazvati diktaturom, obavestiti međunarodne organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava i sprovođenjem zakona na teritoriji Srbije. Srpska vlast je svojim odlukama pokazala da je prevarantska, da jedno priča, drugo misli a treće radi. U to su se uverili svi Vučićevi sagovornici, ali, svi oni žive u srećnim i uređenim zemljama i ne dotiče ih zla sudbina ovog naroda. Naša je muka i nesreća što nam zemljom vladaju takvi kakve samo grešnici zaslužuju. Današnji život u Srbiji je priprema za pakao jer ko bude preživeo Vučićevu vladavinu ni pakao mu neće teško pasti.

Neverovatno zvuči činjenica da će se organizacioni odbor protesta obratiti ambasadama zemalja sa čijim građanima smo ratovali od 1990.-1999. godine, koji danas imaju odlučujući uticaj na srpski režim i posebno na srpskog predsednika Aleksandra Vučića, da nam pomognu u rešavanju nagomilanih problema a posebno u oblasti poštovanja propisa. Upoznaćemo ih sa haosom koji vlada u srpskom državnom aparatu i predočiti im pravu istinu o srpskoj državi i srpskoj vlasti. Takođe ćemo zahtevati da o toj istini i o diktaturi obaveste svoje nadležne u ministarstvima inostranih poslova a ovi međunarodne institucije EU i MMF-a. Naročito ćemo ukazati na nesprovođenje mera na koje se Srbija obavezala otvaranjem poglavlja 23. i 24. i na urušavanje zakonodavnog sistema i sistema ljudskih prava. Posebno ćemo ukazati na nepoštovanje evropskih konvencija čiji je Srbija potpisnik a tiču se prava ugroženih grupacija, pre svega osoba sa invaliditetom.

Od MMF-a ćemo tražiti da nas zaštiti od sopstvene države za koju smo stradali u predhodnim ratovima, kako su zaštitili i penzionere i pitaćemo ih kako je moguće da je srpska državna kasa puna i da se preliva a od ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca se otima oko milion evra mesečno. Takođe ćemo ih pitati da li se slažu da predsednik Aleksandar Vučić sa 10 milona evra nagrađuje srpske fudbalere na svetskom prvenstvu, ne njegovim parama ili parama njegovog milog brata Andreja, nego parama ovog napaćenog i gladnog naroda.

Za lečenje ratnih invalida, dece sa retkim bolestima, starih lica nema ali se slikanje sa vrhunskim sportistima basnoslovno plaća novcem srpske sirotinje. Vučiću, u velikoj si zabludi ako misliš da će se deo narodnih simpatija i ljubavi prema našim sportistima i uspešnim ljudima preliti na tebe samo zato što se slikaš sa njima, narod te sve više mrzi, sve više shvata da mu je tvoja suluda vladavina pojela godine života, oterala decu od kuće i ugasila svaku nadu u bolje sutra. S obzirom da tvoj život i tvoja razmišljanja nemaju nikakvu vezu sa realnošću i stvarnim životom neophodno ti je svakodnevno pojavljivanje na televiziji koja ti daje osećaj moći i pokušaj da što veći broj izmučenih građana ubediš u to da je njihov život bajka i da će 2022. živeti kao u Švedskoj. Ali je bolji život uvek sutra a mi znamo da je sa tobom to "malo sutra".

Front nezadovoljstva prema ovoj svakako kriminalnoj i neuspešnoj vlasti je sve širi, sve jači i zahvata sve veći broj nezadovoljnih građana. Strah od tvog režima, od tvojih batinaša a i od tebe samog slabi svakim danom jer je glad i beda jača od straha koji ti pokušavaš da izazoveš svakim svojim gestom i svakom tvojom rečju. Džaba si organizovao paradu policije, nikada nismo čuli da je u nekoj demokratskoj državi to urađeno, verovatno u nekim diktatorskim režimima jeste, jer su ti policajci deo ovog naroda i siguran budi da će oni stati na stranu naroda kada te bude skidao sa vlasti jer se ti drugačije nećeš odreći prava da preko vlasti jašeš i kinjiš ovaj jadni i napaćeni narod. Da li si svestan da već 25 godina sisaš krv ovom narodu, ništa ne radeći a otimati kao tvoj omiljeni istorijski lik Murat?

Kada smo pravili scenario protesta znali smo da miševi na vlasti neće odgovoriti ni na jedan naš zahtev i da će naš protest doći do treće faze a to je protest na ulici i šetnja do institucija države iako su one samo paravan za samovolju jednog čoveka koji je uzurpirao sve institucije i sva ovlašćenja.

Tako da će završnica protesta biti 28.06.2018. godine sa početkom u 11 časova u crkvi Ružici na Kalemegdanu, kada počinje parastos poginulim srpskim ratnicima od Kosova 1389. do Kosova i Metohije 1999. godine. U ovih 610 godina mnogo je srba junaka položilo svoje živote za bolju budućnost svoje dece i celog roda ali je u tih 610 godina bilo previše protuva, izdajnika i hohštaplera na vlasti koji su dozvolili da mnogobrojne žrtve heroja budu uzaludne.

Istorija uglavnom na đubrište smešta takve kao što je on, ali će Vučićeva vladavina morati biti zakopana u najdubljem delu deponije jer će njene štetne posledice pratiti ovaj narod i državu decenijama a brojni "kosturi" koje ostavlja budućim generacijama će im određivati živote i sudbinu.

Pokušaćemo na Vidovdan da se molitvama, sećanjem na junake i njihove žrtve obratimo budućim generacijama i kažemo im da je ovaj haos i košmar samo tren u životu srpskog naroda i da naš narod zaslužuje mnogo bolju sudbinu ali se za nju treba izboriti. Ako ta borba za bolju i lepšu budućnost traži još žrtava neka to bude naša žrtva jer smo božjom voljom ostali na ovom svetu, dok su brojni naši drugovi ostavili svoje živote na brojnim ratištima, da učinimo nešto korisno i bogougodno a u ovom trenu nema veće obaveze nego spasiti Srbiju iz kandži zla.

Naša šetnja će biti krik obespravljenih, izranjavanih i uniženih zbog prevelike ljubavi prema rodu i otadžbini ali i krik da nam se ceo narod priključi i da svi mali potoci nezadovoljstva, kojih je danas u Srbiji na hiljade sliju u jednu bujicu koja će odneti svo smeće i prljavštinu negde daleko u zaborav.

Naša šetnja će biti i jasna poruka da su veterani, ratni vojni invalidi, članovi porodica poginulih boraca jasno iskazali stav da je naš dan Vidovdan i da nam spodobe i ološ kao što su Vulin i njemu slični ne nameću neke druge dane i datume koje treba da slavimo kao dan veterana. Mi smo ti koji ćemo reći šta nas istorijski spaja sa generacijama stradalnika za svoj rod i otadžbinu i koji je to praznik koji će nas ujediniti sa našim precima i njihovim vrednostima.

Zato koristim privilegiju da pišem za ovakav list i pozovem sve rodoljube, sve zabrinute za budućnost ove države i naroda i sve spremne da daju svoj doprinos borbi za oslobođenje od tiranije, da nas na bilo koji način podrže, a najbolje bi bilo da se priključe šetnji jer je to put na kojem su zaboravljeni heroji posle Prvog svetskog rata prosili za goli opstanak.

Svojom šetnjom iskažimo jasan stav da nećemo da prosimo za goli opstanak, da nećemo da molimo za ono što nam po pravdi i časti pripada, a još manje da molimo Vučićevu ološ da nam udeli neku mrvicu.

Ovu šetnju ne organizuju veteranske organizacije nego veteranska muka i patnja ali je njen cilj jasna poruka: živi smo i u nama ima još hrabrosti i snage da se borimo i pobedimo svakog neprijatelja ma koliko moćan bio a naročito ako je kukavica kakav je predsednik Aleksandar Vučić sa svojim satrapima.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane