Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(Ne)pravda

Srpska mafija u okruženju tužilaca i istražitelja iz Luksemburga

Gde se sakriti od poternica?

Evropsko javno tužilaštvo okončalo je istrage delovanja balkanske mafije. Preko Crne Gore, Hrvatske i susednih zemalja podićiće optužnice protiv članova Vučićevog kartela, koji su u velikom strahu, jer su im sky aplikacije došle glave, kao i istrage Europola. Optužiće ih za najteži kriminal, a glavni među njima je srpski diktator. On se još nada da će ga mala grupa tužilaca i sudija spasiti zatvora. Hoće li sa njim i sudije i tužioci u ćelije?

Milovan Brkić

Kada je, po nalogu Mirjane Marković srpska kriminalistička policija uhapsila Nenada Đorđevića, prvog predsednika i osnivača JUL-a, priveli su ga dežurnom istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu Zoranu Zvonaru. Nakon saslušanja, tadašnji zamenik okružnog tužioca Jovan Krstić saopštio je sudiji da, zbog nedostatka dokaza, ne traži određivanje pritvora i privedeni je odmah pušten na slobodu. Nekoliko sati kasnije, policija je opet došla po Đorđevića, ali je izveden pred drugog istražnog sudiju i drugog tužioca, koji su mu odredili pritvor.

Sticajem okolnosti zatekao sam se sutradan u kancelariji okružnog javnog tužioca Miodraga Tmušića, koji se javio na telefonski poziv tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Vlajka Stojiljkovića, koji je zahtevao da Tmušić odmah uhapsi zamenika Jovana Krstića i zahteva pritvor za sudiju Zvonara. Tužiocu je bilo neprijatno, a onda je uključio spikerfon. Oslovljavao je nekoliko puta ministra sa gospodine Vlajkoviću, kao grešio je u prezimenu, što je ministra razbesnelo. Odgovorio mu je kratko da dok je on javni tužilac, njegov zamenik Krstić neće biti uhapšen, jer je reč o čestitom čoveku. Nije on kriv što policija uz prijavu nije dostavila nikakve dokaze.

Iznerviran, ministar je zapretio Tmušiću da će onda da bude smenjen. "Učinite to" - odbrusio je Tmušić i spustio slušalicu. Mene je zamolio da ne širim ovu informaciju. Dva sata kasnije zvao ga je Slobodan Milošević, koji je veoma poštovao tužioca. Zamolio ga je da podnese ostavku, da traži neko ambasadorsko mesto. Tmušić je podneo ostavku i upisao se u imenik advokata. Nije prihvatio ponudu predsednika, ali nije bio izložen nikakvom progonu, imajući u vidu da je to tražila gospođa - drugarica Mirjana Marković.

U ta teška vremena, koja su slična današnjem, lako se gubila glava, ali su većina sudija i tužilaca odbijali da krše zakon i oduzimaju slobodu onima koji nisu bili po volji onima, koji su vladali na sličan način kao što i danas čini njihov učenik Aleksandar Vučić.

U to vreme Prvo opštinsko javno tužilaštvo podnelo je protiv mene optužni predlog zbog povrede ugleda predsednika Srbije Slobodana Miloševića. Potpisao ga je zamenik tužioca Dragan Lopušina. Pred istražnim sudijom Milanom Savićem pojavio sam se sa advokatom Savom Anđelkovićem, koji je bio zabrinut. Osumnjičen sam da sam falsifikovao dokument - dopis tadašnjeg sekretara unutrašnjih poslova Radmila Bogdanovića upućenog tadašnjem predsedniku SRJ Bori Joviću, u kojim ga potpisnik izveštava da je Milošević oboleo od šećerne bolesti i da ima šizofreniju, a žena mu je promiskuitetna osoba.

Predložio sam sudiji da Miloševića pregledaju lekari neuropsihijatri i da ako zaključe da je predsednik zdrav, da me osude na maksimalnu zatvorsku kaznu. Na iznenađenje advokata Anđelkovića, sudija je predlog ocenio korektnim i ponudio tužiocu da predloži lekare-veštake. Tužilac se zacrveneo u licu, zamolio je da dobije spise predmeta da se naknadno izjasni. Pogađate, predmet nikada nije vraćen sudiji, a sudija i ja smo popili po jednu rakiju. I sudija i tužilac su u životu i mogu potvrditi istinitost ovog događaja.

Bilo je i u Miloševićevo vreme poslušnih sudija i tužilaca, ali najveći deo je pružao otpor da presuđuje po diktatu. Pred sam kraj Miloševićeve vladavine, otpušteno je deset sudija Okružnog suda u Beogradu. Bili su najbolji i najmoralniji. Vraćeni su u pravosuđe nakon pada Miloševića s vlasti.

Danas je Miloševićev miljenik i ministar u njegovoj Vladi Aleksandar Vučić, postao diktator kome u svetu nema ravnog.

Surovu diktaturu sprovodi uz pomoć nekoliko predsednika sudova i javnih tužilaca.

Vrhovni javni tužilac je Zagorka Dolovac, u trećem je mandatu, i zbog ćutanja povodom svih zločina Vučićevog režima, nagrađena je najvišim francuskim odlikovanjem za strance - Legijom časti. To je ova nečasna žena (?) dobila, u organizaciji Suzane Vasiljević, agenta francuske obaveštajne službe i ''savetnice za medije'' . Ona će otići iz tužilaštva, zajedno sa Vučićem i njegovom kamarilom.

Radni dan gospođe Dolovac, nakon dolaska iz Novog Sada, počinje kraćim sastankom - kolegijumom tužilaca, a onda sa svojim miljenicama odlazi na radni doručak. Sekretarica naručuje da se pripremi sjenički mlad sir i kajmak, njeguška pršuta, naručuje se vruće pečenje, morski plodovi... Tužno je kako neukusne žene iz Vrhovnog tužilaštva Srbije provode vreme u tračevima, spletkama, praveći kadrovske kombinacije, koga da izaberu za javnog tužioca i u kojem tužilaštvu.

Stubovi na kojima počiva Vučićev kartel i njihova zlodela su glavni viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović, predsednik Višeg suda u Beogradu (u čijem sastavu su Odeljenja za organizovani kriminal, Odeljenje za ratne zločine i Odeljenje za korupciju) Dragan Milošević, koji je sudija Apelacionog suda.

U apelacionom sudu u Beogradu ističe se zamenik predsednika suda Rastko Popović, čija supruga Maja Popović je ministarka pravde, u dva mandata.

Prema ''stanju u spisima'' Evropskog tužilaštva i njegovih istražitelja, najmanje 7 sudija će biti procesuirano zbog saradnje sa mafijom i Vučićevim kartelom. A u Apelacionom sudu, koji pokriva teritorije Beograda, Pančeva i Valjeva, još sudi najmanje dve trećine sudija koje su iz šinjela Vučićevog kartela i koji slepo izvršavaju sve naloge koji dođu ''odozgo''.

Iako se nalazi među osumnjičenima, pokazalo se da je predsednik Apelacionog suda Duško Milenković često pružao aktivan otpor Vučićevim ministrima i mafiji da utiče na sudije kako da presuđuju, što su pokazali transkripti presretnutih razgovora. Najviše mu je pretio Nikola Petrović

Kuma srpskog pravosuđa je Jasmina Vasović, predsednica Vrhovnog suda, a njena kuma je ministarka pravde Maja Popović!

U srpskim sudovima se osuđuju nevini, a muče u zatvorima i bolnicama, u kojima, kao ''opasni'' po Vučića, umiru u mukama. I moje iskustvo potvrđuje da smo dotakli dno života. Od 8. maja prošle godine do 12. januara ove godine proveo sam u zatvoru, zatvorskoj bolnici i kućnom pritvoru, zbog sumnje da sam pozivao na nasilno obaranje ustavnog poretka.

Za takvu vrstu ''institucionalne zaštite'', Vučićev kartel, predvođen kumom Nikolom Petrovićem, direktorom BIA Aleksandrom Vulinom, ministarkom pravde i svojom medijskom savetnicom Suzanom Vasiljević, utvrđuje spiskove koga uhapsiti, osuditi, usmrtiti. U tekstu o srpskim zatvorima opisane su muke Isusove u kojima se umire u prokletim avlijama zemlje Srbije. Počelo je rasulo u tužilaštvima i sudovima. Ipak, još se u sedlu i zlodelima, povezanim zajedničkim kriminalnim akcijama, drže predsednik Višeg suda u Beogradu Dragan Milošević, ministarkin muž Rastko Popović, kuma Jasmina Vasović, a sve uz ''nabacivanje lopte'' od strane višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića i gospođe Dolovac.

Istraživačka mreža KRIK, u kojoj radi grupa mladih novinara istraživača, opisala je u svom novinarskom poduhvatu Prosudi ko sudi, ko je sudija Dragan Milošević.

On i njegova vanbračna supruga Maja Vadnjal počeli su karijeru u tadašnjem Trećem opštinskom sudu u Beogradu, kao pripravnici. Maja Vadnjal je upisana u vlasničke knjige zajedno sa Draganom Miloševićem. Istražitelji tragaju za njenim računima, jer je dobijene pare od mafije sudija Milošević stavljao i na njen račun, da ne bude sumnjiv.

Maja je danas sudija Prekršajnog apelacionog suda. Rođena je 1973, a Dragan je godinu dana stariji. On se dokazao kao sudija i predsednik veća u Odeljenju za organizovani kriminal. Raspolaže sa preko tri miliona evra. O njegovim predmetima i učešću u suđenju, možete više detalja saznati na sajtu KRIK-a.

Krajem maja, prošle godine, gospodin Milošević je prebačen iz Apelacionog suda, za vršioca funkcije predsednika Višeg suda, a potom je u novembru izabran za predsednika ovog suda.

Odmah je doveo svoje sudije i ljude, da izvršavaju njegve zadatke. Unapredio je polusvet kao što su sudije Nikola Mikić, Zorica Avramović, okružio se mladim pripravnicama i devojkama koje žele karijeru.

Do sudije Miloševića, u kabinet, ne mogu doći sudije ovog suda, on naređenja izdaje preko svojih seiza. Unapređen je, sa mogućnošću velike pljačke, nakon što je obavio naređenje da potpisnika ovog teksta liši života. Sudija, koji je u sud doveden zajedno sa Miloševićem, Dušanom Agatonovićem. On u specijalnim slučajevima, tako je on odredio, predsedava vankrivičnim većem, u kojem su još sudije Zorica Avramović i Nikola Mikić, moralne nakaze.

Prvostepeno krivično veće je uvek spremno da pomogne režimu. Zato je Milošević sebe godišnjim planom rasporedio i za predsednika krivičnog vanraspravnog veća u Odeljenju za organizovani kriminal. Po tom osnovu on ima duplu platu, vozača, obezbeđenje... Dušan Agatonović je nakon što je osudio potpisanog novinara, izabran za sudiju Apelacionog suda u Beogradu. Njega je zamenio čovek istih moralnih svojstava, sudija Živko Jevđenijević koji je doveden iz Prvog osnovnog suda.

Sudija Milošević je prebačen u Odeljenje za organizovani kriminal, nakon što je javno bludničio sa ženom tadašnjeg vršioca dužnosti predsednika suda.

Najnoviji zločin će, verujemo, oterati s tog položaja Maju Popović, ministarku pravde, načelnika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i tužioca Nenada Stefanovića.

Upravnik OK Zatvora u Padinskoj Skeli Vladimir Bukvić smenjen je prošle nedelje sa te dužnosti posle nasilne smrti zatvorenika S.B. starog 75 godina, koji je bio na izdržavanju kazne zatvora od 30 dana, zbog ''remećenja javnog reda i mira''. Zatvorenik je preminuo u zatvoru u Padinskoj Skeli od, kako se sumnja, od posledica silovanja drškom od metle. Povodom ove smrti oglasila se Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštenjem, nakon 50 dana od smrti zatvorenika, kada je njegov slučaj preseljen u skupštinsku salu.

''Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pokrenula je disciplinske postupke protiv sedam službenika u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu (Padinskoj Skeli) zbog sumnje da su počinili težu povredu radne dužnosti. Ovi službenici nisu obavestili pretpostavljene o vanrednom događaju u kome su učestvovala četvorica prekršajno kažnjenih lica za koje se sumnja da su naneli povrede prekršajno kažnjenom licu S.B. koji je preminuo 4. februara 2024. godine'', navodi se u saopštenju.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ističe da "neće tolerisati ponašanje onih zaposlenih koji zaobilaze jasno propisane procedure prilikom obavljanja njihovih radnih dužnosti i zbog toga će biti najstrože sankcionisani!" Verovatno ukorom!

- Ističemo i da smo o svim svojim saznanjima obavestili nadležno tužilaštvo koje će utvrditi da li ima elemenata krivičnog gonjenja - dodaju iz Uprave! Kakav cinizam.

Upravnik Vladimir Bukvić, obavljao je ovu funkciju od 2018. godine. Niko iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija nije ni smenjen, ni uhapšen, zbog prikrivanja ubistva. Nesrećni S.B (star 74 godine) je u zatvoru silovan, nasilnici su mu urinirali u usta, a svom dužinom su mu dršku od metle gurali u čmar i pokidali mu unutrašnje organe. Uprava je, uz odobrenje iz Ministarstva pravde, direktora Uprave Dejana Carevića i službenice Daliborke Kujačić, odlučila da ćuti o tome. Tek kada je general Ponoš i opozicioni poslanici, nakon vesti u medijima, obavestio javnost o ovom zločinu, oglasio se javni tužilac Stefanović saopštenjem da je 20. marta trojici osumnjičenih određen pritvor. Navodno, obudukcioni nalaz je stigao 8. marta, pa mu je trebalo 12 dana da dobije aber, kako da zločin prikrije. Šta je čekao 12, odnosno 50 dana, jer je obavešten odmah o nasilju nad umrlim osuđenikom. A morao je već 4. febrauara da stavi zahtev za sprovođenje istrage i određivanje pritvora, jer su zatvorenici potvrdili divljačko nasilje pomenutih zatvorenika. Stražari i upravnik će, navodno, disciplinski odgovarati, umesto da su pod istragom za prikrivanje ubistva.

Verujemo da će opozicioni poslanici tražiti pomoć Evropskog tužilaštva da se procesuira srpska pravosudna i zavorska mafija!

Vučićev kartel se nada da su još pod zaštitom. Tu je nemutirana vrhovna tužiteljka Zagorka Dolovac, te viši javni tužilac Nenad Stefanović, bez čijeg se zahteva postupak ne može pokrenuti.

U Hrvatskoj je prošlog meseca postavljena tužiteljka koja će biti član Evropskog javnog tužilaštva i po njihovom odobrenju će podizati optužnice. Suđenja će biti javna i ne mogu se prikrivati.

Međutim, ruka Laure Koveši se približila glavama Vučićeve mafije, pa i njega samog.

Javni tužilac Crne Gore nastaviće da poštuje dogovor koji je postigla njegova prethodnica Maja Jovanović sa tužiteljkom Laurom Koveši. Oko 200 optužnica je namenjeno mafiji iz Srbije. Procesuiraće ih Specijalno tužilaštvo u Podgorici, kome su dostavljeni dokazi sprege crnogorske, srpske i hrvatske mafije.

tome u ovom broju piše Luka Mitrović u tekstu ''Grom iz vedra neba''.

Osim podgoričkog tužilaštva, u pomoć borbi protiv srpskih mafijaša priskočiće i tužilaštvo iz Hrvatske, Slovenije i Bugarske, a i tužilaštva drugih evropskih zemalja, koje će Vučićevu mafiju staviti na svoje poternice.

1

Kako procesuirati tužioce zaštitnike mafije

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je oslobađajuću presudu koju je doneo sudija Višeg suda u Beogradu Zoran Božović, u procesu protiv Srđana Žunića, zbog ''pozivanja na nasilno obaranje ustavnog poretka''. Protiv urednika Srbin info Dejana Petra Zlatanovića, vođe narodnih patrola Damnjana Kneževića i potpisanog novinara još vode sudije Dragomir Gerasimović, a protiv mene novopostavljeni ''specijalac'' Živko Jevđenijević, koji je zamenio Dušana Agatonovića. Sudija Marina Anđelkovičć oslobodila je i nakon 9 meseci provedenih u pritvoru, pustila na slobodu Tihomira Trišića, koji je bio optužen za ''ugrožavnje sigurnosti'' dvoje ministara, koji se nisu pridružili gonjenju, što je neophodan uslov da bi optuženi bio oglašen krivim.

Evropska komisija će podržati uvođenje sankcija Srbiji, ako ne započne procese ili sve optužene, uključujući i Vučića, ne izvede pred sud i pošalje u zatvor. A zatvori su nam proklete avlije, o kojima u ovom broju piše Vladimir Molotok, u tekstu Proklete avlije zemlje Srbije.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane