Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Stav

IMPERIJALIZAM

Branko Dragaš

Analizu imperijalizma ću najbolje da objasnim kroz dva primera razvoja Zapadnog kolonijalizma: uspon Habzburgovaca i stvaranje i istorija SAD-a. Učiniću to, zbog značaja ove teme i obima istorijske građe, kroz dva teksta. Manji broj ljudi, koji čitaju i koji se permenento obrazuju, nažalost njih je sve manje, znaju pravu istoriju Zapadnog imperijalizma, dok većina građana, koja je prihvatila da bude zombirana glamurom potrošačke civilizacije u raspadu, zaslepljena je holivudskim prevarama i otvorenih usta, zadivljeni, zasenjeni, lobotomirani, halapljivo gutaju svako smeće koje im Zapad servira kao najveće dostignuće demokratije, vladavine prava i zaštita ljudskih sloboda.

Kako se danas, nakon 2.700 godina razvoja Zapadna civilizacija eksponencijalnom funkcijom propasti sve brže urušava, onda je vrlo važno za Srbiju da građani shvate pravu suštinu nastalih istorijskih procesa i da pametna, odgovorna, preduzimljiva i odlučna srbska elita, koja je počela već da se stvara, preuzme upravljanje okupiranom državom i zavedenim narodom, jer narod ne može sam sebe da vodi i mora da ima svoju prosvećenu elitu koja razume te istorijske procese i spremna je da se žrtvuje za svoje nove političke ideje za spas Srbije.

Nema potrebe da dokazujem da puno jedno stoleće, počevši od 1914.godine, srbska prepotentna i glupava kvazielita ne razume istorijske procese, da donosi, nažalost, pogrešne političke odluke, koje nas uvode u sve veće naionalne tragedije, sve do današnjeg potpunog gubitka suverenosti države i biloškog istrebljenja naroda, da neshvatljivom lakoćom žrtvuje svoj drevni narod i da, što me posebno izluđuje i nervira, istovremeno optužuje taj dobar, plemenit, pošten i samopožrtvovani narod da je stoka, raja, rulja, primitivna i glupa gomila, koju treba bičevati, kažnjavati i prepustiti Zapadnim satrapima da upravljaju i kolonizuju te divljake i nepokorne varvare.

Tako je izdajnička kvazieleita prihvatila Zapadni narativ o nama Srbima, narativ koji traje već 2.700 godina i koji se zasniva na falsifikovanju naše drevne istorije, poništavanju svega što je srbska civilizacija, tradicija i kultura stvorila, da bi Grci i Rimljani sve to oteli, preuzeli, prisvojili i stvorili svoju Zapadnu civilizaciju na prevarama, pljačkama, porobljavanjima, ubijanju, genocidu i bezdušnoj eksploataciji.

Prvi genocid u ljudskoj civilizaciji počinili su primitivni i nasilni preci Zapadnih naroda, koji su oko 3.000 g.p.n.e došli iz azijskih stepa, divlji, okrutni, gramzivi i nemilosrdni, koji su uništili razvijenu i kulturnu Vinčansku civilizaciju, preko 2.500 godina u toj našoj civilizaciji nije bilo ratovanja, pokoravanja drugih ljudi i ubijanja, da bi onda bila osvojena i razorena od strane tih mutavih i nepismenih varvara.

To je, gospodo drugovi, početna tačka bilo kakve rasprave i svođenja računa Zapada sa nama Srbima. Uvek se moramo da vratimo na tu početnu tačku. Nikako ne smemo da je preskočimo ili zaboravimo.Naše potomstvo moramo da naučimo pravoj istoriji evropske civilizacije, moramo da ih ohrabrimo da brane svoje drevno poreklo, nikada to ne smeju da zaborave i danas, kada hoće da nas optuže za lažni genocid i da nas biološki unište, istrebe i izbrišu iz istorije,moramo sa tom razbojničkom politikom Zapada da, napokon, svedemo račune.

Mislim da je došlo vreme za svođenje računa. Precizno, dvojnoknjigovodstvenim načelom moramo da napravimo saldo naših gubitaka sa Zapadom. Sve ćemo da im knjižimo. Nećemo im zaboraviti što su preoteli našu civilizaciju i kulturu, što su falsifikovali istoriju, oteli naš jezik, pismenost, naše bogove, prisvojili Ilijadu i Odiseju, pokrali pravne propise o uređenju države, što su satrli Etrurke, oteli i silovali Srbinjanke, razapinjali naše Pelazge, Ilire, Dalmate, Vende, Gete, Tračane, Dačane, skrivali da je 18 careva srbskog poreklo do podele Rimskog carstva, da je još 22 cara Romejskog carstva bilo iz srbskih zemalja

Da su izmislili nekakvo doseljavanje Srba na Balkan u 7. stoleću, kako bi nas ponizili i prikazali da smo mi uljezi na zemlji Zapadnjaka, da su nam stolećima otimali teritorije i pretvararali delove našeg naroda u druge, izmišljene narode, da su krvnici krstaši palili 1202.godine naše primorske gradove, da su nam razorili severna srbska svetilišta u Arkoni i nasilno asimilovali Severne Srbe, da su otrovali svetog Cara Dušana, koji je mogao da spasi Romejsko carstvo od sigurne propasti i da Osmanlije vrati, za sva vremena, u njihovu azijsku postojbinu...

Da su nas izadli u Kosovskom boju i pogano ostavili da izginemo, da nisu mogli da nam oproste što smo jedini 1439.g. odbili papsko unijaćenje i tako spasili pravoslavlje, da su prepustili podivljalim Osmanlijama da nas nabijaju na kolac, kako bi prekinuli srbsku renesansu, dok su oni preoteli naše fresko slikarstvo, da smo za njih uvek bili remetilački faktor na Balkanu, jeretici i šizmatici, koje treba ubijati kao nižu rasu, istrebiti ih i porobiti, što su činili Rakocijevi kuruci, pa sve preko masakra Austro-ugarskih kaznenih ekspedicija u Mačvi, nacističkih logora i streljanja sto Srba za jednog Nemca, ustaških pokolja u Jasenovcu i širom rasističke NDH-a, do zlikovačkog NATO bombardovanja osiromašenim uranijumom, uvođenjem sankcija, satanizacijom Srba, nijedan narod u XX stoleću nije doživeo takvo ponižavanje i vređanje, proglašavanjem od EU talibana da smo genocidan narod, da moramo da se pokorimo, da pristanemo da nas biološki istrebe i da Srbija postane skladište za njihov nuklearni otpad.

Vreme je da svedemo račune! Sve masku su danas pale!

Zapadni imperijalizam je u završnoj fazi svoje propasti. Nema više gde da se širi. Nema više koga da porobljava, ubija i pljačka. Rusija je ustala. Sibirski medved se probudio iz dubokog zimskog sna komunizma. Narodi Azije i Afrike su se pobunili. Neoliberalni kapitalizam propada. Neokolonijalizam se ruši.

Balkan trpi, stenje, ćuti i čeka. Svi čekaju Srbe! Čekaju da se Srbi prvi pobune i oslobode okupacije Zapadnog imperijalizma. Srbi su istorijski predodređeni da osvajaju svoju slobodu. Srbi će se prvi ponovo osloboditi. Oslobodićemo i druge balkanske narode. Ali, nećemo da pravimo greške iz prošlosti.Branićemo samo naše nacionlne interese.Nema ljubavi i demagogije o bratstvu i jedinstvu. Samo možemo da sarađujemo ako smo napravili dobru nacionalnu kalkulaciju.

Habsburgovci - Iznosim podatke iz knjige Martina Rejdlija „HABSBURGOVCI -VLADARI SVETA".Kako je nastala dinastija Habzburga, koja je vladala skoro hiljadu godina?Uvek je interesantno da saznamo kako nastaju moćne dinastije.Isto kao što je interesantno da saznamo kako nastaje prvi kapital bogataša.Za koga, ti isti bogataši i njihovi plaćeni trabanti, govore kako se za prvi milion nikada ne pita.Zašto se ne bi pitalo? Šta se onda krije?

Krije se istina o nastanku tog prvog kapitala, jer se raskrinkava mit o pošteno stečenom bogatstvu.Na samom početku knjige, autor piše da „ knjige o ranoj istoriji Habzburga često podsećaju na kriminalističke romane" / str.30/Prve Habzburge srećemo u X stoleću u oblasti vojvodstva Švabija, regija Argau u Švajcarskoj, koja je pripadala Svetom rimskom carstvu.Prvi Hazburg je bio grof Lancelin / 948- 990/, sin Guntrama Bogatog / 920-973/, grofa u Brajsgau, koga je kralj Oton Veliki kaznio zbog izdaje oduzeo mu deo zemlje, ali je sve to vratio unuk Radbot / 985 -1045/, koji je sagradio, blizu reke Ar 1020.g. Habzburški zamak i osnovao 1027.g.opatiju Muriju.

Kasnije su monasi opatije Murija 1114.g. pisali, znajući da je Radbotov sin biskup Verner Pobožni / 1025 - 1096/ krivotvorio povelju o osnivanju opatije i prikazao da je on, šest decenija ranije, osnovao manastir, njegova majka Ida se nigde ne pominje, što su potvrdili veće kardinala u Rimu i car Svetog rimskog carstva Hajnrih V,pa su monasi odlučili, uplašeni da im Habzburzi ne preotmu opatiski imetak, da napišu istinu o osnivačima.Kakvi su bili, dakle, prvi Habzburzi?

Evo svedočanstva monaha manastira Muri.„ ...osnivačka porodica je opisana banda lopova i pljačkaša, koji su zemlju manastiru poklonili da bi umirili savest....prvi Habzburzi su bili pljačkaške glavešine, koji su jahali širom zemlje ubijajući i harajući." / str.32/Kako bi zaštitili sebe i svoj opljačkani kapital Radbot je sazidao prvi zamak Habzurg.Znači, uzdizanje prvih Habzburga je bilo ubijanjem, pljačkanjem, otimanjem i krivotvorenjem.

Njihova zemlja je obuhvatala trgovačke puteve između severne Italije i Francuske, na kojima su oni podigli carinske postaje, posebno na mostovima u Badenu i Brugu, pa je najveći iznos njihovih prihoda dolazio iz naplate carina.Ali, autor ističe da: „prvobitni uspon njihove moći počiva na genealoškoj istrajnosti....Habzburi su bili vrlo uspešni u opstajanju. Iz pokolenja u pokolenje rađali su muške naslednike....

Dugovečnost je donosila prilike da se prisvoji bogatstvo kratkovekijih porodica s kojima su se Habzburzi povezivali brakovima." / str 39/Neverovatno je kako su imali sreće da prisvajaju imanja bogatih plemićkih porodica, koje nisu imale potomke, pa su to Habzburbovci vešto koristili da uvećavaju svoja bogatstva i da šire svoju moć.Tako se grof Rudolf fon Habzburg / 1218-1291/ okoristio padom moćne porodice Hoenštaufen i oteo je njihova imanja. Bio je, prema sopstvenom priznanju, nezajažljiv, gramziv i nemilosrdan ratnik, koji je 1270. pobio neke vitezove u Strazburu i Bazelu, pokupio sve prikupljene poreze, iznos je bio neviđeno velik, razorio zamkove, manastire, spalio sela, useve i sravnio sa zemljom sve što mu se na putu našlo, pljačkajući i odnoseći sve što je našao.Izabran je u Ahenu 29.septembra 1273. godine i krunisan je kraljevom krunom.

Primorao je najmoćnijeg velikaša Svetog rimskog carstva, češkog kralja Otokara II Pšemisla, Zlatnog kralja, da padne na kolena, dok je on, želeći da ga ponizi, sedeo na stolici u najjeftinijem odelu.Uzeo mu je češko kraljevstvo kao svoj feud i Austriju je dodelio sebi u posed.Ali, moćnoj i bogatoj porodici je nedostajalo slavno poreklo, kako bi se nametnula u Evropi.O tome se pobrinuo Rudolf Habzburški / 1339 - 1365/, koji je naložio svojim pisarima da skroje pet lažnih povelja, koje će da postave Habzburge kao čelnike velikaše Svetog rimskog carstva, povezujući njihovu baštinu sa Austrijom i Rimom. „ Rudolfovo delo je bilo najambicioznija krivotvorina u srednjevekovnoj Evropi još od Konstantinove darovnice iz VIII stoleća, koja je naimenovala papu za vrhovnog vladara svekolikog hrišćanskog sveta.

Bilo je pritom i bolje izvedeno." / str.58/ Prevarant Fridrih / 1415 - 1493/ otišao je u falsifikovanju istorije mnogo dalje i izmislio je grbove svih vladara Austije unazad do doba pre Hrista, povezivao je da potiču od cara Julija Cezara, dok je njegov sin Maksimilijan, šireči svoje posede, sina Filipa i kćerku Margeritu venčao 1497.godine sa izdancima španske kraljevske loze. „ Ratovima, brakovima i čistom srećom Maksimilijan je pretvorio Habsburge iz osrednje srednjoevropske dinastij eu čelnu silu Evrope, odmah do Francuske." / str.89/ Karlo V / 1500-1558/ postao je vladar sveta i krasila ga je izobličena i produžena donja vilica, što će postati znamenje Hanbzburgovaca. Incestuozni brakovi, kako bi se sačuvalo bogatsvo i moć porodice, doveli su do učestalih fizičkih deformiteta i degeneracije porodice.

„ Od 73 braka sklopljenih među dvema granama porodice između 1450. i 1750.godine, četiri su bila između strica i bratanice ili ujaka i sestričine, jedanaest ih je bilo među rođacima u prvom kolenu, četiri među srodnicima u prvom kolenu, ali iz dveju generacija, osam među rođacima u drugom kolenu i preostali mešu udaljenom rodbinom."

/ str.128/. To je dovelo : „ da su zbog rodbinskih ukrštanja među njima učestali i fizički deformiteti i mentalna oboljenja. Izbačena donja vilica i oborena donja usna..postali su prenaglašeni preko granice deformiteta." Sve ostalo je poznata istorija.Pročitajte i podsetite se, ako ste zaboravili. Oni koji ništa ne znaju, neka nauče.Meni je interesantno bilo kako su Habsburgovci završili. Metafora je poučna. Nasledniku Franca Josifa / 1830 -1916/, njegovom sinovcu Karlu, poslednjem caru Austro-Ugarske, došao je u dvorac Šenbrun 11.novembra 1918.godine vođa austrijskih socijalista Karl Rener i otpratio ga iz dvorca rečima:„ Her Habzburg čeka vas taksi!".

Na kraju prvog dela teksta o Imperijalizmu, želim ovde da ponovim, zbog zlonamernih neznalica i glupavih lajavaca, da imperije ne propadaju preko noći, za mesec dana ili godinu, već da nam bogato istorijsko iskustvo pokazuje da imperije propadaju stolećima unazad. Kada sam od 1990.godine nagovestio propast Zapada, radeći decenijama sa Zapadom i poslovno boraveći na Zapadu, imao sam firme u dvadesetak zemalja, onda su moje prognoze nastale iz praktičnog iskustva rada na tržištu Zapada i prikupljanjem makroekonomskih podataka država Zapada, koje intezivno pratim, skupljam, ukrštam i analiziram od 1984.godine.

Nagovestio sam, dakle, da će sigurno da dođe do finansijskog sloma Zapada, jer je čitava njegova finansijska moć počivala na štampanju lažnog novca. To je najveća prevara u istoriji čovečanstva. Prevara koja je donela Zapadnim zemljama ogromno bogatstvo i političku moć. Danas prisustvujemo ubrzanoj propasti Zapada. Eksponencijalnom krivuljom raste ludilo šizofrenih elita Zapada, koje su spremne, kako stvari stoje na ratištu u Ukrajini, da započnu Treći svetski rat.Uvereni su da je to jedini način da oni sačuvaju svoju hegemoniju i da nas vrate u vreme uspona neokolonijalnog imperijalizma.

Ali, na svu sreću, to više nije moguće. Promašenu politiku Zapada platiće građani drastičnim padom životnog standarda, jer više ne mogu da žive eksplatišući druge narode i države. Ako, pak, budu toliko nesmotreni, zavedeni i glupi, pa se odluče da obuku vojnu uniformu i da tako zaštite oteti kapital i političku moć kriminalne oligarhije, onda će tu svoju nesmotrenost da plate i životom. Nema više povratka na staro vreme Imperijalizma. Došlo je Novo doba.

Za one moje kritičare, koji brane veleizdajničku vlast, autošoviniste u teranju i korumpirane, estradne Happy patrJote, koji me optužuju da više od tri decenije govorim o propasti Zapada, postavljam sledeće pitanje - šta onda kažete za nemačkog istoričara i filosofa Osvalda Špenglera ( 1880-1936), koji je u leto 1918.godine objavio svoje čuveno delo -„ PROPAST ZAPADA"?

Čitavo stoleće pre mene piše i opominje šta će da se dogodi. I? Kako njega nazivate? Da li je on teroretičar zavere ili možda radi za Ruse? O narodnoj istoriji Amerike, koji mnogi neznaju, pišem u sledećem broju.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane