Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

uvodnik

(Pr)osudite sami

Duboko grlo

Milovan Brkić


Nedavno je jedan biznismen posetio Nezavisno udruženje novinara Srbije, očekujući da mu preporuče novinare koji bi radili u listu koji namerava da pokrene. Fina gospoda iz NUNS-a, iz kojeg su me, kao osnivača, izbacili iz članstva u vreme zloglasne akcije "Sablja", nekoliko sati pre nego što me je valjevski Taras Buljba strpao u zatvor jer sam vređao njegov lik i delo, iznenađeno su saopštili sagovorniku da oni ''nemaju novinare na spisku''.
Ćaskajući sa gostom požalili su se da je novinarstvo danas opterećeno policijskim listovima, pominjući novine koje uređujem, a koje pišu visokopozicionari službenici bezbedonosnih službi, ili nam informacije dostavljaju.
Potraga za dubokim grlom, koje navodno, šalje poverljive informacije našim novinarima, neprestana je. I na tom su poslu angažovani mnogi pripadnici tajnih službi! E, pa sad, ko je tu lud?
Priznajemo da mi ne prodajemo kikiriki, već informacije, i da naši informatori ''odozgo'' imaju iste motive kada nam ih šalju, da Srbiju učinimo modernom demokratskom državom, u kojoj će institucije društva biti iznad interesa svakog pojedinca.
Tabloid je pokrenuo serije tekstova o pljačkama u zdravstvu, elektroprivredi, načeo je carinsku, drumsku, pravosudnu, diplomatsku i druge ''mafije''.
Komentari na hiljade dokaza i dokumenata, koje smo uz tekstove kliširali, od strane režimskih novinara i političke elite, svodila se na pitanje - ko iza njih stoji, ko im daje podatke.
Ne, nije važno da li su podaci tačni, a jesu, važno je ko ih je odao, ko je iz njihovih redova ih izneverio, i odvažio se da sa njihovim kriminalom upozna javnost.
Ovih dana i Vlada Srbije, preko nestatusnog republičkog tužioca traži duboko grlo, ministra koji je odao službenu tajnu, da je Vlada Srbije, da bi se dodvorila gospođi državnom sekretaru SAD-a Hilari Klinton, odlučila da njenom štićeniku, koga je pretukao Miladin Kovačević, iz budžeta isplati milion dolara, da se gospođa Hilari umilostivi.
Pred sudovima je do sada doneto na stotine presuda u kojim smo bili tuženi od strane velmoža, koje smo opisivali kao bezobzirne pljačkaše državne imovine i para. Mi smo oslobođeni, a i oni su na slobodi.
Jeste, tačno je što smo pisali, ali nemamo nezavisnu policiju, nezavisno tužilaštvo i sudove koji bi mogli da prozvane velmože privedu zakonu.
U više od hiljadu tekstova Tabloid je opisivao korupciju i kriminal političke i državne elite. U svakom ozbiljnom društvu tužilac bi bez oklevanja izdao nalog policiji da se prozvani privedu, ispitaju činjenice i krene u postupak.
Skoro uvek su nas pitali, kada su nas, umesto velmoža, zvali u policiju pod sumnjom da smo krivi što prljamo važne drugove, ko stoji iza nas, ko nam je dostavio dokumenta. O tome da li treba pokrenuti postupak protiv pljačkaša iz vrha države i stranaka, niko od naših islednika nije ni pomišljao. Takvi nalozi dolaze sa vrha.
U NUNS-u su budućem izdavaču jednih novina u poverenju saopštili da ja pišem to što pišem, jer iza mene stoje Rusi!
Možda iza mene neko i stoji, ali iza njih mnogi leže, jer kada stigne ''odozgo'' da nekog treba sahraniti, gomila pujdaša poput divljih pasa krene u kampanju. Nekažnjeno, Jer, iza njih stoji VLAST.

www.milovanbrkic.com


www.milovanbrkic.com

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane