Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Niš

Majora policije Vlastimira Tanasijevića niško pravosuđe oteralo u smrt

 

Ođe su  oni zakon

 

Pošten čovek, savestan policajac, oficir-patriota, Vlastimir Tanasijević našao se na nišanu organizovane grupe iz niškog pravosuđa koja ga je oterala u smrt. O njegovoj sudbini za Tabloid piše naš urednik Milan Glamočanin, nekadašnji načelnik  Uprave za strance i pogranične poslove savezne policije

 

Milan Glamočanin

Major MUP-a Srbije Uprave za strance i pogranične poslove Vlastimir Tanasijević mobilisan je 1999. godine u rezervni sastav Vojske Jugoslavije, i u činu kapetana raspoređen na poslove referenta bezbednosti u Komandi 252 Oklopne brigade. Iako je skoro godinu dana bio na bolovanju, major se javio na mobilizacijski poziv, a po okončanju ratnih dejstava vratio se u MUP Srbije, i zbog bolesti, još dve godine se lečio.
Dvojica vojnih rezervista nalaze vezu u Vojnom sudu u Nišu, i nakon tri godine prijavljuju majora za ''iznuđivanje iskaza'' i za ''zlostavu u službi''.
Za vreme ratnih dejstava NATO alijanse  vojni rezervisti Rade Sretović iz Kraljeva (Zelena Gora 20) i Živko Ružin iz Ribnice (N. Tesle 46) organizuju peticiju kojom traže da njihova jedinica bude povučena sa položaja. Ružina i Sretovića, kao kolovođe pobune jedinice koja se nalazi na izvršenju borbenog zadatka, rezervni kapetan Vlastimir Tanasijević prijavljuje tužilaštvu, po službenoj dužnosti.
Četiri godine kasnije, kada se vratio sa višegodišnjeg bolovanja, major MUP-a Srbije dobija obaveštenje da dislocirani Opštinski sud u Orahovcu, sa sedištem u Kraljevu, vodi protiv njega krivični postupak zbog krivičnog dela lake telesne povrede.
Major se sam javlja istražnom sudiji Opštinskog suda u Orahovcu. Međutim, uskoro saznaje da zbog istog događaja, protiv njega sada vodi postupak i Vojni sud u Nišu. Kolovođe pobune ratne jedinice našli su vezu kod  kapetana prve klase Đure Blagojevića, tada zamenika Vojnog tužioca u Nišu, i istražnog sudije Vojnog suda u Nišu, kapetana prve klase  Mirka Krstovića.
Major se odaziva pozivu suda, upoznaje ih da je zbog istog događaja pod istragom pred Opštinskim sudom u Orahovcu, i da se ne mogu voditi dva postupka zbog istog događaja.
Ali, kada je Vojni sud u Nišu, mogu. Razjareni zamenik vojnog tužioca i istražni sudija nastavljaju da muče Tanasijevića. Pozive mu, umesto na kućnu adresu, i sve odluke suda, dostavljaju u otvorenim kovertama, preko MUP-a Srbije, Uprave za strance i pogranične poslove.
Teško bolestan, major Tanasijević, otac dvoje dece, bez stana, napadnut je od organizovane grupe iz Niša. Sve njegove zahteve za izuzećem  tužioca i sudije odbijaju. Tužilac podiže i optužnicu, koja, u međuvremenu prelazi u nadležnost Okružnog suda u Nišu - vojnog odeljenja, jer su vojni sudovi ukinuti.
U Okružnom sudu u Nišu, na čijem je čelu čuveni Đetić, sudija  Danilo Nikolić, majora Tanasijevića dočekuje sudija Zoran Saveljić, nameran da ga dotuče. Koristeći se zloupotrebom položaja, šaljući mu pozive na nepostojeće adrese, sudija Saveljić i njegova klika, određuju smrtno bolesnom Tanasijeviću pritvor, u kojem ga drže dva meseca.
Major je optužen za krivična dela koja su u nadležnosti opštinskog suda, ali Okružni sud u Nišu nastavlja svoju akciju. Vojni sud u Nišu i Okružni sud u Nišu osudili su nekoliko stotina vojnika i oficira koji su na Kosovu ratovali protiv NATO okupatora. Izgleda da je tu akciju tužilaca i  sudija iz Niša, sa strane, i dobro plaćao.
Nakon izlaska iz pritvora major Tanasijević odlazi u penziju. Izbacuju ga iz samačkog hotela MUP-a Srbije na Bežanijskoj kosi. Vraća se da živi sa dvoje odrasle dece u trošnoj kući svoje majke u Velikom Gradištu, kod Požarevca.
Postiđen, osramoćen, major Tanasijević, dok čeka nastavak suđenja, odlazi na lečenje, ali leka nema. Umro je pre mesec dana, zaboravljen od kolega sa kojima je proveo radni vek. Bio je častan policajac, stručan, sposoban.
Krivične prijave majora Tanasijevića i predstavke upućene protiv njegovih goniča, ostale su bez odgovara. Tabloid će pokušati da pred sud izvede njegove progonitelje.
Direktor policije Milorad Veljović obećao je potpisniku ovih redova da dvoje Tanasijevićeve dece, koji su završili fakultete, i bez posla su, neće biti zaboravljeno od MUP-a Srbije.

  
  

 

 

 

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane