Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tik-tak

Tik-tak

 

Vitez Red zmaja

 

 

Ljubica J. Tinska

 

 

Rastajete se u petom mesecu trudnoće od dečka i on donosi odluku da vam se više neće čak ni javiti. On smatra to originalnim aktom, velikom gestom, čak pronalazi i valjan razlog da se samosažaljeva. Sa dvoje dece, trudna i sama, u našem vrlom gradu, Draga, usuđujem se reći, osuđeni ste na propast. Pri tom bivši dečko (nazovimo ga tako iako je već dobro zagazio u tridesete), zadržava sav Vaš nameštaj, sve Vaše i dečje stvari, u stanu koji je velikodušno dobio od mame i tate jer je napravio bebu; stančić kojim se, još dok ste bili u vezi, posebno ponosio, skoro kao da je to neko njegovo dostignuće. Verovatno zato što, iako to na skali pravih vrednosti nije nikakvo dostignuće, za njega koji je detinjstvo i mladost proveo u jednoj sobi sa celom porodicom, skrivajući porno časopise (koje je mama uvek pronalazila) i tajno masturbirajući u kupatilu u strahu da će mu ušetati mama, za njega jeste lično dostignuće. Konačno sam!

Ne javlja se ni da pita kako su deca. Pošalje samo poneki uvredljivi SMS na Vaš račun (ne bi li Vam podigao pritisak i probao da izazove spontani pobačaj), jer On je uvređen. Takođe on i dalje misli da decu ne rađaju Majke i da se "prema ženama treba odnositi bez imalo poštovanja i brige, bez obzira na to da li su ili nisu u jednini ili množini" budući da decu donose rode kako mu je mama (Anka partizanka) ispričala, baš kao što mu je pričala priče o Kraljeviću Marku, u koje on i danas veruje (uprkos učenju istorije u osnovnoj školi). Mamin mali kraljević. Grofić. Muškarčić. U stvari zabole ga, lakše mu je da glumi velikog  plemića, velikog moralistu, velikog hrišćanina, krštenog u tridesetim. Ko bi slutio da se ispod poznavaoca veštine, zvučnog imena, krije najobičniji nepedigrirani balkanski pseudomužjak.

Vi ste mislili da je on samo šarmantni alkoholičar, a kada se otreznio (tobože radi Vas), ostao je tupan (koji i dalje pije, ali na kvarnjaka i tajno, što je očigledno nedovoljno da mu da onu dozu simpatičnosti koju ste Vi pobrkali sa sarmom). A ako je već tupan, bilo bi lepo da je bar simpatičan, ali ovaj Vaš je uz to još i potuljen, licemer i interešdžija. Seks sa tupanom može biti dobar, ali nikako bez kondoma jer tragedija sledi. No sa takvim likom bitka je uvek izgubljena, njega ne može uzbuditi ništa, on je tako supercoolitaj - nema reakciju). Zarad njegove budućnosti bilo bi najbolje da se, radije nego Vama, hitno vrati boci. Ona mu je davala neku dozu mističnosti...

Njegova porodica odlučuje da stane na njegovu stranu i moćno (ah, ah!) Vam okreće leđa pod parolom "da će ipak nastaviti sve da čini za svog unuka", za koga, interesantno je pomenuti, nikada nije učinila ništa. Ah da, da ne grešite dušu, kupili su mu dve trenerke i par puta vas pozvali na ručak. Sad može da dolazi samo on, a Vi se tornjajte, ili čekajte dole ispred zgrade (ha).

U očajanju što sada kada više ne živite zajedno njegov doprinositaj: stan) nije dovoljan, Vaš siroti plemić iz provincije odlazi toliko daleko da kontaktira čak i Vašeg bivšeg muža, pokušavajući nevešto (a pišući sa Vašeg kompjutera koji je takođe zadržao u stanu), da Vam smrsi konce nazivajući Vas sponzorušom, materijalistom, interešdžijom, na šta mu ovaj hladno saopštava da svaki Otac mora brinutiitaj: plaćati) o svome detetu. Šest hiljada dinara mesečno samo za mleko, pelene i maramice je batice su(ro)va istina, a da i ne pominjem krov nad glavom (oh, luksuza!).

No, pošto je propao pokušaj izdaje, traži od vašeg bivšeg supruga da pošalje pare za kombi i šalje Vam srceparajuću poruku o tome zašto on ne može (nije da neće, nego jadničak ne može) da plaća ništa, jer nije da neće - on nema, pošto nije on lenj već nema nigde posla za njega jer on je, bože moj, fizikalac, a znate kako je teško naći posao fizikalca. Nema posla za njih, eh.

U međuvremenu, Vaša agonija se nastavlja. Vučete kese sa pijace (a teško Vam je i samu sebe da vučete), perete veš na ruke (jer ostadoste i bez mašine), gledate u nebo i nadate se zahlađenju (jer ostadoste bez frižidera), dovlačite gajbe mleka, kuvate, gurate kolica, trčite za klincima. I sve će to oprati kiša i odneti vetar i pričaće se priče o ljubavi i o tatici. A sve je to mit o Marku...

A Vi pričajte deci bajke braće Grim, Andersenove, ruske, ali nikako one srpske ili one o Tati. I nemojte oprostiti onome koji Vas je izdao dok je grmelo, jer ćete dobiti ono što zaslužujete.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane