Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(H)umorna prièa

 

(H)umorna prièa

 

Lud, zbunjen, nenormalan

 

Od droge æemo graditi škole i vrtiæe

 

 

Na TV-u prikazaše neke poršee, BMW-ove, audije i šta ti ja znam kakve automobile. Sve je to oduzeto kriminalcima. Kaže ministarka Maloviæ da æe se od novca sakupljenog na ovaj naèin graditi vrtiæi, škole... Takvih vozila i mnogo skupljih ima koliko hoæeš u ovoj državi. Samo stanite na prvu raskrsnicu i navataæete bar još hiljadu komada znatno boljih i skupljih. Sve pošteno zaraðeno

 

Piše Nebojša (èita onaj ko doruèkuje èvarke i kiseli kupus)

 

Malo sam poranio prošlog puta s tvrdnjom da æe nam isplatiti 1.800 dinara (ako ne lažu), kao naknadu za prodaju velikih državnih i javnih preduzeæa u koja smo svi ulagali ili su nam otimali i terali nas da plaæamo. Još se ni štamparska boja na novinama nije osušila, a oni nas zeznuli za sto dinara, plus kursne razlike, i eto ti u dinarima maznuše odma u startu 450 miliona dinara, iliti prevedeno u naše novce 4,5 miliona evra i još u kursnim razlikama tri miliona. Dakle, raèun je jasan: odradili su nas za 7,5 miliona evra. Ako je za moju državu, neka je, ako je za moju vlast neka, ako je za naš razvoj... i treba.

Samo, oni svaki put nešto tako maznu, a te pare se nigde ne pojave. Ili možda treba nadoknaditi onih milion dolara isplaæenih da bi se èuvenom bokseru superteške kategorije, državljaninu Srbije Miladinu Kovaèeviæu, navodno sudilo u ovoj zemlji. A ako ste zaboravili, da vas podsetim da je M.K. zbog prebijanja amerièkog studenta Brajana Štajnhauera pobegao iz SAD gde mu je bio oduzet pasoš, pa su mu u srpskom konzulatu izdali novi da bi mogao da zbriše.

Pare isplaæene, eto, mi sada nadoknadili u budžetu. Sudstvo znamo u kojoj je fazi i u kakvom je stanju, pa tako oèekujem i da se ovom siledžiji sudi na kukovo leto. A pare smo dali.

Još jedna farsa èiji kraj neæemo videti. Kao ni epilog koferèeta sa novcem. E, tu je Daèiæ zbrisao na vreme. Javili mu. Pa mu se, kao, sada javio i Barak Obmana i zvao ga da zajedno doruèkuju. Hoæe li to parèe hleba sa marmeladom i èaj, koji æe Ivica doruèkovati sa Obmanom, biti plaæeni iz naših džepova? Jer, koliko je meni poznato, kod Amerikanaca se za doruèak ne jede burek, pa æe ministar posle toga ostati gladan i mora mu se dati dodatak na dnevnice da pojede i koji hamburger. A za put obavezno da mu se spremi peèeno pile, jer  daleko je Amerika. Uostalom, nek pita Miladina, ako ga skoro vidi. Ili ponesi ti, Ivice, za svaki sluèaj èvaraka i kiselog kupusa, jer džaba su ti Amerikanci odmrzli raèune i dozvolili ulazak u njihovu zemlju, kad ti nemaš prebijenog dolara na tom raèunu! Ili imaš, a nama se ne havališ i ne èastiš - nisam ja zaboravio èiji si ti ðak bio.

A evo sada nam na TV-u prikazaše i neke poršee, BMW-ove, audije i šta ti ja znam kakve automobile. Sve je to oduzeto kriminalcima. Najskuplji auto, kažu, košta 100.000 evriæa.

Pitam se šta su toliko èekali. Pa takvih vozila i mnogo skupljih ima koliko hoæeš u ovoj državi. Samo stanite na prvu raskrsnicu i navataæete bar još hiljadu komada znatno boljih i skupljih. Sve pošteno zaraðeno. Kaže ministarka Maloviæ da æe se od novca skupljenog na ovaj naèin graditi vrtiæi, škole i šta ti ja znam šta još. Jedino nije odgovorila na pitanje ko æe u ovoj siromašnoj državi imati para da kupi te automobile i oduzete kuæe. Da li æe i prethodnim vlasnicima biti dozvoljeno da na licitacijama opet otkupe svoje vlasništvo?

Uhapsiše, po ko zna koji put, i Kristijana Goluboviæa. Pa, jebote, ja sam mislio da je taj odavno u zatvoru i da doveka neæe izaæi. A ono ispade da se on kod kuæe bavio porodiènim biznisom, pa mu uæorkirali i kevu koja je, po svemu sudeæi, vodila finansije. Lisice na ruke je izgleda dobilo i još pola njegove familije.

On je doslovce shvatio preporuku naših vlasti da su male porodiène firme oslonac razvoja ove države.

To su uklavirili još neki sa prethodnih strana ovog broja Tabloida, pa su rešili da male porodiène firme pretvore u velike prevarantske firme. Ova vlast oduzima automobile, kuæe, skuplja siæu od love, a krupne zverke èuva za sebe i finansiranje svojih potreba zvanih - partije.

Kada je voditeljka Tijaniæeve nacionalne televizije Upitnik pitala Èedu Jovanoviæa odakle mu džip, a on takoðe nema ni dana radnog staža (osim što je muljao nešto sa vlašæu), hladno je odgovorio: "Dao mi Beba". Dobro, dao ti Beba! A odakle Bebi? Ili svi vrli bivši državni èinovnici, pogotovo oni koji su bili zaposleni u BIA, mogu da poklanjaju džipove politièarima.

Klupko nikako da poène da se odmotava. A znamo ko je držao štringlu vunice na raširenim rukama, a ko je klupko motao. Taj što je motao, teško da æe pristati i da ga odmotava.

Ali, zna se ko uvek u takvim prièama najebe.

Zato æu vam napisati vic, jeste malo bajat, ali uvek ima pouku.

Krenula u Srbiji istraga ko je šta i kako stekao, pa stigla prièa i do životinja u šumi. Nasta opšta bežanija. Beži medved i sretne lisicu. Pita ga lisica: - Zašto bežiš? On joj isprièa kakva je akcija u toku. - Pa dobro, šta ti imaš? - Kako šta imam! - zaèudi se medved. - Ja bundu, žena, bundu, deca bunde. Kako da dokažem odakle mi?!

Krenu lisica sa njim: - I ja imam isti problem! Sretoše usput majmuna. Isprièaše mu šta se dogaða. Majmun reši da beži sa njima. Pita ga lisica: - Gde æeš ti? Što bežiš? Nemaš kuæu, nemaš auto. Nemaš 15.000 hektara zemlje. Ti ni dupe nemaš èime da pokriješ!

A majmun joj odgovori: - U tome i jeste stvar, kad krene hajka na bogataše, prvo mi gologuzani najebemo!"

Hvatajte, gospodo iz vlasti, vi one koji su ovu zemlju i doveli dovde. A automobile i kuæe koje imate nameru da oduzmete i prodate, tim parama gradite, proširite i opremite malo luksuznije zatvore. Jer, oni koji u njima treba da stanuju navikli su na luksuz i raskoš, pa je red da im i boravak tamo ostane u uspomeni i lepom seæanju. Ili vi nemate hrabrosti i muda da to uradite? Ako ne želite to da uradite - a ne želite, vidi se po tome jer ste sudstvo rasturili na sastavne komade, koje æe u narednih nekoliko godina teško biti povezati.

Vratiæu se još jednom na onu pominjanu emisiju Upitnik u kojoj su gosti bili Èedomir Jovanoviæ i Aleksandar Vuèiæ. Kao što je i red, razmenili su niz teških i uvredljivih reèi. Onda je Vuèiæ u svom veæ oprobanom maniru potegao gomilu papira, na kojima su navodno bile teške optužbe o kraðama i prevarama vlasti, èini mi se u nekim beogradskim opštinama, na šta ga je voditeljka upozorila da ako je sve to taèno, preda te dokumente tužilaštvu. Nema nikavih informacija da ih je predao. Stvarno, zašto ih nije predao?!

 

 

 

Hoæe li to parèe hleba sa marmeladom i èaj, koji æe Ivica doruèkovati sa Obmanom, biti plaæeni iz naših džepova. Jer, koliko je meni poznato, kod Amerikanaca se za doruèak ne jede burek, pa æe ministar posle toga ostati gladan.

 

 

Kada je voditeljka Tijaniæeve nacionalne televizije Upitnik pitala Èedu Jovanoviæa odakle mu džip, a on takoðe nema ni dana radnog staža (osim što je muljao nešto sa vlašæu), hladno je odgovorio: "Dao mi Beba".

 

 

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane