Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

Zaječar: Okružni zatvor ugrožen od vlastitog obezbeđenja

 

Kad uđe svinja, izađe prase

 

Šta se događa kad su, umesto zatvorenika i pritvorenika, u zatvoru pod prismotrom - stražari

 

Po objavljivanju teksta u Tabloidu br. 203 pod naslovom "Kriminalci zatvoreni, kriminal otvoren", upravnik Radivoje Živković i načelnik Službe za obezbeđenje Zoran Mušić u Okružnom zatvoru Zaječar počinju da prave još veće probleme.

Strogo nam je zabranjeno da komentarišemo navode iz Vaših novina, prema nama se primenjuje još veća represija, zabranjeno nam je da se privatno družimo i da međusobno razgovaramo i na ulici i u zatvoru. Na svim stražarskim mestima postavljene su tonske kamere visokog kvaliteta, koje su kupljene za snimanje radnika a ne osuđenih i pritvorenih lica. Pretnja momentalnim otkazima, psovanjem, ponovnim premeštajem u druge zatvore, a već su četvorica radnika Službe obezbeđenja premeštena u Okružni zatvor Leskovac. I dodatni cinizam načelnika Službe za obezbeđenje Zorana Mušića: iz Okružnog zatvora u Leskovcu dovodi trojicu njihovih stražara, i sve to uz podršku savetnika u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Radovana Koraća, kome je uručen poklon pred prvomajske praznine - jedno prase, dve svinjske polutke (voli čovek sve besplatno). Zato i podržava zapovednika Zorana Mušića i upravnika Radivoja Živkova.

 

Dezertirao u zatvor

 

Zbog svega toga skrećemo pažnju na biografiju pomenute "organizovane kriminalne grupe" da bi se imao potpuni uvid u situaciju u kojoj se Okružni zatvor Zaječar nalazi.

Radivoje Živković, upravnik, iz sela Vratarnice kod Zaječara, sa dugogodišnjom radnom karijerom vaspitača u KPZ Niš. Po navodima njegovih saradnika iz Niša, važio je za jednog od najkorumpiranijih vaspitača u toj ustanovi, izbegao linč radnika službe obezbeđenja na proslavi Nove godine 2008/2009. zbog unošenja mobilnih telefona za potrebe osuđenih lica, za šta su stalno krivili službu obezbeđenja. Kao kadar Demokratske stranke biva nagrađen postavljenjem za upravnika OZ Zaječar, gde vrlo uspešno primenjuje prethodno iskustvo. Kao čovek i profesionalac očigledno nema sposobnosti i afiniteta za odgovorno radno mesto na koje je postavljen.

Dok mu domaćinstvo, njegovu kuću i imanje, održava kolega stražar po ugovoru Branko Vujaklija (ugovor vredan 2.000 evra i produžavan četiri puta), naš upravnik može da se vidi kako se službenim vozilom škoda fabija, reg. oznaka ZA 713-95, ide od kafane do kafane sa majkom bivšeg pritvorenika D. S. iz sela Vražogrnac kod Zaječara. Isti pritvorenik se po predlogu upravnika lečio na odeljenju fizijatrije u zdravstvenom centru Zaječar.

Zoran Mušić, načelnik službe za obezbeđenje, iz sela Laznica kod Žagubice, kao vojni kadar dezertira 1993. godine iz Makedonije da ne bi otišao na ratište u Bosni (provereno u personalnom dosijeu vojnog odseka Zaječar).

Kao vršilac dužnosti upravnika 2008. godine stiče enormni kapital i ulaže u nekretnine, po ustaljenom kriminalnom receptu. Kao v.d. upravnika je 2008. godine omogućio privatnom preduzetniku V.S. da otvori kantinu-prodavnicu u zatvoru i od ostvarene zarade od strane vlasnika V.S. sledovalo mu je 30 odsto. Ta zloupotreba traje čitavu godinu, sve dok se osuđenici nisu požalili na cene u kantini koje su bile enormno visoke. Pritužbe osuđenika stižu i do naše Uprave za izvršenje krivičnih sankcija koji odmah šalju kontrolu. Nakon obavljene kontrole nalaže se momentalno zatvaranje kantine, stvar se zataškava, i niko ne snosi nikakvu odgovornost. Sve ovo znaju baš svi u Okružnom zatvoru Zaječar.

Poseduje ogromnu kuću, stan u naselju Kraljevica, plac sa vikendicom, i očekuje stan od države u elitnom naselju Popova plaža, za koji se hvali da će ga kupiti gotovim novcem isključivo u evrima.

Vozni park mu se sastoji od tri putnička vozila (provereno u PU Zaječar - Odseku za registraciju vozila), jedan skuter koji u gradu vozi bez kacige jer sebe smatra nedodirljivim (kaže da tako vozi "iz fazona") i par skupocenih "monti bajk" bicikala.

 

O-ho-ho IQ

 

Dostavljamo i izveštaj o socio-psihološkom karakteru načelnika Službe obezbeđenja Zorana Mušića posle testa obavljenog u Nišu dana 4. marta 2009. godine. Test se sastojao od jedne provere intelektualnih sposobnosti (KOGZ) i jednog testa ličnosti (PIE-JRS). Naš načelnik je ocenjen ovako:

"Mušić Zoran, 1965, OZ Zaječar, VII stepen stručne spreme, na testu intelektualnih sposobnosti postiže rezultat IQ 103, sa prosečnim postignućima na svim subtestovima. Na testu ličnosti prikazan je kao stidljiva osoba, sa snažnim osećajem krivice, zbog čega može da dođe u situaciju da bude izmanipulisan od strane drugih ljudi. Voli ljude ali im pristupa bez mnogo topline. Zbog nerealnih percepcija i nepromišljenih odluka sklon je spontanim neadekvatnim reakcijama i lošim procenama situacije".

Da li ovakva ličnost sme i može da radi na takvom odgovornom mestu?

Sve dok je u Ministarstvu pravde, u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija savetnik Radovan Korać moguća su i sva krivična dela i zloupotrebe službene dužnosti od strane načelnika Zorana Mušića i njegovog mentora, upravnika Radivoja Živkova. Baš kao i upravnikove sestre, vaspitačice Borislavke Paunović.

Produžena ruka ove kriminalne grupe (i najbliži saradnik načelnika službe za obezbeđenje Zorana Mušića) jeste mlađi zapovednik Zoran Ignjatović, najzaslužniji za unošenje i iznošenje poverljivih podataka iz pritvorske jedinice Okružnog zatvora u Zaječaru. Pre dvadesetak dana, u kafani "Dva bora", vlasnika bivšeg osuđenika Gorana Nisića, Zorana Ignjatovića su, u uniformi i u stanju teške alkoholisanosti, posle kraće rasprave pretukli takođe bii pritvorenici S.M. i S.M. (braća blizanci), a sve zbog neraščišćenih računa za vreme njihovog boravka u pritvoru.

Goran Spasić, načelnik službe za obuku i upošljavanje osuđenih lica, iz Zaječara, u celom gradu poznatiji kao "Spasa procenat", zato što nijedan posao u svom životu, a pogotovu u zatvoru, nije uradio a da nije ugradio procenat za sebe (dodela pogodnih radnih mesta, kategorija i pogodnosti za osuđena lica, KTK - Kožarsko tekstilni kombinat Zaječar, Rudnik Lubnica - separacija Zaječar, Auto-centar "Kusi" Zaječar...)

Borislavka Paunović iz Zaječara, vaspitač u zatvorenom odeljenju Okružnog zatvora Zaječar, poznatija kao "Euro Bokica", inače rođena sestra upravnika Radivoja Živkovića, sve svoje usluge za bolje tretmane naplaćuje u evrima. Njena sklonost korupciji posebno se ističe od kada prelazi iz poluotvorenog u zatvoreno odeljenje, a u sprezi sa upravnikom njihov cenovnik je svima poznat i - javna je tajna.

 

                                Radnici Okružnog zatvora Zaječar

 

 

 

 

Bez odgovora

 

 

Pismo koje objavljujemo glavni urednik je prosledio državnom sekretaru Slobodanu Homenu, s molbom da nam pruži informacije i odgovori da li su navodi iz pisma tačni i da li će Ministarstvo pravde Srbije reagovati na ovo pismo.

Čekali smo tri nedelje, ali odgovor nismo dobili.

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane