Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tajna vlada

Tajna vlada

Ces Mekon: neformalni centar moæi koji okuplja sve formalne

 

Sodoma i Komora

 

Razgrtanjem tajni koje okružuju poslovanje klana Nikeziæevih i njihovih preduzeæa, Ces Mekona i EI, izgleda da smo samo zagrebali po površini tajne družine koja upravlja sudbinom celog našeg naroda

 

Igor Milanoviæ

 

Kao što je Tabloid veæ pisao, jedini vlasnik Ces Mekona je Zvonimir Zvonko Nikeziæ, dok je jedan od direktora Pavle Nikeziæ, kako se u meðuvremenu ispostavilo, još jedan Zvonkov sin, dok je drugi, Dušan, savetnik aktuelnog premijera Mirka Cvetkoviæa.

Po izveštaju Tabloidovog insajdera, Zvonko se svima hvali kako su i predsednik i Vlada Srbije pod njegovom kontrolom, buduæi da se najvažniji dogovori o daljoj sudbini srpskih preduzeæa održavaju u stanu Borisa Tadiæa. Pored Nikeziæa i Tadiæa, tim kružocima prisustvuju još i Mirko Cvetkoviæ, Dušan Bajatoviæ i Dušan Petroviæ. Tako je i moguæe da skoro svi projekti koje putem tendera konsultantima dodeljuju javna preduzeæa završavaju u rukama Ces Mekona.

Ces Mekon je bio i još uvek jeste glavni konsultant i za MSK iz Kikinde, Azotaru Panèevo, Srpsku fabriku stakla Paraæin, Agroživ i mnoga druga preduzeæa. Radnici ovih preduzeæa, meðutim, smatraju da Nikeziæevi nisu samo konsultanti, buduæi da u ime veæinskog vlasnika odluèuju i nareðuju.

Restrukturiranje ovih preduzeæa, neophodno za dalju prodaju, obavlja se uz pomoæ para Srbijagasa, na èijem je èelu Dušan Bajatoviæ, zbog èega on i igra tako znaèajnu ulogu na konspirativnim sastancima kod predsednika. Zahvaljujuæi ovoj vezi, Ces Mekon redovno dobija tendere Srbijagasa i to za cenu koja prevazilazi ponude drugih. Jednostavno, ima puno alavih usta koje treba nahraniti.

Najvažniji èlan bande je, meðutim, jedan drugi Dušan - Petroviæ, zvani Deset Odsto i Karamela, potpredsednik Demokratske stranke. Ovaj nekadašnji siromašni advokat iz Šapca svoj prvi nadimak dobio je jer se u sve poslove, koje je za tuðe potrebe odraðivao, ugraðivao pomenutim procentom. Drugi nadimak dodelili su mu graðani zbog njegove potrebe da pokretima i glasom oponaša Zorana Ðinðiæa.

Dušan Petroviæ je još poznat i kao veliki prijatelj i štiæenik, u finansijskom smislu, Miroslava Bogiæeviæa, dosta zaboravljenog tajkuna, bivšeg apotekara i današnjeg vlasnika Farmakoma MB. Iako nije registrovano kao takvo, ovo preduzeæe po svemu podseæa na investicione fondove, buduæi da u svom sastavu ima raznorodne kompanije: od rudnika i topionice Zajaèa u Loznici, sve do Mlekare Šabac.

Zahvaljujuæi svojoj bliskosti sa Borisom Tadiæem i ostalima iz vrha DS i srpske države, sa jedne strane, i odliènim kontaktima u mleènoj industriji, sa druge, Karamela Petroviæ je postao interesantan i za klan Nikeziæevih, kao i za njihove nalogodavce. Preko njega je, tvrde naši insajderi, i išla režija poslednje nestašice mleka na domaæem tržištu.

Šabaèki èivijaš, gospodin Deset Odsto, veæ sada za sebe i svoje prijatelje vidi masnu proviziju koju æe dobiti kada, zahvaljujuæi nestašici mleka, Salford skuplje proda svoje srpske mlekare, dok se kao konsultant pri prodaji opet pojavljuje neizbežni klan Nikeziæevih.

Drugi krak pomenutog klana vodi u Ekonomski institut (EI), o kojem je Tabloid takoðe veæ pisao, u kojem je osnivaè i jedan od najveæih deonièara Danko Ðuniæ, dok Zvonko Nikeziæ ima udeo u vlasništvu, a na listi vlasnika kod APR nalazi se na prvom mestu. Po insajderu Tabloida, EI posluje u zgradi koja je vlasništvo Skupštine Srbije, zašta ne plaæa nikakvu kiriju. Država se tako pojavljuje kao veliki sponzor ovog privatnog preduzeæa, èija je suvlasnica i Mirosinka Dinkiæ, majka ministra Mlaðana Dinkiæa.

Zvonko Nikeziæ, javlja insajder, u svom plaæenièkom jatu okuplja: Mirka Cvetkoviæa, Dianu Dragutinoviæ, Dušana Petroviæa, Dušana Bajatoviæa i mnoge druge. Svima njima, osim datih pozamašnih provizija za nameštanje tendera, Zvonko garantuje da æe posle odlaska sa funkcije karijeru moæi da nastave kod njega i to na visokoplaæenim mestima savetnika.

Inaèe, kako jednoglasno tvrde svi naši informanti, u Ces Mekonu i EI zapošljavaju se jedino osobe koje imaju krvne ili braène veze sa centrima moæi u srpskoj vlasti i privredi, kako bi se stekli novi i ojaèali postojeæi kontakti. Nije bitno kakve ste ocene imali na studijama, ako nemate odgovarajuæi porodièni bekgraund nema potrebe da gubite vreme konkurišuæi za radno mesto u jednoj od ove dve konsultantske kuæe.

 

 

 

 

 

Ima li igde ièega

 

Dušan Nikeziæ je jedan od tri sina Zvonimira Zvonka Nikeziæa, ali izgleda da je baš on njegov glavni naslednik u mutnim, mafijaškim poslovima.

Dok je Mirko Cvetkoviæ bio direktor Agencije za privatizaciju, Dušan mu je bio zamenik, a kada je Mirko došao na mesto premijera Dušan mu postaje - savetnik. Sa tog mesta Dušan uskaèe u fotelju predsednika Upravnog odbora Energoprojekt Holdinga (ENHL) direktno kršeæi zakon, donet još u vreme Aleksandra Vlahoviæa, da država ne sme da upravlja preduzeæima u kojima ima vlasnièki udeo.

U ENHL Srbija je najveæi, ali ne i veæinski akcionar. Preduzeæe je uspešno privatizovano pre 2000. i predstavlja živi primer kako je stari model bio mnogo bolji od sadašnjeg.

Objašnjavajuæi zašto je Vlada prekršila sopstveni zakon, Dušan Nikeziæ je izjavio: "Vlada se ukljuèila u upravljanje na poziv malih akcionara i zaposlenih, koji su upozorili na ozbiljne finansijske probleme i pad vrednosti akcija, izazvan neodgovornim ponašanjem prethodnog rukovodstva".

Na stranu što ne postoji nijedna odluka Skupštine akcionara koja bi potkrepila Nikeziæevu notornu laž, ostaje èinjenica da su navodni finansijski problemi usledili baš zahvaljujuæi državi koja u ovom trenutku ENHL duguje oko 25 miliona evra. I pored ovolikog državnog duga "neodgovorno" prethodno rukovodstvo uspelo je da posluje sa dobitkom.

U meðuvremenu se saznalo da kanadska multinacionalna kompanija Lavalin ozbiljno razmišlja da otkupi državni paket akcija u ENHL. Lavalin, èetvrta najveæa graðevinska firma na svetu, veæ je dobio stendbaj kredit od Razvojne banke Kanade, mada se ne navodi njegova svrha.

U ovom trenutku vrši se procena imovine ENHL koji u svom sastavu ima osam firmi u zemlji i isto toliko u inostranstvu. Zanimljivo je da je konsultant u ovom poslu Ekonomski institut u kojem Dušanov otac ima znaèajan paket akcija.

Tako èlanovi ove muljatorske porodice zastupaju državu koja bi da proda svoj udeo, vode preduzeæe èiji udeo bi država da proda, i istovremeno izraðuju modalitete po kojima æe prodaja biti izvedena. Da li u ovoj državi bilo šta funkcioniše bez klana Nikeziæ?

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane