Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

 

Naša Orijana

 

Nikola Vlahović

 

Legendarna italijanska novinarka Orijana Falači uoči smrti napisala je knjigu o crvotočnoj Evropi, napominjući da je ona bolesnija i od nje same, koja je umirala od raka.

Već punu deceniju, naša hrabra i pametna novinarka i spisateljica Mirjana Bobić-Mojsilović govori o tome kako je Evropska unija jedan zabran, jedan tor za ovce iste boje i unisonog blejanja, te da nas spremaju za članstvo u takav orkestar, samo još nismo položili sve ispite, i važimo za najgore ponavljače.

Ona govori ono što mnogi danas ne bi rekli ni svešteniku u ispovedi, od straha da ih grešnik u mantiji ne ocinkari Kome Treba.

 Preterivanje? Ne, nikako! Danas zaista ima fanatika zagriženih za ulazak u Evropsku uniju, onih koji smatraju svetogrđem svaku sumnju u tu megalomansku zajednicu, onih koji bi rado na robiju poslali svakoga ko je protiv ulaska u evropski tor, i odsekli jezik svakome ko nije spreman da tamo bleji skupa sa drugim ovcama. Ni ton više ni ton manje, nego koliko je propisano...

U jednom skorašnjem izdanju emisije RTS pod nazivom "Da možda ne" Mirjana Bobić-Mojsilović, uobičajeno nadahnuta ovom temom, saopštila je ono zbog čega bi je danas i ovde raščerečili brojni evroljubi.  Naime, ova naša heroina slobodnog, građanskog stava, nazvala je tom prilikom Evropsku uniju "koncentracionim logorom" i opomenula da se i nama sprema "deportacija" u tom pravcu.

U jednom sličnom raskrinkavanju onoga što se zove "Evropa nema alternativu", skrenula je pažnju na to da se "priča o skorom ulasku Srbije u federaciju evropskog bratstva i jedinstva odjednom pomerila čak na 2020!", te da je to naučna fantastika, svojevrsni politički futurizam i mahanje bajkovitim srećnim krajem...

Ali, ono  zbog čega se ovoj bistroj, talentovanoj i u svim godišnjim dobima lepoj ženi treba pokloniti, to je petlja da svoje mišljenje govori u lice korumpiranim spodobama, propovednicima Četvrtog Rajha, u stvari malim kupler-majstorima nove Evrope, koji govore srpski, ali lažu vasionski.

E, za takvu hrabrost Mirjana Bobić-Mojsilović neće dobiti orden od domovine (ne u ovom režimu), niti će nositi kolajnu Francuske legije kao jedna ovdašnja zastupnica Evrope po svaku cenu. I ne treba. Njenu slavu održavaju njeni čitaoci i oni koji umeju da je saslušaju.

Nije ovo esej istomišljenika, nego dubok naklon pravu na mišljenje. U trenutku opšteg muka, neko je rekao ono što većina misli, ali iz nekog razloga ne ume ili nema mogućnost ni priliku da javno izgovori. Taj neko zaslužuje iskreno divljenje i poštovanje.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane