Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Na licu mesta

Jagodina: èudno mesto za još èudnije biljke

 

Palmino ulje sve podmazuje

 

U Jagodini mogu da posluju jedino oni koji su u milosti vladajuæe ekipe koju veæ godinama predvodi Dragan Markoviæ Palma. Neki æe reæi i da to nije vladajuæa, veæ kriminalna ekipa

 

Milan Malenoviæ

 

Nekada su Palma i njegovi saradnici krali na veliko i otimali cele fabrike. Sada je stigla kriza, nema se više kao nekada, pa se otima na malo. Važno je otimati, nebitno je koliko.

Novinar Milan Pantiæ bio je jedan od retkih koji su smeli da otvoreno pišu o jagodinskim problemima. Posle njegovog, do danas nerasvetljenog ubistva, u Jagodini je naizgled sve u najboljem redu. Poslednji sluèaj na kojem je pokojni Pantiæ radio bila je pljaèka nekada nadaleko poznate jagodinske pivare. Tadašnji direktor pivare bio je blizak Palmin saradnik, a u pljaèkaški koloplet javnost je svrstavala i Radmila Bogdanoviæa, Miodraga Nikoliæa Femana, tadašnjeg znaèajnog finansijera DS-a, kao i Žiku Trifunoviæa, naèelnika policije.

Palma je karijeru zapoèeo još devedesetih godina prošlog veka, kada je zahvaljujuæi svojoj bliskosti sa Borislavom Peleviæem, a preko njega i sa Arkanom, otpoèeo trgovinu ugljem na veliko. Kako je utvrðeno pred tadašnjim Anketnim odborom Savezne skupštine, Palma je za bagatelu otkupljivao celokupnu proizvodnju uglja pojedinih kopova, da bi taj isti ugalj zatim po višestruko višoj ceni prodavao krajnjim kupcima. Jedna od njegovih redovnih mušterija bila je i Vojska Jugoslavije, iako je VJ kao veliki kupac mogla ugalj da kupuje bez posrednika, direktno od rudnika.

Pošto je u ovu oblast delimièno zaveden red, Palma je krenuo u pljaèkanje u sopstvenom zabranu. Fabrika Resava iz Jagodine privatizovana je 2000. na taj naèin što je privatno preduzeæe BCM otkupilo sve dugove ovog preduzeæa, tada u steèajnom postupku. Pošto su na ovaj naèin isplaæeni svi poverioci, moglo je da se krene u proizvodnju. Naðeni su strani partneri, novi vlasnik je investirao u nabavku opreme i repromaterijala, a onda se ispreèio Palma.

Vlasnik BCM-a Milisav Markoviæ Buca nije hteo lokalnim oligarsima da plaæa reket, pa je usledila neviðena pljaèka njegovih preduzeæa. Iako je poravnanjem završen steèajni postupak nad Resavom, opštinski sud dozvoljava naknadna prijavljivanja navodnih poverilaca koji se nisu pominjali za vreme steèaja, pa tako dolazi do pražnjenja raèuna ovog preduzeæa.

U isto vreme opštinsko rukovodstvo vodi pravu kampanju protiv novog vlasnika Resave, tvrdeæi da je preduzeæe kupio daleko ispod njegove nominalne vrednosti. Da bi potkrepili ove svoje optužbe, opštinski mafijaši naruèuju i reviziju procene vrednosti firme od jednog privatnog preduzeæa, i za ovaj potpuno nepotreban posao plaæaju 250.000 tadašnjih dinara iz opštinskog budžeta.

Na ovaj naèin nahuškani radnici zapoèinju štrajk i blokiraju rad svoje fabrike, a izmišljeni poverioci, pošto su ispraznili sve raèune Resave, poèinju sa zaplenom mašina i magacinske robe. Konaèan rezultat: danas su svi nekadašnji radnici ove nekada uspešne firme na birou rada, a u fabrici nema nièega, èak ni instalacija koje je neko poèupao i odneo. Preko sedam hiljada kvadrata poslovnog prostora nadomak centra Jagodine jedina je imovina kojom Resava još raspolaže.

U trenutku izbijanja orkestriranog štrajka, da napomenemo, Resava je imala ugovore sa inopartnerima u vrednosti od nekoliko miliona dolara, koji nikada nisu mogli da budu realizovani zahvaljujuæi radnièkoj pobuni i sudskim marifetlucima sa navodnim poveriocima.

Neposlušnom Buci nedavno je, opet zahvaljujuæi sprezi opštinske vlasti, mafije i pravosuða, otet i stan pored lokala Irski pab. Bucin advokat tražio je donošenje privremene mere kojom bi se zabranilo uzurpatoru, preduzeæu X Trade, da raspolaže spornim stanom do okonèanja glavnog postupka. Sudija Gorica Miloševiæ iz Osnovnog suda u Jagodini odbila je da donese traženo rešenje tvrdeæi da nije konaèno utvrðeno ko je vlasnik spornog prostora. Dakle, po sudiji, onaj ko je trenutno u tim prostorijama može da radi šta hoæe, iako nije utvrðeno da on na tako nešto ima pravo. Zemlja Srbija.

 

 

 

 

 

Opklada

 

Krajem 2002. Milisav Markoviæ Buca odlazi u kabinet Dragana Markoviæa Palme kako bi pokušao da naðe rešenje za krizu nastalu u Resavi. U tom razgovoru Palma mu nedvosmisleno stavlja do znanja da je jedini put za uspešno poslovanje u Jagodini bliska saradnja sa njim.

Na rastanku Palma sa gomile vizitkarti koje su stajale na njegovom stolu nasumice uzima jednu i daje je Buci. Palmine vizitkarte su u obliku malih knjižica u kojima je na svakoj strani po jedna od njegovih funkcija sa pripadujuæim logom i brojevima telefona.

Po izlasku iz kabineta Buca otkriva da je odmah na poèetnim stranama pomenute knjižice rukom ispisan tekst: "Opklada Ðinðiæ neæe biti kad za (neèitko). Opklada odelo Pionir". Tu je i datum 9.11.

Nekoliko meseci kasnije Zoran Ðinðiæ je ubijen, a do danas se niko od zvaniènika nije zainteresovao da istraži sa kim su to Palma ili neki njegov najbliži saradnik sklapali opkladu o dužini roka trajanja tadašnjeg premijera.

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane