Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Epizoda (45)

Epizoda (45)

 

Nismo mi od juèe

 

autor: Zoran Milojeviæ

 

   Ne mogu da æutim! Nemam vremena da se svaðam sa Srbima, imam preèa posla, ali ne mogu da Srbe ne podsetim da je dr. Vojislav Šešelj više od osam godina u zatvoru.

 Kao pisac istorijskih romana imam pravo da pozovem srpske intelektualce zbog æutanja.

Zar hoæemo još jedno haško "sudsko ubistvo", kakovo je izvršeno nad Slobodanom Miloševiæem?

 Zar ste toliko morala izgubili da vas ne zanima sudbina srpskog doktora nauka? Zar se toliko bojite svojih gospodara? Ako stalno vežeš konja gde ti gazda kaže, na kraju postaješ magarac! Ne, ne mogu da æutim! Razbuktavaju se pripreme za izbore.

I Dušan Mihajloviæ hoæe da se vrati u politiku, kažu da je ostao bez para. Razlika izmeðu poštenog politièara i leteæeg tanjira je da je leteæi tanjir veæ viðen!

 Drakèe bakalin se moli: "Ne da Bože rata do marta, dok se ne ratosiljamo zime!" Na to æe Miæa Negotinac: "Otkako je poèela zima, svakog jutra na tramvajskoj stanici sreæem nekog èièu koji stoji satima i nešto èeka. Petog jutra se odvažim i pitam ga koga èeka na ovoj hladnoæi. A on æe: Èekam slobodu za Srbe! Èuje ga neki mladiæ, pa viknu: Èièa idi kuæi, nije ovo stanica za to što èekaš. Èièa ga pogleda: Ne razumeš ti to sinko, ti imaš dva razlièita pogleda na svet. Mladiæ iznenaðeno: Otkud ti to? Tako, sinko, samo slepac ne vidi da si razrok."

   "Tito jaše na èelu kolone", a i njegovi saradnici (jošte živi) su "na konju". Titov lièni srboubica Jovo Kapièiæ ušao u Èedinu stranku. Drakèe bakalin se vajka: Partizani su jedini pokret koji je ubijao svoje ljude. Nadam se da Jovo Kapièiæ nije zadržao stare navike svog pokreta. Zamislite da bude na vlasti, pa on bi stvorio "srpski Goli Otok" za komunistièku decu i ðake. Šta bi uèinio Ljubinim Bocom, Mirosinkinim Mlaðom, Slobinim Ivicom, Vidakovim Vukom, malim od Èankovih, Tominim Vulinom, Mirinim Željkom i ostalima, ne smem ni da mislim. Šta su deca kriva za zloèine svojih roditelja?"

   Gleda Tiæa kafedžija sliku u novinama sa koje mu se smeši razgoliæena pevaèica, pa kaže: "Što bi rekla bivša braæa Crnogorci, dabogda se na tebe ne drešile muške gaæe!"

Calèe Bugarin gleda istu sliku, pa konstatuje "Sve lepe i slatke žene imaju malu petu, a ovim pevalkama pete kao slavski kolaèi."

   Razni "umetnici" svoju "umetnost" grade na spletkama, lažnim ljubavima, neproverenim glasinama i prostituciji. Još gori su novinari koji hleb zaraðuju afirmišuæi nemoralne nakaze koje stvaraju nemoralnu nekulturu! "Ako možeš, to moraš uèiniti! To im je logika pod kojom pišu. To je prièa o crvu koji radi dok šljiva truli. Crva je sve više, šljiva sve manje. Oj, Srbijo, zemljo með' šljivama! Trulim!"

   Èeda dramaturg, "evropejski Srbin" se savetovao sa Dobricom Æosiæem, "komunistièkim Srbinom" i Matijom Beækoviæem, "crnogorskim Srbinom", šta nam valja èiniti. Bojim se da dramaturški zaplet ove predstave ne poènu "junaci socijalistièkog rada" koji pevaju "Drugarska se pesma ori", a da rasplet bude u visinama planine gde spava "najmudrija srpska glava". Drakèe bakalin razmišlja: "Srbija mora bez dramaturgije, sa istinom o komunistièkim vremenima i ljubavlju Srba iz Crne Gore koji æe voleti Srbiju iz Podgorice, a n e iz Beograda, da stane pred sopstveno ogledalo i glasno kaže onoj koju u ogledalu vidi: nema meni bez tebe, ni tebe bez mene!"

   Na Kosovu ništa novo! A ja sanjam da idem preko gvozdenog mosta na Ibru, u severni deo Mitrovice (preko Ibra!). Kaže mi Drakèe bakalin: "Kada budeš sanjao da iz severnog dela ideš u južni, e, tada æe na Kosovu biti nešto novo!"

   Saèuvajte osmeh na svom licu, jer æe vas on prevesti preko rodnog mosta i vratiti vas na njega da pogledom zagrlite rodnu reku i svoje detinjstvo.

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane