Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Na licu mesta

Stari grad: Dom zdravlja nikad bolesniji

 

Dome zdravlja, ti si kao zdravlje

 

Dom zdravlja Stari grad je osinje gnezdo korupcije i kriminala u zdravstvu Beograda. U borbu protiv toga nedavno su se ukljuèili i sindikati, ali nadležne više interesuje ko iznosi informacije o nepodopštinama, nego da provere koliko su one taène

 

Igor Milanoviæ

 

Sindikati Doma zdravlja Stari grad u Beogradu uputili su nedavno jedan dopis javnom tužilaštvu, Odeljenju za privredni kriminal MUP-a Srbije, Ministarstvu zdravlja, gradonaèelniku Beograda Draganu Ðilasu i gradskom sekretarijatu za zdravstvo. Direktor doma zdravlja Ljubiša Perišiæ je, istina, sproveo internu istragu ko bi mogao da bude autor pomenutog pisma, ali je odbio da se tim povodom obrati i MUP-u, jer se plaši da autori znaju mnogo više od onoga šta su napisali.

U tom pismu se tvrdi da je od uvoðenja novog softvera prestalo da postoji materijalno knjigovodstvo. Nema više ni viškova, a ni manjkova. Program sam automatski sravnjuje stanje na karticama.

Softver je Domu zdravlja prodala firma EON koju èine tri stara drugara Stevice Radišiæa, roðaka sa sela direktora Perišiæa. Isti Radišiæ je sa Dankom Šoškiæem, naèelnikom finansijske službe Doma zdravlja i roðenim bratom sadašnjeg guvernera NBS-a, ekspresno potrošio donaciju Hemofarma za nabavku novih raèunara.

Iz pomenutog pisma proizilazi i da je Šoškiæ sada na neplaæenom odsustvu, ali da je zajedno sa dr Vesnom Janjuševiæ redovni gost policije i sudova. Izgleda da nareèeni softver i nije baš tako savršen.

Vesna Janjuševiæ se u pismu dovodi i u vezu sa èudnovatom kupovinom gromobrana za Dom zdravlja od koje su materijalnu korist, navodno, imali direktorovi puleni iz tehnièke službe, Pantelija Živanoviæ, laborant, i Miro Goboviæ, vojni penzioner.

Ko æe od novih radnika da bude primljen na posao, tvrde autori pisma, odreðuju direktor Perišiæ i glavna sestra DZ-a Ljiljana Luèiæ, koja se pokriva svojim èlanstvom u DS-u.  Radna mesta se, meðutim, dele manje po stranaèkom, a više po finansijskom kljuèu.

Na neodreðeno su tako zaposleni dr Aleksandra Æalasan, dr Katarina Unteneker i dr Svetlana Careviæ. Veza za zapošljenje dr Radoša Ivanoviæa bila je dr Snežana Boškoviæ, dok je kajmak od upošljavanja dr Biljane Radojeviæ pokupio naèelnik stomatologije dr Dušan Živanoviæ, koji je poznat i po tome što na crno ugraðuje implante.

Pravnica DZ-a Slobodanka Raduloviæ po direktorovom nareðenju na posao prima njegove roðake, prijatelje i ljubavnice ili jednostavno one koji bi da plate. Istovremeno u DZ-u postoje radnici koji su veæ godinama, protivno zakonu, zaposleni na odreðeno vreme.

Ista pravnica se spominje i u vezi sa prodajom Domu zdravlja projekta "Korak do zdravlja" koji je izradila dr Nada Mandiæ, defektolog, ali i predsednica jednog, nereprezentativnog sindikata.

Osinje gnezdo lopovluka i kriminala u DZ-u, po autorima pisma, predstavlja Medicina rada na èelu sa dr Gordanom Dragaševiæ, još jednom perjanicom DS-a. Lažna i dobro plaæena lekarska uverenja ona izdaje u saradnji sa Ljiljanom Mickoviæ i èlanom upravnog odbora dr Sašom Paunoviæem, koji je i ponositi i vlasnik tri stana u Knez Mihailovoj. U istu grupu spadaju još dr Zoran Rovèanin, dr Žanka Petroviæ, dr Mirjana Mitiæ, dr Saša Èapriæ, glavna sestra Suzana Gordiæ, blagajnica Gordana Stepiæ i bivša direktorova sekretarica Emina Sarjanoviæ.

Na stomatologiji možete da dobijete usluge od dr Moraèe, dr Rašua i dr Stojiæa i izvan radnog vremena, ali bez fiskalnog raèuna. Dr Svetlana Careviæ, supruga prof. Careviæa, direktorovog mentora i prijatelja, za DZ je na porodiljskom odsustvu, ali i dalje dva puta nedeljno pruža usluge u privatnoj ordinaciji u Mažestiku.

Dr Vukoviæ i dr Spremo veoma uspešno obavljaju svoje poslove, tvrdi se u pismu, èak i kada su u alkoholisanom stanju. Dr Mirjana Miæoviæ èesto zaboravlja da izda fiskalni raèun pacijentima koje u DZ-u privatno leèi alternativnom medicinom. Njen pomoænik, laborant Bane Spasojeviæ, od DZ-a je dobio foto opremu koja je koštala više nego bilo koja laboratorija u Domu.

Preko svojih veza u opštini, gde autori pisma pominju izvesnu Bogicu iz administracije i Božidareviæku, direktor Perišiæ je nekažnjeno spiskao 24 miliona dinara za rekonstrukciju sedmog sprata u Siminoj 27, pa sada zbog kvaliteta radova curi na sve strane.

Zauzvrat je Božidareviæka u DZ-u udomila neke svoje ljude, kao što su referent za ONO i DSZ Slobodan Dutin, koji prima platu a da i ne dolazi na posao, i dr Avramov u èiju radnu sposobnost autori pisma nemaju poverenja.

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane