Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Milojevićeve strane

Milojevićeve strane

Stankom, Žika Muštikla i njihove žrtve

 

Ko je sa Žikom tikve sadio taj ništa nije sagradio

 

Gazda "Stankoma", čuveni Žika Muštikla, oštetio beogradski Pionir invest za 2,6 miliona evra, ali sud neće za izvrši svoju pravosnažnu presudu

 

Sredoje Simić

 

Izabrane su nove sudije, ali stara praksa, da su pojedinci jači od zakona, nastavlja se!

Da od reformisanog, novog i boljeg pravosuđa, u praksi često nema ni "p", svedoči i slučaj "Čaković-Stankom".

Ušao je u šestu godinu.

Žrtva je, ni kriv ni dužan, Slobodan Čaković, vlasnik beogradskog preduzeća Pionir invest. Nekada ugledni privrednik danas je, kaže, kao "crkveni miš". Ostao je bez ičega - i bez novca, nerava i bez nade. Doveden je na korak do (porodičnog) bankrota i - nervnog sloma.

 Oštećen je, kažu papiri, za 2,6 miliona evra!

 Ogorčen i ojađen Čaković će, ako bude trebalo, na svoju muku pažnju nadležnih pokušati da skrene i štrajkom glađu. Jer, odavno je, žali se, "dogorelo do noktiju".

Glavni krivci (ali, ne i jedini!) za agoniju Slobodana Čakovića su gazda poslovnog sistema Stankom Živadin Mihailović, zvani Žika Muštikla, koji je, izgleda, jači i od zakona i od suda, pa godinama ignoriše pravosnažnu i izvršnu presudu, i vuče za nos sve, pa i državu - i izvršno odeljenje (bivšeg ) beogradskog Četvrtog opštinskog suda.

Ovo je još jedna (srpska) priča, posle koje će mnogi osetiti mučninu i gorčinu.

 

Glavni ne postoji

 

Pionir invest i Stankom su 15. decembra 2003. godine zaključili ugovor o zajedničkoj izgradnji stambeno-poslovnog objekta 53b, na lokaciji Sportski centar u Beogradu, površine 12.000 kvadrata (ugao ulica Ratka Mitrovića i Kneza Višeslava).

Stankomu je, po ugovoru, trebalo da pripadne 42,5, a Pionir investu 57,5 odsto budućeg poslovno-stambenog objekta.

Suinvestitori su 17. decembra 2004. potpisali aneks ugovora po kome je Pionir invest preuzeo i deo obaveza Stankoma. Suinvestitorski odnos se promenio na 70:30 odsto, u korist Pionir investa.

Vlasnik Pionir investa Slobodan Čaković se obavezao da, o svom trošku, pribavi idejni projekt, plati 88.000 evra na ime dela naknade za građevinsko zemljište, pribavi odobrenje za izgradnju i prijavi početak radova, u oktobru 2005. godine, otvori i obezbedi gradilište i započne gradnju, odnosno izvrši potrebne zemljane radove.

Vlasnik Pionir investa tada još ne prepoznaje stvarne namere gazde Stankoma.

Kad je ogradio gradilište i iskopao 3.800 kubika zemlje, Stankom (16. novembra 2005) Pionir investu uručuje jednostran otkaz ugovora, bez ikakvog razloga. Žika Muštikla ide i dalje: ugovor o zajedničkom ulaganju jednostrano raskida 30. novembra.

Gazda Stankoma se ne obazire na proteste i negodovanje dojučerašnjeg ortaka. Kao da Pionir invest ne postoji. Neće ni da čuje da se nesporazum prevaziđe.

Stankom sam nastavlja da gradi na lokaciji Sportski centar.

Slobodanu Čakoviću ne preostaje ništa drugo nego da - tuži!

Drugi Opštinski sud u Beogradu doneo je juna 2006. rešenje da se Stankomu zabrani dalji rad na poslovno-stambenom objektu 53b. Naloženo je, ujedno, da se sve vrati u prvobitno stanje, odnosno da se Pionir invest vrati u posed i da mu se omogući da nastavi radove.

Okružni sud 27. decembra 2006. odbija žalbu Stankoma na rešenje Drugog opštinskog suda.

Rešenje je postalo pravosnažno. Rok za izvršenje je bio mesec dana.

 

Ne vredi

 

Za sve osim za Stankom, Živadina Mihailovića i - izvršni, (bivši) Četvrti opštinski sud, koji nikako da izvrši (pravosnažnu) odluku višeg suda.

Od tada je prošlo više od četiri godine.

Nije pomoglo ni što je Slobodan Čaković išao "sto puta" kod nadležnog sudije za izvršenje Violete Ignjatović, pisao žalbe, tužbe i predstavke, o svom slučaju pisao (ne)odgovornima. Tvrdi da je u ovu "prljavu rabotu" umešan i neko iz tadašnjeg Drugog opštinskog suda.

Za sve to vreme Stankom gradi kao da je dobio sudski spor, kao da Pionir invest ne postoji.

Pionir invest i njegovi advokati uspeli su " na mišiće" da 28.avgusta 2008. (konačno) održe sastanak sa gazdom Stankoma. Dogovorili su da od Gradskog zavoda za veštačenje zatraže građevinsko-ekonomski nalaz, da bi mogli da "izrade predlog za konačni obračun". Zahtev su potpisali Živadin Mihailović i Slobodan Čaković. Veštaci su, posle šest meseci, utvrdili da, ukoliko Stankom nastavi sa gradnjom, ima 72, a Pionir invest 28 odsto od poslovno-stambenog objekta, odnosno da je Čaković oštećen za 2,6 miliona evra.

Slobodan Čaković je pomislio da će, konačno, "izvući noge iz blata", ali je, kaže, još jednom nasamaren i ponižen. Čim je dobio veštačenje, Stankom (ponovo) počinje da se sa Pionir investom igra "pokvarenog telefona".

Kad se "čaša prelila", Slobodan Čaković je, 2009. godine, pribegao tzv. samopomoći. Sa svojim ljudima upao je na gradilište i "okupirao" trećinu objekta, koliko, otprilike, i pripada Pionir investu.

Žika Muštikla je, međutim, povukao svoje veze pa je policija, sredinom 2010, Čakovića i njegove radnike izbacila sa gradilišta.

Objekat na uglu ulica Ratka Mitrovića i Kneza Višeslava je trebalo da bude završen za 18-20 meseci. Od tada je prošlo - šest godina.

Građevinska inspekcija je, nakon izbacivanja Pionir investa sa gradilišta, zabranila daljnje radove, jer je Stankom u "hodu" menjao projekt, pa ne može da se izvrši tehnički prijem i dobije upotrebna dozvola. Stankom je ipak nastavio radove, tako da je objekat pred završetkom i 70 odsto useljen!

 

 

 

 

 

Tužiocu prijavljeni Žika Muštikla i sudija Ignjatović

 

 Advokati Pionir inevsta su sredinom 2009. Okružnom javnom tužiocu podneli krivičnu prijavu protiv Živadina Mihailovića, kao i direktora u kompaniji Stankom Snežane Petrović i Predraga Petrovića. Tužiocu su prijavili i sudiju Četvrtog opštinskog suda Violetu Ignjatović "zbog kršenja zakona od strane sudije", i NN lica, radnika Drugog opštinskog suda, zbog zloupotrebe službenog položaja, odnosno navodne sprege između radnika Drugog i Četvrtog opštinskog suda, da se pravosnažna odluka suda ne izvrši.

 Od 21. oktobra 2009. ova krivična prijave je zvanično na proveri u odeljenjima za privredni kriminal i prevare gradskog SUP-a.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane