Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Milojevićeve strane

Milojevićeve strane

Smederevo: kad si demokratska vlast onda znaš zašto živiš 

 

Ko Umiæeviæ je, njemu dvije

 

U Smederevu radnici i duže od godinu dana ne primaju platu za svoj trud, ali ih opštinski rukovodioci ubeðuje da ne talasaju jer može da bude i gore. Šta je gore od rada bez plate ne zna niko, ali zato gradonaèelnik Predrag Umiæeviæ poslovanje svog privatnog preduzeæa, veoma uspešno naplaæuje

 

Igor Milanoviæ

 

Predsednik gradskog odbora Demokratske stranke Srbije Saša Radosavljeviæ i lider Koalicije za bolje Smederevo Milan Lukiæ nedavno su u Skupštini grada izneli zanimljive podatke. Po njima, prilikom odabira kandidata za gradonaèelnika iz redova Demokratske stranke, samo su tri èlana glavnog odbora bili da to mesto pripadne sadašnjem gradonaèelniku Predragu Umiæeviæu.

Predsednik DS-a Boris Tadiæ mislio je drugaèije i svog poslovnog saradnika bukvalno nametnuo Smederevcima. Gubitnik u ovoj kadrovskoj vrtešci bio je Vladimir Krstin, daleko omiljeniji od Umiæeviæa meðu demokratama Smedereva, koji je morao da se zadovolji tek mestom direktora JKP Vodovod u Smederevu.

Izgleda da je još tada u vrhu Demokratske stranke procenjeno da je Umiæeviæ sigurniji saradnik za pljaèku uz pomoæ Komiko oila, fantomske firme bez ikakvog relevantnog iskustva i sa osnivaèkim ulogom od samo 500 evra. To preduzeæe je, meðutim, zahvaljujuæi demokratskim vlastodršcima u ovoj zemlji i Smederevu izabrano da u ovom gradu na Dunavu izgradi rafineriju, zbog èega je na poklon od gradske uprave dobilo atraktivno zemljište.

Pored skandala oko dodele ovakvog posla vrednog stotine miliona evra preduzeæu bez iskustva i para, uz to i sa komiènim imenom, u ovom poslu desio se još jedan koji veæ može da predstavlja i krivièno delo zloupotrebe službenog položaja.

Gradonaèelnik Umiæeviæ je, naime, ugovor o zakupu zemlje sa Komiko oilom potpisao bez odobrenja gradske skupštine. Zbog ovoga je Milan Lukiæ protiv Umiæeviæa podneo kriviènu prijavu, a skupština je retroaktivno ovlastila gradonaèelnika za posao koji je on veæ obavio.

Kako se iza celog cirkusa sa navodnom rafinerijom u Smederevu lako prepoznaje rukopis Olivera Duliæa, ministra za prostorno planiranje i potkradanje iz budžeta, dok iza Umiæeviæa èvrsto stoji Boris Tadiæ, jasno je da æe iz pomenutog posla jedinu korist imati žute secikese.

Predrag Umiæeviæ je, po tvrdnjama gradske opozicije, poznat poslovni èovek. Meðu graðanima kruži prièa da je supruga gradonaèelnika stekla 38 odsto akcija u Želvozu kada je ovo preduzeæe privatizovala jedna rumunska kompanija.

Prièu je sam Umiæeviæ nekoliko puta demantovao, ali ostaje èudnovat podatak da se on iz petnih žila upinjao da smiri radnièki bunt koji je na kraju doveo do raskidanja privatizacionog ugovora sa Rumunima.

Ako je eventualno uèešæe porodice Umiæeviæ u vlasnièkoj strukturi Želvoza upitno, njihovo vlasništvo nad firmom Metaling Eko DOO sa sedištem u Šalinaèkoj ulici 66 u Smederevu niko ne dovodi u pitanje. Uvidom u dokumentaciju Agencije za privredne registre vidi se da je jedini vlasnik preduzeæa Predrag Umiæeviæ, dok je direktorka Ljubica Vuèiæeviæ.

Preduzeæe je registrovano 2008, te godine je ostvarilo èist prihod od 5.134.000 dinara; sledeæa godina je za Umiæeviæa bila nešto malo bolja, jer je zaradio 5,342 miliona dinara, dok je u 2010. gradonaèelnik prihodovao èak 10.475.000 dinara, odnosno preko 100.000 evra.

Zarada bi bila i veæa da nije raskinut ugovor o privatizaciji Želvoza, buduæi da je ovo preduzeæe bilo veliki korisnik usluga gradonaèelnikove firme, ali nisu svi raèuni i plaæeni. Kako tvrdi opozicija u Smederevu, Umiæeviæ je i iz tog razloga pokušavao na sve naèine da spreèi izgladnele radnike da od Agencije za privatizaciju zahtevaju raskidanje ugovora koga se rumunska strana nije držala.

Radnicima, njih oko 1.400, koji godinu dana nisu primali platu, Umiæeviæ je govorio da steèaj preduzeæa, do koga mora da doðe ako strani investitor ode, nikome neæe doneti dobro, ponajmanje samim radnicima. Pri tome je gradonaèelnik zaboravio da kaže ko je firmu doveo u steèaj, kao i koliki je udeo zarade njegove privatne firme, koja je za manje od tri godine prihodovala èistih preko 200.000 evra, u finansijskoj mizeriji Želvoza.

 

 

 

Radnicima je Umiæeviæ govorio da im steèaj preduzeæa neæe doneti dobro, ali je zaboravio da kaže ko ih je doveo u taj položaj i koliki je udeo zarade njegove privatne firme, koja je za manje od tri godine prihodovala èistih preko 200.000 evra.

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane