Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kriminal

Kriminal

Zoran Janjušević uzurpirao državnu imovinu za lično bogaćenje

 

Ko je konju dao hipodrom

 

Iako mnogi misle da je bivši visoki funkcioner u vladi Zorana Đinđića još uvek u nemilosti zbog krivičnih dela i korupcije pripisanih mu još pre nekoliko godina, izgleda da mu, naprotiv, baš cvetaju ruže. I to na terenu koji uopšte nije ružičnjak. O tome u svom obraćanju Tabloidu svedoče direktno zgaženi.  

...

 

Mada je o bahatostima jednog od istaknutih operativaca "demokratske pljačke" Zoranu Janjuševiću dosta toga napisano, on neprestano "dopisuje" nova nepočinstva. Ovim putem želim dopišem nešto iz njegovog novijeg pljačkaškog "opusa".

Naime, Janjušević je prisvojio više od dva hektara zemljišta u Beogradu, na Hipodromu, koje je ogradio žicom, potpornim zidovima, napravio halu, naplaćuje ulaz i, što je fascinantno, zahteva od svih nas na hipodromu da od njega tražimo dozvolu za ulaz kada treba da dopremimo sve što je potrebno za konje... Zabranio je mnogima da prolaze pored "njegovog"kafića... i još mnogo toga.

To sve dešava se već godinama u centru Beograda. Čak je i obilaznica kod Careve ćuprije skrenuta zbog njegovog objekta, na šta svi ćute i prave se ludi, sve do gradonačelnika.

Pre nekoliko godina, Janjušević je napravio štalu od preko 800 kvm na trasi sadašnje obilaznice kod Careve ćuprije, da bi pre podnošenja zahteva za legalizaciju dogradio i stambeno-poslovni deo od nekoliko stotina kvadratnih metara i bespravno uzurpirao zemljište JP Hipodrom Beograd za celokupni prostor štale, stambeno-poslovnog prostora i parkinga.

 

Nema ništa da bi imao sve

 

Zahtev za legalizaciju je bio odbijen od Sekretarijata za urbanizam, jer se štala i objekti nalaze na budućoj deonici obilaznice-saobraćajnice, za šta postoje i odgovarajuća rešenja od strane Sekretarijata za urbanizam, kao i beleške, zapisnici o izlasku na teren nadležnog opštinskog organa (građevinska inspekcija) po prijavi za bespravnu gradnju. Međutim, po izjavi građevinskih inspektora i zaposlenih u Sekretarijatu za urbanizam (komisija) naređeno im je iz nadležnog ministarstva da objekat mora da prođe legalizaciju i da je lakše skrenuti obilaznicu (?!) nego da se Janjuševiću ruši deo štale koja se nalazi na pomenutoj trasi! U vezi s ovim postoje izjave nadležnih građevinskih inspektora i građevinske komisije. S obzirom da je imenovani izvršio krivično delo bespravne gradnje i samovlašća na zemljištu JP Hipodrom Beograd, čiji je osnivač Republika Srbija, direktor Hipodroma, pravobranilac grada Beograda i nadležno tužilaštvo nisu reagovali na brojne prijave vlasnika konja, klubova i službene beleške radnika - službenika MUP-a RS - PS Čukarica, iz čega se može zaključiti da su očigledno svi zajedno učesnici u jednom zajedničkom kriminalnom poduhvatu, čime je država oštećena za milionsku vrednost.

Takođe, na zemljištu JP Hipodrom Beograd Zoran Janjušević je bespravno prisvojio betonsku halu (koja nema ni jednu građevinsku dozvolu), koja je ostavljena svim korisnicima Hipodroma Beograd (za jahanje u lošim vremenskim uslovima), i u njoj napravio privatni manjež i kafić koji je do sada zatvaran od strane Građevinske inspekcije Opštine Čukarica, koji je bio pečatiran, a Janjušević je lično polomio službeni pečat i pocepao zaštitnu traku uz mnogobrojne svedoke i rekao da će "j..... majku inspektorima, da ne znaju s kim imaju posla i da se ne mešaju više, da je ovo sve njegovo (!?) i da za njega zakon ne važi"!

Takođe je, kao dokaz bahatosti i drskosti, ogradio pomenutu halu i naplaćuje korišćenje i ulaz u halu 70 evra po konju. Zbog ovih radnji su protiv Janjuševića podnete prijave od strane Građevinske inspekcije Opštine Čukarica, ali je Janjušević sa svojom bulumentom upao u prostorije Opštine i zapretio inspektorima da će im "glava odleteti sa ramena ukoliko nastave da čačkaju". Isto tako, zbog svih ovih bespravnih kriminalnih radnji podneta je i prijava KK "Pegaz", Udruženja galopera, te pojedinačne.

U toku juna 2011.godine (fotografije će biti dostavljene SBPOK-u) Janjušević zadaje poslednji udarac i demonstrira vladavinu bahatosti, bezakonja i kriminala tako što prisvaja više od jednog hektara površine na zemljištu JP Hipodrom, koje se nalazi u centralnom delu štalskog kruga, tako što seče stoletna stabla, izvodi građevinske radove - rušenje postojećih objekata, iskop, nasipanje terena, ograđivanje, stavljanje potpornih zidova, a sve aradi pravljenja ličnog manježa (parkura) a da nema ni jednu jedinu dozvolu, saglasnost, rešenje državnog organa, prijavu radova i dr. Tim povodom su ponovo izlazili građevinski inspektori i konstatovali da Janjušević nema, niti je ikada imao, niti je podneo bilo kakav zahtev za izvođenje tih radova i da je to što radi, i sve što je do sada uradio, čisto krivično delo, uz koje se može dodati i pretnja inspektorima i svima onima koji su se usprotivili, za šta postoje konkretni dokazi i izjave oštećenih dati u policiji, koje mogu biti dostavljene na zahtev ili po potrebi.

U nedavnom razgovoru, Janjuševićev "izvođač radova" (koji se predstavio kao Maks, vozi crni pasat BG tablica .......), pred svedocima je izjavio da je "gazda kupio ceo prostor (?!), ima dozvolu - saglasnost (?!) direktora JP Hipodrom da može da izvodi građevinske radove", i da ćemo, ukoliko se sami ne sklonimo, biti uklonjeni, a manjež koji se pravi moći će da se koristi samo ukoliko platimo". Ograđivanjem ovog prostora potpuno je zatvorio pristup i izlaz iz štale Vojne ustanove Karađorđevo, čiji smo mi korisnici, kao i još nekoliko objekata (štala) sa stotinak konja! Na ovaj način svesno, perfidno, uz pretnje, pokušava da ceo hipodrom natera da njemu lično plaćaju korišćenje državnog zemljišta i državnih štala, za šta nema nikakav pravni osnov niti bilo kakvo odobrenje ili rešenje nadležnog državnog organa.

Shodno tome, jasno je da je u pitanju oblik organizovanog kriminala jer se za sve ovo vreme direktor Hipodroma nije oglasio niti je došao na lice mesta da vidi šta se dešava (i pored svakodnevnih prijava, građevinskih inspektora), iako je dužan i mora da zna, jer se to dešava na zemljištu koje pripada JP Hipodrom Beograd.

Pre dve nedelje delegacija oštećenih je posetila javnog pravobranioca koji je rekao da on tu "ne može ništa da uradi, da su mu ruke vezane", i da se jedino obratimo medijima, pa ako on dobije signal može da preduzme određene radnje"(?!).

 

Tu nema para?

 

U Policijiskoj stanici Čukarica, i pored brojnih prijava iz kojih se očigledno može videti da je Janjušević izvršio više krivičnih dela za koja su ga oštećeni prijavljivali, izjavili su da je na njih vršen pritisak i da ne smeju da puste prijavu protiv njega jer tužilaštvo ne želi da reaguje kada je u pitanju Janjušević! Verovali ili ne, rečeno nam je da se sami organizujemo i da tako branimo svoja prava i imovinu!

Inače, hipodrom spada u II sektor nadležnosti Policijske stanice Čukarica i postoji obimna dokumentacija o svim Janjuševićevim nedozvoljenim i kriminalnim radnjama.

Na koji način je Janjušević (i njegov konjički klub Corpo) došao u posed celokupnog zemljišta, ako se zna da je to zemljište vlasništvo JP Hipodroma Beograd, odnosno vlasništvo Grada Beograda.  Ko mu je "izdao" dozvolu, jer takva dozvola očigledno ne postoji (mora javno da bude istaknuta tabla sa brojem rešenja, izvođačem, investitorom itd.što nije nikada imao ni za jedan objekat). Uvek kada se postavi to pitanje pošalje svoju bosansku ekipu da "reguliše stvari", jer je "gazda uložio milione evra i neće dozvoliti da mu ovo propadne". Poznato je da u ovom sportu nema para, da je ovde potpuno neisplativ, i postavlja se pitanje zbog čega bi Janjušević toliko ulagao i da li je neko istražio poreklo ovolikog novca?

Jasno je da je u pitanju protivpravno otimanje i zauzimanje zemljišta, jer se hipodrom nalazi na mestu na kojem obilznica spaja Novi Beograd sa Senjakom, što bi značilo da predstavlja idealno mesto za budući stambeno poslovni kompleks koji bi bio započet za nekoliko godina, a hipodrom raseljen ko zna gde (možda u Surčin, jer isti takav "kontraverzni biznismen" tamo ima ergelu, što je potpuno neprofitna investicija). Ne treba biti mnogo pametan pa izračunati vrednost stanova i poslovnog prostora na ovom zemljištu. S obzirom na to šta je do sada Janjušević radio i kako je stekao novac, nema sumnje da je u pitanju upravo to.

Ali, ipak, zašto ćute i zatvaraju oči pred ovakvim kriminalnim radnjama direktor Hipodroma, pravobranilac, građevinski inspektori, policija...

 

Gordana Sasenović

 

 

 

 

"Gazda uložio milione evra i neće dozvoliti da mu ovo propadne".

Uvek kada se postavi pitanje Janjuševićevog kriminala "gazda" pošalje svoju bosansku ekipu da "reguliše stvari", jer je "uložio milione evra i neće dozvoliti da mu ovo propadne".

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane