Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dežurna

Dežurna

Smederevo: hronologija najavljene smrti

 

Jeste Komiko, ali na tragičan način

 

Da bi opljačkali još ono malo što je Srbiji ostalo, čelnici Demokratske stranke u Smederevu spremni su i da otvoreno krše propise, svesni da su im ovo poslednji dani za otimačine. Predragu Umićeviću i saradnicima bi bilo dobro da se već sada raspitaju u obližnjoj Zabeli da li mogu da zakupe neku posebno udobnu ćeliju za grupno robijanje koje ih čeka čim se vlast promeni

 

Igor Milanović

 

O "nečijoj" nameri da baš u Smederevu gradi rafineriju nafte javnost je prvi put saznala u leto 2008. godine. I kada se vest prvi put pojavila, ispostavilo se da već ima debelu predistoriju, odnosno da je "neka američka kompanija" već obezbedila teren u smederevskoj luci, da će prerađivati sirijsku i američku "laku" naftu (!), da je interesovanje za taj kapitalni projekat (već!) pokazala ne samo ta "poznata multinacionalna naftna kompanija", nego su i dve takođe strane firme ponudile angažman u izgradnji rafinerijskih postrojenja i odgovarajuće infrastrukture u Luci Smederevo, da će u izgradnju biti uključena i Evropska banka za obnovu i razvoj, čiji su predstavnici već razgovarali sa premijerom Mirkom Cvetkovićem, da će ukupna vrednost investicije biti između 250 i 500 miliona dolara (kasnije se ova gornja granica više nije spominjala), da je baš Smederevo odabrano jer jedino, pored Beograda, izlazi na oba saobraćajna evropska koridora, dunavski K7 i drumsko-železnički K10 itd. Rafinerija bi zapošljavala oko 500 ljudi (kasnije se baratalo sa "300-500"), a posredno još oko 3.000 itd.

U međuvremenu od pomenutog posla nije bilo ništa, ali se zato aktuelna vlast u Smederevu i Srbiji svojski potrudila da se povrede svi zamislivi propisi ne bi li se odradio onaj posao zbog koga je Komiko uopšte i osnovan - da bi se državne pare prelile u privatne džepove.

Kako se vidi iz Hronološkog popisa akata vezanih za davanje u dugoročni zakup neizgrađenog ostalog građevinskog zemljišta u državnoj svojini za izgradnju rafinerije, koji je sastavio Grad Smederevo, memorandum o razumevanju sa "stranim investitorima" potpisan je još 30. decembra 2008. godine. Istog tog dana Gradsko veće Smedereva zaključkom 02-396/2008-08 ovlašćuje gradonačelnika Predraga Umićevića da potpiše  ugovor na osnovu pomenutog memoranduma.

Zatim se 2. septembra 2009. donosi odluka o davanju u dugoročni zakup zemljišta u državnoj svojini. Na osnovu ovoga, gradonačelnik Umićević 18. decembra 2009. donosi rešenje 02-398/2009-11 o obrazovanju komisije za izbor najpovoljnijeg ponuđača (predsednik Milijana Novaković, načelnik Gradske uprave Smedereva, zamenik predsednika Milena Nisev, gradski javni pravobranilac, Danica Jeftović, direktor Republičkog geodetskog zavoda, Službe za katastar nepokretnosti Smederevo, Nenad Krčum, direktor JP Direkcije za izgradnju, urbannizam i građevinsko zemljište Smederevo, Milena Jovanović, načelnik Odeljenja za javne nabavke i Nacionalni investicioni plan, Slobodan Ugljevarević, načelnik Odeljenja za imovinsko-pravne poslove, i Dragan Krstić, načelnik Odeljenja za urbanizam).

Istog dana kada je rešenjem gradonačelnika formirana, Komisija zaseda i donosi odluku o raspisivanju konkursa za prikupljanje ponuda za davanje u zakup zemljišta u industrijskoj zoni Smedereva. Kako proizilazi iz pomenutog Hronološkog popisa akata odgovarajući javni oglas o prikupljanju ponuda pojavio se u dnevnom listu Politika 19. decembra 2009. godine sa rokom važenja konkursa od 30 dana.

Dva dana pošto je taj rok prošao, fantomska firma Komiko sastavlja zvaničnu ponudu broj 183 i dostavlja je Komisiji grada Smedereva. Iako je više nego očigledno da je ponuda od 20. januara 2010. dostavljena po zaključenju konkursa, Komisija je 25. januara - prihvata.

Posebno su interesantni, a što dokazuje i da se cela rabota sprovela samo da bi se neko za sitne pare dokopao zemljišta na izuzetnoj lokaciji, cena i uslovi korišćenja. Komiko se svojom ponudom obavezao da plati oko milion evra 60 dana po stupanju na snagu odgovarajućeg Plana detaljne regulacije, dok će ostatak od oko 1,8 miliona evra biti uplaćen tek po dobijanju odgovarajućih dozvola za izgradnju koje niti su zatražene, niti je ugovorom sa gradom Smederevom regulisano do kada Komiko to mora da uradi.

Samim tim ova fantomska firma je zemljište na 99 godina dobila za tričavih milion evra, a radi se o parcelama u gradskoj industrijskoj zoni ukupne veličine skoro deset hektara!

Da li zato što pljačku državne imovine nije uspeo da do kraja sprovede i jeftino kupljeno zemljište preproda za skupe pare, ili zato što sa vrhom svoje Demokratske stranke nije uspeo da se utali kako treba, tek Predrag Umićević je nedavno smenjen sa mesta čelnog čoveka DS-a u Smederevu.

 

 

 

 

Neverovatno: jedna komična fantomska firma dobila na 99 godina deset hektara gradskog zemljišta za tričavih milion evra

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane