Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Na licu mesta

Smederevsko zakucavanje

 

Zatvorski kutak za sportski trenutak

 

Parama građana gradonačelnik Smedereva kupuje hvalospeve medija i ljubav čelnika Demokratske stranke, ali ljubav birača ne uspeva da kupi

 

Igor Milanović

 

U Smederevu i ima i nema para. Kada treba gradonačelniku Predragu Umićeviću ili nekome njemu bliskom, novac se odmah stvori u gradskom budžetu. Sa druge strane, za bolesne i siromašne jedva da se nešto izdvaja.

Po izveštaju Trezora Narodne banke Srbije Smederevo je prošlu godinu završilo sa ukupnim zaduženjem u iznosu od 430.883.871 dinar, u međuvremenu je vraćeno 120.935.872 dinara, pa je za naplatu ostalo još 309.947.999 dinara. S obzirom da su tekući prihodi prošle godine iznosili nešto preko 1,8 milijardi dinara, Smederevo ne spada u prezadužene lokalne samouprave.

Da bi sebe prikazao kao uspešnog političara i vizionara, Umićević rado zavlači ruku u gradsku kasu, odakle finansira medije koji su mu po volji, i dok su mu po volji. Tako je 25. februara ove godine TV Jerina sa Gradskom upravom sklopila ugovor o saradnji i to - za šest meseci unazad!?

Još je interesantnije to što je direktor Jerine Dobrivoje Dimić ponudu za saradnju Umićeviću poslao 12. aprila 2011, znači bezmalo dva meseca pošto je ugovor već sačinjen. U pomenutom dopisu Dimić predlaže da njegova televizija postane javni medijski servis gradske uprave, a da zauzvrat dobija 500.000 dinara mesečno.

Koliko je dugo trajala ova plaćena ljubav Umićevića i TV Jerine nije nam poznato, jer odgovarajuće uplatnice Dimić nije prosledio knjigovođi kako bi prikrio pravo finansijsko stanje televizije, tvrdi drugi suvlasnik TV Jerine Koviljka Kitanoski.

Od svih tih para, u svakom slučaju, nikakvu korist nisu imali radnici na pomenutoj televiziji, koji su dobijali otkaz onog momenta kada zatraže platu.

I pored toga što se ovako širokogrudo ophodi prema medijima koji mu zauzvrat pevaju hvalospeve, gradonačelnik Umićević ipak ne može od građana da sakrije pravo stanje stvari. Još je teže to isto učiniti sa liderima Demokratske stranke, čiju je milost gradonačelnik očigledno izgubio.

Kako je svestan toga da se ljubav kupuje, Umićević je ponovo posegao za parama iz gradskog budžeta, ne bi li "subvencijama" umilostivio bar nekoga iz vrha DS-a. Pošto je izgubio čelno mesto u Gradskom odboru DS-a Umićević je novog zaštitnika našao u gradonačelniku Beograda. Posrednik u tome je bio Andrija Kleut, aktuelni generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije (KSS) i kum Dragana Đilasa koji je predsednik KSS-a.

Kleut je rodom iz Smedereva. Ranije je bio direktor KK Smedereva koji je ostavio sa dugom od 1.115.000 dinara. Kako su mu računi blokirani klub je izgubio pravo takmičenja, pa je 2004. izmišljen KK Smederevo 1953 sa Kleutom na čelu. Bez obzira na svu podršku grada i gradskoj kasi bliskih biznismena, ovaj klub je do danas uspeo da oformi samo juniorsku ekipu i prvi put se takmičio u ovoj sezoni i to u petom rangu.

U međuvremenu je u B ligi za Smederevo nastupao KK Vizura sa Novog Beograda. Vizura je prvo zaigrala u sezoni 2009/10. i to iako je do novembra 2009. bila registrovana u Beogradu. Pod pritiskom predstavnika ostalih klubova, Vizura formalno prenosi svoje sedište u Smederevo i ime menja u KK Smederevo Vizura. Već 2011. klub se ponovo seli, ovog puta nazad za Beograd, posle čega svoje mesto u B ligi menja sa KK Beovuk za mesto u nižem rangu takmičenja.

Ovakve zamene su dozvoljene, ali iza njih uvek stoji novac - niko se za džabe ne odriče mesta u višem za mesto u nižem rangu takmičenja.

Iz svih ovih transakcija stoji Kleut, koji je zahvaljujući svojim vezama sa Umićevićem omogućio Vizuri da dve godine dobija subvencije iz gradske kase kao formalno smederevski klub. Samo u ovoj godini tom klubu je grad isplatio četiri miliona dinara, dok klubovi izvan Umićevićeve sfere interesovanja nisu dobili ni 40.000 dinara. Koliko je para Kleut zaradio od transakcije sa Beovukom, za sada ostaje tajna.

U svakom slučaju, na ovaj način Umićević pokušava da ponovo kupi ljubav čelnika Demokratske stranke i da bar još neko vreme ostane u političkom sedlu, bez obzira što većina Smederevaca ne može više očima da ga vidi.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane