Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Epizoda 65

Epizoda 65

 

Nismo mi od juče

 

- Otkako sam izašao iz magle katarakte, pričam Drakčetu bakalinu, sve mi je teže. Ćorav kod progleda daleko vidi. Prvo sam se zagledao u prostor iza kućnog praga i shvatio da živim  i da sam ja "žrtva fašizma". A ne bih da joj se priključim, jer ne mogu protiv nje. Smatrao bih sebe sebe saradnikom okupatora, subjekta Zakona o rehabilitaciji.

Drakče me pogleda u "progledano" oko: - Ne zagledaj u prostor ispred ispred kućnog praga "diljem Srbije". Osećaćeš se kao lik iz Andrićevog romana Prokleta avlija, za koga nikome nije jasno zašto svojevremeno  nije dobio NIN-ovu nagradu.

Na sajam knjiga ušao čovek, i platio ulaznicu od dvesta pedeset dinara, a onda zadovoljio blagoutrobije plejskavicom, za istu sumu. Potom je kupio knjigu za sto dinara i otišao kući da se njome duhovno nahrani.Toliko o nevoljama duše u kojima se da vidimo. Sve ostalo su Biljana Srbljanović, Svetislav Basara i Vuk Drašković, apostoli srpske novoduhovnosti s početka dvadeset prvog veka.

Voleo bih da nekim ljudima dam prijateljski savet. Čedi Jovanoviću da ne priča o Kosovu. Dejanu Mijaču da ćuti o savesti intelektualca. Vuku Draškoviću da ne govori o Ravnoj Gori. Nenadu Čanku da ćuti o tradiciji autonomije Vojvodine. Za njih i još mnoge, moj avet bi glasio! Kad ćutiš, niko ne zna da si i koliko glup!

"Srce Turske je na Balkanu", izjavio turski ministar spoljnih poslova Davutoglu. Drakče bkalin na to gusla: Alah, akbar, dobra biti neće kad se Turčin Srbinu nameće. Stiže vakat mešanja karata, pa sad Turčin Srbijom barata. Od Kosova, pa do Raške stare, opet njače stambolsko magare. Braćo Srbi, ovo nije varka, pozovite Kraljevića Marka. Ako i on nije već, u međuvremenu postao Makedonac.

"Bela kuga jezdi Srbijom". "Belo roblje je unosan posao za mnoge Srbe". "Bela Al Kaida vežba u zapadnoj Srbiji. Ova i još mnoga "belila" vode u mnogo "belih papira" u glasačkim kutijama. Ručak od ovog belila skuvan je na crnom tiganju, zabiberen crnim biberom, na ručak nas, svojim graktanjem, pozivaju crni gavrani, služe nam ga crne legije. Ovaj ručak nije nimalo ukusan, ali moramo ga pojesti da ne uvredimo kuvare.

Malo, malo, pa se neka dama promoviše u "pamet i savest Srbije" Sada je to Marijana Mateus "modna kreatorka i književnica". Neću o njenoj modi i literaturi, neka o tome govore stručnjaci. Ja imam problem sa činjenicom da se "pamet io savest Srbije" gradi i unapređuje na temelju prezimena muža, koji je ili bivši, ili bivši fudbaler, ili stranac. Slušajući je Drakče bakalin reče: "Bolje bi joj bilo da skrati jezik, a produži suknju."

Dr. Vojislav Šešelj je opet osuđen  za nepoštovanje suda. A kako ga poštuje sud koji ga drži u pritvoru devet godina, a da se ne vidi kraj prvostepenom postupku. Dr. Šešelju ne mogu da pomognem, ali mogu da napišem ove redove, jer bih mrzeo samog sebe kada bih pristao na istorodnost izreka, "čovek je čoveku vuk" i "Srbin je Srbinu Srbin."

Nemanja Vidić neće da igra za rprezentaciju. Siromašni ljudi su ogorčeni, jer shvataju da kroz današnji sport, nacije ratuju među sobno. A bogati Vidić neće "u boj, za narod svoj". Siromašni bi da su bogati sve učinili za narod svoj, a bogati bi da su siromašni sve to isto činili.

Tanjug, Jat, Sokoj i još mnoge organizacije u Srbiji postoje sa jugoslovenskim predznakom. Mi Srbi treba da budemo ponosni na Karađorđeviće i njihovo delo - Jugoslaviju. Greh, zločin, stid, sram i nemoral je na onima koji se umivaju u slobodi okupani krvlju mučenika čiji je vrhovni komandant bio kralj Aleksandar. Pokoljenja dela sude, a Bog sudi pokoljenjima.

Na Kosovu ništa novo! Sačuvajte osmeh na svom licu bar za naše sveto Kosovo.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane