Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Epizoda 65

Epizoda 65

 

Nismo mi od juče

 

Zoran Milojević

 

Kumovao sam u Nišu, gradu svog porekla. Nišlije i dalje govore srpsko-niškim dijalektom, koriste izraze iz Sremčevih vremena. Momci - džambasi, džumbuskije i devojačke "lepotinjke", kao jedan, pevaju srpske pesme i igraju srpska kola. Beskrajno su srdačni sa rođacima, kumovima, prijateljima.

Jedan kum mi kaže: "Takoj si je kude nas, a vi, tam' u Beogradu, vi ste si drugi ljudi."

Dirnu me ovo: "drugi ljudi". Zaista, mnogi Beograđani odavno ne znaju za srdačnost i prisnost. I ja sam danas malo tužniji nego juče: nisam više odakle sam!

Na svetski dan protiv dijabetisa, pozdravlja me Tića kafedžija: "Srećan ti praznik, šećerašu, šta ćeš da popiješ?"

"Kafu i pivo bez šećera," odgovaram. Tića zastade: "Bez šećera? Šećera nema, može li bez nečeg drugog?"

Odmahnuh rukom: "Onda daj pivo bez kafe."

Cane Bugarin se krsti: "Budalama je sve lako, pamet im ne smeta."

Vuk se žali da mu prete ubistvom, Mrkonjić brine o Mirinoj sudbini, Čeda uživa u brčićima i bradici, Vučić zapeo da bude gradonačelnik, Ivicu nervira SPO, Velju ništa ne nervira, Dinkić se brine za vojvođanske pare, a Koštunica ćuti i razmišlja kada li će Srbin u kosmos da odleti?

A ja na glavi osećam magareće uši, jer sam najlepše godine proveo na demonstracijama. Demokratija je narodu navukla ludačku košulju. Nešto je trulo, ali ova trulež nije nastala u državi Danskoj.

Osnovci se bodu špricevima, noževima i viljuškama i svi smo zgroženi kakva su nam deca. A niko da kaže ko su im roditelji, kakvi su to ljudi, čime se bave.

Samoubice se rađaju, a ubica se postaje. Kada traže nekog ubicu, onda se izlepe sve njegove slike. A niko da prstom pokaže na one koji rađaju decu, pa im ta deca postaju ubice. Zašto krivimo ogledalo što smo u njemu ružni, prljavi i zli?

"Zbog štednje" u RTS-u, Tijanić odredio da nas Željko Joksimović predstavlja na Evroviziji. Očekujem sada da "zbog štednje" Boris ne raspisuje izbore već da odredi da nas Toma, Čeda i on predstavljaju u EU.

Drakče bakalin me teši: "Eh, šta ćeš, prirodi je trebalo miliona godina da od majmuna napravi čoveka, a demokratiji je bilo potrebno samo deset godina da od Srba napravi majmune. Uzgred, nisam zaboravio komuniste!"

Kod nastavnice biologije pronađen špric sa heroinom. Kod advokata, profesora, sveštenika i njihovih pajtaša pronađeni snimci sa pedofilskom pornografijom. Kao da je među nas sišao gospodar tamne strane Meseca i gasi svetlo na putu kojim idemo. A u mraku se najlakše zaluta! Ko pogodi mrak, promaši svetlost.

SANU slavi sto sedamdeset godina postojanja. Oprosti mi, Bože, što ću da vrisnem:" Akademci, bre, mislite li da mrete? Narod i država vam se raspadaju. A vi čutite! Da ste Srbi i da ste ljudi, izašli biste na Terazije i svakog Srbina bi ljubili u ruku da vam oprostimo za zločine nečinjenja i zločin ćutanja nad srpskom nesrećom! A svaki od njih koristi privilegije i raduje im se, iako je zarđao kao crtak na plusu.

Na Kosovu ništa novo! I "međunarodna zajednica" i Šiptari i srpska parlamentarna anarhija kotrljaju se našim životima, jeftinijim od čaše vode.

Sačuvajte osmeh na svom licu! Pa iako ne znate šta biste sa njim. Sakrijte ga u unutrašnji džep kaputa, tamo gde se stavljaju naftalin ili lavanda.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane