Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

 

Sahrane ili svadbe

 

M. Brkić

 

U ovoj (prestupnoj) godini, u kojoj će se, po sili zakona, održati izbori na svim nivoima vlasti, od koje milioni građana zebu od onog dokle smo dovedeni ili na šta smo svedeni, u dušama radnog naroda i građana tinja neka nada da će Voljeni vođa na prvim izborima otići u istoriju, ako već pre toga ne ode na nebesa.

Nije lako biti opozicija u režimu kada Velike vođe, ili njihovi naslednici - Voljene vođe, u svojim glavama utvrde svoju neprolaznost. Setimo se Kim Il Sunga, Velikog vođe korejskog naroda, kojeg je nasledio njegov sin Voljeni vođa Kim Džong Il, a njega pre nekoliko dana njegov najmlađi sin. Ili, ne daj Bože, našeg Voljenog druga Tita. Kada je Voljeni drug Tito umro u maju 1980. godine, tadašnje komunističke vlasti su ustvrdile da je on, što se njih i nas podanika tiče, samo privremeno odsutan. Oni koji su se, najčešće u pijanom stanju, našalili sa smrću Voljenog druga Tita, završili bi u apsu, a sud je obrazlagao da iako Voljeni drug nije više među nama, uživa krivično-pravnu zaštitu, jer je on samo privremeno odsutan.

I danas su građani Srbije u prilici da slušaju novog Voljenog vođu. Predsednik Tadić je smrtno bolestan, ali konzilijum lekara to odriče. Ni Voljeni vođa to ne priznaje. Izgleda loše, kao kaže, jer je umoran, mnogo radi. Mi svi, koliko nas grlo nosi, vičemo - Odmori, Borise, matere ti. Ali on jok, hoće da radi za nas, da nam bude bolje. A već nam je toliko dobro da svi možemo kolektivno odmah u raj. Od gladi.

Elem, rajske duše (budući mrtvaci koji još ulicama koračaju) nadaju se da će se na izborima promeniti vlast. Od predsednika SNS-a Tome Nikolića svi očekuju čuda. A najveće čudo svakako je da on ipak, na kraju, odluči da pobedi našim glasovima. Ako to u svojoj glavi gospodin Nikolić raskrsti, za glasove je lako. Treba samo da kaže prostoproširenu rečenicu: Pobedićemo ih i pohapsićemo ih.

Dakle, ako u SNS-u odluče da zbace Voljenog vođu, rodiće se nada da Srbi neće uskoro postati nebeski narod. A to onda znači da će družina Voljenog vođe da se preseli na sigurno - opet će biti čuvana danonoćno, ali u Zabeli, Nišu ili Sremskoj Mitrovici. Njihovi novci biće ubuduće u budžetu. Od tih opljačkanih para počeće da se isplaćuju plate, penzije, dečji dodaci... A kada ima para, ne kaže se džaba da sita guza kur diže, počeće da se rađaju deca, da se žene momci i devojke udaju. Sahrane će zameniti svadbe.

Sve je, dakle, u Tominoj glavi. Ako on odluči, Voljeni vođa postaće Veliki diktator.

 

 

  

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane