Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Pronevera

Pronevera

 

Je l' smo pošli, je l' smo došli

 

Jedan zanimljiv naèin pronevere patentiran je u Novom Sadu: zadužite preduzeæe, onda njegovu imovinu prebacite na drugog i na kraju samog sebe proglasite senilnim!

 

Igor Milanoviæ

 

Kod istražnog sudije Višeg suda u Novom Sadu veæ izvesno vreme skriven leži predmet Ki-348/10 u kome je Bogdan Kuzman iz Novog Sada osumnjièen da je izvršio krivièno delo zloupotrebe službenog položaja i sebi i drugima pribavio veliku materijalnu korist.

Kuzman je prvo bio direktor i vlasnik privrednog društva Panorama Inženjering d.o.o., a zatim njegov likvidacioni upravnik. Ovo preduzeæe je kao investitor zidalo više objekata u Novom Sadu i u sklopu s tim saraðivalo i sa zanatskom radnjom Ranðeloviæ èiji je vlasnik Novica Ranðeloviæ iz Vlasotinaca.

Ova saradnja je u kontinuitetu trajala od 1991. do 2001. godine, a ukupna vrednost radova po nalazu struènog veštaka iznosila je više od tri miliona nemaèkih maraka, odnosno 1,5 miliona evra.

U meðuvremenu su plaæanja Panorame prema Ranðeloviæu obustavljena, zbog èega je pokrenut sudski spor kod tadašnjeg Trgovinskog suda u Novom Sadu pod brojem 70/02 za naknadu 248.962,33 evra, koji je završen u korist tužioca, odnosno zanatske radnje. Tužena firma posle toga ulaže žalbu, ali pokreæe i sopstvenu likvidaciju.

Zakonom je predviðeno da preduzeæe koje odlazi u likvidaciju navede sva potraživanja koja treæa lica imaju prema njemu. U ovom sluèaju je Kuzman "zaboravio" i na Ranðeloviæa i na pomenuti sudski spor, pa èak i na nepravnosnažnu presudu koja je bila doneta u korist tužioca. S obzirom na to da Kuzman ima 80 godina, moglo bi da se posumnja na senilnost, ali to nije taèan odgovor - što æe se videti iz daljih njegovih postupaka.

Uoèi pokretanja postupka likvidacije, sa imena i iz vlasništva Panorama Inženjeringa preneta je sva imovina na treæa lica. Ona se sastojala od vlasništva na zgradama i gotovom novcu.

Samo po izvodu iz lista nepokretnosti broj 6373 izdatom 11. avgusta 2009. od strane Službe za katastar nepokretnosti Novi Sad, vidi se da je Bogdan Kuzman vlasnik ukupno 18 stanova i jednog lokala u Ognjena Price 13 u Novom Sadu. Dakle, bilo je i više nego dovoljno sredstava da se namiri poverilac.

Sa druge strane, Novica Ranðeloviæ istražnom sudiji pisanim putem potvrðuje da je u periodu uspešne saradnje od Kuzmana na ruke, dakle mimo zvaniènih raèuna i zakonom propisane procedure, dobio ukupno 724.885 tadašnjih nemaèkih maraka.

Velika je verovatnoæa da je isplata na ovaj naèin uobièajeni model poslovanja Bogdana Kuzmana, zbog èega je sada gotovo nemoguæe otkriti kome su i u koje svrhe davana novèana sredstva privrednog društva. U svakom sluèaju, para više nema.

Iz zahteva za sprovoðenje istrage protiv Kuzmana od 9. aprila 2009. vidi se da su za preduzeæe raðena dva razlièita bilansa, ali se ni iz jednog ne vidi da postoji imovina, potraživanja niti dugovanja. Uz to su i stavke u oba bilansa razlièite?!

U meðuvremenu je Privredni apelacioni sud u Beogradu presudom od 20. januara 2011. veæim delom potvrdio presudu Trgovinskog suda iz Novog Sada i opravdanost potraživanja Ranðeloviæa prema Panorama Inženjeringu. Problem je jedino to što poverilac više nema odakle da se naplati, jer je Kuzman veæ celokupnu imovinu preduzeæa prebacio na druge.

A istraga još uvek tapka u mestu.

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane