Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i sneke

Likovi i sneke

 

Da Vučić postane Vuk

 

M. Brkić

 

 

Voleo bih da šestog maja pošaljem poruku Aleksandru Vučiću, novom gradonačelniku Beograda. Poruka će, otprilike, glasiti: "Prijatelju, čestitam na izboru. Nemoj da prođeš kao Đilas, bićemo ti za petama".

Ničim izazvan, Aleksandar Vučić postaće gradonačelnik Beograda. Njegova kampanja je bila tiha, umilna, kao da je vodi engleski princ, a ne čovek koji treba da iz najcrnjeg blata izvadi jedan opljačkani, razrušeni i ojađeni grad.

Zašto će Vučić dobiti izbore? Njegovu kampanju vode glad, beznađe i stid njegovih sugrađana, koje je Dragan Đilas, za samo jedan mandat, opelješio do gole kože, zaduživši gradski budžet za nekoliko milijardi dolara, od čega je skoro naveći deo uzeo za svoj džep.

Kampanju protiv Đilasa vodi međunarodna zajednica, i njeni istražni organi, koji ga čekaju da bude priveden pravdi i da vrati u budžet opljačkane stotine miliona.

Kampanju protiv Đilasa vode ostale partije, Čeda Jovanović i Mlađan Dinkić, žestoko ga optužujući za mnoga zlodela i uništavanje grada. Optužbe su jasne i konkretne, ali one, izrečene iz njihovih usta, i njih same optužuju, jer su bili Đilasovi koalicioni partneri. Bez njih Đido ne bi mogao toliko da umrlja prste.

Nije nikakva tajna da su Aleksandar Vučić i Đilas bili u privatnim poslovima. Nije tajna ni da je SNS (a ne Vučić) mesecima lecima opisivala Đilasove pljačke, gradnje mostova i razgrađivanje budžeta. Bile su to teške i konkretne optužbe.

Ipak, Vučić je za svaki slučaj, da bi pokazao građanima da će učiti od onih koji su znali kako se podižu gradovi, peru i čiste o smrada, grafita i đubreta, pozvao u goste bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudolfa Đulijanija. Gospodin je milimetarski precizno, i sa punom samouverenošću, savetovao građanima i budućim vlastima kako Beograd, i bez velikih investicija, može da postane jedan od najlepših evropskih gradova i kako da izađe na dve međunarodne reke, od kojih ovaj beli grad del smeće, barže i mulj.

Optužen od Đilasa da je doveo u goste čoveka koji se zalagao za bombardovanje Beograda, umesto Ace, odgovorio je Đulijani, da su to bila takva vremena, ali da on iskreno želi da pomogne Beogradu da postane svetski grad, pozivajući se na svetska iskustva sa bombardovanim gradovima Japana, Nemačke... Đilas nije pomenuo molitvene doručke na koje odlaze oni koji su na nož dočekali Đulijana, i nije pomenuo oficire koji su sipali bombe nad Srbijom, a špartaju danas Srbijom kao svojom ulicom.

Šta očekujem od Vučića? Voleo bih da poraste u Vuka, i da pojede zaostale ale iza Đilasove mafije. Vučić, siguran sam, neće ukrasti iz budžeta ni prebijene pare. On zna da to nije preporučljivo u današnje vreme...

 

  

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane