Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid  je pozvan

Negotin: Pismo zatvorskih čuvara o samovlašću upravnika ove neprijatne ustanove

 

Gazda za vazda

 

Upravnik Okružnog zatvora u Negotinu  Dragan Stojanović završio je srednju poljoprivrednu školu, a u poznoj petoj deceniji života stekao je na nekom privatnom fakultetu zvanje "menadžera", sa kojom diplomom je radio kao knjigovodstveni radnik i vozač u Okružnom sudu u Negotinu. Imenovani posle sticanja navedene diplome sa privatnog fakulteta nikada nije radio na poslovima izvršenja krivičnih sankcija, na pravnim poslovima, advokaturi, vojsci ili policiji i kao takav uopšte nije ispunjavao uslove za rad na poslovima upravnika.

Ceo Negotin je bio začuđen  zaprepašćen njegovim postavljenjem jer ne samo da nema stručne kvalitete za obavljanje ovog veoma odgovornog i važnog posla već je isti i politički veoma nestabilan. Najpre je bio veoma odani omladinac Titove KP, a zatim veoma revnostan član SPS, ali mu nije smetalo da se posle pada sa vlasti SPS-a odmah učlani u DSS,odakle se kada je ova partija izgubila pozicije u Negotinu iščlanjuje, zatim menja još nekoliko partija da bi neposredno pre postavljenja za upravnika iskoristio razdor DS u Negotinu i dok je v.d. predsednika te stranke bio gospodin Ljubiša Đorđević istoga iskoristio da ga učlani u DS i predloži za upravnika. Iza tog predloga inače ne stoji niko drugi iz te stranke, a pomenuti Đorđević više i nije član te stranke.

   Nesumnjiva posledica njegovog nestručnog rada je pretposlednje bekstvo osuđenika Mileta Dumitrašković, koji je dana 22/23.jula 2011. godine pobegao iz zatvorenog odeljenja OZ u Negotinu. Ovo se utvrđuje na osnovu toga što je upravnik Stojanović naredio da se kancelarija u kojoj su radili zaposleni službenici zatvora pretvori u spavaonu za osuđena lica u zatvorenom tretmanu.

Pomenuta prostorija je morala prethodno da bude adaptirana i upodobljena za smeštaj osuđenika u zatvorenom odeljenju, i to na taj način što bi se prvenstveno postavile odgovarajuće metalne rešetke, koje ne mogu biti uklonjene bez posebnog alata. Rešetka na ovom prozoru mogla je biti uklonjena običnim guranjem rukom za jednu sekundu, što je i omogućilo bekstvo navedenog osuđenika.

 Na žalost, upravnik za ovaj propust nije odgovarao ( kao ni za sve ostale!), već samo radnici službe obezbeđenja t.j. najniži po rangu i to stariji komandir Goran Milanović koji je posle montiranog i krajnje nezakonitog postupka dobio otkaz iz OZ Negotin, kao i stariji komandir  Miroslav Orlović koji je istim postupkom takođe oglašen krivim, naravno bez ikakve lične krivice...

 I u slučaju poslednjeg bekstva koje se dogodilo sredinom novembra 2011. godine tako što je po odobrenju i znanju upravnika Stojanovića lice koje je bilo smešteno u zatvorenom odeljenju OZ Negotin (osuđenik Mića Anđelković ) puštano je van kruga zatvora gde se nalazi upravnikova kancelarija, a koju je isti čistio u toku noćnih-večernjih  časova.

Bekstvo je izvršeno prilikom jednog takvog izvođenja koje je protivno propisima koji se primenjuju u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, jer osuđena lica koja se upućuju na rad moraju imati rešenje uz prethodno mišljenje stručne službe za obavljanje odgovarajućih poslova, što u ovom slučaju nije postojalo.

Obzirom da je upravnik maksimalno zaštićen od strane njegovih zemljaka i poznanika iz Uprave ništa ne čudi da čovek kao on i pored svih propusta u radu nizašta ne odgovara. Poznato je da ima i zaštitu Radomira Koraća (poreklom sa Kosova), inače zaduženog za nadzor rada svih zatvora u Srbiji, koji instruira savetnike koji vrše kontrolu i koji u zapisniku upisuju samo ono što im upravnik kaže, a ne nalaze za shodno da razgovaraju i sa drugom stranom.

Radnici Okružnog zatvora u Negotinu su unazad par meseci slali bezbroj pisma i pritužbi Ministarstvu i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. Avgusta meseca 2011. godine smo poslali apel ministarki  pravde Snežani Malović, direktoru Uprave, odseku za nadzor, komisiji za bezbednost pri upravi za izvršenje krivičnih sankcija, odboru Skupštine za bezbednost i kontrolu rada pravosuđa i Jedinstvenoj sindikalnoj organizaciji u kojoj smo detaljno opisali zloupotrebe, nenamensko trošenje budžetskih sredstava itd. Molili smo pismeno ministarku Snežanu Malović da se bar za poslednja dva bekstva (gde je propust upravnika više nego očigledan) pokrene disciplinski postupak protiv upravnika.

Treba podsetiti da upravnik odmah po dolasku na čelo ustanove prisvaja putničko vozilo OZ Negotin, marke Fiat punto, i svakodnevno ga koristi isključivo u privatne svrhe pod izgovorom da je neophodno da obilazi ustanovu van radnog vremena. Ustvari ga koristi za jutarnju vožnju unučeta u obdanište, kao i za obilaske okolnih sela (viđan je i u selima udaljenim preko 20 kilometara od Negotina za vreme seoskih slava) u dane vikenda, pa je čak imao i havariju (razbio šoferšajbnu maja meseca 2010. godine) u obližnjem selu Kobišnica. Umesto da službeno vozilo parkira u garaži, kako  je to predviđeno zakonom, upravnik ga stalno drži ispred svoje kuće u Cerskoj ulici broj 5.

Iz svega navedenog, može se izvesti zaključak da je Dragan Stojanović čovek koji zna da vešto iskoristi povoljnu društvenu klimu "za lov u mutnom" i koji izuzetno dobro zna da se podanički ponaša prema nadređenima i iskoristi ih za svoje potrebe. I još  da napomenemo da je ovo prvi put u Srbiji, pa i u na prostorima nekadašnje Jugoslavije, da su se svi radnici nekog zatvora, od prvog do poslednjeg, potpisali u obraćanju nadležnim državnim organima.

                                   (Slede potpisi svih zaposlenih)

 

                                                                                                  

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane